Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 90

Viestit - Klapikauppias

Ei se nyt vamaan mikään erikoinen salaisuus ole, mutta hinta varmaankin vaihtelee, ympäri maata riippuen paperitehtaiden tarpeista ja läheisyydestä, joten sillä tiedolla ei kovin pitkälle pötki. Pitkän ajan keskiarvona oon katellu ja pitää nytkin paikkansa, että hinta tienvarressa asettuu  pari kolme euroa maaseudussa julkaistavan hankintahinnan yläpuolelle.

Ei kadakaan mutta hieman sotkee ja ennen kaikkea antavat väärää mielikuvaa hinnoista. Syksyllä näkyi pitkään ilmoituksia joissa myytiin kuivia klapeja kotiin toimitettuna 40 €/heittkuutio ja halvimmat taisivat olla 30 €. Jos tai kun vissiin hyväntekeväisyyttäkin tehdään klapikaupassa niin toivottavasti valitsevat myös asiakkaansa maksukyvyn mukaan.
[/quote]


Joo näitä näkee, mutta mun mielestä niihin pätee vanha sanonta. "hullun eväät syödään ensin"  ne on yleensä pienten erien kauppiaita jotka koittaa päästä muutamasta motista eroon hinnalla millä hyvänsä, ne katoaa onneksi jo aikaisessa vaiheessa, mutta ilmestyvät taas seuraavana syksynä :)
Täällä ei Visuveden jälkeen ole oikein kuidun myyntiin innokasta sahaa ole ollutkaan, eikä siinä hinnassa merkittävää eroa ollut,  kun kaikki on pitäny hintana sitä minkä paperitehtaan portilla saavat. Toimitusvarmuus on loppupeleis se kaikkein tärkein. enhän mäkään saa omalta mhy.ltä, vaan naapurikunnan, toki periaattees ne on just samaa puulaakia, mutta paikalliset pojat on keskittyny enemmän metsä-autoteiden kunnostuksiin ja ojituksiin.
Myyjällä oli yks kysymys, kun joulun alla soittelin "tuodaanko heti?" Eli ei mitään ongelmaa, hinta pitkästä aikaa jonkin verran noussu, joten painetta hinnan korotukselle on. Viimevuonna täällä tais olla jotain ongelmia isännillä menekin kans, kun oli monta jotka kovasti kauppas, mutta oon luopunu noista suorista ostoista tykkänään, kun homma pelaa tuolta mhy.ltä niin hienosti. Ja vastaavasti suoris ostois tahtoo isännillä varsinkin moottorisha  pieniä aurausviittojakin sinne mukaan, vaikka miten sovitaan mitoista.

Näitä samoja ilmiöitä on maataloudessa. Sitä kerrotaan lehdissä, että nyt tilan managementti on niin kunnossa, että rumpupuimurit ja chaservaunut oikein lapioivat rahaa sisään, kun siis aletaan ammattilaisen tavoin hoitelemaan hommia, kunhan vanhukset ja diletantit pysyisivät poissa tieltä kun ryskätään.

Isoja eläinyksiköitä pyöritetään 1000 km päässä suuremmista keskittymistä, mitä kauempana, sitä parempaa bisnestä ? Miksei sama voisi toimia klapiakaupassa. Ei varmaan toimisi, but just saying....

-SS-
[/quote]


Toiset on parempia ku toiset... ja jotku laskee kunnolla väärin, eli ottavat raaka-aineelle ensiharvennuksilla maksettavan alvittoman hinnan ja lopputuotteelle pääkaupunkiseudun hinnan, niin eihän siinä laskukaavas voi hävitä, mutta aika äkkiä iskee todellisuus, kun vielä lähimpään asutuskeskukseen on reipas satakilsaa, niin huomaa, että koko bisnes menee jo polttoaine kuluihin. Mutta pitäähän niitä hyviä "käytettyjäkin" koneita saa alla markkinoilla :) Tiedän toki muutaman yrittäjän, mitkä on saanu homman rullaamaan ympäri suomea, mutta se vaatii yleensä jotain erityisjärjestelyjä, mitkä ei kaikille ole mielekkäitä, mutta joillakin menee vähän muun toiminnan ohessa.
Valitettavan paljon näkee näitä väärin laskentoja, minkä perusteella lähdetään soitellen sotaan ja "äkkirikastutaan"  sitten kalusto onkin muutaman vuoden päästä nettikonees ja parhaat haukkuu eläkepaapat iltapäivälehtien palstoilla, kun ne myi pimeää puuta. Varmaan myyvätkin ja tulevat sitä tekemään jatkossakin, muttei se ketään kaada eikä nosta.  Hommassa on se paha epäsuhta, että sielä missä on raaka-aine likellä on yleensä asiakkaat kaukana, eli paljon vaikuttaa sijainti siihen, miten homma pelittää, eikä sittenkään mitään lottovoittoja jaella, mutta määrätietoisella toiminnalla saattaa pysyä hengissä ja jopa elättää perheensä. Mutta jos hommaa pyörittää parinsadan kilsan päässä merkittävästä asiakas keskittymästä, pitääkin olla kauppa/ tai muuten rahamies, että voi hommaa tehdä.
Mulla on jossain nurkissa, kun otin pois heti koneen tullessa pihaan, ettei mee solmuun ja näyttääpä se ruuvi jo olevan ihan linkussa, joten takaisin sitä ei enää saa. En kyllä ymmärrä mihin sitä tarvitaan, jos kuormaajas on vakaajat ja tunteehan se kauhan/piikkien liikkeistäkin, koska on maanpinnan myötäisesti.
Olisko aloittajalla menny pikkujoulu vähä pitkäksi :)
Mulla oli liian tiukat välivanteet, piti toisella traktorilla vetää pyörä irti käytön jälkeen, niin katkaisin kylmästi rälläkällä välivanteet ja kuormansidonta liinalla kiristin kasaan, sitten vain sauma sisäpuolelle nyt on aika soppelit, kun muistaa kiinni laittaes vielä pyyhkäistä vaseliinia traktorin vanteeseen, niin saa kylvöjen jälkeen kangella vääntämällä pyörän tipahtamaan.
Mulla on ollu ny 25v tuo hakekuivuri eikä sen toiminnas oo valittamista.  Betonin päällä on 8tuuman lankut syrjällään 40 sentin välein, joiden päällä on viiden sentin välein 2x2;set ja niitten päällä 2mm reikälevy osaston takaseinällä on 90 sentin ilmakanava ja nelikilovattinen puhallin. Kestää ajaa kärryn kuorman kans päälle ja todennäköisesti kestäis jonkin avantinkin, jos tarve vaatis. Hake tehdään  aina heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona, noin kolmen metrin kerros, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. Käytössä puhallus, ilman suunnalla ei oo väliä, kunhan se vain liikkuu. Ps. tuo heinäkuun ensimmäinen keskiviikko on lähinnä sellainen vitsistä lähtenyt päivä, joskus parikymmentävuotta sitten, kun olin töissä ja se osui kesälomaan, sovittiin hake urakoitsijan kanssa, että sama aika vuoden päästä, eikä siitä keskustella välillä, minä ajan puut ja hän tulee, molemmat odottaa, että toinen unohtais ja pääsis nälväisemään :)
Nuo tehopyssyt on tarkkoja luodista, mulla on hatzan 44 ja oikealla panoksella sillä pyörittelee 20 sentin kolikkoa viiteenkymmeneen metriin, mutta jollain gamon luodeilla ei tahdo osua kymmenestä metrista a4 arkkiin :( Kuivaajalla en tuolla kyllä sisällä ammuskelisi, kaikki menee suhisten pellistä läpi, mutta yllättävän hyvin nuo vahiko linnut on oppineet tämän tontin kiertämään, vaikka minähän en eläviä olentoja tapa ;)
"Kunnanmiehiä" töissä?

Busch hacken mit 100 PS Ford  https://www.youtube.com/watch?v=uqExcZhCHAg


Nuorempana, kun tuli ajeltua tutuille silloin tällöin polttopuita, niin vanhemmat isännät teki juuri tuota, että olivat yrittämäs nipunpäähän kiinni ja ohjaamas sitä pinoon, mutta yleensä ne kaikkosi, kun päästi kourasta rangan pari putoamaan siinä lähi etäisyydellä, puhumista ne ei uskoneet :)
Kun tuota kaatosahausta katsoi, tuli pakostakin mieleen puheet moottorisahan ajokortista, tähän saakka sitä on pitäny enemmän rahastuksena ;)
Metsätalous / Vs: hyvästi hiilinielu
: 12.01.18 - klo:08:13
Hienoa, kun maanantai aamulla on porukalla päätetty, mikä puu me tälläviikolla kaadetaan ja katkotaan :)
Ne piirtää joilla on liitua. Mä oon tyytyny noihin halvempiin puhelimiin ja neki on hajonnu parinvuoden välein merkistä riippumatta, viimeks hajos xperia, ei vaa lähteny käyntiin, sitä ennen tais olla se sampan maajussi malli.
Sivuja: [1] 2 3 ... 90