Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - kultivaattori

Niin, islamilaiset sitten eivät ainakaan hyväksy tuollaista lakia.
Sukupuolineutraalin avioliittolain kannatus jakaa Suomen kansaa.

Nyt kannattaa odottaa ja katsoa 10 vuottaa mitä vaikutuksia sukupuolineutraalilla avioliittolailla yhteiskuntaelämään on muissa maissa.

http://yle.fi/uutiset/naissa_maissa_samaa_sukupuolta_olevat_voivat_avioitua__liittyyko_suomi_joukkoon/7623998#pd_a_8448718

K.o. lailla on vaikutuksia myös lasten ihmisoikeuksiin, josta lisää: http://www.tapiopuolimatka.net/101
Pellontuet ovat n. 600 €/ha. 3000 kg sadolla viljassa on peltotukea n. 0,20 €/kg. Tämä on 0,20 on viljanpoltossa oikeastaan laskettava energiatueksi, jonka veronmaksajat maksavat.
Tämä viljan energiatuki on todellisuudessa suurempi, kun siihen lasketaan muut peltoon kohdistuvat epäsuorat tuet.

Periaatteessa en hyväksy viljan polttoa niin kauan, kun on nälkäänäkeviä. Vilja on nyt niin halpaa, että jätemaksukin kaatopaikalla on suurempi, kun viljasta saatava hinta MT:n uutisen mukaan.

Biopolttoaineiden valmistus viljoista ei kannata. Ilmeisesti laskelmissa on tällöin otettu huomioon peltotuet kustannustekijöinä.
Ainakin alavutelaisille, nurmolaisille ja peräseinäjokisille voi löytyä tuttaja noista vanhoista linkin kuvista.

Lainaus Koura seuransivulta:
Jaakko Eino* Mäki 1904 – 1941 on kuvannut lasinega-tiivikuvia mm. 1930- 1940 luvulla ja nyt kuvat ovat sähköisessä muodossa netissä osoitteessa http://sdrv.ms/11YaJvS Klikkaa osoitetta ja pääset katsomaan kuvia jotka ovat seitsemässä albumissa ja yhteensä niitä on 2823kpl. Sivun auetessa klikkaa vas. reunassa olevaa kuvaa, jolloin kaikki albumit tulevat näkyviin. Klikkaamalla jotakin albumia, tulevat siinä olevat kuvat pieninä kuvina näyttöön ja yksittäistä kuvaa klikkaamalla saat sen isona kuvana näyttöön. Nuolia näppäämällä pääsee eteen / taaksepäin. Kuvan tunnistetietona on näytön oik. ylälaidassa esim. albumi07 261/423 tai näytön oik. alalaidassa tiedostonimi IMG_3214. Kuvia voit kommentoida tai lähettää tietoja kuvissa esiintyvistä henkilöistä tai kuva-aiheesta Koura Seura ry:n sähköpostiin: kouraseura@live.fi
Antoisia kuvan katseluhetkiä
Tuosta linkistä löytyy osoite, josta voi kysellä vanhoja ilmavalokuvia.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/6051379
Otsikon mukaisesti moni on minulle kysellyt ja neuvonut, kun harrastan maataloustuotteiden kotimyyntiä.
On siinä tietysti houkutus, kun 18000 euron kotimyynnistä säästäisin alvin ja tuloverojen maksua n. 8400 euroa. Sen verran kuitenkin pidän itseäni kristittynä, että en voi tällä tavalla varastaa ja loppujen lopuksi se on itsensä pettämistä.

Vaikeaksi on tehty myös palkan maksu, jos joku on tilapäisesti hommissa varsinkin vielä, jos työntekijä on työttömänä. Nettiin pitäisi saada yksinkertainen palvelu, johon ei tarvitsisi ilmoittaa, kuin sos.tunnus ja palkkasumma.

Viljelijöiden välinen harmaa talous taitaa olla valtion kannalta keskimäärin +-nolla. Eli, jos minä maksan toiselle viljelijälle ilman kuittia, hänellä tulee vähemmän tuloja ja vähemmän veroja ja minulle taas ei tule menokuittia, joten maksan enemmän veroja.
Vapaa sana / Kepu Alkoon
: 21.02.13 - klo:16:07
Keskusta: Keskiolut Alkoon
http://www.suomenmaa.fi/etusivu/index.html

Keskiolut kaupoista vapautuisi työvoimaa työvoimapulasta kärsiville aloille. Eläkeikää ei tarvitsisikaan ehkä nostaa.
Kirjoitelkaa tänne lisää maatalousaiheisia niksejä.

Tässä yksi:
Juuttui spiraalin laakeri, joka oli syvällä viljassa. Mikä neuvoksi?
Kaadoin 20 litraa rypsiöljyä peltisiilon suojaputkea pitkin kohti spiraalin laakeria.
Aamulla kokeilin käyttää spiraalia ja se lähti heti pyörimään kevyesti.
Onneksi peltisiilon pohja oli kartion muotoinen, joten rypsiöljyn taso saavutti laakerin.
Vapaa sana / Oleskeluyhteiskunta
: 06.01.13 - klo:08:24
"Oleskeluyhteiskunta" käsitettä laajennettava mm. seuraavasti:
Ammattiauttajat sangen yleisesti kehoittavat vain olemaan ja oleskelemaan ihmisiä, jotka väsyttävät itsensä liialla kiireellä ja työllä.
Pääsääntöisesti ja globaalisti olisi siirryttävä sellaiseen luovaan oleskeluun ja downsiftaukseen, joka palvelee lähimmäistä ja säästää ympäristöä ja rajallisia luonnonvaroja.
En kannata toisten siivellä ja perittyjen omaisuuksien suomaa oleskelua.
Vapaa sana / Viljelysmaaon uusi Ikea
: 28.11.12 - klo:08:40

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Viljelysmaa+on+uusi+Ikea/a1353911931876?jako=d35e6553f81c95d8405d4e39fdcf07f0&ref=fb-share

Kyllä Suomessa kannattaa mahdollisimman monen tilan jatkaa, vaikka kannattavaisuus on huono ja palkkatyö houkuttelee.
"Peruuttamalla ei pääse eteenpäin" on kokoomuksen vaalilause.
Tämä ei pidä paikkaansa. Naapuri peruutti traktorilla 7 km korjaamoon, kun vain pakki pelasi.

Muuten, Keskustan Sote-uudistuksen kotikunta- maakuntamalli on demokraatisempi kuin hallituksen peruskuntamalli. Peruskuntamalli vähentäisi tuhansia valtuustopaikkoja Suomen valtuustoista.
Kotikunta-maakuntamallissa demokratiaa lisää se, kun valtuustot valitsevat tarpeeksi suuren määrän valtuutettuja keskuudestaan edustamaan myös maakuntatasoa. Vaihtoehtona voidaan harkita, että maakuntatasolle valitaan edustajat suoralla maakuntavaalilla.
Vapaa sana / Vakuuksia ei kannata hakea
: 13.07.12 - klo:19:18
Kun laskee, että Espanjan lainan vakuudet ovat vähän tyhjää parempia ja lisää siihen tästä Suomelle tulevan häirikkömaineen on lopputulos negatiivinen.
Mehiläispopulaatioiden romahtaminen on valtava uhka viljasadoille. Ilmiöstä kertovan brittilehti Guardianin mukaan kolmannes kaikesta  kaikesta syömästämme ruoasta on riippuvaista mehiläisten pölytyksestä.

http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparisto/2012/03/tutkimus_torjunta-aineet_tappavat_mehilaisetkin_3372619.html

No joka tapauksessa nykymaatalouden kehitys ei aina ole todellista kehitystä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6