Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - una

Meille ostettiin se joskus yli 10v sitten kun silloinen Lihakunta niitä möi. Alkuaikoina tuli katsottua lähes jokainen erä ja se kyllä kävi ilmi että ulkonäöstä ei voi päätellä juuri mitään. Nykyisellään laiskottaa niin kovasti että tarkastetaan vain pakastettavat erät jos niitäkään.
Varsinaiseen kysymykseen en valitettavasti osaa vastata, tietäisivätkö A-tuottajilla (onko siellä enää ketään joka olisi ollut töissä jo silloin?) tai olisiko esim Teollisuushankinta tai Pelma valmis tuomaan niitä maahan jos useampi kysyisi?
Losolta ay-ternisonnin perushinta 140e
+ sopimuslisä 3e
+ 3v maitotilasopimuslisä 10e
+ maitotilabonus 2e
Jutussahan puhuttiin markoista!
Mutta eihän tuo jäänyt ainoaksi reissuksi, josko edes lie ollut ensimmäinenkään.
Mistä lähteä liikkeelle???

No varmaan siitä että mietit, mitä itse haluat :). Noin ensialkuun, haluatko olla kellon orja lypsyaseman kanssa vai aina kännykän päässä robotilta?
Meillä siirryttiin piikikkäistä tasaisiin lätkiin jotka ei aiheuta kipua, pelkkää turhautumista vain :D. Pysyvät riittävän hyvin, Fabalta löytyy.
Liikumme parin viikon päästä Iisalmi-Tornio välillä ja mietimme, josko matkan piristykseksi pääsisi johonkin tutustumaan jo käytössä olevaan verhoseinänavettaan ja /tai kestokuivikepohjaratkaisuihin. Sattuisiko palstalaisilla olemaan jotain sellaisia nuilla tienoilla? Tai vinkkejä keneltä kannattaa kysellä?

Ajatuksissa ainakin aluksi saada tiineet & umpparit pehkupohjalle (kenties entiseen konehalliin??), tyhjennys keväällä laidunkauden alettua.

Yksityisviestejä vastaanotetaan :)

Älköön kukaan itseänsä tuollaisella kiusatko!!!![/size]

Ei mene päivääkään ettei meillä kirottaisi sitä mielenhäiriötä kun Pellinpajalta ruåttalainen PASKAkone hankittiin >:(.
Muutamia vikoja:
* Kola on liian kevyt= edessä oleva lehmän jalka nostaa sitä ->paskat jää käytävälle
* Keveyden takia nousee joskus myös kovempien kikkareiden päälle
* Mattokäytävän kolan "kevennysmekanismi" tukkeutuu muutaman ajon välein josta seurauksena siivet eivät laskeudu ja kola liitelee sonnan yli. Kolan takaosaan piti tehdä reiät jotta tyhjennys onnistuu purkamatta mitään.
* Meidän ohjauskeskuksessa mahdollisuus vain 20 ajastettuun ajoon.
* Kelkka ei elä lattian muotojen mukana

Vaijeri sentään vielä alkuperäinen, ollut käytössä n. 19kk
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Canada ?
: 22.12.08 - klo:15:38
Mistä saat FRIISILÄIsonnin  spermaa???? 

Eikös uusimmassa HI:ssa ollut juuri friisiläisspermamainos ;D, kaksi kuvaa vierekkäin; toisessa kapeita lypsytyyppisiä holstikkeja ja toisella suloisen pyöreitä friisiläisiä.
Muutelkaa viimeisellä viikolla lypsyaikoja, jos vain rahkeet riittää niin 3*pv ei ollenkaan paha juttu.
Laittakaa lehmät kulkemaan oudoista paikoista outoon suuntaan.
Utarekarvojen ajo lienee selviö ja samoin häntäkarvojen katkaisu. Siinä hyvä huomioida että jos hännänpää alempana kuin utare, ei päätä kannata ajella "muliksi" vaan pelkästään katkaista karvat siististi jolloin se ei muistuta edes etäisesti vedintä.
Alle 10v lapsille 24h hoito parin eka päivän ajaksi ja ruokahuolto kanssa muiden kuin navetassa olijoitten vastuulle ellei sitten ole jo valmiiksi koko suku hankkeessa mukana.
Tässäpä aluksi
Ehdoton työkalu karjan nopeaan parantamiseen!
Tietty pieni haittapuoli että siihen jää koukkuun ::)

Tuoreina tarttuvat parhaiten joten lähialueiden huuhteluja kannattaa bongailla. Tosin meillä on todettu että hyviin luonnollisiin kiimoihin jää kyllä pakasteetkin joten synkronointia ei juuri harrasteta paitsi omiin huuhteluihin.
Hiehot ovat yleensä varmimpia vastaanottajia ja toki sellaiset lehmätkin joilla ei ole liian kovaa tuotosrasitusta.
Onnea yrityksille!
Mut oliko takimmainen ajatus kuitenkin se, että sorkkahoitaja saisi itse varmasti rahansa ajallaan?
Yllättävän pitkään meni, ennenkuin ymmärsin antaa itselle luvan nukkua joskus aamulla pitempään, mutta nykyisin toihin mennään viiden ja yhdeksän välillä aamulla ja iltapäivällä vielä suuremmalla hajonnalla. Kouluaamuina yleensä perushommat eli ruokinta, siivoukset, vasikoitten juotto (reilu tunti, 2hlö) ennen lasten lähtöä, päivätarkki jolloin kiimakierto ja hieman kolausta samalla sekä rehuja lähemmäs (20-30min, 1hlö), iltapäivätyöt ottavat ehkä 1.5 tuntia kahdelta tekijältä ja iltatarkilla käy jompikumpi puolesta tunnista tuntiin.
Ajettavia on harvakseltaan, ensikoita tarvii yleensä päästää vanhempien ohi viikko-pari poikimisesta mutta äkkiä ne kuitenkin oppii paikkansa ottamaan. Avustettavia ei ole.
Kovin homma on ehdottomasti parsien kolaus ja kuivitus, käsipelillä kun tehdään kahdesti päivässä. Eniten navetta-aikoja säätelee säilörehu kun sitä ei saa toistaiseksi tarjolle kuin max 8-9 tunnin tarpeen. Niskaputken säätäminen kauemmas varmaan auttaisi mutta näinkin pärjätään.
Viitosellakin voi varmaan vielä saada (ainakin sekundapeltoa) jos myyjä ei jaksa/ viitsi/ halua järjestää tarjouskilpailua. Siis ceekakkosella.
Kolmonen käärästy kasaan

..kele kun olis edes sen verran poutaa että pääsisi toista tekemään >:(. C-alueen iloja :P
Sivuja: [1] 2 3