Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 305

Viestit - junttieinari

Mikä tommosella superluokolla on hehtaarisaavutus tunnissa pystykasvustoa?
Tai esikuivattua karheelta?
2x24hehtaaria/kesä 20lehmälle ja halvalla tarttis tietysti :)

Riippuu mistä roikkuu, ajomatka lohkokoko, onko kärrykuskia, millainen veturi, paljonko tulee heinää,  jne... Itse ajan lähilohkot siiloon vanhalla Elholla, navettatöiden ohessa menee 5-->  hehtaaria päivään.
eilen yhtä lohkoa niittäessä tuli kateltua kui paljon oli metän puolella olevassa ojassa vettä ja hyi nousi lieju karhon viereen.   ei ihan heti kantsi claasia paikalle vietä.    osalla peltoja on pehmeetä mutta eipä tuo rehukaan niiin kiirehti.      hupsua loikkimista pellolta toiselle kun viereistä ei vielä voikaan ajaa.

Vähän on pehmeätä joo, joutuu miettimään missä järjestyksessä ajaa. Onneksi ei ole turvemaita muutamaa hehtaaria enempää, tahtoo jäädä aika karuja jälkiä vanhemmillekin nurmille. :(
Jos viimeisen viikon aikana on satanut 65-95mm vettä , niin turha puhua nopeiden mussuttavan hitaita. Ennusteet voi muuttua mutta tapahtuneita asioita ei voi muuttaa.

Ninpä turhhaan puhut Kyllä aena seon ollu niin notta nopiat syö hitaat Seon ero miehellä ja miehellä Sade ee oo ete seon hidaste Mitäs teet sitte jos vettä tullee viellä lissää Rehut on kuitenki tehtävä Oota vaen parempia päeviä Vaan jos nnitä ee tuukkaa Mitäs sitte teet Kun heinäs pillaantuu päevä päevältä Etkös oo koskaa viellä tehenny rehujas märkinä Ompa ollu tuurria sulla

Ihan turhaa jeesustella omalla erinomaisuudellaan, vaikka sääarpajaisissa sattuisikin voittava arpa. Siitä märässä rypemisestä ei edelleenkään jaella mitään työnsankarin mitaleita, eikä se vesi ainakaan paranna heinän laatua.  :(
Siilomiehet tekee rehua vaikka vettä puottaa ku aisaa :o  👍 Se on oikeeta meininkiä😎  Ite tekee mieli ootella että saa paaliin sellasta tavaraa ettei ole lätäkkö lattialla kun paalin avaa :o

Seuraavan reilun viikon lämpötilat 9-16 astetta tässä vähän pohjoisempana, että ei se heinä ihan käsiin vanhene vaikka muutaman päivän kelejä odottelisikin. Toki seuraava täysin sateeton päivä näyttäisi olevan viikon päästä, elämme mielenkiintoisia aikoja.  :P
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 12.06.22 - klo:08:50
Euron enemmän (runkohintaan) oli sukulaismies saanut nyt, kuin minä viime kesänä. Aika onneton korotus inflaatiovauhtiin nähden.  :(
Loppuviikolla alkaisi ensimmäiset olla korjuukunnossa, mutta Esterillä saattaa olla eriävä mielipide asiaan.  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 12.06.22 - klo:08:45
~30 milliä tullut kylvöjen päälle, mukavasti pieninä annoksina. Hieman kuivan puolella edelleen mennään, mutta hyvältä näyttää kasvustot toistaiseksi.
Vapaa sana / Vs: Traktorit
: 12.06.22 - klo:08:32
Valtran möi Agcolle Partek/Kone/Herlinit, jotka ovat tunnettuja Keskustan tukijoita.  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Hevonhierakka luomussa
: 02.06.22 - klo:08:11
Luulen myös, ettei katoa oikein millään
 Kaikenlaisia keimoja olen kyllä kuullut: alkukesän kesanto. (ei toiminut minulla) keskikesän kesanto (ei sekään toiminut). Kyntö syksyllä tai keväällä vähensi vähän. Kultivointi -ei vaikutusta. Lohkolla jossa oli edellisenä vuonna ollut useita tuhansia hierakoita, ei kuitenkaan viime vuonna ollut kuin muutama. Tein myöhästetyn kylvön kauralla. Oikeastaan ainoa poikkeama normimenetelmiin oli erittäin tiheä kasvusto. Kylvötiheys oli 600 kpl/m2. Löysin brittitutkimuksen, jossa kehuttiin, että hierakka voi tehdä jopa 60 000 siementä joista osa voi itää vasta 10-20 vuoden kuluttua. Tuossa oppaassa mainittiin, että paras keino on kilpailuttaa se pois pelloilta. Eli (yli)tiheät kasvustot on ainakin minun lääkkeeni hierakka-alueille.

Semmoisenkin luvun olen kuullut että 80 vuotta säilyisi ne siemenet maassa.  :P

Niitto  niin monta kertaa vuodessa ettei yksikään kasvi pääse siementämään on ensimmäinen askel, 3 kertaa riittää näillä leveyksillä.
Viljelykierto ja täystiheät kasvustot seuraavat jos ei kemikaaleista saa apua. Nurmimonokulttuuri, varsinkin laidun, on nannaa hierakalle, kasvu on jo täydessä vauhdissa kun nurmi on viellä ruskeana.
MCPA tehoaa, varsinkin raakana. Aikani tuota yritin jahdata puutarharuiskun kanssa, kunnes annoin luovutusvoiton. :P
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.05.22 - klo:15:07
Muutama milli tuli, juuri kun lähdin ruiskun kanssa pois pellolta.  Vaan ei pidä valittaa, nurmet ja kylvökset huutaa vettä.
Uudempi Agrilla Cobra näkyy olevan hieman halvempi Hankkijalla. Ulkomitoiltaan sama, lieneekö sitten mallissa jotain eroa.  ???
no to
ki se pitää sanoa, tuo vissiin ns vanhan liiton 390 eli keskikeppimalli, uudemmissa on vaijeri ja niitäkin sitten kahta eri pituutta.miksi pitäs närkästyä?

Ei vaan uudempi 12+12-laatikko sivukepillä ja suunnanvaihtaja ratin kupeessa. Ainakin mulla, muiden koneista en tiedä. ;D
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 12.05.22 - klo:19:08
Kukaan ei ole tehnyt mitään näillä kulmilla, lunta löytyy viellä monelta lohkolta. Ja sääennuste, se näyttää varsin mielenkiintoiselta.  :P
Moi ! MF 300 sarjan käyttöohjekirjassa on esitetty kytkimen säätö säätömutterista. Omassa fergussani ei kuitenkaan ole ko säätömutteria ja kierretankoa vaan vastakkain olevat lattaraudat ( toisessa ”säätöura” )  ja ne on kiristetty toisiinsa pultti/mutteri kombinaatiolla. Kysymys kuuluu : Miten kytkin säädetään ? Kiitos etukäteen !

Hölläät mutteria siitä ulommaisen latan kyljestä, ja säädät niiden lattojen asentoa toisiinsa nähden. Säätöä helpottaa jos on apuvälineenä koukkupäinen rauta millä sitä lattaa liikuttaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 305