Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 288

Viestit - junttieinari

Savenmaalta löytyy, mutta hinta on aika suolainen:

https://www.savenmaa.fi/tuote/puruletku-polyuretaani-pur7-65mm-10m-10-m-rulla/5700031285975/

Vaan eikös 63-millinen PU-letku mene, jos vaikka lämpimässä vedessä pehmentää ennen asennusta?
Mtech on varmaan päivittänyt taas valmaa,on ollut kaksi päivää pimeänä. Montakohan lehmää on kuollut turhaan näiden typeryyksien takia?

Ei ole Valmalla ja Mtechillä mitään tekemistä keskenään.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 16.08.19 - klo:08:14
mutta miksi pitää olla koppi tuollasessa ilmassa puitessa?      ei kait se kannattavuutta paljon paranna..?

Voit samalla myös miettiä asiaa minkä tahansa työkoneen kohdalta.

Ajelepa hytittömällä traktorilla muutama päivä niin asia kirkastuu.

 Hyvä hytti puimurissa suojaa kuljettajaa säältä ja pölyltä. Auringon UV-säteilyltä mm.

Miksi hiivatissa puimurihommien pitäisi olla 1960-luvun tasoa, kun muuten yhteiskunta elää kohta jo 2020-lukua?

Yks tollo aina hoki että miksi puida velkaisella puimurilla op-lainaa maksaen, kun isoisän faarilla voi homman hoitaa? Ja edellisessä viestissään hän kertoi kuinka saa huippuviljelijänä ainaisilla huippusadoillaan helvatisti rahaa.


Waaaaat? Vuosikausia tehnyt kovaa tiliä viljaviljelyllä, mutta toisessa viestissä kertoo, että jos hankkisi edes jonkin 2000- luvun puimurin, joutuisi ottamaan velkaa pankista sen rahoittamiseen...Pientä ristiriitaa havaittavissa, varsinkin, kun katsoo kääpiöjantterin postaamia kuvia muusta kalustostaan, joka ei paljoa Sarka-museon tarjonnasta poikkea.

Elämä on valintoja, toiset pui kopillisella puimurilla, toisilla on piha täynnä Mersuja.  :P
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 14.08.19 - klo:08:43
Nyt tulee vettä ja paljon . Eilen oli lämpöä yli 20 astetta , taitaa puimattomat syysviljat itää .
Ens viikolle lupaavat vettä ja paljon.

Maanantaille lupasi vettä ja paljon. 2 milliä tuli.  :P
Vapaa sana / Vs: Maailmanpalo lähtee?
: 14.08.19 - klo:08:20

Ainahan se jostakin lähtee? Lähi-Itä on pitkään ollut tyrkyllä paikaksi. Samoin Intian ja Pakistanin raja. Afrikka menee heimosodilla?

Mutta tämä? Tämä voi olla vakavaa, jos?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006203572.html

"Kiina julkaisi mahtipontisen propagandavideon – näin sotilasajoneuvojen letkat etenevät kohti Hongkongin rajaa"
Mikä ***** maailmanpalo siitä lähtee, jos kiinalaiset etenevät Kiinan alueeseen. Eihän Hongkong ole enää Britanniaa vaan Kiinaa.

Haloo?

Taiwan kuriin samalla rytinällä, kun kerran aletaan mesomaan?  Siellä on tosin jenkkien 7. laivasto manner-Kiinan ja Taiwanin välissä, mistä homma lähteekin sitten leviämään. ::)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 06.08.19 - klo:21:07
En jaksanut lukea SS:n kirjoitusta, mutta oikeassa se oli siinä heti alussa. 2016 ja 2017 oli täydellisiä katovuosia taloudellisesti . 2018 oli hyvä sadollisesti ja taloudellisesti tosin ei nurmen osalta . Tosin tänä vuonna ohra sato on luultavasti parempi kuin viime vuonna, mutta laadusta ja taloudesta ei nyt vielä tiedä mitään. Mutta pirullinen kesä tämä on ollut, viime vuosi oli paljon parempi. Nyt on sadekuurot osuneet yleensä aivan väärään aikaan paikalle. Viime kesänä ei tarvinnut kuuroja pelätä. Viime kesänä täälläkin jo puitiin vaikka kylvö reilusti myöhemmin kuin tänä keväänä, mutta nyt ei puinneista kyllä ole vielä mitään tietoa :(

Kovin hitaasti kertyy lämpösummaa näillä alle 15 asteen keleillä. Viime vuonna oli tähän aikaan tonni täysi ensimmäisistä kylvöistä laskettuna, nyt ollaan 600-700 välillä. Elokuulla ei tarvitse mitään puida, kuivuuden vaivaamatkin mennee syyskuulle. Ja sitten nuo kesäkuun alussa hyvissä oloissa kylvetyt joskus myöhemmin.  :-X :-X :-X :-X
1,7ha ja 40 paalia tuli tänään. Eikä oo mitään höttösiä vaan niin tiukkaan vedettyjä ja isoja mitä mäkkärillä saa
Itellä pitää varmaan paalata 17 ha, että saa tuon paalimäärän. >:(

Ensimmäisen sadon tekoajankohdalla näkyi olevan aika suuri merkitys kakkossadon kasvulle. Viikko ennen juhannusta tehdyt lohkot kasvoivat yhtä hullun kakkossadon kuin kevätsatokin. Viikko juhannuksen jälkeen tehdyllä lohkolla sänki paloi aika pahasti, toinen niitto on siinä ja tässä tarvitseeko tehdä.
Kasvintuotanto / Vs: Monivuotinen rehunurmi
: 19.07.19 - klo:08:39
Onhan se tietysti onnetonta, jos tukiehtoja pitää noudattaa. Paskaruohojen kasvatuksella kusee vain omiin housuihin, että en oikein ymmärrä
aiheesta kitinää.  Ja Maajussi-ryhmän juttujen totuusarvo on jossain Hannu Karpon ja Seiskan väimaastossa.  :P
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 19.07.19 - klo:08:31
1 milli eilen, jos ei huomenna tule mitään, niin seuraavat kymmenen vuorokautta on luvassa hellettä ja poutaa. Alkaa hommat olla siinä vaiheessa taputeltu. Laidunnus menee enempi perseelleen kuin viime kesänä ja saa nähdä miten toinen säilörehusato jaksaa vielä kärvistellä. Onpahan toisaalta kiva pötkötellä Kuopio -rockfestareilla kuivalla nurmikolla...

Osaa kyllä kiertää sateet sopivasti. Tutkakuvaa kyyläsin, että kohta tulee ukkoskuuro päälle. Ja vitut. Pari tippaa tuli pilven reunasta.
Kesäkuulla kuivaneet pläntit laitumilla alkoivat jo hieman vihertämään, nyt alkaa taas heinän väri muuttumaan huonompaan.
Kiloja en muista, mutta 2 menee auton kärryllä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.07.19 - klo:08:17
Ei satanut kuin kuiville heinille, joten huonolta näyttää.

Juhannusviikolla tuli kesän kovimmat sateet, yhteensä 18mm. Sen jälkeen tullut monessa kuurossa yhteensä 9mm. Tänään muutama tippa, niin vähän ettei mittarin pohja kastunut.

Kyl näill jo puol vuotta pärjää... :/ Ainoa lohtu, ettei oo niin kuumaa kuin viime vuonna ts. haihduntaa ei ole samalla lailla. Tosin eipä oo satanutkaan Juhannuksen tienoilla yhtä paljoa, eikä ole kasvustotakaan yhtä hyvässä hapessa kuin viime vuonna vielä heinäkuun alussa. Viime vuonna, josta tuli paha katovuosi. Tällä menolla viime vuosi oli vasta alkua, nyt näyttää pahemmalta kun ei ole samanlaisia kasvustoja mitä kuivuuden kurittaa, kurittanut jo koko alkukesän. Toukokuu oli täydellinen, nyt siitä kivasta on kärsitty jo puolitoista kuukautta.

Täällä Savossa kesäkuu ja heinäkuun alkukin oli tosi tuulisia, se vähä vesi mikä tuli niin haihtui samantien. Heinäkuussa on tullut 15-20 milliä, nyt ei haihdu kun on niin kylmää. Ei kyllä kasvustotkaan edisty samasta syystä.  Paskan ravinteet taitaa jäädä käyttämättä näissä olosuhteissa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: hianoa..
: 10.07.19 - klo:15:24
MinunMaatilani kautta onnistuu ilman sen suurempia kujeita.
Mutta se tässä risoo että eikö sille kuka nuo muutokset tekee, löydy mitään tähdellisempää tekemistä.  >:(
Kaikki nuo muutokset tekee muuan firma maataloustuki rahoilla,työthän olisi tältä firmalta loppunut ellei lohkojen rajoja päivitellä yhä uudelleen ja uudelleen . Vähän samanlainen maatalouden rahoilla siipeilevä firma kun pro agria .

Ihan mielenkiinnosta niin mikähän tuo firma mahtaa olla?

Affectohan tuota karttasysteemiä on pitkään pyörittänyt, liekkö CGI sitten nykyään.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus 2019
: 25.06.19 - klo:09:10
Säät ovat syklisiä, useimmat tiedemiehet -joita en nyt ihan tähän hätään muista, ketkä - ovat sitä mieltä, että 10 v sisällä säätilat muuttuvat voimakkaasti kylmempään suuntaan, ja sen jälkeen suunta on väistämättömään jääkauteen. Siksi Rovaniemellä ei kannattane ihan kaikkia panostaa pitkäaikaiseen sokerijuurikkaan tai maissin viljelyyn.

Lumiurakointikalusto on 2020-luvun pop. Se, joka laittaa all-in nyt, on voittaja lumi-imperiumin rakentamisessa.

Tai jotain.

-SS-

Putkonen? Hakkarainen?  ;D

Märän toukokuun jälkeen tuntuu hassulta, miten nopeasti paikat kuivuu. Kuivimmilla paikoin alkaa kasvustot lakastumaan.  En ole tilastoja seurannut, mutta tämä kesä on tuntunut normaalia tuulisemmalta. Myöhään kylvetyistä pelloista haihtuu kosteus pahemmin kun ei ole viellä kunnon peittävää kasvustoa. :-\
Iisalmen akku korjasi jäähdyttimiä ainakin muutama vuosi sitten, en tiedä nykytilannetta. 6400 vaihdettiin uusi jäähdytin vuosi sitten, ~1200€ alv. 0 kustansi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 288