Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Marika

Meillä on tänä kesänä pelastanu kaksi tollasta syömätöntä elukkaa paketillinen Seltin suolaa liuotettuna veteen ja juotettuna.
Eihän teillä ole ollut RS-virusta karjassa?  Meillä oli just tuollaisia käsiin kuolevia ja kuolleita vasikoita joskus reilu 10 vuotta sitten, sen jälkeen kun RS-virus oli vieraillut karjassa. Silloisen elkäinlääkärin mukaan virus vahingoittaa sikiötä ja sen kehitystä.

Kauanko teillä kesti RS-viruksen jälkeen että vasikoitten terveystilanne parantui normaaliksi? Muistatko vielä 10 vuoden takaisia tapahtumia?

Meillä oli RS-virus ja nyt kaikki vasikat syntyvät niin sairaina että niitä saa elvytellä päiväkausia. Mutta kun ne huomaavat elävänsä ja mekin huomaamme sen niin kyllä niistä ihan hyviä vasikoita tulee. Hoito on vaan ihan mieletön kun jokaisen vasikan letkuttaa monta kertaa päivässä. Kesää odotellessa!


Muistaakseni niitä tuli joitakin yli puoli vuottakin sairastamisen jälkeen. Tsemppiä vasikoiden hoitoon ja toivottavasti teillä tilanne  helpottaa pikaisesti. 
Eihän teillä ole ollut RS-virusta karjassa?  Meillä oli just tuollaisia käsiin kuolevia ja kuolleita vasikoita joskus reilu 10 vuotta sitten, sen jälkeen kun RS-virus oli vieraillut karjassa. Silloisen elkäinlääkärin mukaan virus vahingoittaa sikiötä ja sen kehitystä.
Kiitos asiallisesta vastauksesta:)
Toimiihan se märekin vielä, kun ei päivitä ohjelmaversiota, mutta senkin kanssa saa kyllä välillä temppuilla, jotta saa sen laskemaan. JOo ja kyllä sen liikkeestä, pitoisuuksista, paskasta yms sellasesta huomaa toimiiko vai ei. Olisin kuitenkin toivonut saavani ihan oikeasti neuvoja viisaammilta millaisilla arvoilla olis hyvä lähtee liikenteeseen, kun en ite ole mikään asiantuntija. On mulla  tuolla märeessä pohja, jota useammat neuvojat ovat muutelleet omasta mielestään oikeanlaiseksi.   
Yritän tehdä seosrehulaskurin avulla ruokintasuunnitelmaa. Millaiset seoksen rehuarvot olisivat hyvät vapaalle kierrolle? Tähän asti olen tehnyt Märeen avulla enkä jaksasisi opetella uutta karjakompassin ruokintaohjelmaa, kun tuntuu niin monimutkaiselta. Robotilta menee täysrehu ja seokseen säilörehu, ohra/hernesäilörehu, rypsirouhe, ohra ja kivennäinen.
   
Tosta lumikuormasta sen verran, että millä ne sitä on arvioinut, jos katto on jo alhaalla. Meillä lapioitiin kahden navetan katot ja pahimmillaan oli kinostunutta lunta 1,7 metriä. Ei se näyttänyt ollenkaan niin paljolta maasta käsin, mutta kun seiso kasan vieressä lapioidulla alueella niin sitte sen vasta taju kuinka hitosti sitä oli katolle kertynyt.
Colitulehdus voi nostaa maidon bakteeripitoisuutta aika rajustikin eli lehmästäkin voi bakteerien nousu johtua.
Voihan se olla että kuivadesinfiointiaine ärsyttää myös sorkanvälejä ja sieltä sitten pöpöt pääsee herkemmin jylläämään. Aika kovia aineita desinfiointiaineet on iholle.
Vvaikutti todella fiksulta systeemiltä, kun poikineille ym. oli tuon kokoisessa yksikössä oma robotti. Kannattais varmaan vierailla ja ottaa opiksi, jos on isoa yksikköä suunnittelemassa...
jos vanhalla puolella tarpeeksi tuloilmaluukkuja eli ei liian suurta alipainetta varmaan onnistuis. mut eikö olisi järkevämpää muuttaa vanha navettakin luonnolliselle ilmanvaihdolle, ikkunoiden tilalle säädettävät kennolevyt ja väliseinä purkaa pois. se väliseinähän olis melkoinen riesa eläinten tarkkailua ajatellen...


***Vanhanpuolen muuttaminen kans voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Poistoreikiä tarvittis ilmeisesti myös lisää ikkunaremontin lisäksi?

Väliseinä jäisi siinäkin vaihtoehdossa. Helpottaa kummasti noiden paloviranomaisten kanssa keskustelua. Tarkkailua se ei sinällään haittaa, koska tarkkailu/taukotilasta on esteetön näkyvyys molemmille osastoille.

Meillä on vanhalla  puolella koneellinen ja uudella puolella luonnollinen ilmanvaihto ja suht tiivis seinä plus ovet välillä (ovessa on kiskon mentävä reikä). Aikamoinen veto käy ovesta kun ruokkija kulkee ja ovi on auki. Mut kyllä ton kanssa toimeen tulee. Luonnollinen on vaan parempi kaikin puolin eli minä tekisin myös vanhalle puolelle luonnollisen, jos se vaan suht helposti onnistuu. 
Osaatteko vaunujen asiantuntijat sanoa saisko jollain vaunulla oljesta niin pientä silppua, että vois siihen sekoittaa kutterin ja turpeen ja käyttää ritiläpalkkinavetassa kuivikkeena? Kuinka lyhyeksi silpun saa milläkin vaunulla?

Oisko joku paalisilppuri, missä on mahdollisuus puhaltaa takaisin paalikammioon paras vaihtoehto?

En kyllä hankkisi paalisilppuria (omistan kyllä). Hidas, vaatii paljon energiaa. Oljet menevät hienosti apevaunulla silpuksi, oljesta voi tehdä esim. 5cm mittaista, jolloin imukyky on lähes maksimaalinen ja pöly murto-osan paalisilppurilla silppuamisesta. Siis ehdottomasti apevaunu, jos tarkoitus levittää kuivike käsin.

Omistatko muun kuin suomalaisen? Eikös toi pitäis saada pienemmäks kuin 5 cm lietettä ajatellen?

En omista. Vuonna 1999 hankittu Agronic XXL triplemix, vaunu on laadultaan HUONO, mutta joka toinen päivä se on paalit levittänyt, kirjaimellisesti levittänyt. Silppuaminen on pitänyt tehdä paalausvaiheessa :D Kokemusta on kuitenkin Lucas.G paalisilppurista, mikä on jo ihan eri maata kuin tämä Agro. Noista aiemmin mainitsemistani asioista johtuen, apevaunu on huomattavasti monikäyttöisempi ja tulee käytössä edullisemmaksi.

En usko 5cm silpun tukkivan mitään liettyneenä, ja toiseksi, käsin levittäminen on vielä mahdollista, lyhyempää silppua on vaikea jo levittää.


Meillä levitys tapahtuu vanhanmallisella Bobmanilla puhaltaen. Luulen,että silpun pitäisi olla lyhyempää kuin 5 cm, jotta toimisi.
Osaatteko vaunujen asiantuntijat sanoa saisko jollain vaunulla oljesta niin pientä silppua, että vois siihen sekoittaa kutterin ja turpeen ja käyttää ritiläpalkkinavetassa kuivikkeena? Kuinka lyhyeksi silpun saa milläkin vaunulla?
Voisi olla seleeninpuutoksen aiheuttama sydämen pettäminen. Seleenipiikki ummessaoleville lehmille muutama viikko ennen poikimista tai vaihtoehtoisesti suun kautta e-vitamiiniaseleenivalmiste vois auttaa.
Minäkin veikkaisin myös magnesiumin puutoksen aiheuttamaa laidunhalvausta. Oliko merkkejä kouristelusta esim. kuivikkeiden kasautuminen tai hankaumia? Antaisin lisämagnesiumia kaikille varotoimenpiteenä ja lisäksi suolaa, kun sen läsnäolo kuulemma auttaa magnesiumin imeytymistä. Jos tuo on rehuista johtuvaa voi tapauksia tulla lisää ellet tee asialle mitään.
Sivuja: [1] 2