Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Viestit - Akattila

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 17.10.23 - klo:23:07
Huonosti viljaa tuottaville aloille on myös mahdollisuus vain tehdä vaikkapa riistapeltoa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.10.23 - klo:21:13
Olen kuulut, että keskitytään niihin huonoihin kohtiin. No kyllä näin, mutta jos se huono kohta alle 10% pellon pinta-alasta ja laitat siihen rahaa paljon niin ei kannata. Pelloissa on aina luonnollista vaihtelua ja vesi tuppaa aina kerääntymään alemmas kun ylemmäs.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 10.10.23 - klo:21:24
Kohta ollaan euroopassa siinä tilanteessa ettei enää viljely kannata. Ukrainan viljat pukkaavat markkinoille, ja lannotteiden hinnoissa yhä nousupainetta. Puola sentään on suoraselkäinen, ja siellä sanotaan Ukrainan viljalle nou nou. Tätä tosin itsekkin täällä sanoin jo vuosi sitten, että jos Ukrainan vilja ei lähde merta pitkin se tulee maata pitkin.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 09.10.23 - klo:21:53
Lämmin talli viljelytilalla maailman surkein investointi, niin pakko yrittää paikata sitä muuten.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 09.10.23 - klo:20:58
Kai sä esim pihasi auraat? Vai etkö oikeasti aja traktorilla ollenkaan talvi kelinmöi

Juu lämmin talli, niin auraukset pihassa hoituu kesälaadulla. Ei se siinä juuri kerkeä jähmettymään jos vaikka tunnin pihaa rellestää.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 09.10.23 - klo:20:19
Mihin ihmeeseen kasvinjelyssä tarvitaan talvilaatua? Ainakaan itsellä ei ikinä ole käynyt niin, että puin tai kylvän pakkasella.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.10.23 - klo:14:36
Itse olen yrittänyt päästä eroon yhteis koneista, kun se on paljon selkeämpää olla oma. Noita on yhteiskoneita on mitä isännät kännipäissään entisaikaan ostelivat messuilta. Faija ei ikinä ikinä tullut messuilta ilman niittokoneta, joka oli ostettu kimppaan.

Nyt alan hillitsemään itse yhteisiä koneita, ja enää ei tule kuin omia.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.10.23 - klo:13:52
Ja toki pitää muistaa, että leveämpi kone kestää kauemmin. Esimerkiksi multivan kylvökone on ihan myyjänkin mukaan tehty niin, että kestää ilman suurempia remontteja 800ha per työleveysmetri. Tottakai tämä pitää paikkansa etenkin kylvökoneessa, että metreissä tuo kestävyys lasketaan.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.10.23 - klo:12:46
Kuivaamojen hintojen suhdetta tehoon en ole ikinä vertaillut, mutta minulla on pieni kutina että se kohta missä kannattaisi panostaa tehoon nykyistä trendiä enemmän. Kuivaamon tehostamisella saavutetaan merkittäviä säästöjä puintikauden jouksevissa kuluissa jos se kapasiteetti ei ole liimitillä.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.10.23 - klo:12:37
Itse olen joskus pähkäilyt asiaa minkälaiset koneet ovat edullisimpia per saavutettu työtulos. Näissä ei ole sitten huomioitu omaa palkkaa, koska sitähän me viljelijät emme saa.

Kylvökoineissa metrihinta on alimmillaan 4m koneissa. Puimureissa ehkä kanssa jossain 4m kieppeillä, kun ei tarvitse investoida pöytävaunuun. Muuten kaikkein isoimmat koneet eivät pärjää vertailussa, vaan vahvimmilla  ovat juuri mahdollisimman yksinkertaiset ja leveät ratkaisut joihin ei ole tar***** tehdä erilistä tekniikkaa kaventamaan konetta kuljetukseen, siis ihan pelkästään mitä kone maksaa työtehoon suhteutettuna tämä yleensä näin. Todella isot koneet sitten ovat yleensä työtehoon nähden jopa huomattavasti kalliimpia.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.10.23 - klo:16:42
Koneistus on kuinka se kannattaa hoitaa on jokaisella tilalla erilainen ratkaisu. Tuossa asiassa on minusta niin monta muuttujaa, että yksikään tila ei ole suoraan vertailukelpoinen toiseen. Pääsääntöisesti kuitenkin sanon, että jos pinta-alaa on haalittu hehtaarin kuvat silmissä ja unohdettu omat resursit, niin tinkimään joutuu hehtaari tuotoista. Toki tämäkin voi olla kannattavaa, mutta Suomi ei ole ihan samanlainen viljely paikka kun moni muu, kun säät tosiaan aiheuttavat omat rajoitteensa ja varsinainen kasvukausi on aika limiitillä oli mitä oli.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.10.23 - klo:19:43
Oman käsityksen mukaan vanha konekanta ei ole mikään ilmainen myöskään. Jos ei investoi koneisiin kärsii työn tehokkuus aika paljon ja lisäksi tulee ihan puhdasta remontti kustannusta. Tietysti jos on aikaa näpäräillä remontteja itse niin mikäs siinä, mutta kyllä maatalouteen pätee koneiden osalta aivan samat lait, miksi muussakin yritystoiminnassa pyritään uudistaamaan koneita. Jossain kohtaa koneissa on vain leikkauspiste jolloin vanhan kunnostaminen ei enää kannata.

Monesti itse olen saanut parempia kannattavuus lukemia omissa pähkäilyissä kone investoinneilla, kun vaikka pinta-alan kasvattamisella. Suomessa pitää juuri ottaa huomioon, lyhyet sesongit, jolloin sekä kylvö että puinti aikana pitää tapahtua lyhyessä ajassa. Mielestäni Suomessa jopa suurempi ongelma on, että monilla on liikaa pinta-alaa kalustoon ja kuivauskapasiteettiin nähden, joilloin automaattisesti otetaan takiin jos on vähän heikompien olosuhteiden vuosi.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 05.10.23 - klo:17:26
Kyllä minustakin noin on kuten joozeppi kirjoittaa. Pari vuotta olivat nyt erittäin hyvällä katteella ja nyt jäi jotain oikeastikkin tulosta käteen. Toista se on viljellä 150€ hintaista viljaa vaikka apulannat olisivat 100€ tonni, kuitenkin apulannat eivät ole niin suuri kuluerä tuloksen kannalta mitä monet manaavat. Niin korkeita hintoja ei viellä apulannassa ole nähty kuin ehkä piikissä 1000€ tonni hinnoissa, että siitä kannattaisi säästellä, koska sen jos tekee niin ei sieltä pellostakaan mitään tule.

Maataloudessa on niin suuret "kiinteät" kustannukset, että jo pelkkä puiminen  tonnin satoa tuottaa tappiota.
Kasvintuotanto / Vs: kariseminen
: 30.09.23 - klo:16:47
Avanti ollut ihan jees, mutta toki myöhäinen ja pieni jyväinen. Kuitenkin normaalina vuonna kestää pystyssä, ja ei ole herkkä taudeille.
Kasvintuotanto / Vs: HLP:n mittaus
: 25.09.23 - klo:00:04
Jep itse intouiduin oikein koputtelemaan, niin 59hlp kaura olikin 53 kaupalla. Saa siis toimaan toiseenkin suuntaan väärin jos oikeen tärylätkän tavoin sitä vasaroi alas.
Sivuja: [1] 2 3 4