Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 92

Viestit - optimisti

Tuo on jo keksitty, hra ruisleipä.  Lhp ja suojavyöhyke.
Viljan hinta Suomessa ei nouse. Siitä pitää huolen
viljanostokartelli ämteekoon avustuksella. Huoltovarmuudessakin
tärkeintä ministerin mielestä on pitää satamat auki,
jotta voidaan taata elintarvikkeiden tuonti.
Lhp ja suojavyöhykkeille käypää % osuutta pitäisi nostaa jonnekkin 30% tuntumaan tilakohtaisesta pinta -alasta , niin silloin vaikuttavuus lisääntyisi.
Maitotilojen sijoittuminen on monipiipuinen juttu,Tutkija Jyrki Niemi pitää nykyisenlaista tukiporrastusta onnistuneena,kun mitataan tulosta eri tukialueiden välillä.
Mistä kullekin alueelle saadaan loppuviimeksi ahkeria ja motivoituneita maitotilayrittäjiä,jotka osaavat hommansa,niin että oheistoimijatkin saadaan vakuutetuiksi
toiminnan kannattavuudesta.(mm.rahoittajat).Jos on muita mahdollisuuksia elämässä,niin maitotilallisen arki ei ole järin houkutteleva,onhan niitä masokisteja,
jotka eivät ajattele omaa parastaan ja takaavat Suomen maidontuotannon.
Maatalouden ongelma on myös nämä kaiken maailman Luken dosentit jotka hääräävät alkutuotannon äärellä. Luken väki ei ole mitään järin terävää, ei heidän juttuja kannata mitenkään tosissaan ottaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 23.07.20 - klo:07:35
Miten olisi ,jos viljankylväjät pienentäisivät ensikeväänä kykvökineen säätöä ja lastaisivat tuuttiin nurmen siemeniä? Edes osalle alasta. Toisiko se helpotusta viljan huonoon hintaan?
Ei jumalauta sentään. Sanotaan että Amazonin sademetsät ovat maapallon suurin hapen tuottaja ja niiden polttaminen tuottaa ehkä eniten hiiltä ilmakehään ja näin ollen ilmastonmuutos on lähtöisin sieltä, ei muista lähteistä. Ja tollanen presidentti vielä! Ja maailma  vaan katsoo vierestä kun sitä tuhotaan! Ihmisten ja kaiken elollisen päivät on luetut kun Amazonista on vain siivu jäljellä!
Ei huolta, meidän ministerinaiset hitavat tuonkin asian kuntoon.
Jospa laitettaisiin noi tukikelvottomat pellot tukien piiriin jotka ovat nyt tukihakemuksessa oikeassa viljelyksessä
Ei missään tapauksessa. Suomessa on jo liikaa peltoa muutenkin.
Uutena tukimuotona voisi olla metsityspalkkio.
Jaettakoon lisäraha hehtaaritukena kaikelle tukikelpiselle pellolle.
Valut muottien kanssa.

Lihantuotanto laskee, siinä ei ole mitään pahaa. Surullista kuitenkin on ,ettei lihan yksikköhinta näemmä nouse.  Ja ei nouse ainakaan jos mtk saa peukaloitua jotenkin ihmeellisesti sadonkorjuuvelvoitteen seuraavalle tukikaudelle.
Liian suuren kokonaismaitomäärän juurisyyt löytyy liian anteliaasta investointituesta ja sukupolvenvaihdosten laajentamisvelvoitteesta.. Jos se olisi ollut maltillisempaa, niin siinä ei olisi ollut ongelmaa, koska luopuneita on niin paljon ja ilman investointitukia ei olisi rakennettu yhtään uutta navettaa. Kausivaihtelu on mennyt niin pieneksi, että en luulisi senkään aiheuttavan ongelmia, jos maitomäärät olisivat yleensäkin pienempiä. Kausivahtelua pitäisi korjata muuten, kuin pakottamalla kaikki tilat samaan kausivaihteluun. Nyt saattaa käydä niin, että syyspoikivat siirretäänkin nopeammin kevätpokiviksi kuin kevätpoikivat syyspoikiviksi (se on helpompaa) ja kausivaihtelu kasvaa, vaikka piti käydä toisin.
Minulle henkilökohtaisesti ei ole asialla muuta väliä, kuin että haluaisin syödä suomalaisia maitotuotteita myös eläkepäivillä. Epäilen, että tässä voi käydä hassusti koko maitosektorille.
Juuri noin, Suomen maatalous olisi välttynyt paljolta vaivalta jos investointutukia ei olisi ollut lainkaan. Hyödyn ovat korjanneet jalostava porras , keskusliikkeet ,tavarantoimittajat, tietysti kuluttaja,  joka aina vaan jaksaa soittaa suutaan. Eräässä kehittämistilaisuudessa oli pulla mennä henkeen kun muuan nuorehko maitotilan emäntä vuokranneensa peltoa 500e/ha, siinä saa pellonvuokraaja ihan kohtuu korvauksen pääomalle, tämäkin investoitituen ansiota.
Kasvintuotanto / Kivet
: 08.06.20 - klo:06:51
Onko nykymaailmassa enää pakko viljellä peltoja joilta pitää kiviä kerätä vuosittain ?
Kivivikoneet ovat niin kalliita kapineita, ettei ohran katteella niitä kuoleteta, eikä oikein urakoitakaan maksella.
Voipi korona hoitaa sellaisen luonnollisen alkukarsinnan. Euroopassa kuten Suomessa pakkaset pursuaa arvo-osia, enteilee roimaa pudotusta hintaan ja siihen lisäksi vasikka pula, niin pikkunavetoista sammuu valot pian, isot pysyy pystyssä hetken määrälisillä. Nekin kuivuu pois ja heikoimmat kaatuu.

Positiivinen kuva hommasta😀😀😀
Tai vastaavasti ne pienet pysyy pystyssä johtuen siitä et velkaa nolla ja parhaimmassa tapauksessa perämettää useita hehtaareita ja/tai käydään palkkatöissä muualla.

Asiahan riippuu siitä miten lihatalot jakaa vasikat. Isoille velkaisille talutusnarussa oleville jotka tulevaisuudessakin ovat pakosta tuottamassa vai pienille joita ei pysty niin ohjailemaan mutta raaka-aine on halpaa kun tuottajapuolella ei vaatimus ole niin kova..
Hyvä huomio. Ihmeellistä on, ettei iso kavattamo pysyisi pystyssä ilman tukevaa lisähintaa vaikka pitäsi olla sitä paljon mainostettua mittakaavaetua.
Muuan omasta mielestään perillä oleva konsultti totesi jotenkin että, "300 sadan sonnin navetoita on nyt noin 50 liikaa". 2027 loppuun menessä vielä noin 100 vastaavaa navettaa tyhjäksi. Tai sitten räpistellään jollain 60-70 % täyttöasteella jonkun aikaa ja LUONTO korjaa homman tasapainoon jos ei sitten teurastamojen satraapit ala jakamaan porukkaa vuohiin ja lampaisiin , jos sanonta sallitaan. 8)
Lihakilosta pitäisi vaan saada paljon enemmän rahaa, se rittää turvaamaan tuotannon.
Ennusteen mukaan naudanlihan tuotanto vähenee suomessa 10milj kg seuraavan seitsemän vuoden aikana.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 31.05.20 - klo:06:41
Pikaisesti.
 Vantaalta on myyty arvokas tontti kassan tilkkeeksi, tulevaisuudessa sen arvo olisi voinut olla kenties korkeampi. Osuuskunta toteaa Hk Scanin maksaneen esim sonnin lihasata 3,52e/kg keskimäärin, kuitenkaan osuuskunta ei pidä ongelmana sitä että, jäseniä kohdellaan volyymi hinnoittelun vuoksi varsin eriarvoisesti, isommilla tuottajilla sonninliha liikkuu noin 4 euron hintaan ja pienimmät maksavat tuon lihanhankinnan.

Osuuskunta varautuu siihen, ettei Scani pysty maksamaan osinkoa lso:n osakkeille ja siksi veloista on päästävä eroon, muuten on jäsenten pönkitettävä tasetta, nythän on avattu mahdollisuus laittaa osuuskuntaan jo ylimääräistä rahaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 92