Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 19

Viestit - ACVaihda hevoseen tai kehitä teknologiaa.
Muoville korvaavia tuotteita on kehitetty ja kehitellään yhä . On pakko korvata öljy jollakin muulla muovin valmistuksessa .

Tuleeko saviputket takaisin ojituksiin ?
[/quote]

Tuskin mutta puusta voisi tehdä vastaavaa,  unohdit lautaojan, risuojan ja kiviojan tai palata avo-ojaan 
Luomussa ajatellaan, että typenkerääjäkasvien nettotuotto korvaa polttoaineen ja muovit. Karjataloudessa luomu toimii ainakin teoriassa näin, varsinkin jos luomupeltoviljelyllä tuotetaan sellaista raakavalkuaista ja energiaa,. joka ei sula hyvin ihmisen syömänä, mutta märehtijät pystyvät hyödyntämään sen.Pitkäkestoisella kasvinviljelyluomulla ei välttämättä ole samanlaista etua, varsinkin jos viljelymahdollisuus ei ole ympärivuotinen, jolloin suuri osa kerätystä viher-energiasta ja osa myös viherlannoituksen maasta pumppaamasta fosforista hukkaantuu pitkän sateisen talven aikana. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä olisi viherlannoituksen teho, jos viherlannoitusmassat korjattaisiin tehokkaasti biokaasuprosessiin talven ajaksi, ja biokaasun avulla valmistettu liukoinen typpilannoitus ja biokaasujätteessä maahan palautetut muut ravinteet täsmäkohdennettuna samalle peltokokonaisuudelle kohottaisivatkin satokasvin tuottoa ?

Ainakin jossakin määrin tämä tapahtuu karjakierrossa, karjanlannassa varastoidaan viherlannoituksen tuottama hyöty ja käytetään vasta kasvukaudella ? Karjanlannan kompostointi ilman kaasujen talteenottoa hävittänee kuitenkin osan typestä.  Pintalevitys loput.

-SS-

Höpötaata .  ;D
No eikun vahvasti jäljillä. Luomun systeemikokonaisuudessa biokaasureaktori voisi hyvinkin korvata märehtijän pötsin. Ja itse aloituksesta: jostain muistan lukeneeni, että paaliruokintakarjatilalla ne muovit olisivat 12% primäärienergiankulutuksesta. Typpilannoitus ja koneet kaikkineen olisivat kumpikin jotain kolmanneksen luokkaa. Eli jos ei se ratkaisevan tärkeä, niin merkittävä kuitenkin.
Jos ottaa saman nimikkeen alle monta eritavoitetta, hukkuu alkuperäinen tavoite eli tuottaa ruokaa ilman keinolannoitteita ja torjunta-aineita, tosin sallisin keinolannoitteita ravinnepuutteisiin, tosin suurempi kemikaalikuorma taitaa tulla ympäristöstä kuin ruuasta,  muovit, kaasureaktorit, energiataseet, ja hiilet yms. asiat ei kuulu "luomuun" mutta voivat kuulua tukiluomuun joka on eriasia
Ei ole hän, siis  aloittaja kommentoinut mitään. Mutta jos on aivan lopussa niin  kysellä vuosilomapätkää ja jos  edelleen tuntuu huonolta niin lääkärille kannattaa hakeutua. Se oli hyvä alku kun tänne kirjoitti, täältä varmaan löytyy kohtalotovereita. Eihän näistä huudella, että jaksaminen loppuu ja varsinkin jos on yksin siinä ettei ole ketään jakamassa.
Tämä oli parempi "neuvo"  luultavasti on enennän + kuin  - asioita  kun tarkemmin katsoo,  jos kaikesta huolimatta haluat vaihtaa alaa niin  ajankohta on huonoin pitkään aikaa jos olet huomannut ja uutisia seurannut, ensi talvesta tulee mielenkiintoinen mihin suuntaan maailma menee
Mitä raatilaiset mieltä? jos laittasin lehmät autoon, vaikka pihatto navetta on aika uusi ja velka noin 300th euro. Ei taida jaksaminen  riittä.!!  :'( Olisko navetalle jotain hyöty käyttöä vai jättäkö vaan varastoksi? Ja mitä sitä tekis elääkseen? Paljon kysymyksiä!

Onko tuttavissa jotain tuollaista Rusinan kaltaista joka suunnittelee päivitystä navettaan joka voisi vaihtaa tiluksia ja rakennuksia  tai vuokrata navetta   kuin viritellä lypsyä parsinavetassa , tulis win-win tilanne , 300 on iso summa lyhennellä ilman tuloja minusta, pro:sta  parempia neuvoja saa 
Kokemusta katalysaattorien puhdituksesta . Auttaako poltoaineen lisäaineet , lämmittämällä ? Autossa ei ole ohjelmaa eli tietokeella ei onnistu .

Vain asiallisia vastauksia .
Miksi se pitäisi puhdistaa, vuotaako turbo öljyä, onko moottoriöljy sopivaa/ vaihtoväli?, itse vaihtaisin polttoaineen prooksi  ja käyttäisin pienempää  vaihdetta että tulisi kunnolla puhallusta ja motari kierros, kat voi rikkoontua jos kuumenee liikaa 
Vapaa sana / Vs: Korona virus.
: 16.05.20 - klo:22:52
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006500047.html

Ei mulla muuta .
hoevakodissa ol 12.sta   kolmestakymmenestä korona :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Ei tainnut olla edes sairastuneiden määrä, vaan koronaan kuolleiden - vai miten se nyt oli.
Tais olla asukkaisista 12 kuollutta 26:sta 30 paikkaa laitoksessa, monta tartuntaa asukkaista? hoitajista taisi sairastua puolet. tosin jos ois ollut kehän eteläpuolella ei se olisi mikään iso uutinen ja itä suomessa ei saisi kirjottaa etes siitä
   :'(
Vapaa sana / Vs: Mukavan rauhallista
: 16.05.20 - klo:22:15
Ruotsissa ei ole kouluja suljettu, mutta jopa puolet oppilaista on jäänyt tulematta kouluihin ja jossain neljännes opettajistakin jäänyt kotiin coronakriisin aikana.
Täällä kinataan muutamasta maajussin lapsesta.  ;D ;D

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skola-3
Ei tule kuule kymmentä ällää jos mukulat homehtuu pellon pientareella ja lehmien rehun seassa.
Tai päin vastoin, ainakin matikassa on tekemistä jos 11pv jos se ratkaisee tuon 9v putkessa (rajoitteet estää normaalin oppitunnin +normaalisti olisi luokkaretkiä ja vastaavaa) tosin 11pv olisi ollut hyvä kerrata prosenttilaskua niille jotka ei tajua pysyä poissa, uskonto on jo kiitettävällä tasolla että uravalinta olisi järjestö puolella tai politiikassa, jos on vanhemmat sairastuu sen seurauksena taseisiin on iso kuoppa karjatiloilla ja taseet menee alas, ettei ole varaa lukioon     
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .

"Salmonella-bakteerien ihanteellinen kasvulämpötila on ruumiinlämpö (37 °C), mutta salmonelloja kasvaa lämpötila-alueella 5–47 °C. Bakteeri pärjää sekä hyvin happamissa että emäksisissä olosuhteissa ja säilyy pitkään pakastetuissa ja kuivatuissa elintarvikkeissa. Salmonella on kuitenkin herkkä kuumennukselle ja tuhoutuu jo 70 °C:ssa. "

Aika vähissä taitaa keinot olla :(  Tosin kyllähän se kalkkin käyttökin perustuu ph:n muuttamiseen, joten olisko tuo Wikipedia tiennyt ihan oikein.
Vois sitä katsoa eviran tai pron sivulta eikä vikapetiasta,
Se ph:n lasku alle 4 sanotaan estävän, mutta tässä vaiheessa kun rehut on paketissa ja ph on yli, niinpä ? kestämisiä
Kuules sorkkakettutyttö ,Kaikki ei todellakaan syyllisty . Pienet karjatilat levittävät itse salmonellansa ja muutkin tautinsa ihan itse ja muillekin tiloille taudit leviää noilta karjatiloilta naakkojen hyönteisten ja sorkkisten välityksellä .
https://yle.fi/uutiset/3-10931162 
Alla uutisen sisältöä sorkka kettutytölle

"" Sisällä navetassa nautojen makuupaikka oli märkä, ulosteen ja virtsan sekoituksessa. Lanta oli kehittänyt nautojen kylkiin panssarin, joka poltti ihoa, aiheutti tulehduksia ja kipua.

Vasikat olivat syöneet ulosteen sotkemaa heinää lattialta ja yrittäneet kaluta saavin reunoja.

Kylmyys ja kosteus tuli homeisista seinistä läpi. Rakennus oli osin romahtanut.

Huolimatta eläinsuojeluviranomaisen määräyksistä ja ohjeista eläinten laiminlyönti jatkui. Osa naudoista oli kadonnut ja lopulta tilallinen kertoi haudanneensa ne läheiseen suohon. ""
Sinä nyt sekoitat kaksi asiaa keskenään salmonellan ja "eläinsuojelun" tai mikä se on, ehkä se on tarkoituskin?
Suomen kieli näissä "asiantuntija" lausunnoissa lämmittää mieltä kuten lause  (Kylmyys ja kosteus tuli homeisista seinistä läpi)
linkin navetta kuva voisi liittyä aiheeseen ainakin asenne puolen, meno on kuin hollintuvassa.
Niitä naakkoja ei kannata vähentää, talviruokapaikat poistamalla luonto hoitaa kannan pienemmäksi ja samalla sairaat yksilöt poistuu
Vanha Kvernen (7512) käärijän kierroslukulaskurin näyttö ei tykännyt iskusta, joka säröytti sen. Villi veikkaukseni, että "alkuperäinen" maksaa paljon. Liikaa. Periaatteessa laite ei ole kovinkaan monimutkainen, takoo numeroita se anturin antamasta signaalista. Löytyykö vinkkiä, mistä (muualta?)  löytyy tähän kykenevä laite käärijän avuksi?
Jos ei muuta vikaa kannattaisi vaihtaa näyttö, tuskin on mikään asiakaskohtainen kun sarjat on pieniä, tyyppi numerot ja valmistaja löytyy varmaan näytön takaa, tuskin enää valmistetaan mutta vastaavia voi löytyä kun saa selville mitä etsii, kun virrat laittaa päälle yleensä näytössä käy kaikki merkit päällä että voi laskea monta merkkiä ja riviä jos se näyttö ei ole aivan pimeä.
En tiedä oli tästä mitään apua, mutta näin minä etenisin, jos se alkuperäinen on toiminut pitkään hyvin en lähtisi virittelemään
aika hauska keuhko;   tuottaa happea ja samalla saman määrän hiilidioksidia ynnä muuta lahotavaraa kun tavara mätänee samaa tahtia kun kasvaa.        ainoa plussa kait tuo kosteustasapainon ylläpito.  siirtää satevetet taivaalle tehokkaasti.     saa nähtä kuin kovat kuivat kaudet saa nyt aikasiks ja kuin isot tornaatot usaan.    alkaa donaltkin kohta kiinnostumaan aiheesta.
Jep tätä on "koulussa opetettu pitkään" näitä hokemia, kuuluu samaan sarjaan kuin "hei me tienataan tällä" ,  onhan siellä puuta/biomassaa paljon hehtaaria kohdin täkäläiseen metsään nähden mutta hiilenä paljonko menetetään jos verrataan kivihiili louhokseen tai öljykenttään jossa hiilisitoutunut todella maaperään, enempi tuolla pitäisi olla  huolissaan miten se vaikuttaa sateisiin ja sademetsässä on arvokkaita puulajeja joita voisi kasvattaa  siellä kaatamatta koko metsää voisi olla  parempi tuotto kuin lihalla
Eikös Valio itse esittänyt, että myy KiVi-maitoa? Eipä olisi kannattanut, jolloin markkinatalous olisi kurittanut kilpailijoita ja näitäkään käräjiä ei olisi ollut.
Taas yks tyhmä . Kivimaito on kilpailuviraston määräämä omakustannushintaan myytävä maito josta ei tule voittoa .

Valio itse esitti kilpailuvirastolle tätä toimintatapaa. Siis silloin kun keplotteli Aito Maidon pois markkinoita pilaamasta. No nyt on sitten Pohjolan Meijeri
,. Koti Maista ja Pirkka.
Ostin just Pirkka luomu kaurahiutaleita. Menee 5 senttiä kauranviljelijälle. Tämänkinkö Jari Leppä haluaa lopettaa?
Jaa . En kyllä usko

Et usko, mutta osaatko lukea. Lukutaito ei kyllä ole tärkeä sorkanleikkaajalle.

https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/kilpailuvirasto/2000/kilpailuvirasto-hyvaksyi-ehdollisena-valion-osuuskunta-maito-pirkan-kainuun-osuusmeijerin-ja-aito-maidon-valisen-yrityskaupan/
Tuo tuli yritys kaupan seurauksena joka loppuu koska Valiolla ei ole määräävää markkina asemaa .
Valio olisi voinut jättää ne ostamatta jonka seurauksena tuottajia olisi joutunut lopettamaan maidon tuotannon . Maidolla oli tuolloin enemmän menekkiä Venäjälle .

Tuskin sinne maitoa viety, mutta voita ja juustoa, esim. voissa joka tehdään kermasta jää aina kurri  joka myydään ravattomana maitona tai muina rasvattomina tuotteina, Vllä taisi olla silloin hyvä tilanne että rajan taakse meni  rasvallisia tuotteita ja tänne rasvattomia, pienillä ei ollut mahdollista tehdä tulosta samalla mitalla kokonsa puolesta, jos olisi alentanut tuottajahintaa vastaamaa tulosta, tuottajat karkaavat muualle, isoA ei tarvitse muuta maitoa kuin tuoretuoteisiin ja präntäämiseen suomalaiseksi muut tuotteet voi tuoda halvemman maiton maista, käsittämätön ratkaisu, vaikka ollaan oltu Eu:ssa yli 20v niin ei ole huomattu rajojen aukeamista, keskusliikkeet voi ostaa mistä maasta tahansa, mutta silloin ei saa joutsentarraa
Voi kirjallinenkin maakauppa mennä vielä lainhuudon hakuvaiheessa persiilleen. Tarinan opetus on ainakin, että kauppakirjan tekohetkellä pitää olla pöydälla ajantasaiset lainhuutotiedot. 20 vuotta pöytälaatikossa pidetyn lainhuutohakemuksen tekijä vaikuttaa kyllä aika, hmmm... konfliktihakuiselta henkilöltä.

https://yle.fi/uutiset/3-10832023


Voihan se olla kauppakirja, mutta pitäisi se kauppa maksaa myös, tuli mieleen että olisiko tämä myyjä kuvitellut että kauppa on peruuntunut koska ei maksua kuulu ja myynyt uudelleen, jos maksamatta niin viivästyskorko oli markka-aikana muistaakseni 17 prossaa ja nyt vähintään 7, pitäisihän tuon huomata lainhuutoja hakiessa kaupan jälkeen jos myyjällä ei ole oikeuksia, ja eikös ne lain huudot ole pakollisia ollut muutaman vuoden
Poistaisin rekisteristä käymällä katsatuskontorilla, sieltä saa neuvoja myös
Ja taas uusi!
https://www.lainvoima.com/kohde.php?id=8362

7500 kg keskituotos 2010 rakennetusta navetasta on vähän hankala yhtälö.

Nuorison ja lehmien suhden myös jännä, 180/110. Hiehoja niin paljon että osaa makaa ruokintapöydällä.  :-[
https://youtu.be/OR9J-KwXtxE?t=39
Olisi hauska tietää,kuinka monelle lypsävälle tuo navetta on tehty.
-ymp-08 111/100/50 +vanha 80mul. eli riittävästi peltoon nähden tuon aikaisissa mf-navetoissa ilmeisesti oli tarkoitus muuttaa nuorisopuoli lypsypaikoksi ainakin siinä toisessa kk tapauksessa
-https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=13536.0

Sivuja: [1] 2 3 ... 19