Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Papu

Hevoset / Vs: Mihin eläkeläishevonen
: 11.04.08 - klo:15:12
    
Selittäkääs mulle, viisat maajussit, että mihin allaoleviin aihesiin nuo n. kymmenen edellistä v...lua kuuluvat? Miten ne mahtaa auttaa kysyjää? >:(

'' Hevoset
Hevosten hoito, rehut ja ruokinta; rodut, jalostus; ratsastus, kilpailut, ravit, näyttelyt''

Mikähän olisi sopiva eläke- ja loppusijoituspaikka maajussin raakuille?
Nappi ottaan ja Honkajoelle? Tosin joutuisivat lojumaan muutaman viikon siinä pihalla jaloissa, ennen kuin joutavat Honkajoelta korjaamaan ongelma jätteen pois. Ihmetyttää, että ne jotka noita maaelukoita ottaa ja pitää, ei paremmin kanna vasuutaan loppuun saakka. Pahapäiset elukat pitäis lopettaa jo ajallaan, eikä jättää niitä muitten riesaks. ;D


Hevoset / Vs: Hevosen loppusijoituspaikka.
: 06.04.08 - klo:21:23
Niinpä. Siksihän sinulta, maajussi, sitä paikkaa on kyselty. Mutta tietysti jos on pieni pläntti ja kaivo lähellä, niin ymmärrän toki!
Hevoset / Vs: Talliyrittäminen
: 05.04.08 - klo:01:35
Ai että ne talliyrittäjät ja sitten ME MUUT. Voi pojat mitä maalaisasennetta ::).

Meillä on 12 hevosen vuokratalli. Huomaan, että tuolla on annettu oikein hölmöjäkin neuvoja. Toiminimellä kannattaa toimia. Sen pyörittämisen kustannukset eivät ole kovin suuret, ja toisaalta tällä hommalla ei rikastu, niin verotkaan eivät ole liian raskaat. Kirjanpito kannattaa antaa ulkopuoliselle ammattilaiselle. Se maksaa, mutta kirjanpitoasioissa mokaaminen voi tulla vielä kalliimmaksi. Vero- ja kirjanpitolainsäädäntö on sellaista mitä pitäisi seurata jatkkuvasti ja ammattilaiset tekevät sen. Ja kertovat sitten meille miten kannattaa toimia.

Vakuuttamisen suhteen joku kehui, että siellä on 'porsaanreikiä' ???. Ei niitä porsaita vakuuteta, vaan liiketoiminta. Joitakin vakuutuksia on pakko ottaa itselle ja mahdolllisisille työntekijöille. Eläkevakuutus ja tapaturmavakuutus ovat pakollisia. Toiminnan vastuuvakuutus kannattaa ottaa myös.
Normaali käytäntö on se että hevosen omistajat vakuuttavat omat pollensa ja itsensä. Mitä tallipaikan vuokraan kuuluu ja miten vastuu jakautuu, kannattaa aina eritellä mahdollisimman tarkasti vuokrasopimuksessa. Varsinkin ruokinnana osalta. Siitä näyttää olevan eniten erillaisia mielipiteitä, jos asiaa ei ole tarkasti so*****.

Yrittäjänä kannattaa liittyä yrittäjientyöttömyyskassaan, joka turvaa mahdollisen työttömyyden varalta. Se kannattaa huomioida, että sosiaaliturva ja työttömyyspäivä raha lasketaan jatkossa sen perusteella minkä arvoiseksi itse arvioit oman työpanoksesi. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa paljonko saat oikeasti palkkaa. Tämä on sellainen asia joka sinun kannattaa selvittää.

Heinä on ainoa mistä kannattaa hintaa kysellä. Tosin meille on tärkeämpää saada hyvälaatuista heinää, kuin se että se maksaa vähän. Hevosen terveydenhoito on huomattavasti helpompaa kuin sairaanhoito. Ja ruokinnalla on siinä iso osuus.

Kuiviketurve tulee meille Vapolta ja kaura tulee heinän toimittajalta. Lisärehut ostavat hevosten omistajat itse.

Suuria tuloja hommasta ei toisiaan kannata odottaa, mutta itse pidän tätä enemmän elämäntapana. Minusta hevosten kanssa puuhaaminen on antoisaa vaikkakin myös raskasta ja vastuullista.

Vielä yksi asia tavarantoimittajien suhteen. Itselleni on aina tärkeää, että pidän niistä ihmisistä kenen kanssa asioin. Sellaisille viljelijöille ei viitsi raskaasti hankittuja rahoja syytää joiden asenne on syvältä takapuolesta.
Niin kauan kuin voin valita, valitsen hyvät tuotteet ja mukavat myyjät.

jos on jotain mitä haluat kysyä, laita sähköpostiini viestiä. Onnea sinulle, jos sinulla on rohkeutta lähteä toimimaan!   :)
Hevoset / Vs: Hevosen loppusijoituspaikka.
: 05.04.08 - klo:01:07
Hei Maanviljelijä!

Hevosen hautaminen on asiallinen tapa hoitaa loppusijoitus.

Se, että hevosen omistajilla ei ole maata mihin haudata hevosensa onkin sitten toinen juttu. Oikein tunnut olevan ylpeä kieltäytymisestäsi. Taisit tehdä meille kaikille isonkin palveluksen? mikähän se mahtaisi vaan olla....? ::) ::) ::)
Vapaa sana / Vs: Kummempi tappaus
: 25.02.08 - klo:12:21
 :D :D :D Päivän piristys!  :-*
Luulisi tällaiselta keskustelukanavalta löytyvän aikuisia ihmisiä.
Jaksan silti ihmetellä tuota suun soittoa ja negatiivista asennetta. Jos kysyy neuvoa, niin vastaukset on joko 'vitsikkäitä' tai niissä kerrotaan painokkaasti (,todennäköisesti vailla kokemusta,) mikä ei AINAKAAN onnistu.
Hevoset / Vs: Hevosenlanta
: 22.02.08 - klo:17:02

Tuo kuullostaisi ihanteeliselta tavalta käyttää lantaturve. Missä päin kyseinen yrittäjä toimii?

Tässä lähistöllä on yksi mullan tekijä, mutta tekevät kuulema vain turpeesta ja kemiallisesta lannoitteesta, mikä mielestäni ei ole kestävän kehityksen mukaista.

Toistan vielä:
Lannan seassa ei ole muuta kuin lantaa ja turvetta. Sellainen mihin sekoitetaan muuta, ei ole lantala, vaan tunkio. Ja tunkiot kuuluvat aikaan ennen sotia, ei enää kierrätyksen ja lajittelun aikakaudelle.
Hevoset / Vs: Eläkeläis hevoset
: 16.02.08 - klo:14:23
Meillä on ratsastustalli ja täällä yksi eläkeläishevonen. Tosin meillä eläkeläinen tarkoittaa sitlä, että se ei tee enää jokapäivä töitä. Se on 19-vuotias ja sen elämä ja arkirutiinit sovitetaan vanhuksen voimiin. Sillä voi hyvin olla vielä kuusikin hyvää ja tervettä vuotta, kunhan sitä hoidetaan asianmukaisella tavalla.

Eläkeläishevonen ei mielestäni ole sellainen jota pidetään hengissä vain tavan vuoksi, kun ei muutakaan viitsi tehdä. Hyvä palvelija on ansainnut arvoisensa elämän päätöksen, eikä siihen kuulu tarpeeton kärsimys. Hevonen kaipaa samoja asioita niin vanhana kuin nuorenakin, järkeviä töitä, hoitoa ja kavereita.
Hevoset / Vs: Hevosenlanta
: 16.02.08 - klo:14:14
Ei ole. Siinä on pelkästään lantaa ja kuiviketurvetta. Ei kutteria laisinkaan.

Sitä olisi ehkä nelisen kymmentä kuutiota tällä hetkellä. Mielelläni sen tuosta luovuttaisin lannotteeksi tai muuhun vastaavaan käyttöön. Maksan kuormauksen, jos joku nouttaa. Noutaa saa pienemipikin määriä. Ja tietysti olisi parasta jos joku hakisi sitä säännöllisesti.

Tallimme sijaitsee Tuusulassa, Uudellamaalla. Kysellä voi vaikka puhelimitse p.041-525 9262
Hevoset / Vs: mitä jalkoihin
: 29.01.08 - klo:16:43
Kyllä ne on suojat ja putsit ihan asialliset.
Haavat jaloissa on vaarallisemmat ja ikävämmät hoitaa. Ei sen paremmin putsit kuin suojatkaan kiristä jalkoja jos ne on oikein laitettu.
Hevoset / Hevosenlanta
: 29.01.08 - klo:16:40
Kelpaako turvetettu hevosenlanta viljelijöille lannoitteeksi ja maanparannusaineeksi?

Sitä on tuohon kertynyt muutama kymmenenkuutiota talven aikana ja sille pitäisi löytää jatkosijoituspaikka.
Taitaa nykyisellään olla ihan yleinen ongelma tuo lantan hävitys.Tuntuu turhalta heittää hyvää ainetta hukkaan.
Sivuja: [1]