Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - Uniq

Kasvintuotanto / Peitattu rypsin siemen
: 15.12.14 - klo:15:25
Ja poikkeuslupa tuli peitatulle siemenelle:
http://www.farmit.net/oljykasvit/2014/12/12/tukesilta-poikkeuslupa-neonikotinoideja-sisaltavien-kasvinsuojeluaineiden

Nyt vaan mietityttää, että mitenköhän mahtaa säilyä peitatun rypsin siemenen itävyys varastossa + peittausaineen teho, jos ottas heti reilusti varastoon tuota?
Sama pohdinta täälläkin päällä... Myös juventusta ois ajatuksena ajaa kasvunsääteenä, mut varmaan ei ainakaan yhtäaikaa rikka-aineen kanssa tohi ajaa....vai?
Kasvintuotanto / Vs: Lannan hinta
: 10.04.13 - klo:11:16
Kyllä laajentavan kotieläintilan ei niin ahneeksi kannata ruveta, että lannasta alkais maksua perimään. Saattaa hetken päästä olla lantalat täynnä.. Täällä päin kuivalantaa saa pellolle kipattuna ja lietettä kyytille pumpattuna tai jopa levitettynä ihan ilmaiseksi..
Täällä taas tarjottu rahaa juurikin noihin ravinteiden määrään suhteutettuna, eikä siltikään lantaa löydy. Rahan tarjoaminen lannasta nostatti perinteisen suomalaisen vastareaktion: "Tuohan vielä pärjää tässä." 
Toki ajouraopastin tulisi muuhunkin käyttöön eikä pelkästään tähän niittoon, mutta tämä nyt oli se ns. viimeinen pisara ajouraopastimen hankkimiseen.

Tuota Trimblen 250 katellut tai tuota agri.fi:n farmnavigatoria. Käsittääkseni kumpaankaan näihin ei saa säädettyä toispuolesta työleveyttä? Mutta ainakaan kukaan ei vielä ole kumonnut väitettä, että jos vastaanottimen laittaisi työleveyden keskelle, jolloin ko. ongelma poistuisi?
Niitellään tuossa puoliperhos-niittokoneella(eli etu- sekä takasivukone). Menopaluuta kun niittää niin meinaa olla melko vaikeeta hahmottaa oikea ajolinja sillon, kun ajaa etukone niitettävän alueen puolella. Siitä virkosi (taas) ajatus hommata vihdoin ja viimein se ajouraopasitn. Mutta mutta, ajouraopastimet eivät ymmärrä, ettei kone ole kumpaankin suuntaan yhtäleveä, vaan ns. toispuoleinen. Joten olenko ymmärtänyt jotain väärin, vai voiko tämän ongelman poistaa sillä, että virittää ajouraopastimen vastaanottajan työleveyden keskikohtaan, eikä siis traktorin keskikohtaan? Ja vaikuttaako etukone asiaan jollakin tavalla, vai onko sillä mitään väliä onko työkoneet vastaanottimen edessä vai takana?
Ja vaikka olisi kuinka ikuinen takuu, niin takuu ei korvaa jos joku hylsy tai avain häviää. >:(
Näinpä juuri. Ite oon sitä koulukuntaa, että pajalle satsattu vähän laadukkaampiin työkaluihin ja joka traktoris kulkee mukana joku halvempi työkalusarja, jolla pystyy antaan esiaupua kentällä, kun siellä tahtoo olla jostain kumman syystä, että avaimia mystisesti häviää ennekuin kovin kauvaa kerkeävät edes vanheneen...missä lie kaikki 10mm hylsätkin taas vaihteeksi...
Aika tiukkaan vetävät kun hinnaksi jää 0,51 egee/työkalu :o Onkohan 10 vuojen vai ikkuinen takkuu ;)
Jeppis jepulis ja just huomasin, että hinta sisältää vielä kotiin toimituksenkin.  :o
Pistin sarjan tilaukseen. Eipä tuossa kyllä korkealta tipu.   :D
Pitäs työkalupuoltaa päivittää ennen kevättöitä. Tekeeköhän noilla netistä tilattavilla mitään? Mm. tämmönen tuli silmiin pikaisella guugletuksella:
www.preeco.fi/sekalaista/4002-251-osainen-tyokalusarja.html
Näyttäs ainakin ikh:n hintatason päihittävän...?
Soitin Viljavalle ja sanoivat että voi tuoda viljaa kuivattavaksi ja varastoitavaksi ja itse saa päättää koska ja kenelle sitten viljan myy.

Tuo hinnoittelu vaan mietityttää , kuivaus 20-14 %:iin  24 eur/tuoretonni + vastaanotto ja luovutus 4,5 eur/tonni eli 28,5 eur/tonni, varastointi  0,8 eur/ tonni/kk.

Onko kallista?
Hetkonen, siis miten tuo kuivaustaksa oikeen menee? Ei tuntien vaan tonnien mukaan? Entä jos kosteus yli 20%?
JoHaRa, miksei menis? Tuossa vähän guuglettelin, niin löyty keskusteluja, ettei tollasilla katkasivalla menis kokemusten mukaan, mutta murskaavalla voisi mennäkkin.... hmmmm...130 egen kokeilu olis.
Onko kukkaan menny ostaan noita kaupunki-immeisten turhakkeita; oksasilppureita? Rupesin tuos miettiin, et meniskö sillä maatilal syntyvä pahvi yms. vastaava silpuksi stokeria varten?  ;D
Kasvintuotanto / Vs: havaintoja luomusta
: 13.07.11 - klo:00:32
Itellä ainakin lannotus aiheuttaa epätasaisuuden. Lihaluujauholla lannoitetut pellot kasvaa tasaisesti, kun myös ravinteet ovat tasaisesti pellossa, mutta eloperäisellä lannalla lannoitetut ovat epätasaisia. Alkukesän märkyys vielä korostaa epätasaisuutta.... :/
Onko kolleegat harrastaneet? Itse ajatellut ennen, että luomussa lannoitus jää typestä kiinni, mutta nyt kiinnostus myös hivenaineita kohtaan kasvanut. Multipleä harkinnut ajaa noille lohkoille, jotka viljolla lannoitettu(= suurin typpilannoitus). Kasvina kaura. Ajatuksia aiheesta?
Se säätö on pikkuusen perseestä mutta pelaa siten, että laitat parkkilukon päälle ja nostat suunnanvaihtajan viiksestä ylöspäin ja sitten pikavaihteilla näpyttelet... Se pelaa siten, että jos vaikka laitat arvoksi -3 niin lähtee aina pienimmällä taaksepäin ja suurimmalla eteenpäin.
Joo valikko löyty mainitsemmallasi tavalla. Muttamutta, valikkoon tulee siis traktorin kuva ja nuoli taaksepäin, eli pikavaihdeasetus taaksepäin. Miten saan siis, että pikavaihde menee pienimmälle, kun vaihdan suunnan eteenpäin?
Entäpä vanhemman mallisessa suunnanvaihtajassa? Vm -94 on vanhempi suunnanvaihtaja ja siinä ei ainakaan nuilla ohjeilla tapahtunut mitään..?
Osaako joku neuvoa miten John Deere 6620(ja 6630, jos erillainen) säädetään pikavaihteen asetukset suunnanvaihtoon? Eli, että minkä pikavaihteen laittaa päälle suuntaa vaihdettaessa. Vai pitääkö soittaa huoltomies.com?
Sivuja: [1] 2 3 ... 8