Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 68

Viestit - Moottoripolkupyörä Man

Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 28.04.20 - klo:15:33
Salpausselkä estää jään. Kaikki kevätkasvuiset maassa. Pitää alkaa maalaamaan pankolle vieviä tikapuita.

Minkälaisia kasveja tuli nyt keväällä kylvöön? Taitaa olla paljon pelloista syyskylvöisiä, heinällä, muussa monivuotisessa käytössä tai pieni tila, kun huhtikuun lopulla jo valmista :)

Syysvehnää, syysrapsia, kevätvehnää ja kaikki täydet hömpät + korjaamattomat nurmet.
Suomalaiset maatyöntekijät ovat yleisesti huonompia tekijöitä, kuin nämä ukraina-kirgiisi-akseli porukka. Aina toki löytyy motivoituneita ihmisiä.

Se tuloero, joka Suomen ja ihmemaiden välillä on, auttaa motivoimaan näitä neuvostojengiläisiä. Ja siellä on myös maatyömoraali erilainen. Suomalaisilla työntekijöillä palkan pienuus on kauhistus, koska työttömänä tulee taskuun enemmän rahaa. Tämä tekemättömyydellä ansaittu raha verrattuna palkkoihin, on sairaan järjestelmän tulos.

Oisko se helpompaa, että perustuloraha pamahtaisi kaikkien tilille, niin jokainen voisi kartuttaa lisämassia omalla tekemisellään? Jokatapauksessa sosiaaliturva ei tällä hetkellä kannusta ainakaan maatyöläisen ammattiin.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 28.04.20 - klo:11:43
Salpausselkä estää jään. Kaikki kevätkasvuiset maassa. Pitää alkaa maalaamaan pankolle vieviä tikapuita.
Itämeri Suomessa on jännä juttu. Kun joku koittaa avata uusia näkökulmia keskustelulle, tällainen eliminoidaan heti. Kun joku kertoo kauhujuttuja ja katastrofivalumia, tällainen henkilö on jumala ja poppamies.

Näin varmasti kaikki hommat etenee hienosti.
Kasvintuotanto / Vs: neuvoja kyselen..
: 25.04.20 - klo:09:28
Jankkurointi on vähän tarkka homma, jos meinaa saada jotain hyvää aikaiseksi.

Ajankohta vois olla juhannuksen jälkeen. Ei oikein ennen. Nämä ovat vain kokemusperäisiä juttuja ympäri maailman. Ei mitään raamatun jakeita. Syynä on että ei mentäisi liian märkää maata sohimaan. Ehkä järkeenkäypää.

Paras tulos saadaan, kun yhdistetään tuohon juurimassaltaan sopivat, maata stabiloivat kasvit.

Eli jos keväällä kylvetään noita heiniä tai apilaksia ja syksyn puolella jankkroidaan. Hyvä varmaan olis, jos ruohot olisi jo vuoden kasvaneet ja jankkuroinnin tekee silloin kesällä, niin juuristo ehtii mönkimään ennen talvea. Ei varmaan haittaisi, jos pellolle ei mentäisi ennen seuraavaa syksyä. Eli ei mennä tallailemaan vuoteen.

Tämä tarkoittaisi kolmen vuoden prosessia. Tietenkin, jos vesitalous ei ole kunnossa ja koneilla uidaan aina välillä siellä pellolla, ei jankon rikkomiseen ja poistamiseen kannata kauheasti panostaa. Vaikka kyllähän se kyntöjankon rikkominen on parempi kuin ei mitään.

Niin, eikös jossain suorakylvötestissä ollu todettu että kyntöjankko oli vielä olemassa ilkeillä maalajeilla, vaikka suorakylvöä oli harrastettu toistakymmentä vuotta. Ja syväjuuriset kasvit eivät olleet läpäisseet jankkoa, vaikka kuinka olivat yrittäneet.
Vapaa sana / Vs: Korona tuli Helsingistä
: 24.04.20 - klo:11:11
Tässä sorkkikselle, vanhalle veikolle, vanhalle kuomalle linkki.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006484203.html

"Ensimmäinen koronatartunta varmistui Suomessa tammikuun lopussa. Potilas oli Wuhanista Lappiin lomailemaan tullut kiinalainen turisti, johon ei voitu liittää yhtäkään tartuntaketjua Suomessa.

Ensimmäiset suomalaisilla todetut tartunnat puolestaan löytyivät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella kahdelta Italiasta tulleelta matkailijalta 26. ja 28. helmikuuta."
Helsingissä tauti sitten levisi ja päätyi Leville mistä levisi koko Suomeen, Koskellekkin.

Helsingistä ? Taas väite johon ei löydy faktaa . Ulkomailta on tullut kokomaahan koronaviruksia kantavia henkilöitä . Suurin osa lentomatkailijoita joiden välityksien ansiosta pääkaupunkiseutu sai tartuntoja lentoaseman vuoksi . Tilanne olis voinu olla toinen jos asiaan olisi herätty aiemmin ja lennot olisi siirretyy Ouluun joka toimii Helsiki-Vantaan lentoaseman varakenttänä .

Aika mielenkiitointoista miten pääkaupunkiseutu saa tällä palstalla suurimmat haukut vaikka se on kärsinyt eniten tästä viruksen aiheuttamista haitoista . Näkyy sitten bruttokansatuotteen pienemisessä melkolailla mikä vaikuttaa kokomaahan .

Mites tuo Vesivehmaa?  :o :o
Ei tiedä, eikä tarvitsekaan koska ilmoitetaan fosforin valuvan
vesistöön pelloilta. Kai joku tietää totuuden mutta ei kerro.
Näytteitä ainakin pitää ottaa julmettu määrä, ihan sinne yläjuoksulle
asti. Metsät, puistot, yleiset alueet, katuverkon valumat ja
vedenpuhdistamot ohijuoksutuksineen. Helpointa on ilmoittaa
syyllisen olevan suomalainen maanviljelijä.

Tämähän se helpoin tie on, mutta pitäisihän nuo laskelmat perustua johonkin. Luulisi Knuuttilankin esittävän asiaan perusteita, jos kerran haluaa lätkiä pylväsdiagrammeja mediaan.

Ja jos nämä perusteet ovat täysin hakoteillä, en yhtään ihmettele jos viljelijöiden keskuudessa koko itämeriasia on täyttä propagandaa ja arvostus siten pyöreä nolla.

Kun valumaa on ja ravinteita varmasti kulkeutuu mereen, miksei siihen voitaisi luoda läpinäkyvää tutkimuspohjaa. Vain tällä tavoin niitä asioita voidaan yrittää korjata.
Vapaa sana / Vs: Lasarus heräsi?
: 23.04.20 - klo:18:33
Onhan se hienoa, että joku omistautuu jollekin asialle syvällisesti. Mutta jos mukana on ideologiaa, tilanne muuttuu haitalliseksi, koska silloin näkökulma on rajallinen.

Silloin syntyy kavereita, jotka esim. tulipalon sattuessa yrittää korjata palon aiheuttajaa yrittämättä sammuttaa itse koko paloa. Tai esim. vaikka kolaripaikalle ensimmäienä saapuva poliisi alkaa tutkimaan ajoneuvojen renkaiden kulutuspintoja ja ei kiinnitä huomiota mahdollisiin uhreihin.
Tietääkö kukaan menetelmiä, millä ja miten nämä valumalaskelmat toteutetaan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ennatyslampiman-talven-sateet-huuhtoivat-ravinteet-pelloilta-itamereen-valui-poikkeuksellisen-paljon-rehevoittavaa-fosforia/7796946#gs.4smvoa

Ja ilman mitään fanaattisuutta. Ymmärrettävää on, että eroosioherkiltä pelloilta valuu maa-ainesta ja sitä kautta ravinteita alaspäin, mutta onko tilanne noin ehdoton. Eikö suojakaistoista ja muokkaamattomista alueista ole mitään apua?

Ja kuinka huomioidaan, että miltä pellolta tavaraa ajautuu itämereen ja miltä pellolta ei. Millaisiin tutkimuksiin nämä ehdottomat valumat perustuvat? Jos nuo perustuvat arvioihin, miksi tätä ei tuoda esille.

Tietääkö kukaan??!!! Ihan oikeasti, tietääkö kukaan!!!
Voipi olla, että tuollainen irtoamisongelma on ollut joillain muillakin, kun nyt näkyy olevan iskunkestäviä porabitsejä myynnissä.

Miten sitten terät suhtautuvat hakkaamiseen? Hakkaaminen toisaalta ratkaisee monta asiaa.
Kasvintuotanto / Vs: neuvoja kyselen..
: 23.04.20 - klo:11:08
Öljyretikalla lajikkeesta riippuen on noita ankeroisen houkutteluominaisuuksia. Siksi sekin on saneerauskasvi. Ja se on alkuperäinen syy saneeraukseen. Ei mikään maanmuokkausominaisuus tai muu vihermassahössötys. Nämä ovat tulleet esille myöhemmin ja huomaamatta ovat päässeet päärooliin.

Vähän niinkuin digitaalisuus. Ennen se oli erilaisia portteja, nyt se tarkoittaa somea ja kosketusnäyttö matopelin täppäilyä. Maailma muuttuu, vaikka ei se sittenkään muutu.
Vapaa sana / Vs: Lasarus heräsi?
: 23.04.20 - klo:10:55
Ovat lukeneet agroa ja alkaneet selvittämään asiaa.

https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=88911.0

Toivon, että näin ei ole tapahtunut, vaan ovat omatoimisesti alkaneet selvittämään asiaa saman tien.
Miksi ei sovellu sorkanhoitoon?
Vapaa sana / Vs: Seteliselkärankaiset
: 22.04.20 - klo:17:06
Kun ihmisella on tarpeeksi varallisuutta, hänellä on resursseja suunnitella veroja ja tässä tapauksessa tuloja. Kyllä tässä suurimmassa ahdingossa olevat yrittäjät jäävät näillä rahanjakomenetelmillä nuolemaan näppejään.
Kasvintuotanto / Vs: neuvoja kyselen..
: 22.04.20 - klo:17:00
Noissa sinapeissakin on varmaan lajikekohtaisia tehoja eri tuholaisiin ja taas jotkut toimivat isäntäkasveina. Varmaan jostakin löytyy hyväksi havaitut lajikkeet.

Kyllähän se vilja viljelykierron kannalta olisi hyvä kasvi, mutta aina ei ole positiivista intoa kylvää sitä. Esim. huono hinta. Tai oikeastaaan tärkein on se huono hinta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 68