Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Köysti

Hyvinkin Valtran Directistä Smart touchina on autopwr command arm - koneen kirittäjäksi ja viimeistään hintakilpailukyky vie kisan Valtran voitoksi. Olen ajanut 6215r:llä pari päivää eikä siinä ollut sinänsä muuta vikaa kuin hinta vrt vastaava Valtra.

Kärryn vedossa maantiellä tuntui että moottori miettii kauemman ennen kuin vastaa kaasuun vrt. NH T7 power command samassa ajossa.

Valtralla tuli kylvettyä ja kultivoitua pari päivää hyvin kokemuksin. Jos haluaa nätin käyntiäänen niin sitte FPT - moottorilla varustettua traktoria koeajoon.
Just tää "riittävän tehokas" on myös hyvä pointti puimuria valitessa. Jos meillä olisi T670i tai vastaava, kone olisi paljon kalliimpi  ja kuski joutuisi seisottamaan konetta työpäivän aikana. 9680i:llä saa ajaa koko ajan täysillä. Kolme viljakärryä ja kaks traktoria riittää pitämään koneen liikkeellä kun tavarat ajetaan kuivaaviin siiloihin.
Kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Kaikkihan on hinnastakin aina vähän kiinni.

Jos Deeren saa tosi edullisesti niin sen voi ostaa. En maksais W540:stä yhtä paljon kuin Tucano 430:stä samoilla tunneilla ja muutenkin vertailukelpoisina. Pieniä Saksan Jontikoita saa halvalla Euroopan markkinoilta vrt Tucano APS - mallit.
Oletko Ijasja paiskonut puintitappiokaukaloa koneen alle vauhdissa ja oikeasti tutkinut tappiot? Mikä prosentti sinne menee?
w540 puimurissa varstasillan pinta-ala on jopa suurempi kuin tucano 430 mallissa, eli 105+45 lun taas tucanossa 31+80, jontikasta vaan uupuu kolmas olkikela...joten kyllä tuon jontikan paperilla pitäis olla yhtä tehokas...

Tähän asiaan on tosi vaikea ottaa kantaa, mutta siihen voi löytyä vastaus jostain esim dlg:n tekemästä testistä. He tekevät perusteellisia puimurin teho/tappiomittauksia.

Claasissa on pieni puintikela joka pyörii kovaa vauhtia ja Jontikassa iso kuten Nyykkärissäkin. Jontikka ei seuloilta tee puintitappiota mutta kohlimilta sitten tulee, itsellä noin 2%. Sillä tappiolla kone kyllä liikkuu mukavasti pellolla. Jos yrittää mennä prosentin tappiolla niin vauhti hyytyy.
Kyllä W/WTS -puimurilla aivan mukavasti saa puitua, ei siinä. Tonnit per tunti vaan jää pienemmäksi mitä kolmi tai nelikelaisilla puimureilla varsinkin kostealla oljella. Kuivalla oljella kuten viime vuonna tonneja sai tunnissa pienemmällä puintitappiolla paremmin mitä tänä vuonna ku sateiden välissä käydään puimassa. Itsellä siis WTS 9680i.
Itse vertaisin Tucano 430 - mallia JD T550-560:iin koska ovat monikelaisia. Onhan W:ssä kaksi kelaa mutta APS:ssä ja T:ssä vielä enemmän.

W/WTS - puimurin käyttöominaisuuksista voin todeta että ohralla kohlintappio on ongelma jos olki on kosteaa. Sille ei voi mitään. Itse kattelisin seuraavaksi koneeksi T-sarjaa tai Nyykkärin CX:ää

Ennen ei ollut vaihtoehtoja, erikseen menee. Saattaa tulla ahdasta, 200kg apupaskaa, 250kg siementä 20 km/h vauhtia, en tiiä?

Kuulemma eri vantaisiin kylvävän Horschin saa kylvämään "starttilannoitteen" siemenvaintaisiin. Ilmeisesti jokin epävirallinen syöttölaitteen säätö kun ohjekirjassa siitä ei mitään puhuta (ja vain 6 metrisessä, mistähän syystä?). Tiedätkö tarkemmin?

Tuo vaan tekisi valinnan turvalliseksi kun tavallaan molemmat vaihtoehdot käytettävissä. Apulantavantaiden pois jättäminen vaan houkutteleva hintalappua lukiessa.

Syöttölaitteen alapuolella menee vierekkäin kaksi metalliputkea, molemmista syöttölaitteista omansa. Molempien syöttölaitteiden alla on ohjuri, jota kääntämällä ääripäästä toiseen valitaan, kumpaan putkeen tavara ohjataan. Jos sen jättää esim. puoliväliin, tavaraa menee molempiin putkiin. Siten saadaan PPF -versiossa laitettua starttilannoitusta siemenen mukaan. Nelimetriseen pystyy itse tekemään saman systeemin, mikä kutosessa on vakiona. Itse olen vetänyt kaikki apulannat omista vantaistaan. En tiedä, mikä olisi paras tyyli missäkin olosuhteissa.
]Onko noissa yleensä puhallus hydrauliikalla? Mulla on rikkaäkeessäkin VO käyttöinen puhallin.

On niis yleensä hydrauliikalla. Horschiin on saatavissa PTO-pumppu huonolla hydrauliikalla varustettuja vetokoneita varten.
Kyllä nelimetrisen Pronton säilöt ovat tarpeeksi suuret ainakin minulle olleet. Apulannat ja jyvät ovat säkeissä aina jossain kohtuuetäisyydellä "täyttöasemalla".  Kone vaatii kuitenkin pehmeällä maalajilla vetotehoa, koska jyräpyörästö tiivistää höttöisen maan ennen kylvöä ja maassa on kaksien vantaiden lisäksi ainakin meillä myös lautaset hienontamassa kylvöalustaa.
Pitäisi ensikaudelle vaihtaa  rahtipuima tuoreempaan. Vaihtoehtoina Sampo C8 tai vähän käytetty JD W540. Mitenkä noi Comiat on kestäny, epäilyttävän paljon on vähän ajettuja vaihtokonerivissä tarjolla. C8 olis esikela kun taas JD on yhdellä kelalla. Kokemuksia ja heikkoja paikkoja kaivataan.

Oletko jo puimurin vaihtanut? Kyllä JD:ssäkin on kaksi kelaa, varsinainen ja sitten pienempi jälkipuintikela. Jontikka on tehty sen verran lujasti, ettei siinä ole mitään erityistä pelättävää. Mallihan on pohjimmiltaan sama kuin WTS ja muutenkin, kun tutkii Jontikan puimurimalleja, monet perusratkaisut ovat olleet käytössä jo kauan.

Jos jotain negatiivista niin Jontikka kärsii kosteassa oljessa herkästi kohlintappioista eikä niille tahdo saada tehtyä oikein mitään. Kuivalla kelillä ohranpuinnissakin päästään hyvään tehoon. JD:n kolakuljetin on tarpeeksi pitkä, jotta pöydälle näkee hyvin kun pui ja ergonomia on muutenkin kunnossa jo WTS -mallistossa.
Vanha kylvökone pitäisi päivittää, uusi 4 metrin rapid vai 4 metrin kiinteä horsch... Perusteluja

Yks suurimmista eroista Väderstadin ja Horschin välillä on se, että Horsch Pronton kylvösyvyyttä ei määrää jyräpyörästö. Prontolla pystyy kylvämään sängelle, kevytmuokattuun, kynnökseen ja äestettyyn maahan. Saa kylvettyä näin monipuolisesti, koska Horsch Prontossa on aina mukana lautasmuokkain, joka on Rapidissa lisävaruste kuten myös iPad.
Horschissa taas PPF+ -apulantavantaat ovat lisävaruste, josta pitää maksaa paljon. Kumpi konetyyppi sitten sopii omaan systeemiin paremmin, on jokaisen itse mietittävä. Vertailukelpoiset koneet olisivat Pronto 4 DC PPF ja disceillä varustettu Rapid.

Horsch Pronto ei ole mitenkään monimutkainen kylvölannoitin. Puhaltimella paineistetaan säiliöt, lykätään apulannat ja jyvät syöttölaitteelta jakajien kautta vantaille ja käyttäjän huoleksi jää puhaltimen kierrosten säätö riittäväksi traktorin hydrauliikalla.
Tukkovahdit löytyy joka putkesta ja niiden ansiosta perus kylvötyö on yksinkertaista koneen valvonnan osalta. Kylvösyvyyden ja vannaspainon säädön jälkeen niistä ei tarvitse murehtia, koska kone kylvää koko ajan samaan syvyyteen.

En ainakaan viime keväänä nähnyt mitään eroa Rapidin ja Pronton tekemien oraiden välillä. Pronto jyrää ennen kylvöä ja sen jälkeen, Rapid kylvön jälkeen.
Sivuja: [1]