Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Jumalasta seuraava

Osta samalla uudet ja hyvät peltorit. Aikamoisia vikakoodin piipittäjiä vanhemmiten.
on kyllä pukumiehellä ollu tuo fentti, jos öljyt ja huollot suoritettu myös samalla tarkkuudella kun muuten pidetty  8) 8) 8) 8)
niino reppii summerin poikkeen ni ee piippaile. Äkkisestään siistin näköne, mutta aika hiplattukkin toki on. Ennoo vielä koskaan fenttiä omistanu eikä lähistölläkään niitä juuri ole. Enempi noista peuroista kokemuksia ja niitten kanssa kyllä hyvinki vähällä päässy. Jotenki vaan punavanne herätti selaillessa kiinnostuksen. Tuolla vaan omistaja vaihtunu lähi aikoina "tiuhaan" ni epäilyttää vaikka hyväks myyjä kehuukin ja takuutaki jopa antas.
https://www.mascus.fi/maatalous/kaytetyt-traktorit/fendt-818-vario/ii6fdaea.html

Nii tekiskö tolla mittään? Hintaa putois kivasti, mutta vähä jokseenki jännä fiilis koneesta. Tunteja toki ompi, mutta niin on nykysissäkin koneissa kaikissa reilu 14th ja silti on työt tehty vieraallekkin. Paalaajaa jos kesän vetelis tuolla🙄
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Metallia
: 05.07.18 - klo:11:46
8 lehmää meillä kuollu tölkki silppuun ja on aina elukat avattu ja tutkittu mitä löytyy. Yheltä lehmältä löyty täyspitkä kiristysliina sisuksista. Olinki ihmetelly mihkä se navetalta katos. 5tien varressa paljolti peltoa, niin tahtoo kaikki maholliin paska päätyä rehuun. Vaikka sitä roskaa kerättiin tänäkin keväänä ransiitin paksi täytee. Ol muute mchale ihmeissään kun nykäs rekanrenkaan riakaleet sullojaan. Ei niitäessä huomannu taikka liikaa poppiasoi. Nii tul vielä mielee nuoruus vuosilta, kun elikolta katkes selkäranka kiimasten lehmien riehuessa. Se lihoiks laitettii ja löyty mora puukko tupessa lehmän vattasta. Kaike net pirut syö.
Dodii tässä paripäivää taas touhunnu paalia. 20ha tuli kauroja laitettuu pakettiin mullikoille evääks. Tuljo kiire paalailla kun olivat tosi ärhäkästi kasvaneet. Hyvä heinä pohjalla niin saapi vielä senki tässä korjata syssyllä
Itellä kanssa myöhästy ruiskutukset. Ei enää kehtaa lähtä ajelemaan. Noo pahimmat lohkot nykäsen paaliin ni ompi mulleille pureskeltavaa. Näillä näkymin tulee hyvä kakksos sato. Apulantaa ja lietettä vielä melko reilusti ajoin. Osalta lohkoilta kolmannenki joutuu varmasti keräämään. Eioo taas oikeen kerännä kun pellolla pyöriä. Tänää vielä 15ha raiviooki kylvettävä ja sitte pääsee tontille jatkaan rakennustöitä.
Juu kaksi kuukautta on hävinnyt jonnekkin. 95% prosentilla pelloista on tehty jotain. Rehut tehtiin ennätysnopee, kiitos niittomiesten ja karhottajien ja kuivan kevään, ehkä kaikkea ei kannata sittenkään tehdä ite?. Lietteet saatiin rehunteon jälkeen kerrankin ajoissa. Kakkosrehua on nyt luvassa mukavasti jos ei jotain mystistä tapahdu.  Kaivinkoneukkokin oli tonkimassa pari viikkoa, olihan mahtava kevät tehdä parannuksia.
Meillä ol 6v urakoitsija tekemässä rehut ja ajo lietteet nurmille. Siinä ol aika paljo ongelmia varsinki rehunteossa. Ensin kävivät niittämässä ja monesti karhot makas lähemmäs viikon pellossa ennekö saapu niitä silppuroimaan. Hapotki meni enempi peltoon mitä rehuun. Ol pellot komeesti täys palaneita viiruja. Ei oikeen ollu järkevästi muita urakoijia tarjolla, niin hommattii yhistelmä paalain. Töitä hidastaa melkopaljon yhdellä traktorilla tuusaaminen, mutta tarkotus hommata toine kaveriks. Tul vaan keväällä isohkoa rahareikää, niin eisaanu hommattua vaikka ol kättelyä vaille kauppa valmiiks so*****. Tosin rahotuksella ois saanu, mutta ei vaan perjaatteet antanu periks. Noo josko sitte ensvuonna sais jonnii koneen. Ja toi raivio tietysti teki tästä keväästä kiireistä, mutta saipa tehä hyvissä keleissä.
Itellä kanssa myöhästy ruiskutukset. Ei enää kehtaa lähtä ajelemaan. Noo pahimmat lohkot nykäsen paaliin ni ompi mulleille pureskeltavaa. Näillä näkymin tulee hyvä kakksos sato. Apulantaa ja lietettä vielä melko reilusti ajoin. Osalta lohkoilta kolmannenki joutuu varmasti keräämään. Eioo taas oikeen kerännä kun pellolla pyöriä. Tänää vielä 15ha raiviooki kylvettävä ja sitte pääsee tontille jatkaan rakennustöitä.
Maitomaaki ilmotti puottavansa 36,5 centtiin hinnan. Velanmaksu tahti melkoosen kova meitillä ni tahtoo olla tiukkaa. Toisaalta jos oltas 10v normaaliin tahtiin lyhennelty velkaa ni konkurssi ois ollu melko varma😬 nytte kuitenki enää muutamavuos ja ois velat taputeltu😁 kai sitä par vuotta vielä jaksaa takoa vaikka väkisin🤔 10v sisää tehtävä uus navetta jos meinaa tehhä. Lypsyrobottiaki suunniteltu vanhaan navettaan. Meinaa nimittäin olla kädet melko heikossa kunnossa vaikkei mahottomasti lypsyvuosia takana.
Kyllä ainakin paraimpia siirtoja ol aikoinaan maitomaalle vaihto täsä mun köyhälässä. Tuntus muitakin siirtyjiä olevan kasvavaan tahtiin.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: OLVI
: 28.04.18 - klo:15:13
Jännä juttu jos on totta 😂😂

Toivottavasti saavat dumpattua sen mullitiloille kun ko. ainetta maitotilojen ruokintoihin ei saa laitettua kuin väkisin ja isolla vahingolla 😂

No ainakin tässä muutamille tutuillekki soitelleet ja kiirettä tuntus olevan mäskin hävityksessä. Jos mulleja ois ni ottaisin mutta lypsikkien kanssa en viiti ruveta koittaan. Elovaarallekka ei kuulemma määräänsä enempää saa dumpattuu. Ylimääräsen kaljan kanssa voisin auttaa😁
Koneet, laitteet ja tekniikka / OLVI
: 27.04.18 - klo:14:24
Tuli puhelua olvilta. Siekä hukutaan mäskiin nii jos tarvetta ottakaa yhteyttä heihi. Ite en tartte mutta nytte sais ja ilmasesta puhuivat. Eli ei pitäs käydä kukkaron piälle. Taitaa rikkoa jottaa sääntöä tämä ilmotus mutta emmää välitä semmosista😁
Saapi suomesta ainakin iha esabi väreissä, mutta hinta kovempi😬 ostasko esabi sitte tolta thermaalilta tuon vai mitenkälie. Nii molemmilla varmasti tekee hyvästee hommia, mutta kuha tässä kyselen oisko jollaa kokemusta enempi. Täätyy tässä melkee tän viikon aikaan tehhä päätös ni pääsee alottelemaan rojektia😁
Mulla on kokemusta Hypertherm 85A, ja oon sitä mieltä ettei parempaa vehettä oo. Mee ostamaan sellaanen, et pety.
Pistin tommose hyperin tillaakseen. Ompaha sitte kerralla hyvä.
Ihte säilöny kaikki murkeviljat punakantisella bonsilagella. Muovi niskaan ja hyvästee painottaa. Tosi hyvin säilyny ja linnuista pääsee kun semmosen nähdessään lataa haulikolla haulia kohti ilmakehää ;)
Tommosen starkin kanssa viimekesänä hommasin. On hyvä härveli hintasekseen. Vanha patentti taaruppi anto periks ja pit jottaa korvaavaa löytää.
Saako laittaa suuttimen leikattavaan kiinni? Jos ei, niin unohtaisin. Ei kai Esab nimellään ihan paskaa myy? Oli ne jotkut MIGit kyllä aikas sohloja, peltiset lankapyörät yms.

Muistaakseni ainakin 40 esabilla leikkelin suutin kiinni raudaas. Täätyypä vielä kysästä asiaa. Seon kyllä ehoton ominaisuus. Juu yhe semmosen migin omistin, mutta lahjotin kylän nuorison käyttöön😁
Sivuja: [1] 2