Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Viestit - Tjussi

Kasvintuotanto / Vs: Viherlannotus nurmi
: 13.09.20 - klo:16:10
Nykyisten tukiehtojen mukaan viherlannoitusnurmen voi säilyttää ja jatkaa 3. vuoden jälkeen ens vuonna vaikka rehunurmella, LHP, viherkesanto ym. Ennen nykyistä tukikautta piti viherlannoitusnurmen jälkeen  laittaa satoa tuottava kasvi muttei nykyisen tukikauden aikana joten vapaasti voi valita vaikkapa LHP tai sitten sen rehunurmen, niin saa hyvät tuet myös VLN jälkeen .
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 13.09.20 - klo:00:38
Ruponen kertoi Maastullissa korjaamatta jäävästä sadosta, sehän tarkoittaa myös kaikkia korjattavia kasveja esim. rapsia, hernettä ja härkäpapua ym. ,tuskin viljaa jää paljon korjaamatta vaikka syksy jatkuisi sateisena, kyllä viljat yritetään vaikka väkisin puida pois muutenhan se hankaloittaisi tulevan vuoden kylvöjä mutta monien erikoiskasvien sadonkorjuu voi olla vaakalaudalla jos sateet jatkuu.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 11.09.20 - klo:13:37
No nyt tuli realismia satoennusteisiin kun MTK:n Max Schulman tiedotteessaan  totesi että hyvä jos päästään 3,0 miljardin kilon viljasatoon tänä syksynä, Lukehan ennusti vielä reilu viikko sitten 3,4 miljardin kilon viljasatoa, lisäksi Max ( ykkösasiantuntija vilja-asioissa Suomessa) totesi että viljojen eritoten leipävehnän laatutappiot tulevat olemaan merkittävät, täytyy todeta ett MTK:ssa ollaan kartalla näissä satoennusteissa toisin kuin Lukessa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 09.09.20 - klo:16:40
Oletteko samaa mieltä Maastullin jutussa (sivu 7 )Olli-Pekka Ruposen kanssa että kun v.2017 sadesyksynä jäi 8% sadosta korjaamatta Salon suunnalla niin tänä syksynä jää Ruposen mukaan enemmän kuin 8% korjaamatta sadosta , en ole Salon suunnalta, mutta voiko olla totta että jopa kymmenesosa sadosta jäisi Salon suunnalla korjaamatta tai ei kannattaisi edes yrittää korjata. Salon seutukunta on käsitykseni mukaan hyvää viljelyseutua, joten herää kysymys miten muualla, tämän haluaisin kuulla teiltä muilta ympäri Suomea.Muuten olen Ruposen kanssa samaa mieltä Luken yltiöoptimistisesta 3,4 miljardin kilon kokonaissadosta ja varsinkin reilun 100 milj kg lisäkorotuksesta elokuun lopun satoennusteessa, jo nyt voi sanoa ettei tule toteutumaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.09.20 - klo:12:41
Luitteko tän päivän maastullista sivulta 6 otsikon ” Pellot kesannolle ensi kesänä ” jossa isäntä saanut satoa ohrasta 1,5 tn/ha ja toteaa että tappiota tulee ja ensi kesänä kesantoala maksimoidaan . Jos näin tekisi riittävän moni isäntä niin ensi kesänä tulisi viljakauppiaille  tilanne että viljan ylituotannosta siirryttäisiin alituotantoon ja itämerivähennyksestä tulisi itämerilisäys ja viljan hinnat olisivat jotain + 200 euroa /tn, ei tarvi tulla kuin 10-20 % vähennys Normikokonaissatoon niin siirryttäisiin alituotantotilanteeseen  kuten v.2018. Tän hetkistä viljakauppatilannetta kuvaa maastullissa ollut tekstiviesti (sivu 9), joskin raflaava sellainen, suora lainaus :  Viljakauppiaiden ilmoituksissa on oikeinkirjoitusvirhe. Lukee, että ostamme viljaa, vaikka pitäisi lukea, että otamme viljaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 31.08.20 - klo:10:52
En minäkään usko Luken 3,4 miljardin kilon satoennusteeseen, jossa pudotusta vain 15% viime vuoden huippusadosta (4,0) , vahvistuksen tälle käsitykselleni sain eilen kun juttelin  varsinaissuomalaisen suurviljanviljelijän kanssa, joka puinut jo reilu 100ha kevätviljoja, hän sanoi suoraan että pudotusta viime vuoden huippusadosta on 20%-40% Viljalajista ja peltolohkon maalajista riippuen. Kun Suomen vilja-aitassa on tällainen satonäkymiä niin tuntuu oudolta kun Luke korotti viime perjantain satoennustetta reilulla 100 milj.kg kuukauden takaiseen edelliseen ennusteeseensa. Jos luitte viime viikolla ilmestyneen Käytännön maamiehen pääkirjoitusta, niin siinä sanottiin että Luke ennusti 3,3 milj.kg heinäkuun lopulla mutta pian tuleva Luken uusi satoennuste tulee alenemaan (pieleen meni) meni  mutta ikäänkuin viljakauppiaiden mieliksi Luke korottikin satoennustettaan reilulla 100 milj.kg jotta viljanostajat saisivat perusteen pudottaa viljanhintojaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.08.20 - klo:14:49
Tänään Luke julkisti tuoreimman satoennusteen. 3,4 miljardia kiloa, kun nyt viljanostajat saivat varmuuden että kotimaan vehnä, kaura ja ohrasato kattaa täysin kotimaan kulutuksen  ja kauraa riittää reilusti vientiin (kaurasadon Luke ennustaa lähes viime vuotuiseksi ) niin kun puinnit laajalti alkavat ensi viikolla tullaan näkemään kautta linjan kevätviljojen hinnan alennuksia viljakauppiaiden toimesta varsinkin kun he tietävät että osa viljelijöistä on pakotettu myymään viljansa heti puinneilta varastotilojen puutteen takia.
Kasvintuotanto / Vs: Viljajuna venäjältä
: 26.08.20 - klo:11:05
VR transport tiedottaa että kuljettaa raiteilla Venäjältä Suomeen heinä-syyskuussa miltei päivittäin viljaa Naantalin satamaan maailmalle vietäväksi. Siis Venäjän vilja Naantalin kautta maailmalle.
Kasvintuotanto / Vs: Viljajuna venäjältä
: 14.08.20 - klo:18:59
Oho onko totta että jo tuodaan viljaa Suomeen, heti tulee mieleen että viljanostajat eivät halua viljanhintaa Kotimaassa nostaa vaan tuovat tappiolla viljaa maahan ettei vaan tarvitse viljanhintoja kotimaassa nostaa vaan tehdään mitä vaan ettei viljanhinnat nousisi  kotimarkkinoilla. Ylitarjonta pitää vuorenvarmasti viljanhinnat alhaalla.
Naapurin kauroille kävi hassusti sillä 3 viikkoa sitten vaalenemaan päin olleet kaurat ovat jälleen täysin vihreitä jälkiversonnan takia, sanoikin mulle ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa jälkiversontaa 40 vuotisen viljelijäuransa aikana ja jättää suosiolla kauran puinnit syyskuun loppupuolelle sillä muuta mahdollisuutta ei ole jos meinaa saada kauppakelpoista kauraa . Sanottakoon että tuo kauralohko oli kesäkuun kuivuuden vuoksi savimaalla 20-30 senttistä tumppia josta ei kyllä satoa olisi juuri tullut, hullulta tuntuu että jälkiversonta olisi pääsato.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.07.20 - klo:15:49
Joo samaa mieltä että eniten Luken satoennuste menee pieleen ohran osalta, Luken mukaan ohrasato vähenee viime huippuvuodesta vain kuudesosan , mitä olen jutellut viljelijöitten kanssa ja kierrellyt peltoja täällä länsi-Suomessa niin yleinen arvio on että ohrasato on 20-50% alempi viime vuoteen verrattuna, täällä haastateltiin lehteen viljelijöitä jotka puhuivat että ohraa tulisi kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.07.20 - klo:12:30
Eipä tarvi meidän viljajussien odotella ainakaan merkittävää viljanhinnan nousua syksylle tai ensi talvelle sillä tänään julkistetun Luken ennusteen mukaan on tulossa keskimääräinen sato yhteensä 3,3 miljardia kg, ei tule katovuotta kuten v.2018 jolloin lopullinen viljasato oli 2,7 miljardia kg, Luonnonvarakeskuksen ennusteen mukaan tän kesän viljasato kattaa kulutuksen ja kauraa riittää hyvin vientiin joten Viljanhinnat pysynevät nykyisissä hinnoissa myös ensi vuoteen. Itse olisin ajatellut että ollaan satomäärissä lähellä v.2018 lukuja mutta Luken mukaan näin ei ole, sateet on korjanneet tilanteen mutta syksyn keleistä ei ole tietoa joten odotellaan lokakuuhun lopullisia satomääriä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.07.20 - klo:11:19
Mitä mieltä olette, kun tän päivän Maaseudun Tulevaisuuden etusivulla kuvatekstissä sanotaan että ” ei tästä katovuotta tule  ”.  Sisäsivuilla puhutaan keskinkertaisesta sadosta tälle vuodelle. Olen kyllä eri mieltä , tästä on tulossa katovuosi ainakin meillä päin länsi-suomessa, viljat on jäämässä lyhyiksi ja tähkän tai röyhyllä jyväluvultaan heikoksi, ei tästä enää millään saada normivuoden satoa, kertokaahan muutkin odotatteko edes keskinkertaista satoa kuten Maastullin tänään toitottaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 26.06.20 - klo:12:12
Tänään Hankkija pudotti useissa viljanvastaanottopisteissään viljanhintaa, kun viljanviljelijät kärsivät kuivuuden aiheuttamista vahingoista viljelyksilleen ja satotoiveet tulevalle syksylle laskevat päivä päivältä niin Hankkijan vastaus viljanviljelijöiden ahdinkoon on että pudotetaan viljanhintaa entisestään, taitaa olla turha toivo että satotoiveiden laskiessa  viljanhinta nousisi kompensoimaan alentuneita satotasomääriä kuivuuden seurauksena.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 19.06.20 - klo:12:43
Ei ole tullut Reiluun kuukauteen kun muutama milli, viljat alkavat jo kellastua ja ruskistua savimailla ja se 10 ha viherlannoitusnurmi jonka Kylvin viljojen jälkeen kuivaan savimaahan 1-2 cm syvyyteen on lähes täysin tyhjää, etsimällä löytää muutaman itäneen timotein tai apilan yksilön, on siinä selittämistä tarkastajalle että kylvetty on tukiehtojen mukaan hyvän viljelytavan mukaisesti kun pelto on täysin tyhjä ja sama kuivuus jatkuu , katsoin juuri että seuraavat 10 vrk ovat täysin sateettomia, 2018 vuoden sateettomuus ei vedä vertoja  tän alkukesän kuivuudelle tällä alueella, kun lukee tätä palstaa niin muualla on tullut reilujakin sateita, tasan ei käy onnen lahjat ja viljely on ilmastonmuutoksen kourissa säiden armoilla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11