Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 18

Viestit - MaaJussi77

Vapaa sana / Vs: Pysykää terveenä
: 16.09.19 - klo:15:22
Ottia tuota niin. Minä olen sitten niitä jotka on syystä tai syyttään sairastuneet  nykyisin yhä yleistyviin IBD-sairauksiin ja minulla se oli colitis, ei onneksi crohn. En sitten tiedä, olenko itse syypää sairauteeni eli en. Tämän sairauden aiheuttajaa ja syytä kun ei tunneta. Ehkä olen, ehkä en.
 
Mutta meitä sairastuneita on laidasta laitaan, SM-liigan kiekkoilija, huippuyleisurheilija, huippu-uimari. Ja erinäinen määrä sohvaperunoita ja kaikkea siltä väliltä. On maalaisia ja kaupunkilaisia. On toimistotyöläisiä ja metsureita. On nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä. Peruskoulupohjalta ja tohtoreita. Kasvissyöjiä ja kavereita, jotka syövät aamiaiseksi kolme kanamunaa ja litran maitoa ja lounaaksi ison pihvin.

Yrityksistä huolimatta yhteistä nimittäjää tai aiheuttajaa tai edes suuremmin altistavaa tekijää ei ole löydetty. Taudin yleistyminen viittaisi siihen, että ns länsimainen elämäntapa vähäkuituisina ruokavalioineen ja vähine liikuntoineen voisi selittää. Mutta sairastuneissa on tosiaan huippu-urheilijoita ja kasvissyöjiä. Yksiselitteistä yhteyttä ruokavalion, elämäntapojen tms suhteen ei ole löytynyt, kuten esimerkiksi tupakointi ja keuhkosyöpä.

Tiedä sitten noista hoidoista ja ketä hoidetaan ja ketä ei. Olisiko minua pitänyt hoitaa eli ei. Ja miten olisi pitänyt hoitaa. Sairauden syytä kun ei tunneta ja varsinaista parannuskeinoa ei ole. On lievittävää lääkehoitoa. Ja sitten tietysti puukko meillä colitis-potilailla, crohn-potilailla sekin vaihtoehto on vähissä, ilman ohutsuolta ja sieltä tapahtuvaa ravinteiden imeytymistä kun elämä on hiukka heikkoa.

Mutta itse sairastuin 15-vuotiaana. Oikeastaan ainoa, mitä olisi voinut tehdä toisin, olisi ollut puukottaa heti. Mutta on se tietysti 15-vuotiaalle kova paikka, avanne loppuiäksi. Lääkkeillä siis mentiin. Aluksi perinteisillä, jossakin välissä tuli sitten uusia todella tehokkaita ja vaikuttavia lääkkeitä. Kalliita varmasti, mutta selkeästi paransivat elämänlaatua. Minun kohdallani kävi sitten niin, että merkittävästi kasvaneen syöpäriskin takia jouduttiin puukottamaan. Moni selviää varsinkin näillä uusilla lääkkeillä ilman puukotusta, osa jopa hautaan saakka. Leikkauksetkin (minut on leikattu viisi kertaa) maksavat tietysti jotakin ja eivät ne avannetarvikkeetkaan varmasti ilmaisia ole. Tuskin tarvikevälinetehtaat niitä lahjaksi antavat..
'
Mutta kaiken kaikkiaan olen varmasti ollut yhteiskunnalle kallis henkilö. Omaa syytäni eli en, siitä en sen enempää. Mutta tietysti, olisi minut voinut hoitamattakin jättää. Lopputulos olisi ollut varmaan vastaava kuin eräällä henkilöllä jonka opin tuntemaan Crohn ja Colitis ry:n kautta. Sairaalajaksojen sekä tuon yhdistyksen kautta on tullut tutustuttua melkoiseen kirjoon ihmisiä. Mutta tuo henkilö. Niin hän hurahti jossakin välissä homeopatiaan. Joku hurmahenkinen homeopatisti ilmeisesti patisti. Ja kun ihminen on tarpeeksi epätoivoinen  ja mistään ei tunnu löytyvän apua, niin sitä uskoo melkein mitä tahansa humpuukia. Hän alkoi uskoa siihen, että homeopatia parantaa taudin kuin taudin. Uskoi siihen niin lujasti, että ei mennyt sairaalaan vaikka olisi pitänyt. Seurauksena suolen puhkeaminen, hätäleikkaus ja pari viikkoa teho-osastolla. Henki nippa nappa säilyi mutta avannehan hänellä oli sitten siitä eteenpäin. No, loppuivathan sitten sairausoireet mutta ei tuo avannekaan todellakaan täysin ongelmaton ole.

Mutta tällaista. Kun näitä pohditte, että ketä hoidetaan ja ketä ei. Ja onko omaa syytä eli ei. Ja Hervastille vielä erikseen terveisiä. Että vedä w.ttu päähän ja ole hiljaa asioista mistä et mitään ymmärrä. Tai jos olet niin viisas ja tietäväinen mistä sairaudet johtuvat tai miten niitä parannetaan, niin otappa ja selvitä colitiksen ja crohnin syy ja kehitä oikeasti parantava hoito. Nobelia olisi tyrkyllä sille, joka tuon tekee. Oletko se sinä? Mutta jokainen, joka sanoo, että kaikki oireet johtuvat kaularangasta ja homeopatia parantaa, on niin pihalla kuin olla ja voi. Mutta niin kauan kuin hervastin nero ei saa tuota aikaiseksi, on valitettavasti tyydyttävä näihin lääketeollisuuden oireita lievittäviin lääkkeisiin ja hoitoihin.

Yksinkertaisin korjaus ilman hitsausta? Otat ja katkot siitä 65 letkusta pienen 20-40 sentin pätkän. Sitten otat ja laitat sen myllyyn kiinni siihen missä se on nytkin. Sitten tunget sen sisään tuollaisen 63 letkun. Pitäisi onnistua tunkemaan niin, että se peittää koko 65-millisen sisäpinnan, tällöin kulumassa on se 63-millinen ja se 65-millinen on ainoastaan tukihylsynä. Jos haluaa hienostella, niin varmistaa letkujen liitoksen ilmastointiteipillä. Itsellä mylly sellaisessa paikassa, että siellä hitsaus olisi sellainen riski, että jätin tekemättä.
Tämähän se oli! Ehkä vähän sarkasmia, mutta saattaa tuossa olla jotakin tottakin?

Nykyisissä suunnitteluohjelmissa ei varmisteta hyvää suunnittelutapaa. Tärkeätä olisi, jos suunnitteluohjelmisto vaatii täyttämään toimenpiteet ja suunnitelmat alusta lähtien, mitään pois välistä jättämättä. Sellaiseen ei edes pidä jättää mahdollisuutta, koska mitä siitä tulisi, jos suunnitelmia voisi tehdä epätäydellisenä ? Lisäksi joka täyttökohta pitää tuoda omaan ruutuun muiden päälle, jotta aikaisemmat valinnat ja syötteet eivät haittaa keskittymistä. Lisäksi jos virhe tulee tämän yksittäisen asian täytöstä, on kaikki aikaisemmat sivut nollattava ja suunnittelu alettava alusta uudelleen. Lupapisteen ensimmäiset versiot pääsivät aika lähelle , siellä nollautui koko hakemus, jos kehtasi yrittää lähettää ilman jotakin yksittäistä naapurilupaa. Tai hipaisikaan jotakin muuta aikaisempaa ruutua.

Päivämääräkenttien täytön olisi oltava sujuvampaa. Erilaisiin ajankohtiin liittyvät tiedot on helpoin asetella hiirellä, näppäimistö, sormet ja kaksi kättä ovat yliarvostettuja tietokonekäytössä; paras olisi kalenteri, joka on aina sijoitettuna valmiiksi tammikuuhun vuonna 1900. Silloin meillä on tuttu alkupiste, josta osaamme alkaa hiirellä naksutella oikeaa vuotta ja ajankohtaa. Toki erilliset suuntanuolet pitää aktivoida erillisessä ruudussa, toisella puolella näyttöä, ja nuolenpainallus kerrallaan siirtyy ajassa aina vuodella/kuukaudella/päivällä eteenpäin. Pikakelausnuolen pitää hypätä joulukuun viimeiseen vuonna 9999. Niin osaa sitten olla sitä toista kertaa painamatta.

Jotta päivämäärien  tai numeeristen kenttien asettelu tulisi järjestelmällisesti ja varmasti tehdyksi, pitää ohjelmiston pakottaa erillinen numeronäppäimistö nuolinäppäimiksi tai muiksi kuin numeronäppäimiksi, koska se nyt vaan olisi liian helppoa. Myös pilkku-näppäin pitää muuttaa delete-näppäimeksi. Jotta oppisi kerralla. Kirjoituksen lisäystila on poistettava kokonaan käytöstä, päällekirjoitustila on selvästi kelvollisempi. Kuka voisi kuvitella, että johonkin syötteeseen joku haluaisi lisätä väliin merkkjä ? Aivan naurettavaa.

Kaikki lannoitemäärät, siemenmäärät, itävyydet, 1000 jyvän painot, ym. pitää olla valmiina aseteltu joko 0 tai 9999. Mitä siitä tulisi, jos ei saisi painella nuolinappeja siellä ruudulla ? Tärkeätä on myös, että ohjelma sulkee joko tehtäväjonon, kun se numeerinen arvo on annettu. Jos sitä tarvitsee korjata, pitää lähteä aina tilan perus- ja lohkotiedoista liikkeelle, täyttämällä ne uudestaan. Samoin jos jonkun arvon muuttaa, kaikki muut tiedot pitää muuttaa perusasetuksiinsa, koska muuten voi lipsahtaa virheitä sinne ruutujen syvyyksiin. Paitsi Backspace-näppäimestä tietenkin, joka puhdistaa koko ruudun suunnitteluista ja sulkee ohjelman, ilman varoituksia.

Backspace - näppäin ei saa olla alkeellisessa tarkoituksessaan käytettävä, vaan sen on tehtävä koko suunnittelun peruutus, edellistä vuotta myöten. Jos Backspace-näppäintä voisi käyttää yksittäisen merkin poistoon, voisi vahingossa poistaa jonkun merkin, jota ei ole tarkoitettu poistaa ! Yksittäisen merkin poistossa kelvollinen näppäin on Ctrl-Shift-Alt-Tab-AltGr-F2 / F12, joka toinen merkki vuorotellen  funktionäppäimen toisessa päässä ja toisessa päässä. Tällöin sormien verenkierto pysyy vilkkaana ja nakkisormiset ymmärtävät pysyä vain lapion varressa.

Jotta käyttäjä ei tulisi laiskanveltoksi, pitää kaikki ne nuolisäätönapit olla joka toisessa vastaantulevassa ruudussa vaakasuunnassa, joka toisessa pystysuunnassa. Täydellisin ohjelmistokäyttöliittymä olisi se, että lisäys olisi nuoli alas, ja vähennys nuoli ylös. Niinhän kuormaajan keppiäkin käytetään. Paitsi vanhemman Sampo puimurin  variaattorin nopeudensäädintä.

Käyttäjän tahdon varmistukseen käytetään aivan liian vähän aikaa. Jokaisen numerosyötteen  jälkeen pitäisi tulla nappi "oletko varma" Kyllä/Ei. Seuraavaksi "Ethän halua muuttaa valintaasi"  Kyllä/Ei ja kolmanneksi valinta "Aseteltu arvo muutetaan" Ei/Kyllä. Kyllä - ei -nappien järjestystä vaihtamalla pidetään käyttäjä valppaana. Valmiiksi aktivoiduksi pitää tulla se valinta, joka pysäyttää suunnittelun ja peruuttaa koko tilan suunnittelun alkupisteeseen takaisin. Jo mainitusta Backspace-näppäimestä ja koko suunnittelun hylkäämisestä ei pidä tulla varoitusta. Totta kai me tiedetään, mitä me tehdään, paitsi silloin emme tiedä, jos olemme jotakin kirjaamassa tarkoituksella.

Ryhmätäytöt ovat voimallinen työkalu, mutta moraalisesti arveluttava. Käyttäjä tavallaan varastaa itselleen ylimääräistä helppoutta, jos esimerkiksi voisi yhdistää saman viljan ja lajikkeen ja siemenen tiedot monelle lohkolle kerrallaan. Ei näin, mutta hyödyllinen toiminto on silloin, jos voi kerätä yhteen kaikki lohkot, joissa on sama magnesiumin viljavuus tai yhdistää kaikki kylvötoimenpiteet, joissa siemenen 1000 jyvän painon toinen desimaali on sama numero. Sellainen suunnitteluohjelmisto on voittaja, joka tuo paljon tällaisia ominaisuuksia, kuten sen, että voidaan kerralla suodattaa ne lohkot, joilla parillisina päivinä tehtyjä toimenpiteitä on enemmän kuin parittomina päivinä. Jokin samaa viljalajiketta ja lannoitetta ja kasvinsuojelua sisältävän lohkoryhmän  helppo esilletuonti ja jatkosuunnittelu kokonaisuutena on ohjelmistovirhe, ja syy koko ohjelman hylkäämiseen.

Tällaisia ajatuksia, Uskon, että Mtech jos kukaan pääsee näihin vaatimuksiin, kun oikein väsymättömästi rakentaa.

-SS-
Miten mahtaa olla?

Yleensäkin kun näitä varsinkin tiettyjä ohjelmia katsoo, niin tulee tunne, että on menty tekniikka ja ohjelmoijat edellä. Valitaan tekniikka ja ohjelmointivälineet ja sitten tehdään valittujen välineiden ehdoilla sellaista, mitä niillä on mahdollista saada aikaan?

Kun oikea lähtökohtahan olisi tietty se, että tehdään sellaista, mitä käyttäjät tarvitsevat ja haluavat ja sitten valitaan työvälineet sen mukaan. Mutta siinähän voisi tietty joutua ohjelmoijat oman mukavuusalueensa ulkopuolelle tavallisiksi kuolevaisiksi ja lisäksi joutuisivat ehkä tekemään töitäkin.

Täällä oli taannoin hyvä juttu vähän samaa varmaan tarkoittaen? Katsotaas jos löydän sen niin laitan tähän.
Vapaa sana / Vs: SUOMEN KESKUSTA.
: 13.04.19 - klo:15:24

Nyt olisi tuossa vaalipiirissä loistava tilaisuus saada tällainen

https://www.timokaunisto.fi/

rehellinen kepunvihreä maalaiskepu läpi. Ei mikään vihreänvihreä vaan kepunvihreä.

Sähkövero ja veron ALV tulee siirtomaksulle.
Fingrid laskuttaa jakeluyhtiötä liiräntätehon mukaan myös. Kannattaisi ehkä kaivattaa maakaapeli tilalta sinne kuivurille ja käyttää tilan liittymää ?

Myös aggregaatilla voi pyörittää ne vähät kuivaustunnit.

-SS-

No kaapelin kaivuu olis 150 metriä ja kotitalouden sulakkeet vain 3x25. Ei ole varsinaista tilakeskusta sillai

Tuossa tulee kaapelille tietty jonkun verran hintaa kun noinkin paljon matkaa, mutta jos kuivurilla on kolme vapaata paikkaa sulaketaulussa niin otat ja pidät sen pääkeskuksena ja vedät sieltä piuhan huusholliin. Pääset yksillä perusmaksuilla.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.03.19 - klo:13:51
-ss- ei ota sitä huomioon omaan napaan tuijottaessa,tuet on ohjailevia eli siis sitä viljellään mistä eniten tukea eikä näillä seuduilla ainakaan kohta muita olekkaan kuin jauholakkeja tai"jauholakkeja".

Näinhän ne tuet ovat. Ohjaavia tai erittäin voimakkaasti ohjaavia. Tätähän magia ei kyllä varmaan muista, kun aletaan puhua Puolangan maitoihmeestä tai maidontuotannon keskittymisestä c-alueelle. Tukipolitiikallahan ei ole siinä mitään tekemistä eikä se ole ohjannut mitään. Etelässä ollaan vaan laiskoja.
Ja kyllähän jokainen taistelee omien oikeuksiensa puolesta. En minäkään paljon jaksa barrigaadeille nousta jos puhutaan vaikka jurtin tuotannosta. Mutta en kyllä olisi periaattesta vastaan niinkuin täällä jotkut ovat kun asia ei niitä koske.

Raivaamista ei pidä kieltää, siinä puututaan maanomistajan perusoikeuteen, eli siihen kuka päättää miten maita hyödynnetään ja mitä sillä tuotetaan  :o
Tukipolitiikka on toinen juttu, sitä ei pidä sekoittaa tähän, se on aina poliittinen päätös loppupeleissä  ::)

Mutta se, että nämä viher-sosialistit saisivat ikivanhan tavoitteensa läpi, eli mitätöisivät maanomistksen merkityksen, ei mene kyllä jakeluun että osa maajusseista sitä kannattaa  :o :o :o

Sanottakoon nyt vaikka näin että jos tuossa tukipolitiikassa (jota ei siis pidä sekoittaa tähän) olisi noudatettu edes hivenen oikeudenmukaiselta edes näyttävää linjaa niin saattaisi olla että sitä pellon raivausta ei niin vastuttettaisi. Mutta koska tukipolitiikka on ollut mitä on ollut ja sillä on vedetty pitkälti mattoa etelän kotieläintalouden jalkojen alta niin tilanne on sitten mikä on. Sitä saa mitä tilaa?

Vapaa sana / Vs: Järkimies Vesilahdelta
: 28.11.12 - klo:21:25
joopa joo EU ajan on ollut pelkästään kepulaisia maatalousministereitä ,niihin luetaan ammattiministerinä toiminut Hemilä v 95 vuoteen 2002 joinka jälkeen oli Tammilehto 31.5.2002 asti.Sen jälkeen oli vain vajaa vuoden kokoomukselainen  Jari koskinen 17.4.2003 jonka jälkeen alkoi kepulaisten ministerien PIITKÄ kausi näihin päiviin asti eli korkeoja 2 kautta ja anttila 2 kautta vuoteen 22.6.2011 asti.
Eli kyllä tää maatalousministeriö on ollut kepujen kenttä ;D josta kärsimme edelleen

Itse itseäni lainaten:

"Olen edelleenkin sitä mieltä ettei Suomessa olisi varaa puoluepolitisoida maatalouspolitiikkaa. Ja olkoonkin ettei istuvassa hallituksessa KUKAAN ole tehnyt mitään, vaan kaikki on edeltäjien syytä, tahtoisin tuoda tämän taulukon esille.

Nähdäkseni viimeisen 25 vuoden aikana meillä on ollut Kokoomuksen maa- ja metsätalousministeri virassa yli 13 vuotta. Ja koska tässä hallituksessa KUKAAN ei ole tehnyt mitään, täytyy syy löytyä edeltäjistä. Kas tässä:"

Pohjala, Toivo Topias             30.4.1987   26.4.1991   Kokoomus
Pura, Martti Heikki                  26.4.1991   12.4.1994   Keskusta   
Pesälä, Veijo Mikko                12.4.1994   13.4.1995   Keskusta
Hemilä, Matti Kalevi                13.4.1995   15.4.1999   Kokoomus
Hemilä, Matti Kalevi                15.4.1999   1.2.2002           Kokoomus   
Tammilehto, Raimo Kauko    1.2.2002            31.5.2002   Kokoomus   
Koskinen, Jari Antero           31.5.2002   17.4.2003   Kokoomus
Korkeaoja, Juha Sakari         17.4.2003   19.4.2007   Keskusta
Anttila, Sirkka-Liisa                   19.4.2007   22.6.2011   Keskusta
Koskinen, Jari Antero        22.6.2011                               Kokoomus

Suunnattomasti ihmettelisin, jos jossain hallituksessa olisi istunut oppositiota edustava ministeri!!!

 :o :o    ::) ::)

Hemilän osalta on muistettava että oli virallisesti sitoutumaton MUTTA oli myös Maatilahallituksen viimeinen pääjohtaja. Maatilahallitus taas kuten koko maatalouspuoli ministeriöt ja muut mukaan lukien taas on niin vahva kepun läänitys että aika paha on ainakaan pääjohtajaksi päästä jos on kovasti kepu-vastainen. Hemilä taustansa huomioiden olisi todennäköisesti ollut kepulainen MUTTA hänen näkemyksensä maatalouden kehittämisestä olisi ottanut mallia mm Ruotsista ja oli niin kaukana kepun "koivu ja tähti" ja "pieni on kaunista" -linjasta että en yhtään ihmettelisi vaikka olisi estänyt liittymisen joko tai.Ovat olemattomia tukia Suomen tukiin verrattuna. Ruotsissa ei roiskita rahaa pitkin tundraa.

http://www.sjv.se/amnesomraden/stod/nationelltstod/kartanationelltstod.4.2d224fd51239d5ffbf78000845.html

1.alueella on vähän maataloutta, ekä kovin paljoa 2-3 alueillakaan.

Suomessa sensijaan suurin osa peltohehtaareista on tundratukien piirissä.
Minusta ne eivät ole ollenkaan olemattomia. Lahden molemmin puolin maitolitra saa suurinpiirtein saman tuen ;) Ei suomessakaan tuolla korkeimmalla alueella ole paljoa maataloutta....tykkäät vaan vääristellä ;D ;D

Tuki maitolitraa kohti ja paljonko sitä tukimaitoa on? Nythän meillä noin 75% maidosta tuotetaan c-alueella. Ruotsissa taitaa olla että noin 5% jos sitäkään maidosta tuotetaan tuetuilla alueille. Faktaa löytyy hiukan tuosta
http://www.jordbruksverket.se/download/18.32b12c7f12940112a7c800011160/Rapport+2010_18_Kostnader+och+int%C3%A4kter.pdf
sivulta 49. Ruotsissa kansalliset tuet jotka siis pääsääntöisesti ovat noita pohjoisen  alueen tukia ovat noin 200 miljoona kruunua noin 10 miljardista kruunusta eli noin 2% tukipotista kun taas meillä ne ovat noin 40% tukipotista. Lisäksi LFA- ja ympäristötuet ovat meillä merkittävästi suuremmat. Meillä niitä käytetään peltopuolella tasaamaan peltotukieroa eli niistäkin suurempa osa suunnataan c-alueelle.

Mutta että tuo on totta että tukitaso Ruotsissa varmaan samoilla leveysasteilla noin suurinpiirtein sama mutta Ruotsi ei tosiaan hukkaa omien veronmaksajien rahoja maatalouden tukeen, EU-tuella on tultava toimeen. Meillä taas 1,9 miljardin tukipotista EU maksaa vain 0,8 miljardia ja loput 1,1 miljardia omilta veronmaksajilta. Siinä on ehkä se suurin ero ja siinä m-i on oikeassa että tukirahoja ei veronmaksajilta paljon siirretä pitkin tundraa jos ilmaisu sallittaneen. Rahat voidaan käyttää paremmin kansantaloutta tukeviin toimintoihin, pysyy valtion talous paremmassa kunnossa.

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Ikkunat
: 11.11.11 - klo:22:19
Tuossa tuli yks oleellinen pointti -mäellä ilmaan salaojia :)........

Niin siis tälläkin mäellä on ollut asutusta jo ainakin 1600-luvulla mutta vanhin jäljellä oleva on tämä noin 1850 asunrakennus. Tällä alueellahan on ollut asutusta jo varhain ja jos tästä piirtää 30 km ympyrän niin aika monta taloa kuitenkin läytyy välille 1800-1920. Aika monella on yhteinen nimittäjä se että vaikka alue on savialuetta niin rakennus on tehty korkeammalle ja karimäelle. Ihan muutama poikkeus löytyy tästä ihan läheltäkin eli pihapiiri on peltojen tasolla mutta niissäkin uskoakseni on karimaata oleva pohja, ei savipohja.
Höpöhöpö, noin 60 %:tia Suomen pelloista sijaitsee A/B alueella ja maatalous on aina siellä, missä on pellotkin, ekä tämä tilanne muutu miksikään, vaikka kuinka tukia järjesteltäisiin uusiksi.

Olisikin asia noin yksinkertainen... Mutta kun valitettavasti ei. Tuo pitää paikkansa että pelloista noin 60% tai taitaa olla vähän enemmänkin sijaitsee AB-alueella. Mutta kun se ei ole koko totuus. Hehtaareille ei elä...

Vaikkapa maidontuotanto. Maidon osuus markkinahintaisesta tuotosta on noin 40%. Ja maidontuotannosta taas 75% on c-alueella. Lisäksi maidontuotantoa tuetaan meillä erikoisen voimakkaasti yleensäkin ja c-alueelle vielä erikseen. Vaikkapa c2 niin jos on se ns normaali eli 1 lehmä per 1 hehtaari niin peltotukia tulee noin 650 ja maitotukia noin 800 euroa vuodessa. Ab:llä maitotuet noin 300.

Sikataloudessa jakauma lienee tällä hetkellä c noin 40% ja ab noin 60%. Emolehmät taitaa olla jakauma luokkaa c:70 ja ab:30 ja lihamullit varmaan suurinpiirtein samoissa. Ja se tarkoittaa että kun c-alueen kotieläintuet ovat korkeammat per eläinyksikkö ja suhde noin niin kotieläinpuolen tukieurot varmaan noin c:80 ja ab:20 ja markkinatuotot suurinpiirtein samassa suhteessa kuin eläinmäärät. Tai ainakin pitäisi olla jos on muutakin kuin tukihaikkuja jotka tuottaa vaan tukia.

Niin ja peltotuet menevät aika tarkkaan hehtaarien suhteessa. Mutta että noista tunnusluvuista voi valitettavasti laskea että maatalouden rahavirroista suurin osa on c-alueella. Ja kun hehtaareilla ei elä vaan käteen jäävällä tuotolla niin kyllä tämä vähän huonolta näyttää. Nyt jo nähtävissä että etelässä hyviäkin peltoja laitetaan LHPlle koska se antaa parhaan tuoton ja samaan aikaan c-alueella raivataan peltopulassa. Ja kumpaakaan ilmiötä ei olisi jos kotieläintalouden tuottavuus olisi molemmilla alueilla sama. Aina meiltä täältä etelästäkin löytyy meitä jotka jotain kotielukoita hoitavat sen verran että LHP jäisi tarpeettomaksi. Ja vastaavasti c-alueella ei olisi tarvetta raivata.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Ikkunat
: 11.11.11 - klo:21:54
Jos muuten sattuu olee vielä talossa kun talossa sellaset oikeasti hyvin tehdyt vanhat lasit niin älkää hyvät ihmiset ikinä menkö vaihtamaan niitä näihin nykyaikasiin pahvikarmeihin!

Ja muistakaa että energiatehokkuus ei IKINÄ kasva ikkunoita vaihtamalla niin paljoa että se maksais itsensä takasin. Itellä 1800-luvun lopun huolella tehdyt sydänpuukarmit yläkerrassa ja alakerrassa jotku 80-luvun paskakarmit ni ei puhettakaan et vaihtasin noita yläkerran ikkunoita.

Jos on tollaset kunnon puukarmit ni kannattaa ennen korjauttaa ne ja muistaa et ainoostaan 5-10% lämpöhävikistä tulee oikeasti ikkunoista vaikka ne ikkunafirman lämpökamerat näyttäis mitä. Tottakai ikkunankohta on aina ulospäin lämpösempi, oli se minkä ajan ikkuna tahansa.

Talo on noin 1850 ja epäilys on että karmit on samalta ajalta kanssa. Ikkunalasi sellaista aaltoilevaa ja kuplivaa tai miten sen kuvaisi. Erottuu kuitenkin selvästi jos on jouduttu uudempi lasi joskus laittamaan vanhoihin pokiin. Mm yhden potkaisin nöösipoikana jalkapallolla rikki... Varmaan muutaman kerran on pokat maalattu?

Ja olen kans vähän näitä "kailalaisia"? Vanha hirsitalo tosiaan, yhdessä kerroksessa neliöitä noin 250 ja lähes kolmen metrin huonekorkeus. Ainoa ilmanvaihto on puulämmityshormeista, siis pelaa silloin kun lämmitetään. Muuten menee mistä raoista menee jos menee. Vanhoja uuneja on lähes joka huoneessa, paras 2mx2mxhuonekorkeus eli siis 7 uunia joista 2 rempan yhteydessä 30-luvulla laitettuja hienompia kaakeliuuneja mutta kaksi tulisijaa enää käytössä.

Onhan tää joskus vähän kalsea mutta on terve talo ja seisonee tällä mäellä vielä seuraavatkin 150 vuotta ilman salaojia jos vaan tällä mäellä joku asustelee. Ja ikkunoita ei vaihdeta, "paras" tarjous mitä ikkunoista on käyty antamassa oli pakettitalon hinta... Lämmitys olis tietty vähän tyyristä ilman omia puita mutta jos sille ei liikaa hintaa laske niin mikäs tässä on ollessa.

Ruotsissa tuottajat vähentää tuotantoa kun hinta on huono ja markkinoilla ylitarjontaa, teollisuus, kaupat ja kuluttajat saavat mitä tilaavat. Mitä tekee samassa tilanteessa kade eteläpohjalaanen? No semmonen isäntä lisää tuotantoa jotta saisi kuluja, eikun tuloja lisää...  Suomalaasissa ja ruottalaasissa laskukoneissa tuntuu plus ja miinus merkit tarkoittavan päinvastaasia asioota..

Saattaa tietty vähän auttaa että suomalainen C-alueella saa melkein ruokintakustannuksen verran enemmän rahaa maidostaan (eli ainakin 12 senttiä enemmän. Ruotsissa kun pohjoista tukea on jaettavaksi kymmenys suomen määristä eli litratukeakaan ei juuri heru.) Miljoonalla litralla tekee sitten tietty 120 000 enemmän kuin vastaavalla ruotsalaisella tilalla. Aika paljon eroa esim 3 henkeä työllistävällä tilalla, 40 tonnia / nuppi.

Tuet on meillä mitoitettu siten että kaikki saavat tuottaa eli pienenkin
tilan tuotanto on tukien varassa kannattavaa ja taas suuren tilan kohdalla sama tukitaso johtaa sitten mihin johtaa. Ehkä juuri tästä syystä että tukitaso on liian hyvä niin naapurissa lopettelevat tuotantoa kun hinta menee liian alas, meillä taas samassa tilanteessa aletaan puhua "vientivastuusta" ja "kermankuorijoista" ja "vapaamatkustajista"...
"Desitonni kirjoittelee taas mitä sattuu...

Ai minäkö?  ;D No unohtui tuo linkki, niin voit oikaista, kun ei ole näköjään sitä kukaan vielä tehnyt.
http://lantbruksforum.se/Forum_visa_trad.asp?TradId=103

Ympäristötuista hän listaa näin.
http://lantbruksforum.se/Forum_visa_trad.asp?TradId=104


"Ensinnäkään noissa ei varmasti juuri ole maitotukia, sellaisia Ruotsissa kun ei makseta"

Juu, ei enää suoraa maitotukea, se siirrettiin tilatukeen maksettavaksi pellon kautta.
 
"mjölkbidraget  frikopplades från produktionen. Mjölkbidraget ingår nu som en del i gårdsstödet. Frikopplingen innebär att du i framtiden inte behöver leverera mjölk eller ha någon mjölkkvot för att få ditt stöd utbetalt."

Tuo maitotukihan oli väliaikainen muutaman vuoden tuki Ruotsissa. Ja tuen suuruus? Vajaa 1 c/l...
Sivuja: [1] 2 3 ... 18