Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Joo ei viljelyllä rikastumaan pääse ellei lahjaksi saatua peltoa ole tosi paljon, vaikka satokasvien viljely ala tippuisi puoleen niin ei se viljan hintaa nostaisi kuin korkeintaan ensimmäisenä vuonna jonkin verran.
Viljan ostajat kun tietää että viljelyala jää pieneksi niin sitten tuodaan ulkomailta, eli korkeintaan merirahdin verran yli maailmanmarkkinahinnan voi saada.
Jonkinlainen suurempi kato pitää olla maailmalla että hinta vähän enemmin nousee. Tuet tulee tippumaan vuosi vuodelta eli sadosta se tulos pitäisi tehdä jos elintasoa jotenkin haluaa ylläpitää.
Pitikös noi ny kaikkien ottaa vai oliko tää joku valinnainen 🤔
Menny multa ihan ohi🤨
Ympäristökorvauksen valinnainen toimenpide.
Eurofinssille lähetin joskus syyskuussa, tulokset tullu ehkä muutama viikko sitte. Muutaman päivän päästä lähetyksestä tuli kuittaus sähköpostiin että on vastaanotettu ja vähän myöhemmin että on otettu käsittelyyn. Oliskohan menny kuukauden verran lähetyksestä.
Hankkijalle ilmestynyt kevätvehnälle uusi hinta ryhmä, kotimaan teollisuus nimellä.
Hinnat jonkun verran satamien hintoja korkeammat, taitaa alkaa olemaan laatu vehnistä pulaa kohta?
Kävin kyllä MP liftin hinnaston myös katsomassa. Vielä en ihan ymmärtänyt että mitä siihen pitää ottaa lisäksi että se toimii tuossa kyseisessä traktorissa. Ja asennuksen hinnasta ei tietoa. Ismen oli könttähinta asennettuna.
Siinä sivussahan lukee kuormaajan hinta sisältää täydellisen kuormaajan, eli lisävarusteet tulee siihen päälle jos jotain tarvii listalta.
Mä veikkaan että kaikki lohkot mitkä ilmoittaa kasvipeitteiseksi joutuu keväällä lumen sulettua käydä kuvaamassa, kun ei satelliitti erota lumen läpi mitä siellä on.
Noin kolme viikkoa sitten tehty hankintakauppa, karsittu ranka 3-6 m, halkaisija 3 cm, hinta tien varressa 53,50 alv 0, kokopuu 41,00 , pelkät risut 30,00.
Määrä toki suuri, arvio kaikkineen 1300 kuutiota ja hyvien teiden varteen tulee varastot.
Olen kyllä investoinnut omaan metsäautotieverkostoon ihan kunnolla vuosien mittaan, nyt se kantaa hedelmää ...
Oho. Mikä firma ja missä päin Suomea maksaa noin hyvää hintaa?
Mitenkäs noissa energiapuissa menee mittaus ja tilitys, onko samoin kuin tavan hankintakaupassa tukit ynnä kuidut jotta kuormavaakalla määrät ja rahat kk päästä tilille vai joutuuko oottelemaan pitkäänkin 
Eikö se useimmiten mene hakekuutioiden mukaan kertoimella lasketaan kiintokuutiot, yleensähän energiapuut säilytetään yhden kesän yli kasassa ennen haketusta.
kuinka järeä puu kelpaa enerkiaksi? tuossa katellu nuita tienvarren kasojen loppuja ja sieltä pilkottaa paksuhkoja pölkkyjä.. nykyään kyllä keräävät nuo kasat aika siisteiks.. ei enää näy puolenkontin läjiä vuosikausia tien poskessa...
Groupin vanhassa hankintahakkuu laatuvaatimuslistassa oli vain haavalle ylämitta 40 cm energiarangalla.
Kai se riippuu vaan hakettajan koneista mikä läpi mahtuu, kyllä mä oon aika järeetäkin laittanu kasaan ja aina ne on sieltä hävinny.
tuostapa tuli mieleen; onko piipon hydesivurajoittimia käytössä? ite nuita katellu mut aika arvokkaita ja sitää hyin ulosottoja.. ja olen tässä huomannu vuosien saatossa että nuo vetovarsien väli on pysyny samana monessa koneessa. ainakin punavanteen mekaniset rajottimet jo vuosia samoissa reijissään.. liekö enää tapit etes irti lähtis, hakkautuneet kii...
Uudemmissa koneissa aika monessa on 90cm pallojen keskipisteestä väli, vanhemmissa on kyllä lähes kaikissa eri mitta mikä on kyllä ärsyttävää..
Itse laitan varret kohdilleen aina rullamitalla ennenkun lähemmäs alan peruuttelemaan.
Hydraulinen kaltevuussäädin on käytössä, enkä pois antaisi. On se sen verran mukava mm. perälevyn, ruiskun ja aurojen kanssa, ja tietysti koneita sovitellessa. Toki miinuksena mekaaniseen verrattuna on se, että joskushan sekin sylinteri vähän päästää.
No nyt kun sanoit niin kyllähän sitä ruiskunkanssa tulee itsekin paljon käytettyä, perälevyä tulee käytettyä kyllä aika harvoin siinä kyllä hyvä, samoin juontokourankanssa ihan tarpeellinen.
Silti riittäisi vaikka olisi vaan yhdessä traktorissa.
Kunhan hommaa riittävän järeän ja sopivan pitkän niin pääsee jo aika pitkälle.
Mulla on kaksi, toinen on niin hento että vaikka kultivaattorin ollessa ilmassa ei jaksa vetää itseään sisään. Järeämpi on sitte taas tosi painava, että hennompaa käyttää kyllä mielummin jos ei voimaa tarvi.
Mites hydrauliset kaltevuudensäätimet onko niitä kellään ja tykkääkö niistä kukaan?
Itsellä on kahdessa mutta aika vähän käyttöä nykyään että ehkä enemmän vaan harmia kun menee yksi lohko siihen ja muutenkin turhaa säätöä koneiden kanssa.
Ajattelin tänä talvena keräillä tuulenkaadot ja kuivat kuuset samaan kasaan ja myyn energiaksi kaikki jos kohtuullisen hinnan saa. Jos ei niin sitten pilkon polttopuuksi. On vaan niin mukava kun ei tarvi erotella puulaatuja eikä lajeja.
No tänään ei vielä jatkoa tullu, liikaa vastustajia. Marraskuussa äänestävät uudestaan, saa nähdä kuin käy.
Heino on suunnitellu raktorimönkijän laettoa (aenaski 10 vuotta) ja vissiin oon kännykällä niitä katellu, kun naamakirjaan puskoo kokoajan jos minkäkimerkkistä tarjousta, on kan-ammie yömahhaa ja polarista ja mitä ihmeellisemmän kuulosta kiinalaesta ja mitä he liekkää. Onko teillä kokemuksie nuista halavemmista, ne kun on usseamman tonnin halavempie kuin esim tuo can am. Takkuitahan nuissa näkys olevan usseampi vuosi
Itsellä on can-am perus mönkkäri, enää en tollasta ainakaan ostaisi. Kesällä meinaa jalat palaa jos ei pitkiä housuja muuten ihan kiva ajella, talvella ei mitään käyttöä. Bensaa kuluttaa moninkertaisesti henkilöautoon verrattuna, huollot aika kalliita ja lyhyet huoltovälit.
Kyllähän ne talviajot vähäisiä on, oman pihan lumityöt ja vähän metsätöitä.
Melkein riittäisi kun kerran tai pari kävisi jossain huoltoasemalla tankkaamassa.
Itselläkin talvilaadulle 3000l säiliö, jonne en kyllä näillä hinnoilla meinaa ainetta tilata.