Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - CFire

Muistaakseni kesällä luin kokemuksia ja olivat olleet tyytyväisiä. Meinasivat juurikin, että kirkas muovi heijastaa ja peilailee sen verran paremmin, jotta naakat ei tykkää mennä nokkimaan.
Mulle on Trimblen RTX +-15cm tarkkuus riittänyt. Suorilla A-B -linjoilla kylvin 4-5 koneen leveyden kaistoissa tänä vuonna ilman yhtään siirtymän korjausta. Free form-ohjausta joutuu vahtimaan tarkemmin ja ajamaan välillä käsin, automaatilla mutkittelu alkaa useammalla kierroksella lisääntyä. Tämäkään tuskin johtuu tarkkuudesta, vaan ohjauksen parametreista.

Kannattaa käyttää joko suora AB tai toistuvat kaarteet -opastuslinjoja, niin pysyy linjat kurissa. Tietysti jos kiertäen kylvää, niin sitten nuo ei toimi... Toistuvat kaarteet -toiminnollakin kannattaa suorilla osuuksilla laittaa tallennus tauolle, niin ei tallenna jokaista korjausliikettä opastuslinjalle.. Tallennuksen kun laittaa suoran lopussa takaisin päälle, niin vetää väliin suoran linjan.
Umpikaudella utareen kudos uusiutuu.. Jos on ennestään utaretulehdusherkkä, niin läpilypsyn jälkeen sen voi kertoa 2-3.
Näytti tarjous sisältävän näytön, rengin ja hilppeet jos oikein ymmärsin

RTK on tosiaan tuo 2 cm tarkkus ja siitähän saa köyhtyä 8-10 tonnia aloittaessa ja senkin jälkeen 1000-2000 vuosittain. RTX on 15 cm tarkkuus (350 €/v), joka ainakaan omassa kokeilussa ei päässyt siihen vaan oli käytännössä plusmiinus 20 cm, johon myös ylempänä mainittu finnref:n singaali on omassa käytössä asettunut.. Tuon Finnrefin korjaussingaaliin vastaanottoa varten tarvii hankkia tai kolvata johto 67091, bluetooth-vastaanotin ja esim. vanhempi puhelin toimittamaan modeemin virkaa. Käyttöönotto-ohjeet on joskus ollu Koneviestissä...

Egnoksella (ilmainen korjaussingaali) pärjää hyvin keskipakolevittimen kanssa.. Tarkkuus tuolla käytännössä 30-40 cm.

Suurin virhemarginaali nuolla on ajouran etäisyydessä toisiinsa, eli jos jokaisen kylvörivin alussa ajaa manuaalisesti koneen oikealle kohtaa ja näytöltä käskee vaihtaa uran paikan siihen kohtaan, niin silloin saa ajettua nätit suoran rivit kaikin puolin melkein millä tarkkuudella tahansa.
Useamman vuoden rattirengin ja opastimen kanssa pelanneena, nyt sen ehkä jo saisi toimimaan niin kuin haluaa, kun vain malttaisi tehdä ne pellot kunnolla..

Ite oon aika paljon ajanu reunat pelkästään maalaamalla ja sitten haluttuun kohtaan tehnyt opastettavan uran joko suora a-b tai toistuvat kaarteet toiminnoilla. Tähän mennessä on tullut levitettyä apulannat, ruiskutettua, niitettyä, äestettyä jne rattirengin ohjaamana, onhan tuo kaikin puolin nättiä.. Pelkällä opastimella on tullut myös lantaa levitettyä ja se on jo ollut aimo harppaus eteenpäin, kun pystyy ajamaan esim. Joka kolmatta uraa, näin päisteissä ei tule jyrkkiä käännöksiä... Jatkossa olisi tarkoitus myös se tehdä rattirengin kanssa.

Tuo suora a-b kannattaa opastaa koko pellon pituudelta, niin tulee oikeasti kohdalleen ja reunan mukaisesti..

Paras tapa ymmärtääkseni peltojen muistiin tekoon olisi päisteajo. Tällöin ulkokierrosten aikana kuitenkin (muistaakseni on pakkokin) pitää piirtää suora a-b linja. Lisäopastusurat voivatkin sitten olla toistuvaa kaarretta tms..

Ulointa ulkokierrosta ei pysty ajattamaan rattirengillä, vaan se pitää aina ajaa käsin.

Läntmannen Agrolla näytti olevan nyt ez-steer tarjouksessa 3990 alv 0. Sis käytännössä kaiken tarpeellisen ja rtx:nkin vuodeksi.
Salaojitettu pelto taitanee liikkua Kurikka-Jalasjärvi välissä n. 11-17000 riippuen tarkemmasta sijainnista, koosta jne. Luopajärvellä taitaa olla eniten kilpailua.  Jurvassa kuullut kauppaa käyvän 6000 €/ha, seinäjoella 25000 €/ha
Muistaakseni omalla kohdalla on riittäny, ku toisessa korvassa on. Silloin toki riski eläimen hylkäykseen, mikäli toisestakin korvasta tippuu
Paketit tuntuu liikkuvan hyvin.. Perjantaina illalla tilattu paketti tuli tänään ovelle.
Multa löytyis eepeeltä uusi Bondiolin sft 8+, traktorin päässä normi 1 3/8" z6 tumppi, koneen päässä murtopultti ja 1 3/4" z6 tumppi, 1200 mm pituutta. Muistaakseni vuoden päivän varastossa olleena..

Omalla kokemuksella Bondioli on Walteriin verrattavissa, huomattavasti parempi ainaki kuin comer
Saako maamiesseurojen jäsenet investointitukea yhteiskäyttöön hankinnasta.

Jäsenet/ei-jäsenet jos yhdessä hankkisivat, niin saisivat, mutta Maamiesseura yhdistyksenä hankkiessaan ei saa.

Maamiesseuran tasollakin digitaalinen vuokraus on potenttiaalinen vaihtoehto ehkä ~30 vupden päästä, kun nykyiset vanhat isännät on jo jääny eläkkeelle. Koneenhoitajan tarvetta se ei poista ja koneenhoitajankin pitää olla vuokraustilanteesta ajantasalla..

Varaussysteemin pystyisi toteuttamaan ihan google driven pohjalla ilmaiseksi, sitä jo kerran toisaalla kokeilleena...
Tuossa Maamiesseuran hinattavaa ja reppuruiskua käytelleenä toteaisin, että riippuu täysin paljonko niitä pikkulohkoja on. Alle ~hehtaarin monimuotoisia lohkoja on tympiä kiertää hinattavan kans, mutta jos niitä ei oo kuin muutama, niin sitten menee, ja sähköpaalut ei tee hommasta yhtään mukavempaa. Toki hinattavalla taas pääsee suuriin päiväsaavutuksiin varsinkin jos on suuria lohkoja.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: bolukset
: 12.01.19 - klo:11:01
Bovikalc on ainakin hyvä. Valmakaupasta ainakin saa ja hintavertailun suoritettuani halvimmalla sai suoraan eläinlääkäriltä. Paitsi jos tarvii annostelijan, niin sitte kannatti ostaa hollannista.
Parikin kertaa on "juuri halvautuneelle" annettu pari polusta, niin tunnin päästä on jo päässyt ylös.

Tuli mielen, kun yks elli kerran naureskeli, miten yksi isäntä oli syyttänyt toista tohtoria. Lehmä oli siis kuollut viikko pari halvaushoidon jälkeen. Tohtori oli kuulemma antanut makaavalle lehmälle boluksen , vaikka käyttöohjeissa tämä oli kielletty. Siinähän se syy tietysti oli :)

Aiheesta vanhemman ELLin kanssa joskus keskusteltiin niin jos haluaa varmistaa lehmän nielemiskyvyn, niin sen voi testata max. 0,5 litralla vettä. Sen verran kuulemma keuhkot kestää, jos meneekin väärään paikkaan.

Mutta antoi ymmärtää, että jos lehmä on siinä kunnossa, että kestää odotella parikin tuntia boluksen sulamista, niin pitäisi sillä olla silloin myös nielemiskyky tallella
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: bolukset
: 10.01.19 - klo:10:22
Bovikalc on ainakin hyvä. Valmakaupasta ainakin saa ja hintavertailun suoritettuani halvimmalla sai suoraan eläinlääkäriltä. Paitsi jos tarvii annostelijan, niin sitte kannatti ostaa hollannista.
Parikin kertaa on "juuri halvautuneelle" annettu pari polusta, niin tunnin päästä on jo päässyt ylös.
Just tapoin ilmakiväärillä ja paskakolalla ~20 rottaa parissa päivässä. Ja eilen tygjäsun neljä killeröistä.. Tehokkaimmaksi metsästystavaksi on todettu ilmakiväärillä ritilöjen raosta, toki kuivikeläjään tämä ei oikein toimi, sinne pitää virittää killeröjä.. Syöttiä nuo ei syö, kun vissiin liikaa muuta syötävää tarjolla..
Kannattaa miettiä hankintaa myös tulevaisuuden kannalta. Onko mahdollisesti jatkossa tarve työkoneen automaattiohjaukseen tai traktorin automaattiohjaukseen? Trimble CFX-750 lite suostuu ohjaamaan kyseisiä lisälaitteita lisenssimaksun jälkeen. CFX-750 "täysi versio"ohjaa kyseisiä lisälaitteita ilman erillistä lisenssihankintaa. Ruiskun automaattinen lohko-ohjaus ja määränsäätö on ainakin sellainen varuste josta en itse enää luovu. Jatkossa on vielä mahdollisuus laajentaa satokartoitukseen, lannoitukseen karttojen perusteella ym. mikäli haluaa.

Täysversiokin vaatii lisenssin, että saa keskustelemaan esim. Hardin tai Bögballen kanssa, ellei kyseistä lisenssiä tule ostetuksi opastimen yhteydessä. Jälkikäteen tuon "salasanan" hinta on yli 1000 e. Ja RTK-tarkkuuden tuen salasana maksaa n. 4000 e ja siihen päälle vähän lisälaitteita...

CFX-750 on perushyvä opastin, mutta Trimblessä huonoa on se, että jos haluaa maksimoida opastimen hyödyn, niin se vaatii käytännössä aina vähintään tonnin. RTX-tarkkuus on ainut(?), jonka saa halvemmalla ja sekin kai n. 350 € vuodessa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5