Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38

Viestit - Matti

Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 31.12.21 - klo:16:25


Aikaisilla monitahoisilla voi heittää vesilintua, jos kuivat kesät jatkuu. Tyhjän saa pyytämättäkin.
[/quote]

Meillä Vertin viljely loppuu,tilalle tulee Onerva ja Huima jota oli jo viime kesänä.Kesäkuussa kylvetyt meni käytännössä pilalle kuivuuden ja helteen takia mutta aikaisemmin kylvetty oli kohtuullisen hyvä.Sato vaatimaton mutta kuitenkin kuitenkin parempi kun vaikkapa Vertillä.Alvari näkyy toimivan kaikkina kesinä.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 30.12.21 - klo:06:13
ei Vertti huono lajike ole.Kasvuaika on vain liian nopea tuollaisille kesille.Meillä on mennyt pommiin kahtena keväänä kun on ollut hellepäiviä liian aikaisin.Wolmari käyttäytyi ihan samalla tavalla.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 17.12.21 - klo:06:21[/quote]Tietääkö Mattikaa,mihin nämä tos-maksut todellisuudessa menee?Varmaan ainakin helvetin suuri johtoporras vie osan.
[/quote]

Tiedän tarkalleen.Toimitusjohtaja ja markkinointipäällikkö.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 16.12.21 - klo:12:14
Mukava nähdä että tämä ketju on vielä hengissä.Joskus mietin itse että pitää vielä etsiä ja nostaa näkyviin että saadaan keskustelu jatkumaan.Nyt onkin mielenkiintoinen tilanne siemenien kanssa kun suurin osa on myyty jo lokakuussa ja sen jälkeen raakaerien hintaan on tullut muutama kymppi lisää.

Olen vuosien varrella ehdottanut keinoja joilla tasattaisiin siemenen kysyntää ja tarjontaa.Eli rojalti siemenen hinnasta pois ja kaikille TOS-maksu riippumatta siitä ostaako siemenen valmiina vai lajitteleeko omistaan.
Sitten huoltovarmuusvarasto voisi tasata niitä vuosia kun siementä tulee liikaa ja purkaa sieltä sitten kun tarve tulee.Nyt varmaankin joudutaan purkamaan varastoja mutta en usko että siellä on riittävästi tavaraa.

Minä uskon että viljan hinta pysyy ensi vuodenkin korkealla jo senkin takia että osa ei ole vieläkään tilannut lannoitteita.

Yksi asia vähän ihmetyttää pientä kulkijaa.Mihin hävisivät ne viljavarastot kun vuosi sitten oli muka joka paikka täynnä rehuviljaa?
Kasvintuotanto / Vs: hiukan isompi vahnko.
: 01.10.20 - klo:18:29

Voisiko syytä etsiä halusta ostaa ulkolaisia siemeniä siitä, että ne kotimaista jalostustyötä omaavat lajikkeet eivät vain sovellu omaan käyttöön? Vai tarkoitetaanko tässä nyt tätä vai sitä, että mainitut kaupparyhmittymät ovat ruotsalaisessa ja tanskalaisessa omistuksessa?

En minä nyt lähde ketään syyttämään mistä siemenet ostaa.Kilpailijat omistaa ulkolaiset toimijat ja uskokaa tai älkää kilpailu on kovaa.Sitä mietin onko järkeä lähteä panostamaan kilpailuun kun kukkaro on varmasti pienempi kuin kilpailijoilla.Tuloksena esim.konkurssi hieman ennen eläkkeelle jääntiä,vaihtoehtona väistää takavasemmalle nyt taskut täynnä rahaa(varasto mitä on kertynyt muutaman kymmenen vuoden aikana ja vakuutuksen kertakorvaus)ja velattomana.Minun vahvuus on se että siemenet on täällä missä tarvitaan valmiina ja kauppa auki esim.kylvöaikana tarvittaessa kellon ympäri.
Kasvintuotanto / Vs: hiukan isompi vahnko.
: 01.10.20 - klo:06:48
Pari asiaa on tullut mieleen palon jälkeen.Korkea tunneli siiloston keskellä on kuin iso hormi.Jos saa kipinän ja pöly räjähtää niin yläkerrasta ei pääse kuin ikkunasta hyppäämällä.Nyt puintikauden jälkeen nuohotkaa pannut ja puhaltakaa pölyt pois.Ja vakuutukset kannattaa tarkastaa silloin tällöin
Kasvintuotanto / Vs: hiukan isompi vahnko.
: 01.10.20 - klo:06:44
Kuivuri ja pakkaamo tosiaan paloivat pari viikkoa sitten.Syttymissyytä ei vielä virallisesti tiedetä mutta poliisit ja vakuutustarkastajat veivät yläkerran esipuhdistajan mennessään.Putki oli tukossa ja sulake palanut.Rakennus,varastossa olevat siemenet,koneet ja toiminnan keskeytys oli vakuutettu riittävän hyvin.Kiitos Terho Luttisen.Ainakin tähän asti yhteistyö Lähitapiolan kanssa on sujunut hyvin.Jälkiä siivotaan parhaillaan ja itse mietitään jatketaanko pakkaamotoimintaa ja missä laajuudessa,nyt on kaikki mahdollista.Todennäköisesti nykyisessä laajuudessa mutta astetta tehokkaammilla koneilla.Hyvä puoli on se että on melkein vuosi aikaa rakentaa uusi pakkaamo jos sen nyt tekee.On tullut mietittyä onko kotimaiselle ja ennenkaikkea alueelliselle siementuotannolle tarvetta.Täällä Arlan maito on pahinta myrkkyä mutta Lantmannenin siemenet ei.Ja Tanskalainen kinkku on pahin maanpetos(itsekkin ostan varmasti kotimaisia elintarvikkeita paitsi ehkä banaanit ja punaviini)mutta Hankkijan siemenet ei.Pieni toimija ei välttämättä pärjää kilpailussa isompien kanssa tulevaisuudessa mutta katsotaan nyt.
Kasvintuotanto / Vs: siemen tilanne..
: 13.03.20 - klo:12:57


Ei oikein aukea tuo logiikka, miten elintarvikkeiden alkuperämaa vaikuttaa
kotimaisen sertisiemenen laatuun tai hintaan. Raaka-aineiden alkuperämaan
selvittäminen on viranomaisillekin vaikeaa, saati yksityishenkilölle.
Väite sertisiemenen hinta/laatu on jopa käsittämättömän hyvä mutta vain
myyjän puolelta.
[/quote]

Esim.minä voin todistaakkin sen laadun.Ja aika moni käyttäjä samoin.Ihmettelen vain logiikkaa kun me(korostan sanaa me,olin parikymmentä vuotta MTKn toiminnassa aktiivisesti mukana,monesti barrkadeilla etummaisena) koko ajan vaadimme että käytetään lähiruokaa ja kotimaisia raaka-aineita ja sitten itse ostetaan jopa siemenet mahdollisimman kaukaa.
Kasvintuotanto / Vs: siemen tilanne..
: 12.03.20 - klo:17:53
Hintapolitiikalla on merkitystä.Virossa ja vaikkapa Tanskassa on edullisempaa tuottaa vaikkapa nurmensiemeniä.Itse en vahingossakaan osta ruokapöytään Tanskalaista kinkkua enkä erimerkkistä maitoa mitä täälläpäin tuotetaan.Väitämpä että nurmensiemenissä kotimainen laatu ainakin useimmilla pienpakkaajilla kestää hyvin vertailun tuontitavaraan eli hinta/laatu on kunnossa
Kasvintuotanto / Vs: siemen tilanne..
: 11.03.20 - klo:13:46
Siemeniä on ihan kohtuullinen määrä,sadon laatu ja määrä oli kohdallaan viime kesänä.Nurmien talvituhot saattaa muuttaa tilannetta kunhan kevät tulee.Siementen tuontia ulkoa en jaksa ymmärtää mutta niitä varmasti tuodaan niin kauan kun viljelijät ostavat niitä.Siis tarkoitan lajeja joista on kotimaista tuotantoa.Lue 201 hehtaaria.

216,58ha
Luomusiemenen käyttöpakko ei todellakaan perustu mihinkään järkisyyhyn.Lienee kaksikymmentä vuotta siitä kun joku vain keksi että luomutiloilla pitäisi olla siementenkin luomua.Itselläkin on ollut koko ajan luomupakkaamoluvat ja jonkun verran luomutuotantoa,nytkin sopimustuotantoa kolmatta sataa hehtaaria.En silti ymmärrä kun luomuviljalla on hyvä kysyntä ja hyvä hinta suhteessa tavanomaiseen niin miksi puolet siitä pitäisi käyttää siemeneksi?Nurmisiementuotannossa on lähes mahdoton tuottaa yhtä hyvää tavaraa kuyin tavanomaisessa.Pahin uhka on se että liikkeet tuo maahan ulkomailta nurmisiemeniä joiden hinta on kaksinkertainen kotimaassa tuotettuun tavanomaiseen verrattuna ja talvenkestävyydestä ei mitään takeita.Pakko ostaa kun on luomua,miksi kukaan ei kysele hiilijalanjäljen perään?No,nyt kuitenkin myydään luomusiemeniä ja laatukin on tällä kertaa kohdallaan.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 04.01.19 - klo:07:44
TOS-maksulla ei ole mitään tekemistä viranomaisten kanssa. Eli valtiolla ei ole osaa eikä arpaa. Joten valehdelkaa vaan niin paljon kuin ehditte.

Nussikaa nyt sitten pilkkua ja sitä sun tätä meillä on oikeus periä laissa sanotaan...

Kuitenkin fakta on se, että kahden miehen välinen nyrkkeily on homojen hommaa. Kunnon heteromies mätkii aina naispuolista vaimoaan.

Nythän sinä faktoja latelet ihan urakalla :D
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 19.12.18 - klo:21:49
Eipäs unohdeta siemeniä.Nyt tilinpäätöskaupoille!
Toisaalta en kyllä ole vastuussa pahimman kilpailijan hinnoittelusta
Sivuja: [1] 2 3 ... 38