Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - SJJ

Jokohan tämän vuoden osalta kuivuriehtokampanjat pyörii? ::)
Ei määritelmä ole kiini ojan leveydestä, vaan vaauma-alueen koosta.
No näin selitettiin viime vuonna, mutta tänään melkein heti tukihakemuksen sähköisen jättämisen jälkeen
minulle selvitettiin puhelimitse, että 2 suojavyöhykettäni eivät kelpaa suojavyöhykenurmeksi, ja eivätkä ole kelvanneet viime vuonnakaan.
Syynä on se, että valtaojaksi kelpaavat vain ojat, joiden virtaussuunta on merkitty peruskarttaan nuolella.
Eikä suojavyöhykkeitä saa siirtää toiselle lohkollekaan, joten ne täytyy muuttaa esim. LHP-nurmeksi ja tappio virheellisten
ohjeiden takia vajaasta kahdesta hehtaarista on useita tuhansia viiden vuoden aikana.
Tietenkin valitan asiasta kunhan saan tukipäätöksen, mutta valitus ei kuulemma mene läpi.

edit: Lakitekstissäkään ei ole mitään mainintaa kartoista ja niiden nuolista, joten taidan katsoa asian loppuun asti, eli en vaihda edes tälle vuodelle LHP-nurmeksi.
Lainaus
6) valtaojalla kaivettua avouomaa, jonka tarkoituksena on kerätä kuivatusalueen piiri-, sarka- ja salaojista tulevat vedet sekä yläpuoliselta valuma-alueelta tulevat vedet ja johtaa ne pois kuivatusalueelta.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150004

Kuinka tämän kanssa lopulta mahtoi käydä? Onko valtaojan tulkinta tuosta virtausnuolesta riippuvainen?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Luomu
: 25.06.21 - klo:08:18
Luultavasti lisää pudotusta tukiin luvassa lfa-kotieläinkorotuksen ja eläinyksikkökohtaisten tukien (nautapalkkio, apr, ym.) kautta, joten tätä tuskin monen tilan talous kestää. Jos toteutuu, niin varmaankin nuo luomunaudat lähtee ja jää vain kasviluomutuotanto. No voipahan haalia peltoa mielin määrin kun ei tartte ey riittävyyksiä laskea.  ::)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 25.11.19 - klo:16:57
Tietääkö kukaan ostaako joku taho tällä hetkellä luomukauraa?  ::) Nyt kun vihdoinkin olisi hyvä myyntiin kelpaava erä, niin ainakaan paikallinen Lantmännen ei tarvii. Kuulemma joskus keväällä ehkä ostaisivat.  >:(
Vastatakseni alkuperäiseen kysymykseen, niin kyllä ainakin itsellä on rikki kuulunut PT-pakettiin aina. Ja nimenomaan SeiLabilla teetetty.
Veronmaksajat kiittäisivät.

Fistman kirjoittaa kuin viljelijät eivät maksaisi veroja lainkaan... ::)
Onkos tämä Suomen Tukkusähkö ja VENI Energia sama asia? Kun sellaisen käsityksen tuolta ylempää sain...
Kasvintuotanto / Rehumailanen
: 08.12.18 - klo:10:23
Mistä olette hommanneet rehumailasen siementä? Olen jo useita vuosia yrittänyt hankkia puhdasta rehumailasen tai sitä sisältävää seosta, mutta kumpaakaan ei näytä olevan missään saatavilla. Jostainhan sitä täytyy löytyä, kun joka vuosi törmää artikkeleihin, joissa on juuri perustettu nurmi rehumailastakin sisältävällä seoksella. Olen sitä nyt joutunut korvaamaan sinimailasella, mutta ei se näytä oikein viihtyvän meidän pelloilla.
TH 72,40€ verolla. Ranin ja Raision hinnoista tietoa kellään?
890 e/ha, C-kotieläin, reilu 10% raivioita.
On aikoihin eletty, että maitumiehille, joilla muutenkin on ihan hirmuiset tuet, pitäisi vielä maksaa suojavyöhykeheinien korjuusta, ei ole heidän ahneudellaan mitään rajaa, mutta ahneellahan on tunnetusti paskanen loppu.

Vaikka saisin valtiolta 10 000 €/ha suojavyöhykepalkkiota, niin silti pitää maitumiehen maksaa minulle, jos hän sitä heinää haluaa, kyllä jämpti on näin.

No kun tulee kunnon katovuosi, kyllä maitumiehet maksaa mitä tahansa, että saisivat korjata hömppäheinä muiden pellolta. Mut kun se asenne vielä on että muiden heinät pitää ANTAA  maitumiehelle ja vielä maksaa heille siitä korjuusta, mitä helvatan tyranneja tää porukka kuvittelee olevansa?

Ja sä teet / teetätät sen suojavyöhykkeen rehuksi, kun kukaan ei sitä ilmankaan huoli. Montako vuotta suojavyöhykkeen reunoilla saa muuten säilöä kellekkään kelpaamattomia paaleja. Mettäänhän niitä ei saa ajaa.

Niitä ei tosiaan metsään saa ajaa. Ja pellolla saa varastoida korkeintaan yhden vuoden satoa.

Ja noita hömppiähän ei kenenkään kannata ilmaiseksi alkaa toisten pelloilta tekemään. Taksa vähintään 100€/ha, jos tekee. Kun pellon viljelijä saa jo muutenkin n. 1000€/ha tukea, niin ei kai nyt tosissaan voi olettaa että joku muu käy vielä ilmaiseksi tekemässä kaikki tarvittavat viljelytoimenpiteet sadonkorjuun muodossa?
Näköjään tuo traktoriliikennelupa on konemäärään sidottu, 4000,- per kone. Eli itsellä 8000,- euroa vakuuksia jos kahdella vehkeellä ajetaan, eikö näin?

4000€? Siis neljä tuhatta? :o Tämäkin lupa kyllä pilattu hinnalla aivan täysin... siis ainakin jos voimassa vain 5 vuotta niinkuin kaikki muukin nykyään ajokortista lähtien. ???
Onkos täällä joku jo saanut tilille asti lumo-kohteiden tukia?

Mavin tiedotteessa 29.2. lukee seuraavaa: "Ohjelmakauden 2014–2020 ympäristösopimusten kosteikkojen hoito sekä maatalousluonnon monimuotoisuus ja maiseman hoito ensimmäisten erien maksaminen alkoi 26.2.2016."

Täytyy todeta, että on siellä Mavissa vaan aika sekaisin nuo tietojärjestelmät, jos ei 26.2. maksettu tuki näy tilillä vielä 25.3. :o Noh, eipähän ole tullut Vipuun edes sitä sopimusta vielä näkyviin, niinkuin ei kyllä monta muutakaan asiaa. >:(
Kasvintuotanto / Vs: Calciprill
: 04.03.16 - klo:09:43
Voikos tuota Calciprilliä luomussa käyttää?
Paljonkos kyytöille saa tukea? Saako noita muita nautapuolen tukia vai onko tultava toimeen tuolla alkuperäisrotujen tuella? Entä EHK?
Sivuja: [1] 2