Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - mikkemakke

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.07.23 - klo:15:30
Cemagron hinnat nousseet noin 40e/tn
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 16.06.23 - klo:13:45
Kylvöjen jälkeen satanut yhteensä 17 mm ja tässä kuussa pelkästään 5 mm, eikä lisää taida olla tulossa.
Kyllä näyttää taas niin hyvältä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 05.01.23 - klo:20:00
Ei nyt vielä ainakaan näytä niin toivottomalta syysviljojen tilanne mitä viime vuonna. Ennen joulua kaivelin lumien alta niin hieman oli pellon pinta jäässä. Lumien hävittyä kaikki vedet taisivat imeytyä onneksi peltoon kun juuri yhtää näkynyt mitään jääkenttiä. Ja nyt taas ainakin hieman jäätyneeseen maahan satoi uusi lumi niin kai se ihan hyvältä taas näyttää.

Tuli tuossa syksyllä huomattua että esikasvilla taitaa jokin vaikutus olla. Ruis näytti niin tumman vihreältä ja tasaiselta pellossa jossa oli esikasvina herne eikä yhtään lannoitusta. Sitten taas jossa oli esikasvina ohra ja pieni typpilannoitus niin kyllä oli vaaleampaa ja epätasaista. No ehkä siitäkin jotain tulee jos vain selviää talvesta.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 05.01.23 - klo:19:51
Piti jo aikasemmin kirjoitella tänne. Heinäkuussa tilatut Yaran lannat tuli vihdoin marraskuun puolivälissä. Ei ainakaan silloin kaikkia laatuja suurta määrää ollut varastoissa kun Axan säkit oli leimattu 20 minuuttia aikaisemmin mitä auton oli määrä hakea tavaraa tehtaalta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.09.22 - klo:16:48
Elokuu 108mm, 10 sadepäivää.
Kasvintuotanto / Syyskylvöt 2022
: 22.08.22 - klo:21:10
Nyt näyttää että olosuhteiden pakosta täytyy kylvää mahdolliset syysviljat ilman syyslannoitusta, niin kiinnostaisi tietää että kumpi kasvaa paremmin ilman lannoitusta ruis (populaatio) vai syysvehnä. Jos kevääksi sitten saisi jo jotain lannoitteita.
Muistaakseni nimimerkki -SS- kirjoitti jossain ketjussa että vehnän syyslannoitus olisi turhaa, onko tosiaan näin. Tapana ollut 10-20kg pistää typpeä syksyllä.
Sit taas toisaalta kumpi hyötyy paremmin syksyllä annetusta typestä? Olisi mahdollista kylvää peltoihin jossa on esikasvina virherlannoitusnurmi tai herne joista luulisi hieman tulevan lannoitusvaikutusta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2022
: 13.08.22 - klo:21:01
Aina puidessa Reettaa muistuu mieleen kuinka kamalaa touhua se taas onkaa ja sit kuitenki taas kylvää sitä.
Ei oikein osaa kaatunut 170cm korsi mennä puimurin pöydältä sisään. Ja satokin vaikuttais olevan edellisvuosiin nähden heikko.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.08.22 - klo:11:38
Kesäkuussa 6 sadepäivää ja 67mm sadetta.
Heinäkuussa 12 sadepäivää ja 51mm sadetta.

Viime vuonna kesäkuu 22mm, heinäkuu 14mm ja elokuu 20 sadepäivää ja 188mm vettä. Toivottavasti ei sama elokuu toteudu.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.06.22 - klo:18:54
Kesäkuun sademäärä ennen tätä päivää 28mm. Äskösen 2h ukkoskuuron jälkeen 39mm enemmän. Hieman hitaampikin tahti ois riittänyt.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 24.06.22 - klo:14:21
Niin pirusti rapsikuoriaisia että saa varmaa päivystää koko juhannuksen rypsipellolla.  Ei vaan, eilen illalla ruiskutettu ja jos seuraavan kerran menisi edes lähelle peltoa juhannuksen jälkeen.
Mutta kyllä on huima kasvutahti ollut. Viikko sitten ruiskutin rikat ja parhaissakaan paikoissa ei liian hyvin erottunut ruiskutusurat ja nyt ne oli kasvanut melkein umpeen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 05.06.22 - klo:16:10
Eikös sitä niin sanottu että kylväkää syysviljoja, se tasaa työhuippuja eli todellisuudessa syksyllä samaan aikaan saa puida ja kylvää. Ja nyt keväällä piti kesken kylvöjen lähteä ruista ruiskuttamaan ja sekin oli jo vähän liian myöhään. Tarkoitus oli vielä myöhemmin ajaa korrensäädettä, mutta ruishan oli tullut sadeiden aikana tähkälle. Se siitä sitten.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 25.04.22 - klo:19:34
Ruis näyttää vähän vihertymisen merkkejä, ehkä noin 10% näyttää tällä hetkellä täysin kuolleelta.
Syysvehnä sit taas ehkäpä 10% jotain elonmerkkejä. Suurinosa täysin harmaana ja loput veden vallassa.
Ei hyvältä näytä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 21.07.21 - klo:16:47
Heinäkuun sateet tähän mennessä 5 mm, eikä lisää taida tulla. Viime vuonna samaan aikaan 145 mm.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 12.06.21 - klo:17:14
Olen tainnut päästä liian helpolla 2 vuotisen rypsin viljelyuran aikana kun ei ole kirpat vielä vaivanneet. Näitä juttuja kun täältä lukenut niin parempi varmaa lopettaa tähän vuoteen ku tuuri käytetty loppuun.
Kuoriaisia tosin sai eilen jo käydä tappamassa kun kaikki nuput aivan mustana.

Etkös ollut jurtinviljelijä ? Tällöin saattaa kemikaalivarastossa olla taika-ainetta nimeltä dimetoaatti.

Ensikertalaisena 2016 ja 2017 olivat aivan mainioita, ruiskutin turhaan, oppikirjan mukaan, kun näin yhdenkin ötökän. Sato oli ensikertalaiselle iso. Sitten 2018 alkoivat ötökät päästä niskan päälle; ötökät ja myös kuivuus -sato oli enää välttävä - Agronet-mitalla . 2019 veivät ötökät koko kylän rapsit ja oman maisemapellon ja riistapellon ristikukkaiset, onneksi en saanut aikaiseksi kylvää satokasvia. 100 % täystuho. 2020 kylvin rapsia 3.5, ei tullut ylös ollenkaan, uudestaan 17.5., taas osin uudestaan 3.6. ja neljännen kerran noin 25.6 , ja vasta juhannuskylvös pääsi rauhaan sekä kirpoilta että rapsikuoriaisilta. Lokakuussa sitten ehkä 500 kg/ha mustaa hipsua, puolet mikrosiemenistä varmaan varisi Sampon pellinsaumoista joka paikasta. 

Nyt sitten rapsi on taas aika pahoin raasittu, rypsi on tiheällä oraalla ( 9 kg/ha ) , savisemmissa paikoissa näkyy hiven puremajälkiä, pitääkö tässä tosissaan alkaa miettiä  parationin tai jonkun muun tehoavan aineen syntetisoimista ?

Osatekijä lienee kevytmuokkauksen kirppoja lisäävä vaikutus- ainakin on alkanut tulla sellainen mieleen. Ero on nyt jo selvä, kun kaksi vierekkäistä palstaa, joista toisessa oli kevätkyntö, toisessa kevytmuokkaus, kevytmuokattu hävisi kirppojen suihin jo maan pinnalle tullessa, kynnetyssä on noita repaleisia, jotka kuitenkin joten kuten kasvavat.

Keltaiset viuhkat ainakin näin ensi töiksi menevät ruiskuun. 5 bar painetta eikähän sumu ainakin ala toimia.

-SS-

Juu on juurikasta viljelyssä. Harmittavasti vain dimetoaattivarasto on jo käytetty.

Molempina vuosina rypsi on tullut kylvettyä pelkästään kevytmuokattuun maahan. Täytyypä tutkailla tilannetta tulevina vuosina jos viljely jatkuu.  Mutta eipä täällä seudulla aivan liki ole ollut vuosikausiin öljykasveja viljelyssä jos sekin jotain vaikuttaa kirppoihin.

Noihin kokemuksiin nähden oli varsin onnistunut viime vuosi. 15.5 rypsin kylvö. Rikkakasviruiskutus ja 2 kertaa rapsikuoriaisiin ruiskutus, ei muuta. Sato 2000kg/ha ja nyt keväällä myytynä sai ihan hyvän hinnankin.

Viime vuonna rypsillä olleella pellolla oli aika kova rypsikasvusto nyt viljan joukossa, ehkei aivan ollut Sampon säädöt iskussa. Syöntijälkiä oli huomattavasti enemmän kuin peitatussa. Olisi tarvinnut tajuta jättää pieni kulma kylvämättä/ruiskuttamatta niin olisi nähnyt tuleeko siitä mitään.

Syysrapsia tekisi mieli jonain vuonna kokeilla, mutta pellon vapautuminen taitaa olla ongelmana. Ehkäpä jos saisi rukiin puitua tarpeeksi ajoissa.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 12.06.21 - klo:15:41
Olen tainnut päästä liian helpolla 2 vuotisen rypsin viljelyuran aikana kun ei ole kirpat vielä vaivanneet. Näitä juttuja kun täältä lukenut niin parempi varmaa lopettaa tähän vuoteen ku tuuri käytetty loppuun.
Kuoriaisia tosin sai eilen jo käydä tappamassa kun kaikki nuput aivan mustana.
Sivuja: [1] 2