Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 06.07.23 - klo:15:30
Cemagron hinnat nousseet noin 40e/tn
Olen tainnut päästä liian helpolla 2 vuotisen rypsin viljelyuran aikana kun ei ole kirpat vielä vaivanneet. Näitä juttuja kun täältä lukenut niin parempi varmaa lopettaa tähän vuoteen ku tuuri käytetty loppuun.
Kuoriaisia tosin sai eilen jo käydä tappamassa kun kaikki nuput aivan mustana.
Etkös ollut jurtinviljelijä ? Tällöin saattaa kemikaalivarastossa olla taika-ainetta nimeltä dimetoaatti.
Ensikertalaisena 2016 ja 2017 olivat aivan mainioita, ruiskutin turhaan, oppikirjan mukaan, kun näin yhdenkin ötökän. Sato oli ensikertalaiselle iso. Sitten 2018 alkoivat ötökät päästä niskan päälle; ötökät ja myös kuivuus -sato oli enää välttävä - Agronet-mitalla . 2019 veivät ötökät koko kylän rapsit ja oman maisemapellon ja riistapellon ristikukkaiset, onneksi en saanut aikaiseksi kylvää satokasvia. 100 % täystuho. 2020 kylvin rapsia 3.5, ei tullut ylös ollenkaan, uudestaan 17.5., taas osin uudestaan 3.6. ja neljännen kerran noin 25.6 , ja vasta juhannuskylvös pääsi rauhaan sekä kirpoilta että rapsikuoriaisilta. Lokakuussa sitten ehkä 500 kg/ha mustaa hipsua, puolet mikrosiemenistä varmaan varisi Sampon pellinsaumoista joka paikasta.
Nyt sitten rapsi on taas aika pahoin raasittu, rypsi on tiheällä oraalla ( 9 kg/ha ) , savisemmissa paikoissa näkyy hiven puremajälkiä, pitääkö tässä tosissaan alkaa miettiä parationin tai jonkun muun tehoavan aineen syntetisoimista ?
Osatekijä lienee kevytmuokkauksen kirppoja lisäävä vaikutus- ainakin on alkanut tulla sellainen mieleen. Ero on nyt jo selvä, kun kaksi vierekkäistä palstaa, joista toisessa oli kevätkyntö, toisessa kevytmuokkaus, kevytmuokattu hävisi kirppojen suihin jo maan pinnalle tullessa, kynnetyssä on noita repaleisia, jotka kuitenkin joten kuten kasvavat.
Keltaiset viuhkat ainakin näin ensi töiksi menevät ruiskuun. 5 bar painetta eikähän sumu ainakin ala toimia.
-SS-