Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Jouskari

Pitäisi vanhaan puurankenteiseen halliin tehdä ovi talveksi. Oviaukkoja kaksi vierekkäin. n.4,5m ja 5,5m. leveät. Tuumattu että kaksoisliukuovi on ainoa vaihtoehto. Mistäs kiskoa edullisesti? Kukaan askarrallut tämmöisien parissa viimeaikoina?
Hyviä oletuksia ja arvauksia ja perusteluja:
Öljyn hinta tuli alas reilusti eilen ja tänään. Vaikuttaa varmasti myös maakaasun hintaan.
Kuinka paljon vaikuttaa ja koska vaikuttaa apulannan hintaan(siis Suomessa)?
Välillä törmää erilaisiin väitteisiin ja tapoihin että miten noilla koneilla kuuluu vaihtaa vaihteita.
Että on vaihdettu vaihdetta väärin ja sitten pikavaihteet simahtanu, pakat sileenä.
Se nyt on selvä että H kaavio ja ryöminnät menee kytkimen kanssa, mutta miten renaatte noita kolmea pikavaihdetta esim tieajossa ja peltohommassa, vaikkapa äkeen vedossa? Omat koneet on vakiovireisiä (6850) ja aikalailla keventämättä on vaihdettu ylös ja alas. Niinhän se pikavaihde automatiikkakin tekee jos sitä käyttää. Mutta mitenkäs teillä homma toimii ?
Alkuperäinen laitettiin oston yhteydessä vuosi sitten. Ihan tyytyväinen olen. Pitää viileänä eikä valu vettä katosta.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 22.06.18 - klo:10:31
Nyt hetki sitten kun levitin rikkiä rypsille oli rapsikuoriaisia parissa kohtaa syömässä kukkanuppuja. Sadetrintama tulossa ja ihan ykisttäisiä pääsyt siihen vaiheseen, pitää kai odotta vähän että tulee enemän kukkanuppuja esiin.



Kannattaako sinne rypsipeltoon ruiskun kanssa mennä ilman ötökkäainetta milloinkaan?

Itse ajoin Claveron kanssa Kestakin ja jotain hiventä ja nyt pari päivää sitten avauntin ja Boori ravinnetta ja

tänään kun kävin katsomassa ,niin ötökän ötökkää ei näkynyt ja keltaisena pelto varmaan juhannuksen pyhinä,

joten seuraava ruiskutus Juventtusta kukinnan aikaan ,korren sääde mielessä ,kun lantaa holahti vähän reilusti.

Aurean kasvurytmillä kevyillä maaalajeilla varmaan noin on. No täällä Aurea ei olisi selvinnyt tässä kuivuudessa edes kukkavarteen asti, savimaalla. Viime vuonnakin sato hävisi heinäkuun kuivuuteen, kun kevätrapsi sentään kuivuuteen halkeillessa maassa 2,5 tonnin luokkaa satoa tuotti.

Kestacia ja normipyretroideja ei kannata täällä etelässä rapsikuoriaiselle laittaa, vastustuskyky on jo yli 90% . Ei tehoa. Plenum, Avaunt  ja Biscaya ovat vain kertaalleen kasvukaudessa käytettäviä, ja eri vaikutustavan aineita. Eikä Plenum ainakaan ole halpa. Oman kokemuksen mukaan Avauntin pitkävaikutteinen teho ei käytännön olosuhteissa ole kovinkaan pitkä nimenomaan rapsikuoriaiseen, noin 4 päivää ehkä, sitten ovat ne halvantuneet korvautuneet uusilla vikkelillä mönkiäisillä. Rapsikuoriaisia tulee lounaistuulen mukana jostakin kaukomailta lisää. Paikallista viljelijää haastattelin, tänä vuonna parhaimmat kuoriaiskasat ovat olleen 30 kpl kasvissa, heti 4-lehtiasteelta alkaen. Eli kyllä 4-6 päivän välein nuo kolme ainetta, Plenum, Biscaya ja Avaunt, sitten alkaa kukinta. Toivottavasti. Viime kesänä kukinta päättyi ennen kuin pääsi alkuun, ja kuoriaiset putsasivat sivuversojen nuppuja ja oikein asuivat niissä. Hiukan riskillä kukkien ollessa jo osin auki, käsittelin yöllä vielä Mavrikilla, suurella paineella, ja runsaalla vesimäärällä, viuhkasuuttimilla ja kukinta alkoikin vahvistua uudelleen.

Siinä vaiheessa tuntui, että koko kolmen muun ötökkäaineen ruiskutusohjelma aivan pienestä taimivaiheesta lähtien oli ehkä ollut turhaa, ja vasta kukinnan alussa tehtynä sai tippumaan ne sitkaat kuoriaiset pois kukista ja nupuista. Mutta totta kai niitä tulee muilta pelloilta koko ajan lisää. Aikaista rapsikuoriaisen torjuntaa kaikki oppikirjat toistelevat.

-SS-

Siis
1. kirpparuiskutus esim Kestac? Vai onko kirpoille jo joku noista kolmesta seuraavasta?
2. Rikka-aineruiskutus.
3. eka kuoriaisruiskutus. Avaunt
4. toka kuoriausruiskutus. Biscaya
5. kolmas kuoriaisruiskutus. Plenum
6. Laonesto.
Tähän lisää sitten mahdolliset hivenet.
Voisitko avata vähän hehtaarikustannuksia aineiden osalta? Ruiskutustyötunnit/ruiskun pesut osannen arvottaa itse omille pelloille / kuvioille tähän sitten.
Itse pruuttasin vain tuon Avauntin. Rikka-aineet jäi nyt sitten laittamatta ja sen kyllä näkee. Koko Fauna on vauhdissa. :)
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 20.06.18 - klo:17:52
Galerat voi vissiin unohtaa tässä kohtaa kautta kun melkeen kukinnolla. Onko mitään rikka-ainetta mitä voi / kannattaa laittaa tässä vaiheessa enää? Galeraa ei ajallaan ajettu kun varrottiin sitä vesisadetta joka sitten toissapäivänä saatiinkin.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 26.10.17 - klo:00:17
Juu. Viimeisetkin huippulaatuisat ja supersatoisat leipävehnät on puituna nyt. Yhtään kortta ei jäänyt peltoon. Mikään ei hajonnu koko syksynä Kaikki meni hienosti ja mukavasti just kuten keväällä ajateltiin. Näin kun illalla ajattelee niin nukkuu paljon paremmin.
Eikös se kasvusto kylvä itse itsensä?
Noin niinkuin kauniina ajatuksena. Ehkä ei tasaisiin riveihin ja ruiskutusurat voi jäädä pois, mutta kait siellä joku siitä noin 4tonnin sadon jyvästä itää keväälläkin?
On tässä jo tovi huomattu, että vehnää kasvaa siellä täällä ohran seassa. Ei ole kylvökoneesta / kylvösiemenestä peräisin. Pakko olla edellisvuotista puinnista ravissutta.
 Voikos tästä vetää johtopäätöksen, että jos pellot on sängellä talven yli, niin se aiheuttaa tätä ilmiötä enemmän kuin jos ne olisi edes kultivoinut syksyllä?
Onko teillä samaa havaintoa?

(en löytänyt keskustelua aiheesta joten pykäsin uuden. jos tästä on jo puhuttu niin laittakaa vaikka linkki. Kiitos:)
Kolmisenkymmentä satsia. Antti nimellistilavuus 13 m3. Hakkeella 80 kW ja öljyä 17 kg/h. Öljyä tähän mennessä n. 4000 litraa. Haketta muutama kymmenen mottia.

Nettikoneen 40 m3 mepukuivuri kuulostais mukavalta. Sais laittaa yöksi kuivumaan mitä päivässä puitu.

Niin kuulostas.
Pienelläkin puimurilla pui tukkoon pienet kuivurit tämmösenä syksynä. Ja oikeastaan mimmosena syksynä vaan. Kyllä tuo kuivaamo on rajottimena. Lähinnä tällä kysymyksellä juuri sitä metsästin että miten kuivurit on mitoitettu puitavaan pinta-alaan ja vielä tarkemmin kuutiohin. Kyllä Rapsilla joo onnistuu ihan eri malliin puinnin ja kuivauksen suhde. Siinä kasvissa on vaan omat murheensa ja osaamisensa. Nyt oli kaikki viljalla , ohra ja vehnä.
Olisi hauska tietää millaiset pöntöt kenelläkin pöhisee näin syksyisin ja millä käyttöasteella.

Täällä meni nyt noin 30.s kuorma uuniin. Puinnit on suunnilleen puolivälissä tai vähän ylikin. Eli varmaan suunnilleen 50 kuormaa siitä hurahtaa läpi jos kaikki saadaan puitua.

Kalustona on 100hl Jaakko jostain 80 luvun alkupäästä.
Viljalla on noin 80ha.
leveyspiiri on Pirkanmaata.

Miten teilllä?
(tuskin maltan odottaa sitä ekaa "täällä pöhisee vaan kiljupönttö" vastausta. :D)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 10.09.17 - klo:09:24
Aikas napsakkaa puintikeliä luvattu viikoksi eteenpäin tänne etelään. Onneksi ohrat turvassa ja melkein jo kuivattukin,vaikka n.19 puintikosteudesta huolimatta ihan järjetöntä (9h/kaappi) paahtamista. Myöhäistä kauraa vielä joskus ja saas nähä,puidaanko taas tummaa kauraa..?

n. 21% puintikosteudella olevia ohria kuivannut 14% 3h 30 min + jäähdytys. Yks kuorma 22% 4h 20min + jäähdytys. Kuivaaja kait 150hl ja kuormat tuoreena jotain 13,5M3 .
Millaisella atomivoimalalla kuivaat kun saat noin nopsaan?  Rapeat 2% tunnissa? Kuinka kova lämpötila? Täällä saa uunista irti maks 70C ja sillä kestää sitten varsinkin yöllä ja sateella se tunti ja %. Oli kiva kuivata 28% lähtökosteuden syysvehnää :)

Kaapin  lappios lukee Jaakko :) Muuta en oikein sitten vehkeestä tiedäkkään. Taisi olla vm -87. Pannu on nuorempi. Ei oo oma kuivaaja. Lämpimänä syksynä saattaa lämmöt nousta johonkin 80 huiteille. En nyt muista, kun nyt ei ole  paljon yli 70 lukemia näkynyt, tosin ei ole tullut seurattuakaan . Kiertoaika jotain luokkaa 20min. Ainakin kuiva tulee tuossa ajassa ulos syöttölaitteella tyhjäten ( varman päälle). Toki osa (melko paljonkin) vähemmänhän sitä tavaraa on kuivana kuin aloittaessa. Eihän vesikosteus kauaa kuivoota, mutta vihannat kyllä ja kait ne sitten lopuksi kumminkin (kait) lentää putsarilla mäelle :)


Kuinkas monen kuution Jaakko tuo on? Eroja varmaankin on. Täällä on Jaakko kanssa, noin 100 hehtoa. 3 kennoa kuivaa ja 3 varastoa siinä päällä. Kiertonopeus on paaaljon hitaampi.  Likemmä kaks tuntia jos ajan syöttölaitteella tyhjäksi enkä vedä pohjaluukkua auki.

Mikäs sen kiertonopeuden kuuluisi olla? Joku puhunut tunnista joku kahdesta. Ittellä menee varmaan n. 40 min tai vähän alle.

Katsoo valmistajan ohjeet....

Kattosinkin, mutta hiiret on syöny ne kirjat aikas huonoon kuntoon. En ole kyllä tullut kattoneeksi voiko sitä nopeutta jostain mekaanisesti säätää. Varmaankin voi.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 08.09.17 - klo:23:07
Aikas napsakkaa puintikeliä luvattu viikoksi eteenpäin tänne etelään. Onneksi ohrat turvassa ja melkein jo kuivattukin,vaikka n.19 puintikosteudesta huolimatta ihan järjetöntä (9h/kaappi) paahtamista. Myöhäistä kauraa vielä joskus ja saas nähä,puidaanko taas tummaa kauraa..?

n. 21% puintikosteudella olevia ohria kuivannut 14% 3h 30 min + jäähdytys. Yks kuorma 22% 4h 20min + jäähdytys. Kuivaaja kait 150hl ja kuormat tuoreena jotain 13,5M3 .
Millaisella atomivoimalalla kuivaat kun saat noin nopsaan?  Rapeat 2% tunnissa? Kuinka kova lämpötila? Täällä saa uunista irti maks 70C ja sillä kestää sitten varsinkin yöllä ja sateella se tunti ja %. Oli kiva kuivata 28% lähtökosteuden syysvehnää :)

Kaapin  lappios lukee Jaakko :) Muuta en oikein sitten vehkeestä tiedäkkään. Taisi olla vm -87. Pannu on nuorempi. Ei oo oma kuivaaja. Lämpimänä syksynä saattaa lämmöt nousta johonkin 80 huiteille. En nyt muista, kun nyt ei ole  paljon yli 70 lukemia näkynyt, tosin ei ole tullut seurattuakaan . Kiertoaika jotain luokkaa 20min. Ainakin kuiva tulee tuossa ajassa ulos syöttölaitteella tyhjäten ( varman päälle). Toki osa (melko paljonkin) vähemmänhän sitä tavaraa on kuivana kuin aloittaessa. Eihän vesikosteus kauaa kuivoota, mutta vihannat kyllä ja kait ne sitten lopuksi kumminkin (kait) lentää putsarilla mäelle :)


Kuinkas monen kuution Jaakko tuo on? Eroja varmaankin on. Täällä on Jaakko kanssa, noin 100 hehtoa. 3 kennoa kuivaa ja 3 varastoa siinä päällä. Kiertonopeus on paaaljon hitaampi.  Likemmä kaks tuntia jos ajan syöttölaitteella tyhjäksi enkä vedä pohjaluukkua auki.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 08.09.17 - klo:12:01
Aikas napsakkaa puintikeliä luvattu viikoksi eteenpäin tänne etelään. Onneksi ohrat turvassa ja melkein jo kuivattukin,vaikka n.19 puintikosteudesta huolimatta ihan järjetöntä (9h/kaappi) paahtamista. Myöhäistä kauraa vielä joskus ja saas nähä,puidaanko taas tummaa kauraa..?

n. 21% puintikosteudella olevia ohria kuivannut 14% 3h 30 min + jäähdytys. Yks kuorma 22% 4h 20min + jäähdytys. Kuivaaja kait 150hl ja kuormat tuoreena jotain 13,5M3 .
Millaisella atomivoimalalla kuivaat kun saat noin nopsaan?  Rapeat 2% tunnissa? Kuinka kova lämpötila? Täällä saa uunista irti maks 70C ja sillä kestää sitten varsinkin yöllä ja sateella se tunti ja %. Oli kiva kuivata 28% lähtökosteuden syysvehnää :)

Sivuja: [1] 2