Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Hohhoijjaa


Vaatii vetokoneelta vähintään 160 L hydraulituoton , syöttötelat hydrmoottoripyöritteiset.

Tämä 160ltr kyllä aika sairas luku mutta niin siellä elhon sivuilla lukee.... Eihän siitä ls-lohkosta ees saa noin paljoa litroja läpi. Ja monessa n 250-300hv koneessa ei noin isoa pumppua vakiona ainakaan ole.
No niin päivän lehti sen jo tiesi mikä on ratkaisu, että tehdään pikkuhiljaa, niin pysyy talous kunnossa. Täällä agronetissa ja suunnittelijoiden kanssa joita käynyt ei tunnu kukaan ymmärtävän että mulle riittäisi 1. Vaiheessa 1 robotti ja navetta laajennettaisiin päätyseinää siirtämällänä, sitten kun siltä tuntuu.

Kasvaisiko sulla karjamäärä yhtään? Työmukavuus ainaki toki nousisi eri tasolle. 800k siitä köyhtyy vain ku nuorkarjatilat laittaa vanhoihin. Se toinen robotillinen laskee vaan parsikohtaista hintaa niin paljon että siksi sitä tyrkytetään. Silleen toki pitää tehdä ku itestä tuntuu ja perse kestää.
Kestääkö 8350 vakio voimanoton pakka pyörittää pellonraivauksessa mericrusherin 2.3 m jyrsintä?

Riittääkö voima?
En ole vielä koittanut. Ei raskis laittaa 174 ryskähommiin ja jontikkaan pitäs pätkästä akseli lyhyemmäksi ja hommata uusi ulosoton tumppi traktorin puoleen.

Tulee kyllä vanhuuskuolema ennen ku valmista jos vakio 8350 jyrsii. Varsinkin jos ei oo jotain suota missä muutama risu. Ei voi suositella.
Mikä jd, näissähän on ollu pitkään käännettävä akseli, tiheämpi pää sisällä. Eli sieltä tumpin tyvestä segeri pois ja akseli ulos ja toisinpäin.
35 Ha myyntiheinäalaa ,hevosheinää heinäkuussa ja uusinnat konoviljalla. Hankkialla krone 2,4tarjouksessa, mutta sais olla 2,8 M. Mikähän lie koneeksi tuo Lakkapää myymä  kpf 2,8, komerin teräpalkki on ainakin?!?

Meinannet FPM? Sama kone kiinnostaa, onko kellään?
Itsellä syksyllä lähinnä häkki käytössä, silloin on paikkoja 70 prosentille elukoista. Silloinkin toki hieman vielä syömistä löytyy ja osa meneekin suoraan vihreään vaikka uusi paali häkissä olisikin. Ainaki tuo on riittäny hyvin.

Harmittaa vaan kun ei kerrasta tullut ostettua pohjallista ja katolla varustettua häkkiä.. Toinen on semmonen enkä muuta enää osta, hävikkiä ei tule juuri ollenkaan, vain se vähä mitä maahan kiskovat häkistä.
Onko niin että jos aloittaa vedinkaston käytön niin sitä ei passaa sitten lopettaa tai iskee sellanen tulehdusrumba ettei ole ennen nähty.... tämä näistä jodi pohjaisista kuultua.
Meillä ei ole käytössä mitään kastoja,en tiedä pitäisikö olla...
Oon kuullu samaa, voi joku peräkin olla kun varsinkin jodipohjaiset on voimakkaampia, tappaa ne hyvätkin bakteerit paremmin. En oo kyllä soluissa tai muussakaan nähny nousua vaikka välillä, lähinnä kesäisin vaihdan maitohappopohjaiseen...

On tullu käytettyä suihketta, pääsääntöisesti jodipohjaisia. Tehotippi soft nyt käytössä, juuri ajattelin vaihtaa Viridippiin eli pois jodista. Josko tuo helpottaisi vedinten puhdistusta ja olisi hellävaraisempi iholle kuin tuo nykyinen. Utareterveys on hyvällä tasolla kun meijeriin menee yli 99% maidosta niin en uskalla luopuakkaan käytöstä. Kesät oon käyttäny Viri-Sun, ei tartte rasvailla eikä aurinko polta. Aluksi rasvasin vaan siihen meni hermot äkkiä, hidasta ja sotkee kaikki paikat. Alkusuihkeita en pääsääntöisesti ota.

Kaikki on tietenkin kompromisseja, jyrä soveltuu vain nurmen täydennyskylvöön, ei muuhun. Sillä ei voi perustaa nurmea suojaviljaan, okei kaikilla on hs-laitteet, muttakun ei ole ja menetelmällä voidaan torjua rikat viljasta ennen kylvöä. Ja se jyrä on kapeampanakin kymppitonnin kalliimpi. Nurmijyrissä on myös yhtälailla, ainakin yleensä piikit, eli saman töhnän ne mukanaan kerää. Ja jos piikkejä ei ole, laitteella ei ole mitään vaikutusta rikkoa nurmen pintaa tai talvivaurioita.

Tä. Miks ei voi. Ajaa normi kylvinkoneen jälkeen tai viskalla heittää jyvät ja multaa ne nurmijyrä-harayhdistelmällä. Pirun hyvin onnistuu. Näissä koneissä yleensä piikit 1-3 rivissä joten kulon nostavat irti maasta ja vähän rantua tekevät mutta harvemmin taas mukanaan vievät, ei kerry kuloheinäläjiä pitkin peltoa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lietteet
: 08.10.17 - klo:21:29
Marraskuussa on katos parhaat yöpakkaset ;D

asia voi olla noin, mutta voi olla niinkin , että öisin herää sateen kohinaan:( Onko kukaan liuhuletti ennustanut marraskuun säätä, niin tietäisi tehdä parhaat valinnat. Eli tietysti justiin toisinpäin , niin ei mene kovin paljon persiilleen.

En sääennusteista tiedä mutta oma strategia on että heti paskan ajoon kun pellot kestää. Ensin pitää viljat silputa edestä pois... Meneekö sitten marraskuulle, en tiedä.

Se tässä vaiheessa epäilyttää onnistuuko olkienpaalaus ollenkaan jos silppuamisterät käytössä.


Epäilen että huonosti onnistuu. Urakoitsija ajoi viime syksynä terät paikallaan ja meinas olla aika hankalaa, tekee niin lyhyttä silppua että ei meinaa paali pyöriä. Jos joka toisen terän ottais pois...? Ainaki lyhyellä ohralla oli kamalaa. Paalit oli myös melko löysiä em ongelmista johtuen ja pari räjähti piikeillä kantaessa. Muuten kone pelaa hienosti ja ei urakoitsijakaan moiti, fusion 2 siis...
Ei oo kokemusta mutta varmaankin toimii.

Kysymyksiä herättää vaan pellon tasaisuus, mites kalkitus onko se sänkeen hyvä...? Ei kai. Ja pysyvän nurmen statuksen saa kaupan päälle.
Kasvintuotanto / Vs: Laidun seokset
: 10.07.17 - klo:22:23
3 niiton timotei-nurminata, englanninraita ja valkoapilaa meni nyt. Saas nähä miten kasvaa. Apilat muuten kivoja mutta staranee tekis mieli ruiskia noille missä hierakka on päässy valtaan, siinä menis ne apilat sitten samalla. Nyt suojaviljaan meni expressiä, josko tehot riittäs..
Tais sitä viime vuonna tuon ykkösrehun auman päälle mennä, ihan hyvin säily. Kakkosen aumaan tuli kalvo ja muovi erikseen, en mitään eroa huomannu. En minä tiedä saako mitään merkittävää hyötyä ajansäästössä korkeammalle hinnalle, ainakaan tommosissa pikkuaumoissa mitä mulla on. Tälle kesälle tulee kalvot ja muovit omina rullinaan, kivuton homma se on sekin minusta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Solut
: 08.04.17 - klo:18:57
ny sitte vertaalua meillä

lypsyjärjestys on joka konehelle määrätty, tällä saarahan leviämisen riski minimootua jos koneesta johtuvaa tulis. hyötyhyn nähäre pieni työlisäys+ nopeuttaa "vianhakua"

elukat kesäaikaanki omis parsisnansa ja kyllä ne sen oppii ku kiukus ovat jos meinaat väkisi väärähän partehe laittaa..

meillä otetahan solut joka kerta kaikista, toisen mielestä täysin turhaa mutta työmenekki on pieni suhtees hyötyhyn, siitä kun näkee toisilla myös alakavan kiiman ja onpa ainaki heti tieros poikkeukset.

tankin solut pyörii 130-180k bakteerit 2-3000, tankkiin pystytään lypsämähän kaikki kelvollinen maito ja kelvottomat miljonäärit hoidetaanki jo sitte..

tulppausta ei harrasteta kuin aiva poikkeustilanteis esim jos kivi yms..

0,5 irroottaa

alipaineet venttiilit vasteet kuormituksis (ei siis vain koneen käyres..) tarkastetaan vuosittain ja aina jos muutosta

liivit kaikilla (joo onhan se vitusta) mutta onpa heleppua ja nopiaa pyyhiä utares allensapaskojallaki..

aureustapauksia just nyt yks lypsys, solut joku 100-150k paikkeilla koko elukas ja yks nisä on syyllinen, ei auttanu hoito siihen, toki  on vuotavaa sortti joten mielenkiinnolla orotetahan viereestä hiehoa mitä tuloo..

antipeni ab maitoja ei lypsyyn jääville juoteta

kalkkia eikä desifiointia parres ei käytetä. jos joku katasroofitapaus niin lähärön jälkeen maon pesu.

On meillä kaikilla kyllä omat tavat. Minä en taas pidä minkäänlaista järjestystä koneilla lypsyissä, laidunkaudella elukat menee siihen parteen mihin sattuu ku väkirehut menee käsin, alkusuihkeet tulee otettua riskiryhmäläisiltä eli harvalta noin yleensä ja tulpata ei ketään jos ei nyt joudu jotain neljännestä vaurion yms takia umpeuttamaan. Liivejä tarpeen mukaan, vähän niitäki yleensä. Tankkiin meni viime vuonna yli 99%, solut keskimäärin 70k, jos yli sadan menee niin hiki tulee jo pintaan..

Helppo ajaa lomittaja lypsytyöhön ku sanoo vaan että lypsä :D
10v oli käyttämättä tilakaupan mukana tullu vehje, viime kesänä tarvitsi ekan kerran koko tilan historiassa. Hyvin pelasi, kannattaahan se tietty kokeilla ennen ku ostaa.
Just toissapäivänä soitti putkikauppias, varotti halvoista kiinan kopioista. Oliko 25kpl 150cm putkia 500e alv 0 pihassa. En tilannu. Jäi kaihertamaan kyllä sähkönsäästön puolesta, mutta taitaa saada olla kun ei kukaan niitä tunnu kehuvan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7