Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 103

Viestit - Don Essex

Kasvintuotanto / Vs: sirppi.fi
: 31.03.24 - klo:21:35
Useimmat peltotuki-ohjelmiston käyttäjät ovat ladanneet Sirpin älypuhelimeensa, ja päivittävät Peltotuessa tehtyjä toimenpiteitä Sirppiin, miettimättä edes, mitä varten.

Aikansa sillä Sirpillä leikki, mutta työtapa on vähitellen palannut siihen, että Peltotuen suunnittelu lähtee syksyllä liikkeelle Karttapaikan ilmakuvista* mittaamalla lohkot, syöttämällä ne Peltotukeen, kiinnittämällä viljavuustiedot ja suunnittelemalla kylvösiemenet ja lannoitukset. Peltotuessa ovat varastot, niin suunnittelemalla "toteutuneet" - välikehdellä varasto täsmäytyy järkevästi.

Sitten kun Vipu avautuu, piirretään ne lohkot Vipussa samaan a..b..c - järjestykseen, kuin jo talvella on suunniteltu, ja siirretään tiedot Peltotukeen ja päivitetään mahdolliset pinta-alaerot.

Tähän mennessä siis Sirppi antaa itsensä tiedoksi lähinnä Peltotuen käynnistys- ja sammutusvaiheessa, pyytäen synkronoimaan Sirpin.

No, pellolla kun tekee töitä, eipä siellä älypuhelinta pölypilvessä tule käytetyksi.  Illalla sitten kun ei jaksa käynnistellä tietokonetta, voi lojua tuolissa ja naputella Sirpissä toimenpiteitä tehdyksi.

Eli Sirppi voisi olla ihan hyvä viljelyohjelma, jos sitä olisi alkanut käyttää sellaisenaan. Peltotuen kanssa yhteenliitettynä en oikeastaan tule vastaan tilanteita, että voisi edes miettiä, mitä sillä Sirpillä oikeastaan voisi tehdä.

Nyt kun Peltotuen plus-osion tukilaskennat ja optimoinnit ym. ovat olleet poissa käytöstä, eipä Peltotuellekaan ole oikein muuta käyttöperustetta, kuin hyvin toimiva varastonhallinta suunnittelun aikana.

Onko niin, että Sirpissä Whatsapp on ainoa lohkojen jakamisen muoto, esim. kalkinlevittäjälle ? En käytä kyseistä appia.

*olisi mielenkiintoista tietää Nutikka Pro:n suunnittelijan peruste käyttöliittymälleen. Sitä ei voi edes opetella, koska toimintojen sijoittelujen ja käyttöjärjestyksen perusteita ei voi arkijärjellä käsittää.

-SS-

Voin kyllä jakaa tietoa Sirpistä Whatsappin lisäksi mesellä (en käytä), tekstiviestillä ja sähköpostilla.
Tänään aloin ottamaan vipukuvia syysvehnistä, niin siellä oli ne aikaisemmin tulleet pyynnöt ja samoista lohkoista uudet tehtävät että voit ottaa kuvat 16.4 alkaen... :o.. no otin kumminkin nyt ne kuvat kun vielä vehnä vihertää...
En ole saanut mobiilia toimimaan vielä ollenkaan vaikka olen päivitykset ottanut käyttöön. Pitääkö huolestua.  ???

Minullakaan ei ensin toiminut. Muistaakseni, kun päivitykset oli tehty niin toisen puhelimen uudelleenkäynnistyskerran jälkeen alkoi toimimaan.

Voi olla, että kannattaa kysellä jostakin, jos ei se kohta ala heräillä.
Mistä te tuon vipu mopiilin versio numeron löydätte. Mulla nyt on käynyt vanhanaikaiset :) kuulin koulutuksessa että se pitää päivittää tulevaa varten, mutta sitä en muista oonko jo päivittänyt :) Ja miten se tehdään, kun ei ohjelma ainakaan enää sellaista pyydä. Vai oonko sitten jo päivittänyt, ei mitään muistikuvaa. No nyt ei tunnu enää edes avaavan koko mobilea :( Toisaalta en mää sitä nyt kait tartte , kun ei pyyntöjä.

Mene Playkauppaan, hae vipu mobiili esiin. Jos oikealla lukee "päivitä", on uusi versio saatavilla. Jos siinä lukee "Avaa" sinulla on uusin versio käytössä. Niin, siis tämä androidilla. Applea en tunne, mutta kai se saman tyyppinen lienee.

Versionumero löytyy, kun avaa etusivilla oikealta ylhäältä profiilin, niin numero näkyy alareunassa.
Oletteko päässeet sisälle Vipu-mobiiliin tänään? Itse en ole päässyt eilen, enkä tänäänkään. Päivitin tietysti ohjelman play-kaupasta, mutta aina kun painan kirjaudu-näppäintä, niin ilmoittaa välittömästi kirjautuminen epäonnistui ja homma loppuu siihen. Tuntuisi siltä, että on koko järjestelmä alhaalla.

En päässyt eilen sisään vipumobiiliin. Pyöritti vain. Tänään on toiminut, kun kokeilin. Äsken myös.
Ei toimi enää. Syksyllä pelasi nyt päivitin. Ei pelaa. Asensin uudelleen, ei vaan aukene kirjautumisen jälkeen.
Mä on aatellu, että nykysin on tuossa asfaltin laadussa vaihtelevuutta kun tulee reikiä. Ja ihan erikoisiin kohtiin tiessä. Taitaa olla sellasia sorasilmäkkeitä nuo reiät joissa ei ole tarpeeksi pikeä kun sitten hajoaa. Tänäänkin yhdessä liikenneympyrässä näkyi melkonen reikä joka ei ihan kovinkaan liikenteen aiheuttama. Laatu on päälysteissä heikentynyt. Poltoaineverot ja autoverot ym. kyllä kerätään mut tien ylläpito on sitten retuperällä. Tokihan on ollut iso virhe pitkin korpimaita noita asvaltteja vetää tueisteja varten. Sorateiden ylläpito olisi halvempaa vähäliikenteisillä teillä. Nuo vanhat asvalttitieet kun ei siitä paikkaamisesta tule miksikään ja se korjauksen laatukin on sitä ja tätä kun halvalla pitää tehdä.
Kyllä tuommonen uusi yhdistelmä missä saattaa olla jopa neljä akselia peräkkäin murtaakin asfalttia kääntyessään, saako tuon neljän akselin nipun päälle laittaa 10 per akseli painoa :-\ :-\ :-\ :-\

Alkaa olla aika tavallisia jo nuo 5 akseliset nupit. Tuossa lähellä ajaa 5 akselinen soranuppi 5 akselisen perävaunun kanssa. Eli jo 10 akselia yhdistelmässä.

Myös metsäkuljetuksissa näkyy 10- akselisia alkupäänkin kuljetuksissa. Risteykset ja kaarteet metsäteillä pehmenevät kesäkelillä kerta-ajolla.

Ja tuossa lähistön liikenneympyrässä näkyy, kumpaan suuntaan ne 13 akseliset, yli 90 tonniset HCT- autot kaartavat kuorma päällä. Paikkaajat ovat käyneet suunnilleen joka viikko korjaamassa 2 vuotta sitten laitettua uutta päällystettä.
Kaveri tekee ammatikseen hakkuita N174 Valtralla. Isoin Palms takasillassa Jaken sovitteilla ja Keto Forst puomin päässä. Tosin metsäkoneen 800 mm renkaat alla (jäykät). Ei tukijalkoja, mutta automaattinen etuakselin jäykistys on. Ja etupainoa vajaa tonni. Kone ei kippaa sivulle eikä taakse täydellä nostoteholla tai ulottuvuudella. Motohommaa lähes ympäri vuoden. Ei kuulemma heilu sen enempää kun aiemmin ollut Ponsse. Toki ohjaamon jousituksellakin voi olla merkitystä. Eli tukijalat voi korvata renkailla ja etuakselin jäykistyksellä.
toimiiko tuo ihan oikeesti?   ja entäs tuo pöly?   kun ei etes koneissa nuo toimi kuin hetken..  sit on suttukuvaa..

Niin kuvasta ei ollut mitään hyötyä, mutta mikrofonista sai selvää, kun jyviä iskeytyi peltiin kameran lähistölle. Aikoi ruveta itse väsäämään puintitappiomittaria. Muistaakseni ensi ajatus oli laittaa 1-2 piezomikrofonia ohuen alumiiniputken sisään ja kehittää siitä. En ole kuullut useaan vuoteen, että onko päässyt asiassa eteenpäin.
Tuettu talviaikainen kasvipeitteisyys on ekojärjestelmätuen toimenpide, eikä ympäristökorvauksen toimenpide.

-SS-

Juu, pitääkin paikkansa. Ja kiertotalous on sitä ympäristökorvausta. Sekoilin tuossa, kun mietin ovatko sängessä olevat kerääjäkasvit aitoa kasvipeitettä vai sänkeä. Päätin, että on aitoa, kun on monivuotiset kerääjälajikkeet.
näyttääkö se mittari paljonko tulee takkiin 500-700€/ha vuokralohkoilla ;D
Ja sen jälkeen toinen mittari näyttää tältä...

Joo o oon meinannut jos olis aikaa niin vois tehdä oman. Nehän tosiaan toimii mikrofonilla mun käsityksen mukaan. Voi vaatia vähän signaalin käsittelyä kyllä. Jos laskentateho riittää niin varmaan sais sen softalla eroteltua että kumpi on jyvä ja kumpi olki.

Piezo- mikrofoni(-neja) ja sopiva ohjelma. Voisi toimia.

Joku laittoi peruutuskameran olkikupuun valvomaan ja totesi, että sen mikrofonista pystyi erottamaan jyvien napsahtelut.
Oliskohan järjestelmässä virhe, kun noin monilla näyttää jääneen kasvipeitteisyyden tuki hakematta.

Voi olla. Minulla kasvipeitteisyys on kyllä kunnossa, mutta samassa rastituskohdassa oleva kiertotalouden edistäminen puuttuu. Ja oli kyllä kuitua jo levitettykin ennen hakemuksen jättöä. Ja parillakymmenellä muullakin on sama juttu. Ja monella oli vielä neuvojakin apuna. Minä mielestäni kiinnitin siihen rastiin erityisesti huomiota.

Jospa ei ole osattu katsoa, missä se kasvipeitetuki tehdyssä hakemuksessa löytyy. Ei kannata katsoa ympäristösitoumuksista, vaan "valittujen tukien lisätiedoista".  Esimerkiksi tämmästä siellä voisi näkyä : "Ekojärjestelmätuki -> Talviaikainen kasvipeite -> Toimenpide valittu, ilmoita pinta-alat syysilmoituksella"

-SS-

Ympäristösitoumuksen lohkokohtaisissa toimenpiteissä se rastin paikka on. Joten kyllä se tiedossa oli ja tarkoitus merkitä.
Toki voi olla, että se on jäänyt lopulta ruksimatta, mutta meidän maataloussihteerin alueella näitä kiertotalousvirheitä on todella paljon suhteessa muihin virheisiin. Sihteerin mielestä ihan liikaa. Viittaisi hänen mielestään ohjelmavirheeseen. Katsotaan. Ei tuo minulle kovin merkittävä asia ole, mutta kun kerran raha on luvattu, niin pitäisihän se maksaa.
Eikös tuo 940€ laiteta silloin, jos teet päätoimisesti konttorihommia kotoa käsin? Harva päätoiminen maajussi taitaa moiseen pystyä. Sitä alempaa olen itse käyttänyt, onko se nyt 470€ tänä vuonna. Metsätaloudestahan tuon voi myös tehdä, ohje sinne taitaa olla se pienin vaihtoehto.

Minä olen myös käyttänyt tuota 470 arvoa. Eli kun on kaksi viljelijää, niin yhteensä 940. Lisäksi metsäpuolelle se pienin luku. Näin muistaakseni Maastullin vero-ohjekin kertoi. Tämänvuotista ei vielä taida olla tullut.
on se kiva kun on sähköinen järjestelmä niin käyttäjän vastulla tulostuuko...   ja sit onkin muistin varassa jos ei..   kyl olis nuo maaailman tärkeimmät asiat paperisina..   jo ihan viran puolesta.    kun sähkyinen saattaa tuhoutua/hävitä tms...
Joka vuosi olen tulostanut pdf:n tukihakemuksen, paitsi nyt viime kesänä se ei enää onnistunut, hakemus lähti eteenpäin eikä ollut mitään tulostusmahdollisuutta valittavana.


Joo, jonkunlaisen yhteenvedon sieltä jotenkin sai, mutta ei kattavaa. Maataloussihteerin mukaan Virastolta oli kerrottu, ettei aika riittänyt tulostussysteemin tekoon...
Meidän alueella on maataloussihteerille tullut paljon kyselyjä, miksei pääse ilmoittamaan "Kiertotalouden edistäminen"- toimenpidettä. Minä mukaanlukien. Sihteeri sanoi, että on poikkeuksellisen paljon ja myös neuvojien tekemiä. Epäilee, että ohjelma ei ole ottanut ainakaan kaikkia rasteja huomioon. Selvityksen alla Ruokavirastossa. Voi olla, että itsekin olen virheeen tehnyt, mutta... No, ei minulla ole kyse kovin suuresta summasta, mutta pitäisihän ne rahat saada, mitkä on luvattu.
Sirpin karttaosiolla sain pari epämääräistä kasvulohkoa kätevästi Vipuun. Kävelin kuvion ja merkitsin pisteet. Pitiköhän vielä rajat piirtää ja sitten kasvulohkojen siirto Vipuun. En muista tarkkaan, miten se tehtiin, mutta kätevästi kävi. Tarkkuus oli minusta hyvä, kun vertasi pisteitä maaston aitoihin kiintopisteisiin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 103