Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 34

Viestit - 4viljanpuuro

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 17.08.19 - klo:22:46
Mikään ei ole huonompi aika alkaa rukiin kylvöille kuin rukiin kylvöaika. Pitäisi puida, toimittaa viljaa ja hoidella kuivuria. Mutta ei, sitä lähtee hakemaan hallin perältä kyntöautoja että saa vesitilaa rukiille. No mikäs siinä yöthän ovat hyvää aikaa kyntää. Sitten pääsee sotkemaan yös äkeen ja kylvökoneen. Lähtee viimeinenkin nautinto sadonkorjuusta kun kiire tiputtaa hiukset päälaelta.

Kevät on leppoisaa ja mukavaa aikaa verrattuna tähän syksyn työhuippujen kasaamiseen. Valmistuu meinaan ohrat, kaura ja vehnäkin melkoisen samaan aikaan tänä vuonna eli ihan näillä näppäimillä kun aloitti kylvöt 18.4.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 17.08.19 - klo:22:37
#Puintipäivä 4
Kauden tähän mennessä hienoin puinti-ilma. Aurinko paahtoi heti aamusta asti. Aamulla vaihdoin satsin ja se oli illalla valmis joten pääsin vielä iltapuinneillekkin. Viljan puintikosteus oli enään 18,7% joten kärryt eivät täyty enään entiseen malliin kosteista ja pulleista jyvistä. Homma tosin etenee tosi hitaasti kun tavaraa tulee paljon ohraan verrattuna. Huonona ohravuonna kyseisen lohkon pui päivässä mutta huomenna alkaa jo kolmas päivä samalla 8 ha lohkolla. Tavaraa tulee, mutta tuleeko myytäviä kiloja, noh kaupan puntari kertoo sen sitten kun ehdin noita viemään.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 16.08.19 - klo:20:52
#puintipäivä 3

Kehvelin kehveli, vein kaluston kaukaiselle ruismaalle ja törmäsin voimakkaaseen lakoon. Tuota lakoa ei vielä viikko sitten ollut. Lieko kuuro syynä vain painava tähkä. Pahimmillaan tuolla on hehtaarin kenttä liimalakoista ruista. Siis sellaista joka ei enään kuivu ilman sopivaa tuulta. Jos sade tuon vielä kastelee niin pelkään että pöytä alkaa nostaa juuria ja multaa ylös. Nakertelin taas kuivurin täyteen ja satsi pyörii taas siellä.

Rukiista puitu 40%
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.08.19 - klo:22:13
#puintipäivä 2

Hybridiruista toinen kuivurillinen pyörimään. Puintikosteus 25%. Oli laskenut 5%-yksikköä ekasta testipunnista viidessä vuorokaudessa.. On nähkääs sellainen ongelma että kaikki on valmistumassa samaan aikaan ja pitäisi kylvää ruista taas ennen syyskuun puoliväliä. Eikä tuota siilotilaakaan ole liikoja joten jotkut päivät menevät viljavan vastaanoton jonossa rekkakuskien välissä. Ja kuivatukseen saa varata aikaan vähintään sen 20 päivää. Märkinä vuosina menee kuukauden päivät. Joten se luo kummasti mielenrauhaa kun nakertaa aina jostain palan pois.  Niin ja olen päivätöissä eikä kapitalisti paljon tunne armoa, kesälomia 10 päivää jäljellä ja enempää vapaita ei tule tai palkanlaskija pistää pennit jonoon lopullisesti.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 13.08.19 - klo:22:04
Itseluottamus nousi taas kun kävin katsomassa miten nuo menettämäni vuokramaat kasvaa. Aivan samanlaista kolmen tonnin kahua mitä itselläkin oli vuosikaudet tuolla lohkolla. Sillä erotuksella että nykyinen viljelijä on käynyt 2 kertaa useammin ruiskun kanssa ja antanut lannoitetta 200 kg enemmän sekä maksanut 180€ enemmän ha. Tuonne tarvisi kalkkia rekkalasteittain mutta jos vuokraajaa ei kiinnostanut tehdä 5 vuoden sopimusta niin on aika tekemätön paikka.

Eka testipuinti oli lauantaina ruista kosteus 28. Otin juuri niin vähän että sain sen pyörimään kuivurissa mutta laitteiden toimivuus tuli todistettua itselle.

Viljan hinnoissa on näköjään kilpailu siitä kuka tarjoaa pohjahinnan. Eli kauppiaat on sillä tuulella taas että "voithan sä viljas mulle tuoda mutta emmä niistä mitään maksa". Tuntuu että vähän samaa menoa mitä pörssissä kun ostolaita katoaa lähes kokonaan. Suoraan sanottuna kylmää kun pistin toukokuussa 50t mallasohrarekan hintaan 220€ matkaan ja hinta oli 11 000€. Nyt antaa sama määrä jälkiversonutta ohraa hintaan 6500€.

Kauppiaat on jo varmaan painaneet syksyn esitteet jossa houkutellaan tilinpäätöskaupoille jottei tule taas isoja veroja maksettavaksi. Tiedoksi kauppiaille. en ole tulossa. Itseasiassa hahmottelen jo B suunnitelmaa jolla pääsen tarvittaessa tästä hommasta pois velattomana 33 vuotiaana jolloin vuokraan pellot ja muutan kaupunkiin mikä on täynnä yliopistonaisia.  Ilman SVP 35,000 aloitustukea ja 35 000€ korkotukea en olisi edes aloittanut tilanpitoa.

Oma kiinnostus kasvinviljelyyn seuraa suoraan viljanhintoja. Nyt ei kiinnostais edes lähteä puimaan.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 28.07.19 - klo:17:41
Oma öljykasvihistoria on niin surullinen että sille tuli loppu. Ei tuu mitään jos on päivätöissä eikä kerkee käymään kuin max kerran viikossa pellot läpi. Kahdesti ollut rypsiä ensimmäisen ja viimeisen kerran.

2014  Rypsi 1250 kg   455€ ( sadon arvo)
2017  Rypsi 1320 kg   474€

Jokaisena vuonna viljelemäni  Kaura on antanut 650-850€ sadon pysyessä suht vakiona ja pelkkiä gramma-aineita ruiskuttaen.  Öljykasveissa korostuu tämä ammattiosaaminen jota itsellä ei ole.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 25.07.19 - klo:22:12
Meitä oli tänään kolme kultaisen sukupolven viljelijää kiertelemässä peltoja. Rukiissa oli vielä vihreä korsi ja jyvän sai litistettyä sormilla. Kärvistellään tässä nyt vielä viikko pari. Eipä siinä sitten auttanut kuin käydä Sampo Comialla ABC:lla kolmistaan. Tällä kertaa ei ollut onnea pelikoneiden eikä naisten kanssa. Varmaan ois pitänyt mennä Claassilla..
Kasvintuotanto / Vs: Syysvehnä vs syysruis
: 20.07.19 - klo:23:20
Mukava kuljeskella hybridiruispellossa kun tähkät on isompia kuin isännän *****  8)
Pelkällä teho-kasvinviljelyllä näyttää skaalaetu häviävän traktorien rengaskuluihin ? Sitten siirrytäänkin luomuun, jossa skaalaetu tarkoittaa väheneviä viljeltäviä yksikköjä, väheneviä tuotteita, mutta lisätuloja.
-SS-

Meni taas vellit väärään kurkkuun kun luin urakointiuutisia luomuviljelijästä

"Lisää leveyttä Case IH mammuttitraktoriin
18 tonnin painoinen Case IH Steiger poti hieman kapeaa oloa joten siihen piti saada helpotusta.
Renkaiksi saatiin 800/70R80 ja tuloksena saatiin 4,55 leveä traktori.
Rupattelunsa päätteeksi mies hyppäsi mammuttinsa kyytiin Somerolla ja lähti pyyhkimään kohti tiluksiaan Vihtiin."

Osa luomumiehistä vannoo kevyiden vehkeiden nimiin ja eturivi hiertää peltoja 20 tonnin ja 18 tonnin vetokoneilla.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus 2019
: 25.06.19 - klo:00:35
Njotta on mukavaa korjata satoa euroopassa kun viljat on valmistumassa ja sääennuste tämä:

Eurooppaan ennustetaan paahtavan kuumaa viikkoa – ranskalaismeteorologi: Helle on etuajassa

Saksaan on luvattu 37 astetta tiistaiksi ja 38 astetta keskiviikoksi. Kreikassa puolestaan on ollut viikonlopun aikana jo 38 astetta. Kuuma ilma kulkeutuu Pohjois-Afrikasta Espanjan kautta läntiseen Eurooppaan. Lämpötilojen ennustetaan nousevan maanantaista alkaen torstain tienoille asti.

Espanjassa onkin annettu varoitus jo sunnuntaiksi ja kesästä arvellaan tulevan lämpimämpi kuin normaalisti, kuten kävi viimekin vuonna. Ainakin lauantaina on ollut 36 astetta Pohjois-Espanjassa, mutta huomenna varoituskartta muuttaa kyllä väriä vakavampien varoitusten suuntaan, arvelee Hellinen.

Ranskalaismeteorologi Francois Gourandin mukaan lämpöaalto on "ennennäkemätöntä kesäkuussa". Hän uskoo, että monet lämpöennätykset menevät maassa rikki ensi viikolla Tiistaista alkaen Ranskaan ennustetaan päivisin lämpötiloja 35 asteesta 40 asteeseen. Myös öisin lämpötila pysynee korkealla.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus 2019
: 24.06.19 - klo:16:53
Katsotaan nyt, muutamana vuonna pelastava sade on tullut heinäkuun alkupuoliskolla. Nyttenkin Foreca näyttää 15-90mm sadetta seuraavalle 15 vuorokaudelle.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.06.19 - klo:22:22
Njotta tilastot kertovat että sadetta on kertynyt kasvukauden aikana 90 mm 5.6 mennessä kun keskimääräinen edellisen 20 vuoden sademäärä on ollut 45 mm.

Lämpösumma sekin on keskiarvon päälle joten valtakunnassa on kaikki hyvin ja puheet kuivuudesta ovat liioiteltuja!

https://www.lantmannenagro.fi/asiakasohjelmat/koetila/kasvuasteseuranta/
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.06.19 - klo:17:35
Rypsin tarve Kirkkonummen tehtaalle on katettu. Seuraavat ostot syyskuussa.  Rehuviljaa alkaa olla niin runsaasti että Avenalla ohran hinta alkaa 129 €

Minä myyn noi sitten heinäkuussa pois kun on kesälomilla aikaa lapioida siilon pohjia

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.06.19 - klo:22:30
Mikset myynyt 220 e/tn ? Odotitko enemmän? Pyy pivossa ja sillai?

Pro Agrian mies sanoi että toukokuussa on kovin pula ja voi saada 250€ tonni...
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.06.19 - klo:16:44
Ei jumankaut, puuromiehen alaleuka tipahti kuin sijoiltaan lähtenyt uuninluukku. Siinä missä vielä talvella soiteltiin ja kyseltiin että onko viljoo niin nyt ei kelpaa kenellekkään.  Mallas rekka lähti pihasta 220€ hintaan ja loppuja ei oikein kukaan haluaisi ottaa vastaan, lähinnä ostaja kiermultelee ja huokaa että voin mä ne sit ottaa mutta en mä niistä mitään maksa. Kun ohoran hinta putoo huipuista 85€ niin eipä kiinnosta lähteä lisälannoittamaan. Kannattavinta on minimoida työt ja traktoritunnit ja istua palkkatöissä Agronetin äärellä 16€/h korvauksella.  Ei näistä mun maataloushommista saa ikinä kannattavia palkkatöihin verrattuna.
Sivuja: [1] 2 3 ... 34