Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Muu

Minä olen sitä mieltä, että nyt meitä viedään taas komiasti. Halpuutetaan  ja sitten perustetaan rahasto, että sori siitä. Saadaan pro rahastustus mukaan ,että olisi yhdessä kivempaa. No halpuutetaan taas ja oikein kunnolla, koska asuminen on niin kallista. Seuraavaksi me sitten maksetaankin ilmaston muutoksen peruuntuminen, jos et satsaa 450 e/ha leikataan tukia 440.
Mitä raati on mieltä? Joko riittää jäsenmaksut Pro Agrialle?
Ensimmäinen nostolupahakemus ollut sisässä 2 kk. Tähän numero kakkoseen panin varalta 1 lk joulumerkin.
vtu kun hatuttaa täman uuden investointitukijarjestelmän toimivuus.
Justiin panin postiin kuoren, jossa jo on  80 % toteutuneista kustannuksista ja euroakaan ei olla vielä saatu hallinnolta ( mitä nyt heikkoja selityksiä).Näin toimii ainakin pohjois- pohjanmaa, mites muut?.  Onneksi hanke vähän pienempi loppuisi muuten käyttöpääoma.  N bankki on kuitenkin ymmärtänyt, että yrittäjät tarvitsevat rahansa, vaikka sitä on tällä saitilla välillä parjattu. Mutta navettarakentajat varautukaa, että rahat voi viipyä pitkään EU:lta ilm. rahat lopussa.
Tarviiko niitä oikein etsiä ;D

Oli toki 933 ei taitais 936: loota kestää
cliptonia myy yrma ja 600 halvempi kuin 6000elho.Paljonkohan tarttee pumpussa tuottoo,jos vetää 9-10 metriä leveältä normiheinää kitusiin kerralla.Gigavitessen eessä 240 pollee,pitäs pyöriä.
[
Jos sato 18000 kg Ha tekee se 1.8 Kg /m' 
ajonop 10 km/h ( iso karhe) eli n. 2.7m/s tekee 162 m/min
10 m karhe= 18kg/m ...tekeepi 2916 kg/min eli tehontarve vähintään 3*5 15 l/min
quote]
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: VALIO
: 29.04.08 - klo:22:26
Ei ojalan tarvitse herätä (pm vuosikertomus) ... hallituksen ja edustajiston jäsenet  palkat ja palkkiot 109 000,50 . Toivottavasti meni hallitukselle,sillä edustajisto näytti kokoontuneen 2 kertaa ja hallitus sentään 12.
Ei ole ihme, että "johto" kehoittaa meitä tuottamaan maitoa niin paljon vain voidaan. Juuri näytti olevan liki hehtaarin laajennuksen harjakaiset apemiehen nurkilla. Ennustin jo aiemmin , että tuotanto tippuu ja laskee vielä - ei tämä ns.3 c sitä korjaa. Ja jos tili tulee toista vuotta vuotta perään tehdystä työsta alkaa se jopa "v***".Eli jos maitoa halutaan me panemme maitoa tulemaan(jos hinta on kohillaan). Hienoa on se, että investoinnit tehdään vientiä silmälläpitäen ei nämä "pirkkamarkkinat" paljon (kilpailuviraston suojaaman)tilipussia näytä lihottavan.
Apemies on kirjoitellut, että parasta hinnan turvaamista olisi tuottaa mahdollisimman reippaasti maitoa,  pitänee kyllä paikkansa. Katttelin tuossa Valion sivuilta : vastaanotto noin 1960 milj. litraa työntekijöitä 4000 ja jos vastaanotto vähenee esim. 3 % n.59 milj.litraa pitäisi väkeä vähentää n.120 henkeä eli lähes keskimääräisen tuotantolaitoksen verran (14 kpl + hillot suonenjoella). Arvailuja montako tehdasta pyörii 2014? Ja Norjalaiset päätti sitte nostaa lantojen hintaa!
Keskisato ohrasta tai esim.vehnästä 4000 kg ei ole 7000 ry   8)
Ei ole mikään ihme, että tuotantomäärät ja tippuu vielä palijon. Lehmä tarvii likimain 2 ha. Valion pitäisi siirtyä tonnihinnoitteluun (taitaisi vain tuottajat loppua). Mallasohra Avenalla (farmitin sivuilta) 260 e/t,vehnä 210 e/t, Pohjolan maito 370 e/t. Jos lehmä tuottaa noin 8-9 t/v voidaan mennä jopa hehtaarihinnoitteluun. Taitaa vain työmenekin ero olla viljoihin noin 30-40 h/ha. Jos olet 10 e tunnilta vailla jää vähän pienempikin investointi maksamatta. Eli peruspisnes on raskaasti pielessä ja vaikutukset on rajuja.
Minä nappasin vanhasta turvaistuimesta - ja jopa kolmipistevyöt.
Sivuja: [1]