Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15

Viestit - MKR

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: ALV
: 08.11.20 - klo:21:59
Sertisiemenet. Ostetaan 14% ja myydään peittauksen jälkeen 24%.
Hae sanalla pikaliikeventtiili vaikka Googlella niin löytyy useampia paikkoja ja erilaisia venttiilityyppejä. Saa linjan väliin ja saa käsiohjausventtiilinä. Toimintaperiaate siis niin että varren puolen palaava öljy työnnetään suoraan männän taakse kunnes asetettu paineen tarve ylittyy jolloin venttiili palaa "normaaliin" toimintaan.
Mikä säiliö, merkki? Pumput melko pitkälle samoja mutta imupuoli hieman erilainen kaikissa.

Lamellipumppuja eli lamellit kuluneet/murtuneet tai imupuolella vuoto.
Hyvin pitkälti ainakin itse olen siirtynyt Viiman Erikoisrasvaan, joka on myös litiumkompleksisaentimella ja muutenkin ominaisuuksiltaan hyvin lähellä Mobil XHP222, ainoastaan halvempaa.

Muutama prässi on käytössä, yhdessä kaivurin mukana kulkevassa taitaa olla vielä kalsiumpohjaista. Veden kesto tietenkin tuolla hyvä. Harkinnassa on ollut siirtyä vielä pykälää parempaan synteettisellä perusöljyllä ja vismuttisaentimella tehtyyn rasvaan. Tuota rasvaa kuitenkin menee vain muutama laatikko vuodessa, ei ole hintakysymys. Jos hyvällä rasvalla ja tiheällä rasvausvälillä säästää yhdenkin laakerin vaihdon olen tyytyväinen. Ei se ainakaan pahasta ole käyttää laadukkaita voiteluaineita.

Ihmettelen miten paljon Universalia kannetaan koneisiin edelleen kaupoista ulos.
Aika tavalla yleisesti puhuvat briteissä tässä vaiheessa esim liquid sun, eli nestemäistä aurinkoa pellolle. Ja edelleen meillä tuotetaan vain bulkkiviljaa ja vielä siitäkin vähennetään itämerivähennykset hinnasta pois. Luulisi olevan ottajia puhtaille elintarvikkeille nykyään. Vain luomulla silti on Suomessa puhtaan ruuan maine.
LinkedInissä tuli aamulla feediin Valtran tyrkky tästä. Selkeästi oli "haamutraktori" A ja N välissä. Tarvitaanko tuohon vielä oikeasti jotain, eikö A nyt jo tullut harppauksen lähemmäs N 4-sarjassa?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 10.08.20 - klo:17:26
Kyllä ensimmäinen sato on se pääsato mulla. Se on saanu lippulehdelle normaalit tautiaineet ja vähän strobia joka pitää niitä kyllä vihreänä vähän kauemmin. Tuleentuminen on kuitenkin jo alkanut hyvinkin. Toisessa sadossa sitten tautipainetta nyt, joten ehkä se vauhdittaa tuon jälki-idännän tuleentumista..?
Katsoin läpi Dplaysta viime viikolla. Ei hassumpi sarja, kunhan ei laita tekstityksiä päälle. Toki dramatisoitua jne, mutta ei kai se muuten viihdettä olisikaan.

En muusta tiedä mut pari jaksoa väijyneenä niin sen luomujussin muijalla on isot tissit  8)
Britit samoilla linjoilla: https://thefarmingforum.co.uk/index.php?threads/born-mucky.307481/page-3 tuolta sivun lopusta alkaa keskustelu tästä. Paras kommentti: she’s a bit like an old lorry tho “chassis alright but the cabs a bit rough”.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 10.08.20 - klo:10:05
Mä jo puolitosissani kattelin swathereita... Nyt voisi ehkä saada kypsytettyä sen toisen sadon kun sopivaan hetkeen niittäisi karheelle ja puisi siitä? Kai se vaatisi Nyyskään sitten noukinpöydän, ei taida fiksusti saada normaalilla leikkaavalla pöydällä karheelta puitua? Kauroilla ja kevätvehnillä ei tuollaista jälkivesontaa ole, mutta ohrat on karmeita melkein kaikki. Pääsato muuttaa jo väriä alla ja ihan vihreät tähkät päällä. Komeita sinänsä nuo jälkiversojenkin tähkät kun ovat saaneet vettä, mutta hankalaksi menee sadon ja laadun maksimointi tänä vuonna. Märkänä murskamyllyyn taitaa mennä ohrat, jos niin saisi edes jotain noista jälkiversoistakin. Täytynee vain päästää alemmat ensin kypsymään vähän ylikypsiksi josko jälki-ilmoittautuneetkin jo olisivat silloin jyviltään kovettuneet vähän.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.08.20 - klo:21:02
8mm tänään, 95mm nyt koko kasvukausi 1.5. alkaen.
Samanlaista peltoa puivat joskus muutama vuosi sitten kun tuli joku dokkari Prinssi Charlesista. Sillä on luomutila, puinnissa myös oikein pahaa teki katsoa ku kaikki hukkikset vedettiin ihan surutta puimuriin.
https://youtu.be/m-eVcUQ89FU
Onkohan tuossa haettu nyt kaikkien rehunteon eri tapojen huonojen puolien yhdistämistä? Ehkä tuolla vuoristoseudulla toimii, täällä ei liene ihan pakko tehdä paaliin jos halutaan silputa kunnolla.
Pohjatyhjennysyhteet kun eivät ole oikein sallittujen listalla nykyään polttoainesäiliöissä. Muovinen säiliö on hyvä, ovat aina 2-vaippaisia eli valuma-altaallisia. Kotimaisissa Finncontin säiliöissä omapainoakin sen verran että muovia on käytetty myös ulkokuoreen. Ulkokuori eristää lämmönvaihteluilta aika hyvin, ja muovi ei muutenkaan kondensoi. Käytännössä muovisäiliössä kaikki epäpuhtaus tulee sinne tankkiautosta. Pari pyttyä on vielä vanhoja metallisia, ne kun saisi jossain kohtaa vaihdettua muovisiin niin saisi nukkua rauhassa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.07.20 - klo:12:01
E-Pohjanmaa, vettä sääaseman mittariin nyt 32mm alkaen toukokuun alusta. Siitä 17,5mm tuli ennen kylvöä. Kaikki vesi kylvöjen jälkeen on tullut 0,5-5mm vuorokaudessa, eli on haihtunut jo ennen kuin on päässyt auttamaan viljoja. Toissailtana ja yönä ajoin tautiaineita ja osalle ohrista jarrua, pellot pölisee edelleen kun ruiskun kanssa ajaa. Multamaat vielä pääosin kohtuullisia, hieta hienona tai karkeampana, ei taida tarvita ajaa puimurilla syksyllä niissä montaa kierrosta. Tähän alkaa jo tottua.
Kasvintuotanto / Vs: Cemagro
: 01.07.20 - klo:09:05
https://www.maatalousisokarhu.fi/verkkokauppa/index.php?route=product/category&path=25_106

Tuossa nyt varmaan hinnan suhteet aika hyvin kun vertaa (Cem)Agro, (Belor) premium ja Yara Y2. Mitä pidemmälle mennään vuotta ja kevättä, sen paremmalta alkaa aina nuo itätuotteet näyttää.
Sivuja: [1] 2 3 ... 15