Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - sir

Näin esiteltiin ex. maitoasiamies Kilpeläinen puoluesihteerien esittelyssä.  Kummassa tehtävässä aiheuttaa vähemmän VAHINKOA Suomalaiselle maidontuotannolle, Arlan hankintajohtajana vai  keskustan puoluesihteerinä ?
Sepä käy vielä silleen, että Tanskasta löytyy ostaja noille Suomen pikkumeijereille..

Että kannattaisiko tätä nykytilannetta vaan yhdessä pitää jotenkin kasassa

Eikös Tanskalais-saksalais-ruotsalais ym. omisteinen yritys käynyt hommaa kokeilemassa ? Ja läksivät pois.
Valitettavasti pienen juustolan, joka tekee kannattamattomasti  juustoja nykyisessä markkinatilateessa, ennuste on huono, vaikka MT:n komea etusivun mainos hyvällä hinnalla Kuusamon savujuustoa mainostikin.
Taisi olla yli 12 euroa kilohinta. Sillä jo pärjää, ellei kauppias ottaisi puolta ja vouti loppuja.
Pahukkeriko se siinä on kun ne viisaat on aina naapuriossuuskunnassa...

Tosiasioiden tunnustamisesta ja tunnistamisesta viisaus kumpuaa. Myös Kuusamossa.
http://www.koillissanomat.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/119209/786c7d661d

Olinko väärässä ?

Kyllähän tämä oli nähtävissä miten tässä käy. Valitettavasti tuottajat ovat osuuskuntansa panttivankeja.
Kukaan ei huoli ja jos huolisikin, osuuspääomat jäävät silloin saamatta.  Eikä tämä ole selvitysmiehellekään helppo rasti. Miten saat USKOTTAVAN saneerausohjelman aikaiseksi, kun näkymä on mitä on ?
Mutta sanoppa,  kuka on seuraava saneerattava ?
http://www.koillissanomat.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/98503/dfe2d6281b&t=Kuusamon-Juusto-aloittaa-ytneuvottelut-maanantaina--yhtiosta-saadaan-pitkalla-tahtaimella-kannattava

Kovaon usko vieläkin.
”Moskova suhtautuu asiaan myötä­mie­li­sesti, ja Murmanskin markettien johtajilla on valmiuksia ja halua ottaa myyntiin muutakin kuin isojen konsernien elin­tar­vik­keita."

Haasteellinen on paketti. Pikkulinnut kertoi Kuusamon Juuston velkojen olleen merkittävästi ilmoitettua, noin 9 miljoonaa suurempi.  Mitenkähän pitkä tähtäin kannattavuuden saavuttamiseksi on otettava ?
siinähä on heranjalostuslaitos samalla tontilla
Niin näyttää.

"Olemme ainoa heraproteiinijauheen valmistaja Suomessa."

http://yle.fi/uutiset/kuntoilijoiden_suosiman_proteiinin_raaka-aine_tulee_lehmien_utareista/8682748
Mahtava tuote olen sitä käyttänyt todella voimamiehille sopiva .
Ei taida Valio pystyä tuota tekemään.

Voi ihme. Heraproteenin hyödyntäminen on  vanha keksintö. Valiolla on ollut kymmeniä tuotteita myynnissä vuosikausia.  Tuleekohan Kuusamoon muitakin lehtiä kuin Koillissanomat ?
On tää semmosta peliä, jotta kaikki ei oo sitä aivan ymmärtäneet. Jos Valiolla pysyy ovet kiinni oikeasti, niin nukkuisin kyllä huonosti.

Olen varsin vakuuttunut, ettei uusia tuottajia sen enempää Arlalta kuin muualtakaan Valioon oteta, ellei uusien tuottajien maito tuo lisäarvoa meille Valion omistajille. Tämän linjan on pidettävä uskottavuuden takia.

Markkinaoikeuden ja Kilpailuviraston istunnoissa on esim Arlasuomen
tj ilmoittanut ettei heillä ole velvollisuutta ottaa vastaan raaka-ainetta tuottajiltaan
jos markkina menee huonoksi ja OMISTAJILLE se ei tuo lisäarvoa. Omistajia Suomessa
ei ole ja yhteistyökumppaneilta irtisanomisajan mukaan kauppa loppuu.
Jostain syystä kaikki eivät asiaa noteeraa  ;)

Olisiko maidonhinnan laskulle ihan looginen peruste?  Valio on ilmoittanut selvästi, ettei loikkareita oteta takaisin.
Ja muillakin pienillä toimijoilla on maitoa ihan kylliksi. Århusin ekonomistit päättelivät, ettei enää tarvitse maksaa Valiota enempää, vaan lasketaan sitten maidonhintaa pikkuhiljaa alemmas  ja saadaan kenties lisää tuloutettavaa OIKEILLE OMISTAJILLE  Tanskaan, Saksaan ja jne. ?
Tulevaisuudessa, eli aivan kohta keskitytään ainoastaan OMISTAJIEN
raaka-aineen vastaanottoon ja jalostukseen. Markkinatilanne on nyt
huono ja lisäraaka-aine ei tuo lisäarvoa omistajille.
Mitä tämä tarkoittaa käytännössä jää nähtäväksi vuoden-kahden kuluessa ?

Jännäkakkaa pukkaa joka tapauksessa, sillä Arla laskee maidonhintaa  Suomessa 1,7 sent/litra.   Osuuskuntien pj:t ovat olleet koolla ja olleet kovin huolissaan Arlan toiminnasta Suomessa. 


Eihän ko. investointia tehdä kokonaan tulorahoituksella.  Käsittääkseni se on myös jaksotettu useammalle vuodelle.
 Riihimäen tehdas on varmasti rahasampo, joka tuottaa meille Valiolaiselle maidontuottajille lisäarvoa useiden vuosikymmenten ajan.  Onko investoinnin takaisinmaksuaika alle vai yli viisi vuotta, jää nähtäväksi. 
Entinen 45 vuotta vanha tehdas alkaakin olla jo päivityksen tarpeessa.


[/quote]

Tässä paljastit monta juttua!

Professorit Markku Kuisma ja Jukka Pakkasvirta arvostelivat Fortumia siitä että se suunnittelee investoivansa sähköverkkojen myynnistä tulleet rahat esim. Intian aurinkosähköbisneksiin. Heidän logiikan mukaan on vaarallista investoida yrityksen/omistajan omaa rahaa, koska silloin EI tehdä tuottavia investointeja vaan raha "tuhlataan" johonkin, mutta ei anneta omistajalle (näin toimii Valio). Kun investoinnit tehdään lainalla/muulla vieraalla pääomalla, niin investoinnin järkevyys (tuotto) määritetään huomattavasti tarkemmin.

http://www.hs.fi/talous/a1456543377652

Tiedätkö, että Riihimäelle oli tarkoitus rakentaa oikea meijeri eikä mitään "välipalatehdasta"? Siihen eivät Valion rahkeet riittäneet, mutta jotain oli siinä investointikiimassa pakko rakentaa ja tämä on tulos. Rahasampoa ei yhdestä jugurttitehtaasta saada millään! Älä huoli, vanha Riihimäen tehdas saneerataan tämän jälkeen, joten investoinnit tulevat jatkumaan. Myös uudelle tontille jää tilaa rakentaa "aamupala- sekä iltapalatehdas" ;).

Muuten tuo "lisäarvotuotteilla" ja investoimisella tulevaisuuteen on täyttä puppua. Jos meidän yritys on niin tehokas, niin tässä tilanteessa pitää nostaa tuottajahintaa, muuten loppuvat tuottajat. Alkuvuodesta vielä puhuttiin hinnan noususta vuoden toisella puoliskolla, nyt se on jo siirretty ensi vuoteen. Syynä kerrotaan, ettei se hinta nouse muuallakaan. Mihin se "lisäarvotuotteiden" ja investointien vaikutus oiken häviää? Miksi muiden täytyy nostaa ensin, että me voimme tulla perässä? Kuten aikaisemmin sanoin, pitää uskalttaa nostaa hintaa, eikä jäädä odottelemaan. Muuten suomalaiselle maidontuottajalle käy kuin mustalaisen hevoselle "oppi olemaan syömättä, mutta kuoli".
[/quote]
Yritin edellisessä viestissä avata investointien rahoitusta. Lueppa se uudelleen.
Eikö yrityksen pidä ensin tienata, että voi maksaa tuottajille ? En oikein käsitä sinun logiikkaa.
Maailma on täynnä esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat maksaneet enemmän kuin ovat tienanneet.
Eikä niitä tarvitse kaukaa hakea Suomestakaan.  Mm. Karjaportti, Mouhijärvi ja nyt pohjoisessa sijaitseva juustola.
 
Olemme maitomarkinassa aivan uuden äärellä. Hitaasti, mutta ennustettavasti nouseva maidon hinta on taakse jäänyttä elämää, johtuen meistä riippumattomista syistä. Tiedät varmaan syyt ?
Odotatko investoinnista nopeaa etukäteen saatavaa hyötyä ? 

Suomi on vapaa maa. Osta oma jäätelökone ja ryhdy yrittäjäksi. Silloin voit vaikuttaa siihen, mitä hintaa maidosta saat. Jos  maidon hinta ei tyydytä, nosta jäätelön hintaa. Helppoa, eikö totta?  Voit nostaa maidon hintaa ihan mihin haluat. Aloita hinnan nosto heti. Etukäteen. Ennen jäätelökoneen ostoa.  Näinkö  se sinun mielestäsi menee?
http://www.atl.nu/lantbruk/arla-sanker-mjolkpriset-med-7-ore

Tuossa olisi tuottajahinta jos Arla olisi suomessa suurin ostaja ja saataisiin olla omistajina osa isoa ja mahtavaa. 253,7 äyriä eli melkein 27,5 senttiä.


Muutaman vuoden päästä saa valiolainen tuottaja olla tyytyväinen jos saa edes tuon, eikä syy ole Arlan.


Olisi hienoa, jos pystyisit perustelemaan näkemyksesi. Seuraatko mitenkään maitomarkkinoita ? Mitä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana maitomarkkinoilla ? Euroopassa on liikaa maitoa. Erään arvion mukaan jopa 16 mrd.litraa. Suomeen tulee juustoja, jogurttia ja erillaisia maitotuotteita maidoksi muutettuna  noin 600 miljoonan litran verran.  Jos tuontia ei olisi, olisi maamme maidontuotanto ja kulutus tasapainossa.
Kenen syy on euroopan ylituotanto ?


En seuraa maitomarkkinoita, eikä se ratkaisu sieltä löydy. Syylliset ovat aina jotkut muut, me olemme aina oikeassa...

Lyhyesti: Tuottajahinta on nyt kestämättömällä tasolla.
- n. puolet tiloista lopettaa v. 2020 mennessä (ei myös tarpeeksi SPV:tä).
- maitomäärät tippuvat, koska mitenkään poistuvaa tuotantoa ei pystytä korvaamaan 3,5 vuodessa! (eikä kukaan tällä hinnalla halua investoida maidontuotantoon)
- Valion liikevaihto tipuu (ei edes Venäjän rajan aukeaminen auta, venäläisillä rahat loppu ja rupla heikko).
- Valio on polttanut vuosia rahaa TURHIIN investointeihin, jotka eivät kasvata YHTÄÄN liikevaihtoa!!!! (kuvitelmana että maailma ei muutu)
- Valion kulut on nyt n.1mrd euroa ja tämä luku pitäisi saada nopeasti vastaamaan pienenevää liikevaihtoa. Näin ei ikävä kyllä tapahdu (huom. investoinnit)!
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee (kierre jatkuu)

Eli nykyiset tuottajat PITÄÄ PITÄÄ HENGISSÄ! Sen takaa ainoastaa riittävä tuottajahinta ja sitä PITÄÄ USKALTAA maksaa (eikä aina katsella mitä ne siellä maailmaalla maksavat) ja unohtaa TURHAT investoinnit!!!

Mitkä ovat mielestäsi Valion tekemät turhat investoinnit ? Valitettavasti Valio ei voi toimia kuten Arla Suomessa. Valiolla ei ole emoyhtiötä, joka antaisi hieman tasoitusta vaativan markkinan takia. Meidän on pärjättävä omilamme. Valio voi maksaa vain sen verran kuin markkinoilta oikeasti saadaan. Se ei ole uskalluksesta kiinni, vaan talouden reaaliteeteista. Oletko selvillä, paljonko maitotuotto on viennistä, josta muuten Valio vastaa 97 %:sti ? Ja paljonko se on maitojauheesta,  teollisuusjuustoista tai -voista ?
Jos Valion tuoterepertuaari olisi pelkästään em. tuotteita, tilityshintamme olisi  merkittävästi alempi.
Mihin luulet perustuvan sen, että Valio on pystynyt maksamaan ja maksaa tälläkin hetkellä reilusti enemmän kuin kilpailijat euroopassa ? Se perustuu innovatiivisiin tuotteisiin ja fiksuihin investointeihin, jotka vaativat päivitystä. Aivan kuten me maitotiloillammekin teemme investoimme, jos uskallamme.
Takistin muuten oman tilan investoinnit viimevuodelta. Ne olivat 12 senttiä/litra.

Se logiikka, että tuottajien väheneminen alentaa tuottajahintaa, olisi oikea, jos tuotanto ja kulutus olisivat tasapainossa. Nyt niin ei ole.  Maitomäärän väheneminen vähentää vaatimattoman maitotuoton tuotteiden vientitarvetta ja nostaa siten jäljelle jäävien tuottajien tilityshintaa. 
Mietippä mitä kotimarkkinassa tapahtuisi, jos Valio ei veisi litraakaan ulos, vaan kaikki, noin 600 milj.litran vientitarvemaito työnnettäisiin kotimarkkinaan ?

Hyvin olet lukenut "Pitäjänmäen sanomat".

Muutama vastaus ja vastakysymys:
Tämän päivän Maaseudussa oli yksi turha investointi. Suurin ongelma on jatkuva (budjetoitu) vuosittainen investointitahti (yli 100 milj. euroa/vuosi) eli 10 vuodessa 1 miljardi!!!! Mitä sillä oikeasti saadaan maidolle lisähintaa???
Valiolla on "emoyhtiö" eli me maidontuottajat, jotka rahoitamme tämän toiminnan maidonhinnan laskuilla (10 c/l lasku vastaa noin 200 milj. rahoitusta Valiolle). Tuleeko Tanskasta samanlaisia potteja Suomen Arlalle?
Tuo viennillä rehvastelu on uskomatonta. Olemme EU:ssa ja rajat on auki viedä ja tuoda. Jokainen etsii markkinansa mistä haluaa. Ei voi puhua vientitarpeesta, vaan hiekkalaatikko on iso. Tämä kumoaa sen kuvitelman, että kun meillä maidontuotanto supistuu, niin hinta nousee. Pupua. Jos me annamme maitomäärässä periksi, niin tyhjiö täyttyy eli tuonti kasvaa ja meillä on edelleen jokin määrä maitoa vietäväksi (esim. 600 milj litraa).
Innovatiiviset tuoteet, no miksi ne eivät sitten mene Euroopan markkinoille kuin kuumille kiville? Kuitenkin meidän suurin vienti tavara on jauheet ja teollisuustuotteet, onko tämä nyt innovatiivistä? Missä ovat ne lisäarvotuotteet vientimarkkinoilta???
12c/l on n. 1/3 maidon tuottajahinnasta, onko tuo sinusta kestävä investointitahti seuraavat 10 vuotta??? Jos sinulla pirusti perämetsää, niin voi sen noinkin tuhlata. Jos ei ole maatalouden ulkopuolista rahalähdettä ja jatkat tuohon tahtiin, niin vouti on varma vieras.

Missä Pitäjämäen sanomat ilmestyy ? Onko Riihimäen investointi mielestäsi turha ?  Investoinnit tehdään pitkäjänteisesti ja tarpeeseen, jos investointivelkaa on kertynyt, niinkuin nyt tilanne on ollut.
 Poistot ovat olleet merkittävästi pienemmät kuin  tehdyt investoinnit. Aivan kuten meillä maatilayrittäjilläkin, poistojen ja investointien tulisi olla tasapainossa. Jos et investoi  (järkevästi) olet entinen yrittäjä ja entinen yritys.  Oleellista on mihin tarkoitukseen investoi.  Lisääkö investointi kannattavaa liikevahtoa ja mikä on investoinnin takaisinmaksu aika ja miten investoinnit rahoitetaan.
Kannattaa selvittää miten Valio on investoinnit rahoittanut.
Eljaksella ei taida olla käsitystä miten maitomarkkinat toimivat. Tai muuten provosoit. Tällä hetkellä euroopassa on vain liikaa halpoja maitotuotteita, joita tulee myös Suomeen. Jos maamme maidontuotanto ja kulutus olisivat ilman tuontia tasapainossa, ei syntyisi vienititarvetta. Nythän ei ole niin.
Miten on käynyt maitomarkkinoilla Ruotsissa ? Maidontuotanto on supistunut jyrkästi, koska siellä tuottajahinnan määrittää Arla eikä lisäarvoa tekevää maitoteollisuutta juurikaan ole. Ruotsalaiset uskovat juustojen ja jauheen markkinavoimaan huonolla menestyksellä. Nyt ne lisäarvotuotteet  tulevat muualta, kuten Suomesta Valion tekeminä.
Olen omalla tilallani investoinut suurinpiirtein poistojen verran viimeisten 5 vuoden aikana.  Tase on  hyvässä kunnossa.
Euroakaan en ole metsärahaa maatalouteen laittanut,  eikä sitä tule muista tulonlähteistä.  Eikä ole voutikaan tullut tuttavaksi.


Investoinnin on rahoittanut me maidontuottajat. 170 milj raha vastaa noin 3c/l kolmen vuoden aikana tuottajahinnassa.

Minulla ei ole järkeviä investoiteja vastan mitään, mutta kerro minulle tyhmälle, paljinko Riihimäen "välipalatehdas" nostaa maidon tuottajahintaa???

Täällä Agronetissä ei ole köyhiä ja kipeitä, mutta jossain niitäkin näkyy olevan:

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/maatalousyrittajilla-voi-jaada-vain-satasia-kateen-osa-vasyy-niin-ettei-jaksa-laskuja-avata/

Eihän ko. investointia tehdä kokonaan tulorahoituksella.  Käsittääkseni se on myös jaksotettu useammalle vuodelle.
 Riihimäen tehdas on varmasti rahasampo, joka tuottaa meille Valiolaiselle maidontuottajille lisäarvoa useiden vuosikymmenten ajan.  Onko investoinnin takaisinmaksuaika alle vai yli viisi vuotta, jää nähtäväksi. 
Entinen 45 vuotta vanha tehdas alkaakin olla jo päivityksen tarpeessa.

http://www.atl.nu/lantbruk/arla-sanker-mjolkpriset-med-7-ore

Tuossa olisi tuottajahinta jos Arla olisi suomessa suurin ostaja ja saataisiin olla omistajina osa isoa ja mahtavaa. 253,7 äyriä eli melkein 27,5 senttiä.


Muutaman vuoden päästä saa valiolainen tuottaja olla tyytyväinen jos saa edes tuon, eikä syy ole Arlan.


Olisi hienoa, jos pystyisit perustelemaan näkemyksesi. Seuraatko mitenkään maitomarkkinoita ? Mitä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana maitomarkkinoilla ? Euroopassa on liikaa maitoa. Erään arvion mukaan jopa 16 mrd.litraa. Suomeen tulee juustoja, jogurttia ja erillaisia maitotuotteita maidoksi muutettuna  noin 600 miljoonan litran verran.  Jos tuontia ei olisi, olisi maamme maidontuotanto ja kulutus tasapainossa.
Kenen syy on euroopan ylituotanto ?


En seuraa maitomarkkinoita, eikä se ratkaisu sieltä löydy. Syylliset ovat aina jotkut muut, me olemme aina oikeassa...

Lyhyesti: Tuottajahinta on nyt kestämättömällä tasolla.
- n. puolet tiloista lopettaa v. 2020 mennessä (ei myös tarpeeksi SPV:tä).
- maitomäärät tippuvat, koska mitenkään poistuvaa tuotantoa ei pystytä korvaamaan 3,5 vuodessa! (eikä kukaan tällä hinnalla halua investoida maidontuotantoon)
- Valion liikevaihto tipuu (ei edes Venäjän rajan aukeaminen auta, venäläisillä rahat loppu ja rupla heikko).
- Valio on polttanut vuosia rahaa TURHIIN investointeihin, jotka eivät kasvata YHTÄÄN liikevaihtoa!!!! (kuvitelmana että maailma ei muutu)
- Valion kulut on nyt n.1mrd euroa ja tämä luku pitäisi saada nopeasti vastaamaan pienenevää liikevaihtoa. Näin ei ikävä kyllä tapahdu (huom. investoinnit)!
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee (kierre jatkuu)

Eli nykyiset tuottajat PITÄÄ PITÄÄ HENGISSÄ! Sen takaa ainoastaa riittävä tuottajahinta ja sitä PITÄÄ USKALTAA maksaa (eikä aina katsella mitä ne siellä maailmaalla maksavat) ja unohtaa TURHAT investoinnit!!!

Mitkä ovat mielestäsi Valion tekemät turhat investoinnit ? Valitettavasti Valio ei voi toimia kuten Arla Suomessa. Valiolla ei ole emoyhtiötä, joka antaisi hieman tasoitusta vaativan markkinan takia. Meidän on pärjättävä omilamme. Valio voi maksaa vain sen verran kuin markkinoilta oikeasti saadaan. Se ei ole uskalluksesta kiinni, vaan talouden reaaliteeteista. Oletko selvillä, paljonko maitotuotto on viennistä, josta muuten Valio vastaa 97 %:sti ? Ja paljonko se on maitojauheesta,  teollisuusjuustoista tai -voista ?
Jos Valion tuoterepertuaari olisi pelkästään em. tuotteita, tilityshintamme olisi  merkittävästi alempi.
Mihin luulet perustuvan sen, että Valio on pystynyt maksamaan ja maksaa tälläkin hetkellä reilusti enemmän kuin kilpailijat euroopassa ? Se perustuu innovatiivisiin tuotteisiin ja fiksuihin investointeihin, jotka vaativat päivitystä. Aivan kuten me maitotiloillammekin teemme investoimme, jos uskallamme.
Takistin muuten oman tilan investoinnit viimevuodelta. Ne olivat 12 senttiä/litra.

Se logiikka, että tuottajien väheneminen alentaa tuottajahintaa, olisi oikea, jos tuotanto ja kulutus olisivat tasapainossa. Nyt niin ei ole.  Maitomäärän väheneminen vähentää vaatimattoman maitotuoton tuotteiden vientitarvetta ja nostaa siten jäljelle jäävien tuottajien tilityshintaa. 
Mietippä mitä kotimarkkinassa tapahtuisi, jos Valio ei veisi litraakaan ulos, vaan kaikki, noin 600 milj.litran vientitarvemaito työnnettäisiin kotimarkkinaan ?

Hyvin olet lukenut "Pitäjänmäen sanomat".

Muutama vastaus ja vastakysymys:
Tämän päivän Maaseudussa oli yksi turha investointi. Suurin ongelma on jatkuva (budjetoitu) vuosittainen investointitahti (yli 100 milj. euroa/vuosi) eli 10 vuodessa 1 miljardi!!!! Mitä sillä oikeasti saadaan maidolle lisähintaa???
Valiolla on "emoyhtiö" eli me maidontuottajat, jotka rahoitamme tämän toiminnan maidonhinnan laskuilla (10 c/l lasku vastaa noin 200 milj. rahoitusta Valiolle). Tuleeko Tanskasta samanlaisia potteja Suomen Arlalle?
Tuo viennillä rehvastelu on uskomatonta. Olemme EU:ssa ja rajat on auki viedä ja tuoda. Jokainen etsii markkinansa mistä haluaa. Ei voi puhua vientitarpeesta, vaan hiekkalaatikko on iso. Tämä kumoaa sen kuvitelman, että kun meillä maidontuotanto supistuu, niin hinta nousee. Pupua. Jos me annamme maitomäärässä periksi, niin tyhjiö täyttyy eli tuonti kasvaa ja meillä on edelleen jokin määrä maitoa vietäväksi (esim. 600 milj litraa).
Innovatiiviset tuoteet, no miksi ne eivät sitten mene Euroopan markkinoille kuin kuumille kiville? Kuitenkin meidän suurin vienti tavara on jauheet ja teollisuustuotteet, onko tämä nyt innovatiivistä? Missä ovat ne lisäarvotuotteet vientimarkkinoilta???
12c/l on n. 1/3 maidon tuottajahinnasta, onko tuo sinusta kestävä investointitahti seuraavat 10 vuotta??? Jos sinulla pirusti perämetsää, niin voi sen noinkin tuhlata. Jos ei ole maatalouden ulkopuolista rahalähdettä ja jatkat tuohon tahtiin, niin vouti on varma vieras.

Missä Pitäjämäen sanomat ilmestyy ? Onko Riihimäen investointi mielestäsi turha ?  Investoinnit tehdään pitkäjänteisesti ja tarpeeseen, jos investointivelkaa on kertynyt, niinkuin nyt tilanne on ollut.
 Poistot ovat olleet merkittävästi pienemmät kuin  tehdyt investoinnit. Aivan kuten meillä maatilayrittäjilläkin, poistojen ja investointien tulisi olla tasapainossa. Jos et investoi  (järkevästi) olet entinen yrittäjä ja entinen yritys.  Oleellista on mihin tarkoitukseen investoi.  Lisääkö investointi kannattavaa liikevahtoa ja mikä on investoinnin takaisinmaksu aika ja miten investoinnit rahoitetaan.
Kannattaa selvittää miten Valio on investoinnit rahoittanut.
Eljaksella ei taida olla käsitystä miten maitomarkkinat toimivat. Tai muuten provosoit. Tällä hetkellä euroopassa on vain liikaa halpoja maitotuotteita, joita tulee myös Suomeen. Jos maamme maidontuotanto ja kulutus olisivat ilman tuontia tasapainossa, ei syntyisi vienititarvetta. Nythän ei ole niin.
Miten on käynyt maitomarkkinoilla Ruotsissa ? Maidontuotanto on supistunut jyrkästi, koska siellä tuottajahinnan määrittää Arla eikä lisäarvoa tekevää maitoteollisuutta juurikaan ole. Ruotsalaiset uskovat juustojen ja jauheen markkinavoimaan huonolla menestyksellä. Nyt ne lisäarvotuotteet  tulevat muualta, kuten Suomesta Valion tekeminä.
Olen omalla tilallani investoinut suurinpiirtein poistojen verran viimeisten 5 vuoden aikana.  Tase on  hyvässä kunnossa.
Euroakaan en ole metsärahaa maatalouteen laittanut,  eikä sitä tule muista tulonlähteistä.  Eikä ole voutikaan tullut tuttavaksi.
Miten parempi labra ja paremmat maitoautotoimitukset vaikuttavat maatilan taloudelliseen tulokseen ?

Pankki varmaan alentaa omaa marginaaliaan, kun vaan velallinen kertoo olevansa vastuussa suomalaisen maidontuotannon Arlalaiseen suuntaan kääntämisestä. Tupailta puheita. ;D

Omaan selviytymiseen keskittyminen on siis omaan napaan tuijottavaa nihilismiä.  :(

Miksi pitäisi valtiolta pyytää enemmän rahaa maidontuottajille ? Koska siihen on totuttu ?

Monet pankinjohtajat seuraavat mitä maitomarkkinoilla tapahtuu, ainakin ns. vahvalla maitoalueella.
Kovin ovat huolestuneita pienten osuuskuntien tilanteesta jatkossa.  Eikä ole tupailta puheita.
Marginaalia todella tarkastetaan, mutta ei alaspäin.
Miksi pyytää rahaa enemmän ? Koska erityisesti Valiolaiset maidontuottajat ovat joutuneet suoraan kansainvälisen politiikan sijaiskärsijöiksi  ja muut maitoalan toimijat, joilla ei ollut Venäjän vientiä välillisesti.
http://www.atl.nu/lantbruk/arla-sanker-mjolkpriset-med-7-ore

Tuossa olisi tuottajahinta jos Arla olisi suomessa suurin ostaja ja saataisiin olla omistajina osa isoa ja mahtavaa. 253,7 äyriä eli melkein 27,5 senttiä.


Muutaman vuoden päästä saa valiolainen tuottaja olla tyytyväinen jos saa edes tuon, eikä syy ole Arlan.


Olisi hienoa, jos pystyisit perustelemaan näkemyksesi. Seuraatko mitenkään maitomarkkinoita ? Mitä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana maitomarkkinoilla ? Euroopassa on liikaa maitoa. Erään arvion mukaan jopa 16 mrd.litraa. Suomeen tulee juustoja, jogurttia ja erillaisia maitotuotteita maidoksi muutettuna  noin 600 miljoonan litran verran.  Jos tuontia ei olisi, olisi maamme maidontuotanto ja kulutus tasapainossa.
Kenen syy on euroopan ylituotanto ?


En seuraa maitomarkkinoita, eikä se ratkaisu sieltä löydy. Syylliset ovat aina jotkut muut, me olemme aina oikeassa...

Lyhyesti: Tuottajahinta on nyt kestämättömällä tasolla.
- n. puolet tiloista lopettaa v. 2020 mennessä (ei myös tarpeeksi SPV:tä).
- maitomäärät tippuvat, koska mitenkään poistuvaa tuotantoa ei pystytä korvaamaan 3,5 vuodessa! (eikä kukaan tällä hinnalla halua investoida maidontuotantoon)
- Valion liikevaihto tipuu (ei edes Venäjän rajan aukeaminen auta, venäläisillä rahat loppu ja rupla heikko).
- Valio on polttanut vuosia rahaa TURHIIN investointeihin, jotka eivät kasvata YHTÄÄN liikevaihtoa!!!! (kuvitelmana että maailma ei muutu)
- Valion kulut on nyt n.1mrd euroa ja tämä luku pitäisi saada nopeasti vastaamaan pienenevää liikevaihtoa. Näin ei ikävä kyllä tapahdu (huom. investoinnit)!
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee
- Tuottajahinta laskee
- Tuottajat vähenee (kierre jatkuu)

Eli nykyiset tuottajat PITÄÄ PITÄÄ HENGISSÄ! Sen takaa ainoastaa riittävä tuottajahinta ja sitä PITÄÄ USKALTAA maksaa (eikä aina katsella mitä ne siellä maailmaalla maksavat) ja unohtaa TURHAT investoinnit!!!

Mitkä ovat mielestäsi Valion tekemät turhat investoinnit ? Valitettavasti Valio ei voi toimia kuten Arla Suomessa. Valiolla ei ole emoyhtiötä, joka antaisi hieman tasoitusta vaativan markkinan takia. Meidän on pärjättävä omilamme. Valio voi maksaa vain sen verran kuin markkinoilta oikeasti saadaan. Se ei ole uskalluksesta kiinni, vaan talouden reaaliteeteista. Oletko selvillä, paljonko maitotuotto on viennistä, josta muuten Valio vastaa 97 %:sti ? Ja paljonko se on maitojauheesta,  teollisuusjuustoista tai -voista ?
Jos Valion tuoterepertuaari olisi pelkästään em. tuotteita, tilityshintamme olisi  merkittävästi alempi.
Mihin luulet perustuvan sen, että Valio on pystynyt maksamaan ja maksaa tälläkin hetkellä reilusti enemmän kuin kilpailijat euroopassa ? Se perustuu innovatiivisiin tuotteisiin ja fiksuihin investointeihin, jotka vaativat päivitystä. Aivan kuten me maitotiloillammekin teemme investoimme, jos uskallamme.
Takistin muuten oman tilan investoinnit viimevuodelta. Ne olivat 12 senttiä/litra.

Se logiikka, että tuottajien väheneminen alentaa tuottajahintaa, olisi oikea, jos tuotanto ja kulutus olisivat tasapainossa. Nyt niin ei ole.  Maitomäärän väheneminen vähentää vaatimattoman maitotuoton tuotteiden vientitarvetta ja nostaa siten jäljelle jäävien tuottajien tilityshintaa. 
Mietippä mitä kotimarkkinassa tapahtuisi, jos Valio ei veisi litraakaan ulos, vaan kaikki, noin 600 milj.litran vientitarvemaito työnnettäisiin kotimarkkinaan ?
Sivuja: [1] 2 3 ... 9