Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - miemsl

Vapaa sana / Thai- hieronta
: 23.12.14 - klo:17:16
Kertokaas nyt maalaiselle mitä nämä monen maalikylän Thai- hieromalaitokset myyvät.

Onko kyseessä lihashuolto- vai onko siellä tarjolla jotain muutakin, mitä?
Vapaa sana / Kassavirta tuotto-odotus
: 28.10.14 - klo:02:08
Kuinkas olette tavanneet maksimoida maatilayrityksenne kassavirran tuoton? Eli millaisia lyhyen ja keskipitkän sijoituskohteita käytössä rahalle joka yrityksen tileillä liikkuu?
Olen aikeissa hankkia riista-aitaa pari kilometriä viljelysten suojaksi ja vastaan tuli haulla abpolar.ee, jossa näyttäisi olevan tarjolla kelvollisen näköistä galvanoitua 2m korkuista verkkoaitaa, tolppia sun muita. Tuli tietenkin heti mieleen kysyä agron asiantuntijoilta kokemuksia tämän toimijan kanssa asioimisesta?
Hiukan olen kuullut juttua että robottilypsyyn siirtymisen myötä maidon mikrobiologinen laatu olisi heikentynyt, mutta kuinka suuresta asiasta tässä on kysymys ja onko joku tietty robotti tässä suhteessa parempi?
Olisko vinkkiä edullisesta metallipajasta kun tarttis tuotekehityskokeiluun saada kolme keskenään sisäkkäistä rst pataa (halkaisijaltaan muutaman sentin kokoerolla).

Uloimpaan väliin kuumuutta kestävä eriste ja kahden sisimmän väliin vesikierto niin lämmitys kuin jäähdytys- käyttöön.

Kaikista sisimmän padan vetoisuus tulisi olla noin 100l ja mielellään seinämät ja pohja mahdollisimman suoria ja sisäkulma 90astetta sopivalla loivalla pyöristyssäteellä.

Mieluiten jos löytyisi hyväksi havaittua rst metallipajaa pirkanmaa / pohjanmaa alueelta, niin antaapa kuulua vinkkejä.
Kun pian alkanee taas uusi huomiohuorien tositv sarja "Farmi"

Ajattelin tuoda tietoonne ammattilaisten tekemän vaihtoehdon tutustua menneeseen aikaan. Kyseessä BBC tuottama dokumentti- sarja, jossa ryhmä mm. arkeologeja asuttaa ja viljelee 1600 luvun Wales:sta maatilaa vuoden ajan, käyttäen vain ajalle tyypillisiä työmenetelmiä, vaatteita ym.

Nimeltään tuo on: Tales from the green valley. Kaikki osat löytyy katsottavaksi mm. täältä http://www.youtube.com/watch?v=VBW8YpcYcEc
Kasvintuotanto / Soijapapu
: 05.02.14 - klo:23:59
Miten menestyy soijapapu suomen pelloilla, onko kellään käytännön kokemusta?

Hankin pienen erän ei gmo soijaa ja ajattelin pienellä alueella ensi kaudella kokeilla. 85 päivää väitti siemenmyyjä kasvukauden pituusvaatimukseksi, eli sen puolesta pitäisi olla viljeltävissä täälläkin.
Nettaillessa löysin kiintoisan saksalaisen verkkokaupan agrimarkt.de

Onko tuolta tilaus-kokemuksia, eli millaisia hyviä ja huonoja kokemuksia tästä varkkokaupasta teillä?
Vieläkös joku Suomessa pitää kaupan tehdasuusia varaosia tuollaiseen vanhaan Westfalia putkilypsykoneeseen?

Saksasta joitakin näemmä saa vieä tilaamalla westfalia.de osoitteesta
Niin, eli kuinka saisin hirsiseinän kosteuseristettyä siten, ettei se rupea lahoamaan navetan ilmastossa?

Kyseessä on väliseinä navetan ja maitohuoneen välissä, onko ainoa keino purkaa hirret pois ja muurata tilalle harkkoseinä vai olisiko jotain toimivaa tapaa kosteuseristää hirsiseinää vaikka bitumipaperi + maatilavaneri?
Olisiko kellään myydä viljanlajittelijaa? Wiljami tai vastaava kävisi, taikka sitten joku vanhempikin aihio kiinnostaisi.
Mikäs näitten maitokiintiöiden kohtalo tulee lähivuosina olemaan, eli poistuuko ja mitä tulee tilalle?
Olen tässä Avant katselemassa, pihatto, kasvihuone ja ulkokäyttäyttöön. Ajatuksena olisi hommata nestekaasulla toimiva laite, jotta etenkin tuolla sisätiloissa pakokaasupäästöt pysyisivät paremmin kurissa.

Ennen minulla ollut vain diesel käyttöisiä laitteita, niin pyytäisinkin teiltä kokemuksen tuomaa tietoa ja näkemystä tuollaisista nestekaasukäyttöisistä laitteista. Eli mitkä ovat asiat joihin pitää kiinnittää huomiota ja kuinka käytännön kokemusten valossa kommentoisitte tuollaisia?
Tarkoitus olisi pienimuotoisesti valmistaa raakamaidosta juustoja myyntiin.

Millainen olisi yksinkertaisin ja edullisin tapa saada navetan yhteydessä olevaan tilaan maitoalan laitoshyväksyntä? Onko käytännön kokemuksia jakaa?

Minimissään lienee
- tilan elintarvikehygienia asetuksen mukaisuus
- kuvaus tuotantovaiheista ja valmistuksen kulusta
- samaa tilaa voidaan käyttää valmistukseen ja pakkaukseen kunhan ajallisesti erotettu
- omavalvontasuunnitelma ja sen mukainen dokumentointi

Eli olenko ihan väärässä jos tuo olisi noinkin helppoa, vai tuleeko ongelmia jostakin knopista esim. että ko. navetta on määritelty alkutuotantopaikaksi eikä siitä voida määrittää osaa maitoalan laitokseksi?
Olen aikeissa hankkia pienen hybridivoimalan, yhdistelmä aurinkopaneeleja ja tuulimylly, varavoimana diesel genu.

Hiukan arveluttaa tuo tuulimylly, että kuinkahan mahtaa kestää käytössä. Onko palstalaisilla kokemuksia kiinalaisesta Zonhan tuulimyllystä, eli heidän valikoimansa keskivaiheilta 5kW http://zonhan.com/eproducts/61.html

Sivuja: [1] 2