Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Juubi

Olisi tarkoitus hankkia lajittelija kylvösiemenen siivoukseen ja satunnaisten ongelmaerien (vehnä ja kaura) kauppakunnostukseen. Uusia järkevän kokoluokan lajittelijoita taitaa olla hyvin rajallisesti tarjolla. Nettikoneessa oli jossain vaiheessa ilmoitus JK Machineryn lajittelijoista, joista JCC 08 vaikuttaisi paperilla kohtuulliselta vaikka ilmoitetut 5t/h siemen- ja 10t/h kauppakunnostustehot jäisivät täyttymättäkin. Mahtaako jollain olla kokemusta kyseisen valmistajan tuotteista tai jopa kyseisestä mallista? Veroton hinta on ilmeisesti kympin luokkaa, mahtaisiko olla hintansa veroinen?

Rumpulajittelijat olisivat edullisempia, mutta käsittääkseni hieman vaatimattomia puhdistustuloksen ja lajittelunopeuden suhteen. Petkus ym. wanhat merkit ovat varmasti kunnon laitteita, mutta jotain tämän vuosituhannen suunnittelua ennemminkin hakusessa. Lajittelija olisi oltava myös helpohkosti siirrettävissä, sillä laitteelta tulisi puuttumaan kiinteä käyttöpaikka.
Löytyykö käyttökokemuksia kasvinsuojeluruiskun puomivaloista? Näemmä tuohon hommaan käytetään sinisiä LED-valoja ja pitäisi ilmeisesti helpottaa sumukuvion ja mahdollisen vikaantuneen suuttimen näkemistä myös päivällä.

Suutinkohtaiset ledit:
https://www.youtube.com/watch?v=Ns7t_oWikTA

Kohdevalot 1/puomi:
https://www.youtube.com/watch?v=AL76bY_rapA
2014 tuli hankittua puintikuntoinen New Hollandin 8030 -91 puimuri. Jo ostohetkellä oli tiedossa että remonttihetkiäkin on luvassa ennen kun kone on oikeasti tikissä. Pahimmat paikat on nyt käyty läpi ja oli tarkoitus vaihtaa nyt vielä ennen puintien alkua elevaattorien läppäketjut ja ketjupyörät (sekä tietysti laakerit). Rajaisten elevaattori purettiin irti koneesta ja tehtiin pikainen tarkistus; elevaattoriputken välipelti puhki - yli 10 reikää.

Vaihtoehdot korjaamiseen taitavat olla seuraavat:

1. Särmäytetään uusi välipelti - avataan s**tanan monta pistehitsiä (ensin alapelti ja sitten välipelti) ja tulppahitsataan uusi paikalleen
2. Särmäytetään uusi kotelo,välipelti sekä pohjapelti - Pistehitsaten kasaan mutta päädyt ja muut kiinnikkeet siirrettävä vanhasta
3. Kokonaan uusi kotelo jostain - varaosana ei taida saada tai jos saa niin hinta on tuhansissa

Onko muilla tullut sama vastaan ja kuinka vika on korjattu? ns. tarvikkeena ei taida olla saatavana mistään?
Hinattavan KS-ruiskun sähköventtiilit ja ohjain ovat tulleet vaihtoikään, joten pitäisi hankkia uudet tilalle. Ajo-opastimena on käytössä Trimblen CFX-750 ja näin ollen yksi vaihtoehto olisi Field-IQ:n hankinta venttiilien ohjaamiseen. Näin ollen käsittääkseni erillistä ohjainta ei tarvittaisi vaan toiminnat hoituisivat yhden valmistajan kamppeilla. Lisäksi saisi lohkoautomatiikan käyttöön.

Onkos täällä Field-IQ:n käyttäjiä, jotka osaisivat kertoa hieman toimivuudesta verrattuna ruiskujen omiin kytkinbokseihin ja toimivuudesta yleensä?
Onkohan jollain käytössä automaattisesti täytön sulkevaa vesimittaria? Tai onko tullut vastaan jossain muussa sovelluksessa olluutta vastaavalla toiminnalla olevaa laitetta (valmistaja/malli)?
Olisi näppärä kun voisi jättää ruiskun täyttymään esiasetettuun litramäärään ja voisi siksi aikaa häipyä "tärkeämpiin" tehtäviin. Pelkkiä mittareita löytyy ainakin hyvinkin edullisesti.
Sivuja: [1]