Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Täpinäreiska

 Jos ruotsalaisvalmisteisella 4m kylvökoneella on kylvetty 5800ha niin paljonko sillä on elinikää jäljellä. Kysyin asiaa suoraan tehtaalta vaan eivät vastanneet mutta ei se mitään, täällähän on kaikki tieto.
Sattui silmään autopalstoja selatessa pari pick-uppia joissa oli ilmoitettu hinta viisi paikkaisena henkilöautona ja halvempi hinta kaksipaikkaisena pakuna. Onko siis mahdollista saada autoveronpalautusta jos nakkaa takapenkit kankaalle ja muutoskatsastaa kotteron sinkkumalliksi?
Eemelin, auliksen ja Niinistön Villen kiusaksi tuli raivattua uutta peltoa. Maat ovat hiekasta hiesusaven kautta mullasta puhtaaseen turpeeseen, eli enimmäkseen kevyitä. Härmäläisen vantaiston huonekaluputket tuhoutuvat hakojen kanssa ja pitäisi päivittää..  Mitä tilalle? Kriteereinä kestävyys, läpäisykyky 4m työleveys ja 30k€ ALV 0% hinta. Käytettyä joutunee katselemaan mutta mitä?
Onko Kiima osilla myyjää Euroopan puolella? Hinnoittelu olisi siedettävää mutta rahti tulee turhan kalliiksi jos ei tilaa kontillista laivakyydillä.

https://kooima.com/catalog/
"
Hallinto ja MTK muistaa vaan jankuttaa, ettei menetetä mitään ja vaikka kuinka tehdään esimerkkejä ettei mikään muutu.

Tänä vuonna kuitenkin pohjoisesta kotieläintuesta tuloutuu aiempaa suuremmasta ennakosta johtuen 75%, mikäli ensi vuonna olisi maksussa 125% silloin ei olisi muuta muutosta kassaperiaatteella kuin myöhästyminen. Ensi vuonna kuitenkin maksuun on tulossa (jos on) ns. normaali 75+25%. Lähes varmana voidaan pitää, ettei tälläistä järjestelmää ole enää 25 vuoden päästä olemassa.
Tämä laskentakauden muutos johti myös siihen, ettei aloittanut ja investoinut tila saanut sitten sille ensimmäiselle, tärkeimmälle ja rahoituksellisesti vaikeimmalle kasvatuserälle kuin puolet pohjoisesta tuesta. Tuki tuloutui aina puolivuotta myöhässä, joten esim 2013 täytetty navetta sai eläimille tuet vasta 2014.
Tätä tosiasiaa nyt peitellään ja sanotaan ettei menetetä mitään, joku raja olisi syytä olla meidän tyhmänä pitämisellä.

Nimenomaan 1.7.-31.12. olisi ollut se laskentakausi millä kuului ottaa tämä puolivuotta myöhässä-periaate kiinni.

Puristetaan vaan nyrkkiä ja hoetaan mikään ei muutu,
ei muutu. Mielenkiinnolla odotan mitä jatkoa seuraa meneillään olevissa neuvotteluissa.

Kuten tiedetään MTK myi pohjoisentuen 20 miljoonaa todennäköisesti maidon kriisitukeen (rahansa ansaitsevat, mutta ne olisi pitänyt löytyä muualta). Nyt odotan jo pelolla paljonko nyt päätyy pohjoisesta kotieläintuesta sikojen hyväksi. Siat varmasti tukensa tarvitsevat, mutta kun näyttää vahvasti olevan C-alueen pohjoinen tuki tuomionpäivän listalla.

Mikään ei muutu, muistakaa!!!!"

Vesa Eronen, Maaseutumediassa
http://www.maaseutumedia.fi/pohjoinen-tuki-mmmn-vastaus-farmareille/
Maaseutuviraston mukaan 1.7.2014-31.12.2014 ajanjakso ei kerryttäisi pohjoista nautaeläintukea. Vuoden 2014 osalta tuet on jaettu 1.7.2013-30.6.2014 perusteella mutta vuonna 2015 tuki jaetaan jakson 1.1.2015-31.12.2015 perusteella.

Ja paskat mutta sainpa huomiosi  ;)

Poikakodin makuualueen ja ruokinta-alueen väliseen aitaan täytyisi saada liikenteenohjauslaite. Löytyykö markkinoilta porttia jossa pystyy valitsemaan aukeamissuunnan ja tarvittaessa lukitsemaan kokonaan kiinni(ja miksei myös auki)? Ts. kun makuualue täytyy kuivittaa voisi säätää portin avautumaan ainoastaan ruokinta-alueelle jolloin koko lauma ennemmin tai myöhemmin kerääntyisi appeen houkuttelemana ruokinta-alueelle. Kun makuualue olisi kuivitettu voisi säätää portin laskemaan pojat parin puuhapaalin houkuttelemana makuualueelle jolloin ruokinta-alue tyhjenisi itsekseen ja pääsisi turvallisesti tyhjentämään. Onko markkinoilla vai onko tämäkin tehtävä itse(sitten kun joutaa/jaksaa/viitsii..)?
Miten paksu betonilaatta tarvitaan että se kestää staattisen 5t kuorman 10*10cm kuormitusalueelle? Toki lähdetään siitä että pohjat on tehty kunnolla?
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / K-18
: 21.10.13 - klo:13:35

 Ei nyt sentään mutta sainpa huomiosi.  ;)

 Haluaisin putkittaa kahden peltolohkon välissä olevan valtaojan. Ongelma on se että kummaltakin pellolta laskee salaojat tuohon valtaojaan ts. valtaoja toimii kokoojana ja salaojanpäitä on reilun sadan metrin matkalla parikymmentä. Voiko salaojat laittaa laskemaan valtaojaan piilotettavaan 315/280 putkeen? Vanhat patut pelkäävät että salaojaputkien päät keräävät veden mukana kulkevaa törkyä ja koko hökötys menee tukkoon. Kokemuksia..?
Miksi vanhoissa sivistysmaissa lietevaunut ovat varustettu kompuralla ja täällä periferiassa keskipakopumpulla? Onko Suomen ilmasto sellainen ettei imupainevaunut toimi? Valaiskaa tietämätöntä?
Silppurin rasvari ei toimi. Ei tee tarvittavaa painetta. Merkki on tuntematon. Saako jostain maailmalta edullisesti uusia keskusyksiköitä vai kannattaako rassata entistä jos vaikka tuurillaan korjaantuisi?
Fae vai Meri-Crusher? Suota, hietaa, sattumakiviä..  ja reilu 200 heppaa tapissa.

 Tontilla on vanha kivikaivo. Meinasin jo tuupata sen maata täyteen mutta tuli mieleen että kaivon pohjassa on reilu satametrinen porareikä kallioon. Olisiko sieltä mahdollista saada maalämpöä merkittävästi vai onko helpompaa järsiä kynsiä ja katsella miten sähkömittarin kiekko ottaa kierroksia..?  ::)
Kasvintuotanto / Sarkaleveys turvemaalle
: 15.12.12 - klo:19:22

 Kuokka saapuu palstalle maanantaina ja ojaväli on vielä päättämättä. Mitä raatilaiset suosittevat? Turvekerroksen paksuus on 1 - 1,5m, pohjamaana hieno hieta. Alue on pinnaltaan tasainen. Auttakkee savimaansotkijaa!  ;)

 Vapo oli nostanut kuunvaihteessa irtokuiviketurpeen hintaa 3€+ALV/m3 tuotantokustannusten nousuun vedoten. Eihän se rekkakuormallisessa tee kuin n.25% lisähintaa! Kivaa arvonnousua vanhoille aumoille.. >:(
Sivuja: [1] 2