Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
530-70:n rehuleikkurin käytön hydr.letku puomin sisältä sanoi työsopimuksensa irti.Näytti yhtäkkiä hankalalta vaihtaa vai onnistuuko kotikonstein?
Naapurin Hollanterin(TSA 125) nostolaite laskettaessa pysähtyy puoleenväliin,mutta seisoessa vetovarsien päällä laskee kyllä alas.Joku ehdotti nostolaitteen kalibrointia,mutta kalibrointiohjetta ei löytynyt ohjekirjasta.Eli olisko jollain tietoa kuinka tai käsitystä muusta syystä,miksi ei pelitä?
Minä-Itte ja Aulis voivat lukea sunnuntain Hesarin mielipidekirjoituksista ylläolevan otsakkeen alta maitotilan tyttären kirjoituksen...Mahtaisko tulla ymmärrystä yhtään lisää?
Jcb:tä käynnistäessä kone lähtee heti käyntiin,mutta sammuu parin sekunnin kuluttua.Sitten pitääkin startata reilu 10 sekuntia,jotta lähtee uudestaan käyntiin(jonka jälkeen käy kunnolla).Jos kone ollut sammuksissa vain hetken,niin ei ongelmia käyntiinlähdössä.Oisko jollain tietoa,mikä mättää...
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2093993&pos=hl-ko-1 Ei kai enää kukaan voi väittää,jotta Etelä-Pohjanmaan paikka ei olisi C-alueella...
Paikallisen mms:n hankintalistalla olisi viljan lajittelija ja peittaaja.Pitäisi olla kompakti paketti eli vilja toisesta päästä sisään ja lajiteltu ja peitattu siemen toisesta päästä ulos säkkiin tai kärryille.Helposti liikuteltava(nosteltava) , toimintavarma ja helppokäyttöinen.Ehdotuksia ja/tai käyttökokemuksia.
Tehdäänpä tämmönen oletus:Suomessa lopettaa 200 keskikokoista (25 lehmää/35 ha peltoa)maitotilaa lehmien pidon maidon hinnan putoamisen vuoksi.Mikä on vaikutus muuhun maatalouteen?Jos ne alkavat viljantuottajiksi,se merkitsee 35ha*3500kg*200 tilaa =24,5 miljoonaa kiloa lisää viljaa markkinoille.Lisäksi tilat ovat käyttäneet ostorehuja 50000kg vuodessa,jotka sisältävät viljaa,rypsiä ym. noin 30000kg.Tämä tarkoittaa 6 milj. kg kysynnän vähenemistä jo ennestään tukkoisille markkinoille.Yhteisvaikutus on yli 30 milj.kg.Ketkä tässä ovat häviäjiä ja voittajia? Viljantuottaja varmasti häviää viljan hinnassa ja rehun käyttäjät(sika/broisku/nauta) voittavat.Jos lähtökohta oli maidonhinnan putoaminen,niin voittajat ovat sika/broisku/naudanliha.Viimemainittu varauksin,koska vasikoitten saanti ainakin vaikeutuu.
Eviran Varimo valiiti Maastullissa resurssien puutetta,Raisiossakin keritään käymään vain kerran vuodessa ja silloinkaan ei koko laitosta ehditä tarkastaa.En ole kuvitellutkaan,jotta Evira ottaisi näytteet joka rehutehtaalta(ei ainaskaan meidän tilalla ole kertaakaan näkynyt,aivan itse on pitänyt ottaa).Mutta miksei Evira ole ottanut asioihin reilusti kiinni,kun kerran salmonellaa oli löytynyt.Eiköhän uhkaus positiivilistalta putoamisesta olisi saanut tehtaalla vauhtia saneerauksiin.Nyt vain herää epäilys,kuinka paljon muiden rehutehtaiden "pihamailta" on löytynyt salmonellaa.Evira voisi julkaista kaikkien tulokset jo luottamuksen palauttamisen takia.Jos Evirasta ei nyky henkilöstöllä kerran ole ottamaan asioihin kiinni,niin vaihdetaan sitten ahkerampia ihmisiä taloon...
Paikallinen mms osti Jeantilin imukärryn ja saikin sen.Mutta mutta...Kuinka ollakkaan Ranskassa ei ilmeisesti ole samat liikennesäännöt kuin Suomessa,koska kärrystä puuttuu ylileveysvalot (leveys 280 cm) ja hitaanajon kolmio.Kauppakirjassa ei ole ollut mitään mainintaa asiasta ja myyjä/maahantuoja vain sanoo kärryjen tulevan tälläisellä varustuksella.Lisäksi vetoaa käyttöohjeessa(annettiin kärryä toimitettaessa) olevaan mainintaan kuljettajan vastuusta varustaa kärry lainmukaiseksi,sekä väittää traktorin ylileveysvalojen riittävän,jos ne vain näkyvät.Pitääköhän paikkansa ja mitä mieltä olette tälläisestä toiminnasta?Ja tiedätte ainskin,jos kyseisen myyjän kanssa teette kauppaa....
Joko Adam on aloittanut navetan rakentamisen?Tuli nyt vaan sellainen asia mieleen,kun täällä agrossa tuntuu löytyvän todellisia asiantuntijoita,niin laitappa sitten kuvalinkki tänne agroon. Nähtäis,kuinka tehdään kunnon navetta ja saataisiin osallistua "rakentamiseen".