Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - erakko

Vapaa sana / Metsästysmaata etsimässä
: 25.08.17 - klo:09:41
Tervehdys kaikille!

Joskus aikaisemmin kyselin metsästysmaiden perään, vaan ei oikein ottanut tuulta allensa se kysely. Olisiko nyt yhtään parempi tuuri? Eli vaikutan Sipoon alueella nykyisin ja metsästysmaat ovat kovin kaukana Pohjois-Savossa. Hirveä polte olisi metsästämään pienriistaa tuollaisen 4,5kk saksanseisojan pennun kanssa, mutta hankalaa tuntuu olevan löytää maita. Olisin heti valmis lähtemään metsälle Kymenlaakso - Uusimaa - Varsinais-Suomi -akselille, jos vaan luvan saisin päästä pellon laitaan istumaan tai metsään samoilemaan. Jos Tapio sattuu riistaakin vielä antamaan, niin kaiken olisin valmis antamaan metsästysluvan antajalle. Riistasta kiinnostaisi erityisesi pienriista: esim. kyyhkyt, sorsat, hanhet, kanalinnut jne. Korvaustakin olisin järkevissä määrin maksamaan (esim. joku lupamaksu tms.) ja konjakkipulloa kouraan, totta kai!

Jos satut omistamaan ratkaisun ongelmaani tai haluaisit päästää omille maillesi jahtuuhommiin, lähetä vapaasti YV:tä, soittele puh: 050 4946115 tai lähetä sähköpostia: matiassiponen@gmail.com. Jutellaan ja keskustellaan lisää!


Ystävällisin terveisin
Matias Siponen

Vapaa sana / Hanhet riesana?
: 29.09.13 - klo:14:13
Tervehdys!

Nyt olisi mahdoton polte päästä metsästämään hanhia, mutta piru vieköön, kun asun täällä keskellä Suomea, jossa ei hanhet pahemmin pilkistele! Olisikohan kukaan halukas jakamaan tätä metsästyksen riemua ja antaisi mahdollisuuden päästä ampumaan hanhia omille pelloilleen? Matka ei tule olemaan mikään ongelma, kunhan vain Suomen rajojen sisäpuolella pysytään! :P On tullut ostettua kaikki rekvisiitta tuossa vuosien mittaan (eli n. 100kpl hanhen kuvia ja pillejä  :D ) niin meinaa nyt kyrsiä, kun työttömänä on sekä mies ja välineet, Kiitos metsähanhen metsästysaikojen muutoksen! Olisi mahtavaa, jos joku olisi niin antelias, että antaisi luvan metsästää maillaan, jossa hanhet ovat. Korvaukseksi voin ystäväni kanssa tarjota unohtumattoman metsästysreissun (jos olet yhtään kiinnostunut metsästyksestä), hanhen lihaa ihan niin paljon kuin haluat/saadaan saalista ja sitten unohtamatta tietenkään litran (tai kahden? ;) ) vetoista nestemmäistä viihdykettä. Majoitus yms. yms. jutuista ei tarvitse murehtia, vain mahdollisuus päästä metsälle olisi kaikki kaikessa!

Taannoin jo kyselin kyseistä mahdollisuutta, mutta se ei ottanut siipiä alleen. Pelkään pahasti käyvän nyt samoin, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Pistättekö vaikka YV:tä tulemaan, jos sattuu yhtään kiinnostamaan :)


Ystävällisin terveisin
Erakko
Mitenkäs raatilailla on oikein tuon paskan löysyyden kanssa ts. onko ollu mahan kanssa ongelmia? ;) No, joo leikki sikseen...

Vanhemman Vreeton omistava yrittäjä pakkas tännää kamppeesa, kun ei kuulemma mene paska tuosta vanhasta miljoona vehkeestä läpi. Säiliöt vaju sen verran, että eivät ihan yli tule eli pintamehut kävivät imemässä pois. Löysää sen pitäs olla, reilusti löysempää kuin viime vuonna, jolloin saivat ajettua jäykkyydestä huolimatta. Paskan seassa oleva muutaman sentin pituinen heinä/rehu niitä kovasti rassaa... Aikaisemminkin ne ovat siitä murmattaneet, ja huomiota onkin kiinnitetty apeen jakamiseen, että karsinaan ei mene rehua. Pikkusen sonnit kuitenkin tahtoo vetää sitä karsinaan, vaikka kuinka varovasti jaat... Imukärsän silppuria se kuulemma tukkii nii perhanasti. Onko muilla ollu vastaavia ongelmia? Vähän jännältä tuntuu tuo heinähomma. Liekkö koneessa jotain pielessä? Vai menneekö heinä läpi meijän sonneista ::) Säiliöt on sotkettu aina ennen levitystä hyvin sekasin, että siinäkään ei pitäs olla vikaa... Mikä neuvoks? Saattaa nimittäin loppua apteekista varastot, jos lähen nuille pojille laksatiivia ostamaan...

Ei kait tässä muuten mittään hättää ookkaan, mutta voi olla edessä jokunen vähäunisempi yö, kun livakan purkilla ruppee hölökyttelemään säiliöitä tyhjäks. Ja olishan tuo peltojen ja heinän kasvun kannalta ollu parempi saaha sitä vakoa peltoon...

-erakko
Nyt kyllä keittää...

Mikä näitä suurien maatalouskauppojen konemyyjiä oikein vaivaa? Jos asiakas pyytää tarjousta heillä edustuksessa olevasta tuotemerkistä, niin paskat ne mitään tarjousta tee! Sovitaan kyllä aika milloinka tulee kahtomaan vaihdokkia, mutta eipä myyjää näy. Kävin piruuttani markkinoilla ollessani muistuttamassakin asiasta, mutta puheet oli taas niin kuin lehmä veteen paskoisi: "kyllä minä tulen ens viikolla. ei oo tällä viikolla mitenkään kerenny, ku on ollu kaikennäköistä häslinkiä ja on pitäny jörniä tuota kassalla olevaa muijaa". Eipä ole myyjää näkynyt tälläkään viikolla. Pitäkööt tunkkinsa, prkl!

Tämä tauti ei todellakaan vaivaa kaikkien liikkeiden konemyyjiä, vaan osalta saa kiitettävää hyvää palvelua. Soittelevat vielä peräänkin. Mielestäni asiakaspalvelu on kuitenkin melko tärkeää, jos kauppoja meinaa tehdä. Hankalahan sitä on konetta ostaa, jos ei saa edes tarjousta! Kauppoja on tullut kuitenkin tämän niskuroivan liikkeen kanssa tehtyä aikaisemmin, eikä laskut ole jääneet vielä kertaakaan maksamatta, joten sekään ei voi olla syynä. Taitaa olla tuolla koneliikkeiden puolella samanlainen pistehinnoittelu kuin teurastamoilla. Perseennuolijat ensiks, vai miten se nyt oli....

Asiallinen palvelu tekee vaikutuksen. Asiakkaalle jää aivan toisenlainen kuva koneestakin, jos myyjä oikeasti tietääkin koneesta jotain eikä kerro vain samoja asioita, joita netistäkin löytää pikaisella kuuklettamisella.

UgH!
Terve kaikille!

Niittomurskaimista on ollut paljon juttua, mutta en ole saanut siitä huolimatta täytettyä minun tiedon janoa. (Voiko sitä täällä edes tyydyttää? ;) )

Hinattavan niittomurskaimen vaihto olisi siis edessä. Kriteereinä on edelleen, että koneen on oltava hinattava ja se on oltava leveydeltään 3,2-4,0m välissä. Nykyisistä markkinoilla olevista merkeistä ei ole kokemusta muusta kuin kuhnista, joten pistäkäähän ajatuksia peliin. Mielellään vielä käyttäjäkokemuksia!

Kuhn on tehty raudan ääressä, minkä voi havaita jo koneen painosta. Vuosien mittaan on tullut kuitenkin huomattua, että kuhnin jousitus on huono, mikä johtuu osaltaan myös koneen järeästä rankenteesta. Tahtoo vain vuosien mittaan raudan ääressä tehdystäkin koneesta tulla loppu, jos jousitus ei toimi. Koneesta ei jäänyt kuitenkaan ihan huono maku suuhun, joten nyt haetaankin haastajaa kyseiselle merkille.

Krone kiinnostaa. Onko raadilla kokemuksia/tietoa 3,2m ja 3,6m koneiden eroa? Olen kuullu, että jo 3,2m:n kulmavaihteet tahtovat kuumua, joten 3,6m:n voi unohtaa, jos siinä on samanlainen voimansiirto. Kronessa jousitus tuntuu pelaavan hyvin, mutta mitenkähän on muun kestävyyden kanssa? Hinta ei ainakaan ole kalleimmasta päästä.

Pöttinger ei ole täällä päin vielä hittituote, joten kokemukset kyseisestä merkistä vähäiset. Novacatteja kovasti ainakin mainostetaan, ja näkyyhän noilla hintaakin olevan. Liekkö hintansa veroisia? Jousitus näyttäisi olevan samanlainen kuin kuhnissa eli jouset ovat suoraan alaspäin. Toimiikohan sitten yhtään paremmin kuin kuhnissa?

Elho epäilyttää, mutta onko epäilyt turhia? Suomalaisista koneista on vaan usein tahtonut jäädä pas*an maku suuhun...  Arrow näyttää ainakin tomivalta, mikä lie totuus? Jousitus näissä elhoissa on ainakin muista poikkeava, sillä se on toteutettu hydrauliikalla. Miten toimii sitten käytännössä?

Entäs muut merkit? John Deere painii omassa luokassaan jo ihan hintansa puolesta. Kverneland on minun kohdallani täysi mysteeri, vaikka onkin varmasti suurempi valmistaja kuin elho. Mahtasikohan kvernestä olla edellä mainituille merkeille haastajaa?


Siinä onkin monta kysymystä, mutta jospa edes joku haluaa jakaa ajatuksiaan!
Moriesta vaan tällekin palstalle pitkästä aikaa!

Tuli tuossa viiimeisiä rehuja kerätessä rätnäiltyä, kuinka paljon sitä on tullut kesän aikaan ajeltua säilörehua kasaan. Näin pientilallisena kaikkine seosvilja- ja säilörehuineen kuormia kertyi 259 kappaletta eli ei mitenkään paljoa, mutta näillä varmasti talvi pärjätään. Vaunulla on kokoa 72m3 sullottuna (vesitilavuus 42) ja voin kertoa, että terveisiä ei olla ajeltu! Ihan mielenkiinnosta kyselisin, kuinka paljon kuormia muut on tänä kesänä ajeneet? Mikäli olette pitäneet rätinkiä kuormista, niin ketokaahan minkälaiselta matkalta olette kuormat ajaneet. Noista 259 kpl:sta 82 on ajettu noin 10km päästä kasaan ja loput alle 2,5km säteeltä.

Katsellaan löytyykö toista yhtä onnetonta, jolla on aika riittänyt noinkin joutavan asian mietiskelyyn...
Vapaa sana / Vitsejä ja videoita!!
: 21.03.11 - klo:18:29
Moriesta tähänkin aihepiiriin!

Vähän aikaa sitten pyöri tuolla Koneet ja laitteet -osiossa kaikenlaisia videoita-aihe, mutta minusta se sopii tuohon osioon kuin hajuvesi lihapullaan eli ei sitten mitenkään... Tuli siis mieleen, että voitaisiin taas vaihteeksi kerätä tänne kaikenlaisia hauskoja videoita, vitsejä yms. Joku vanha aihe tähän ko. liittyen löytyi, mutta ainahan niitä uusia videoita ja vitsejä tulee, ja miksipä ei voisi vanhojakin muistin virkistykseksi lisätä.

Ei muuta kuin lisäämään vitsejä ja videoita!!!  8)


Ja aloitetaan:

Rytsölä oli ajelemassa Lamborghinillaan, kun hän huomasi tienposkeen levinneen Ladan.
Silloin hänelle tuli mieleen ajat, jolloin hän ei ollut vielä rikas, ja hän pysähtyi tarjoamaan
Lada-kuskille hinausapua. Lada kytkettiin Lambon perään ja sovittiin, että jos matkan
aikana tulee ongelmia, Lada-kuski voi vaikka vilkuttaa vasemmanpuoleista vilkkua (koska
muut vilkut eivät toimineet). Lähdettiin matkaan ja kaikki sujui hyvin, kunnes ohi ajoi
helsinkiläinen juppi BMW:llään. Juppi purskahti ivalliseen nauruun ja kaasutti tiehensä.
Tästäkös Rytsölä kimpaantui ja polkaisi kaasun pohjaan. Lamborghini ampaisi Bemarin
perään Lada mukanaan ja sen kuski alkoi hädissään vilkuttaa vilkkuaan. Kun tämä
ei auttanut, kuski alkoi soittaa torvea. Koko porukka ajoi liikkuvan poliisin tutkaan, jolloin
tutkamies teki hälytyksen edessä päivystävälle pysäytyspartiolle:

- Ette jumalauta tätä kyllä ikinä usko, mutta teitä lähestyy BMW 250 kilometrin tuntinopeudella
perässään keltainen Lamborghini, ja aivan sen kannassa tulee vanha Lada, joka tööttää koko
ajan, sillä on villku jo päällä kun se aikoo mennä ohi!


Mikko ja Matti olivat olivat kärähtäneet huumeiden myymisestä.
Vankilatuomio uhkasi, mutta poikien nuoren iän takia tuomari antoiheille
epätavallisen mahdollisuuden hyvittää tekonsa: "Jos saatte viikossa
vähintää 20 nuorta jättämään huumeet, pääsette ehdollisella tuomiolla".
Pojat olivat tietysti innoissaan annetusta mahdollisuudesta ja rupesivat
heti töihin. Viikon päästä pojat palasivat kuultaviksi.
Tuomari: "No, onnistuiko käännytys?". Mikko: "Sain 27 käyttäjää
lopettamaan!"
Tuomari: "Miten se onnistui?"
Mikko: "No, mulla oli tällanen graafinen esitys: Piirsin ensin ison
ympyrän ja sanoin, että tässä on sun aivokapasiteetti, kun et käytä
huumeita. Sitten piirsin paljon pienemmän ympyrän ja sanoin, että tässä
on sun aivokapasiteetti, kun huumet on muutaman vuoden tappanu aivosoluja!"
Tuomari: "Hienoa! No, entä sinä, Matti?"
Matti: "Sain 71 käyttäjää käännytettyä"
Tuomari: "Ei voi olla totta! Miten se tapahtui?"

Matti: "No, mulla oli vähän saman tyyppinen graafinen esitys, mutta mä
piirsin ensin pienen ympyrän ja sanoin, että tässä on sun persereikäsi
ennen vankilaa..."


Bob came home drunk one night, slid into bed beside his sleeping wife, and fell into a deep slumber.
He awoke before the Pearly Gates, where St. Peter said, 'You died in your sleep, Bob.'
Bob was stunned. 'I'm dead? No, I can't be! I've got too much to live for.
Send me back!'
St. Peter said, 'I'm sorry, but there's only one way you can go back, and that is as a chicken.'

Bob was devastated, but begged St. Peter to send him to a farm near his home....
The next thing he knew, he was covered with feathers, clucking and pecking the ground.

A rooster strolled past.. 'So, you're the new hen, huh? How's your first day here?'
'Not bad,' replied Bob the hen, 'but I have this strange feeling inside.
Like I'm gonna explode!'
'You're ovulating,' explained the rooster.
'Don't tell me you've never laid an egg before?'
'Never,' said Bob.
'Well, just relax and let it happen,' says the rooster.
'It's no big deal.'

He did, and a few uncomfortable seconds later, out popped an egg!
He was overcome with emotion as he experienced motherhood.
He soon laid another egg -- his joy was overwhelming.
As he was about to lay his third egg, he felt a smack on the back of his head, and heard.....

"BOB, wake up! You pooped the bed!"
Getting OLD just ain't what they said it would be Laughing

Nainen seisoi alastomana makuuhuoneen peilin edessä. Hän ei ollut iloinen näkemästään ja sanoi miehelleen: "Tunnen itseni kauheaksi. Näytän vanhalta, lihavalta ja rumalta. Tarvitsen nyt todella kivan kohteliaisuuden sinulta.."
Vastaus tuli: "Sinulla on erinomainen näkö."


Ihmelääke

Nainen meni läääkäriin. Naama pahasti mustelmilla ja ruhjeilla.
Lääkärin tiedustellessa mitä oli tapahtunut, nainen kertoi miehensä
hakkaavan häntä aina juovuspäissään kotiin tullessaan.

-Jaa-a, totesi lekuri. Ja jatkoi:
-Meillä on kyllä todella tehokas lääke tuohon puolison hakkaamiseen.
Se on makea tee. Kun miehesi tulee kotiin, niin juo suu täyteen makeaa
teetä ja purskuttele sitä. Purskuttele sitä suussasi aina nukkumaan
menoon asti.
Nainen vähän ihmetteli reseptiä, mutta päätti kokeilla...

2 viikkoa myöhemmin samainen rouva tuli taas tapaamaan
tohtoria. Naama oli sileä ja olemus muutenkin reipas ja hyvinvoivan oloinen.

-Kiitos tohtori, neuvosi toimi todella hyvin! Mieheni ei ole ollut ollenkaan väkivaltainen.

-No niin, huomaatko mikä teho sillä on kun pidät turpasi kiinni? kysäisi tohtori.


Nuoren sielun ajatusleikkiä

Naisopettaja oli antamassa matematiikan tukiopetusta:
- Kolme lintua istuu puhelinlangalla. Metsästäjä ampuu yhden. Kuinka monta jää jäljelle?

Oppilas miettii hetken ja sanoi mietteliäästi:
- Ei yhtään
- Ei, ei. Yritetäänpä uudelleen, naisopettaja sanoi kärsivällisesti. Kolme lintua istuu puhelinlangalla. Metsästäjä ampuu yhden. Kuinka monta jää langalle?

-Ei yhtään, poika vastasi jämäkästi, eikä naisopettaja voinut kuin huokaista.
- No miten päädyit tulokseen?
- Yksinkertaista, vastasi poika. Kun metsästäjä ampui yhden, laukaus
pelästytti kaksi muuta tiehensä.

- Niin, vastasi naisopettaja. Vastaus ei ole se jota haettiin, mutta pidän ajattelutavastasi.

- Okei, poika virkkoi. Nyt on minun vuoroni kysyä.
- Kolme naista istuu penkillä syömässä mehujäitä. Yksi naisista nuolee mehujäätä, toinen puree ja kolmas imee. Kuka heistä on naimisissa?

Naisopettaja katsoi kirkassilmäistä poikaa, värisi suuttumuksesta ja punastui.
- No niin, poika kärtti.
- Kolme naista istuu penkillä syömässä mehujäätä. Yksi naisista nuolee mehujäätä, toinen puree ja kolmas imee. Kuka heistä on naimisissa?

Naisopettaja nielaisi ja lähes kuiskasi vastauksensa:
- Se, joka imee ?

- Ehei, poika vastasi yllättyneenä. Se, jolla on vihkisormus. Mutta pidän ajattelutavastasi.
http://www.youtube.com/watch?v=OAaVKXsAqXU
http://www.youtube.com/watch?v=QXYvcxPA4RU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yWz1aygJEDw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xuywUEdkvTM
http://www.youtube.com/watch?v=Lk3ibIGKTYA&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=jYg8L8mdSxM
http://www.youtube.com/watch?v=0Phw_pGC4kE


(Linkit/vitsit lainattu eralle.net-sivustolta)


No, joo taso ei ole kova, mutta pistäkään te arvon raatilaiset paremmaksi!
Laitan nyt tämän vielä tännekin, kun meni vahingossa tuonne Koneet ja laitteet -puolelle.


Tervehdys!

No niin, aloitan aika paljon foorumin jutuista poikkeavalla aiheella, mutta täällähän niitä maanomistajia (ainakin pitäisi?!?) liikuskella.

Joo eli olisi poltetta päästä metsästämään hanhia pellolle, jossa näitä kulkee syömässä (todennäköisesti joku puitu viljapelto). 20. päivä lähestyy ja metsästyspaikka on vielä kadoksissa, joten olisinpa todella kiitollinen, jos joku maanomistaja antaisi tulla pellolleen metsästämään hanhia. Mielellään vielä sellaiselle pellolle, jossa näitä on näkynyt useampaan otteeseen. Pellon "lainasta" voidaan sopia pientä korvausta tai voidaan antaa isännälle hanhipaisti (tai toinenkin ;) ) Ja peltoa emme turhaan polkisi/aiheuttaisi vahinkoa sille!

Jos joku voisi antaa metsästää pelloillaan hanhia, niin ota yhteyttä yksityisviestinä minuun. Jutellaan sitten enemmän!
Tervehdys!

No niin, aloitan aika paljon foorumin jutuista poikkeavalla aiheella, mutta täällähän niitä maanomistajia (ainakin pitäisi?!?) liikuskella.

Joo eli olisi poltetta päästä metsästämään hanhia pellolle, jossa näitä kulkee syömässä (todennäköisesti joku puitu viljapelto). 20. päivä lähestyy ja metsästyspaikka on vielä kadoksissa, joten olisinpa todella kiitollinen, jos joku maanomistaja antaisi tulla pellolleen metsästämään hanhia. Mielellään vielä sellaiselle pellolle, jossa näitä on näkynyt useampaan otteeseen. Pellon "lainasta" voidaan sopia pientä korvausta tai voidaan antaa isännälle hanhipaisti (tai toinenkin ;) ) Ja peltoa emme turhaan polkisi/aiheuttaisi vahinkoa sille!

Jos joku voisi antaa metsästää pelloillaan hanhia, niin ota yhteyttä yksityisviestinä minuun. Jutellaan sitten enemmän!

Tervehdys raatilaisille pitkästä aikaa!!

Tuossa ajellessani Case Pumalla huomasin erikoisen sähkökytkimen (keinukatkaisin) namiskaviidakon keskeltä. Olen jo pitemmän aikaa miettinyt tämän salaperäisen kytkimen tarkoitusta, eikä vastausta ole löytynyt siihen ohjekirjasta, vaikka läpi olenkin sen selaillut...

Kertokaahan te viisaat, että mikä tämä nappi on. Se on siinä Puman sivukonsolissa, jossa on myös niitä muita mustia kytkimiä, kuten nelivedon, lukkojen, päisteautomatiikan ynm. kytkimiä. Tämä erikoinen nappi on ylin oikealla niistä ja siinä on moottorin öljynpaineen merkki, muistaakseni. Mitähän vaikutusta tällä napilla/kytkimellä on? Ohjekirjassa tosiaan ei paljoa kerrota tästä "namiskasta".


Mojensta vaan foorumilaisille!

Sohaistaan taas ampiaispesää ja nostetaan ikuinen traktoriväitös pinnalle.

Tekeekös tuollaisella jäteöljynvatkaimella (ts. Nh tm 190) mitään vai kannattaako kiertää kaukaa?? Olis muuten suhteellisen edullisia yksilöitä myynnissä Suomessakin, jos vertaa muihin kokoisiinsa. Tuohon 30000-50000 eskon haarukkaan löytyy useita koneita. Tietenkin ajettujahan nuo on jo 2000-6000h, mutta en usko tuon vielä olevan ehdoton maksimi kyseiselle traktorille. Pistäkää kokemuksia nuista Tm:stä ja Mxm:stä ja lähinnä noista isommista.

Mitä tyyppivikoja näissä on? Sehän on ihan varma, että jotain on jokaisessa merkissä, vaan kun tietäs minkälaisia. Ihan eniten hirvittää tuo "nappivaihteisto" kun ei ole aikaisempaa kokemusta (lähinnä kestävyys). Vetohommiin luulisi olevan hyvä peli tehojensa ja painonsa puolesta. Mitenkäs on tuon kopin hiljaisuuden laita? Onko kuinka paljon meluisampi kuin nämä uudet Pumat ja Nh T70x0 mallit?

(Saattaa olla arkistossakin juttua jonkin verran tästä aiheesta vaan kun en avuttomana löydä. Pistäkää linkkiä, jos teillä on tiedossa, missä jauhetaan tästä aiheesta.)
Onkos arvon raatilaiset vertailleet noukinvaunujen vetotehon tarpeita? Näkyy ainakin olevan aikamoinen ero vanhan kronen ja pöttigerin (jumbon) välillä. Krone tulee kuin ajatus perässä ja pyörii kuin pyhällä hengellä, mutta jumboa vetäessä tuntuu voimia kysyvän heti, jos vähänkään sullottaa. Oletteko huomanneet vastaavia eroja eri noukinvaunu merkkien välillä? Jumbossa on kyllä vahvemman oloinen voimansiirto (kuka tietää??), mutta onko polttoaine kustannusten väärti; eikähän se kronen voimansiirto ole se ongelma, jos kivi menee niin rumpu hajoaa melkein joka tapauksessa missä kärryssä vain.
Tämä viesti olisi pitänyt mennä tuohon Ylivoimaisen syöppö vario- aiheeseen. (Tuli moka) No nyt asiaan, Koneviestissä pari vuotta sitten (nro 4 10.3.2006) oli testissä jd:n 6920s autopower ja Mf dyna-vt 7490. Siinä oli vertailtu kulutuksia, tässä mf:n:
-Nimellisominaiskulutus            g/voa. kWh: 267
-ominaiskulutus voa. 1000r/min g/voa. kWh: 249
-suurimalla teholla                   g/voa. kWh: 257
No siellä oli verrattu massikan kulutuksia vastaavan kokoiseen Fendt 818:aan. Tekstistä Fendtin kulutukset aiemmin mainitussa järjestyksessä:
-Nimellisominaiskulutus            g/voa. kWh: 289
-ominaiskulutus voa. 1000r/min g/voa. kWh: 276
-suurimalla teholla                   g/voa. kWh: 270
Näin siis Koneviestissä. Vaihteistokin on sama koneissa, joten ne eivät tee eroa! Eipä taida sisukiisseli ollakaan niin syöppö kuin moni luulee, ainakaan tuossa mf:ssä. Rajut on erot Fendtiin.
Ps: Ei minulla ole mitään Fendtiä vastaan, vaan sen hintaa vastaan! (Köyhän todisteluja)
No nyt on tullut viimeaikoina näitä hienoja vaihteistoja julki ja kiinnostaisi tietää niistä enemmänkin. Luin Valtra team-lehdestä, että tämä Versunkin(eikös se ole se "keppivaihteinen"?) kulkee 50km/h tunnissa about 1800 rpm, kuten kaikki portaattomat tekevät, ehkä jopa pienemmillä kieroksilla. Pitääkös tuo paikkansa? Luin myös tuossa vanhasta koneviestistä, jossa oli JD:n portaaton vs keppivaihteinen, että Jontikan Auto Quad plussa 50:n laatikolla kulkee noin 1950 kiekalla viittäkymppiä, kun säädöt on vain kohillaan. Vahvistaako kukaan? Agrimarketin sivuilla kyllä lukee, että eco-versio vain 40:n koneeseen. Tiedä häntä. Onkos muilla merkeillä vastaavia 50:n ecoja "keppi-/nappivaihteistolla"? Niin paljon eri vaihtoehtoja, että päähän tässä sekoaa!!
 Tuossa on testissä ollu toista päivää Fendt 820 tms vario. Ei koneen ajettavuudessa mitään moitittavaa, todella pehmeä ajaa (kiitos etuakselin- ja hytinjousien) ja hiljainen ohjaamo, Mukava tuo poljinajo ei paljo kädet väsy ja hyvin käsillä hydrauliikan hallinta 8) Mutta koukku on kieltämättä aika jännä tapaus; vaatii hieman opettelua, että tottuu siihen. Hydraulisylinteri työntää sen ulos viistosti alaspäin maahan asti. Ensinnäkin sitä EI NÄE kopista ja pitää ajaa eteen päin samalla, kun heittää peräkärryn pois että ei jalka vääntyisi! Mielenkiintoista sivistäkäähän minua tästä! Sitten tuo pääasia, että ei näytä olevan tuo ylivoimainenkaan niin ylivoimaisen vähäsyömäinen. Fendtin hienossa ohjauskeskuksessa on aivan ylivoimaiset lukemat: Tyhjiltäänkin yli 20 litran per tunti ja 12.5 kuution livakka perässä 35-40 litraa tunnissa ja samat lukemat 16-19 tonnin hiekkakuormalla. Aika huikeita lukuja, mutta ei varmasti muutkaan ton alle pääse, mutta ei näytä tuo fendtikään olevan mikään ihmelapsi, joka kulkee puolet vähemmällä löpöllä kuin muut. Iso plussa tulee koneen ketteryydestä, koko luokkaan nähden :) Koko koneessa ei olekkaan mitään muuta vikaa kuin järkyttävä hinta, mikä johtuu taas hyvästä vakio vatustelusta. Kun oppii koneella ajamaan, varmasti huippu peli!!

Terveiset Ojalalle ja muille
Ps: Älä ota kettuiluna Ojala
Sivuja: [1] 2