Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - pate

Ilta-sanomien vertailussa kevytmaidon hinta kaupassa 10 vuoden aikana +39% , saman verran nousua myös muissa maito- ja lihatuotteissa. 2007 maidon tuottajahinta 39-40 snt, viime kuussa 38,5 snt. Pitoisuuksista en tiedä mutta oisko kauppa ja jalostus pitänyt vähän paremmin katteestaan kinni?
Onko muilla vastaava aiheuttanut tulehdusta. Edellinen hoidettiin penisillinillä heti, muka auttoi. Kun piti laittaa tankkiin niin uudelleen alkoi räkiminen, uusi näyte ja sama tulos. Saatiin umpeen neljännes ilman vaikeuksia. Löytyiskö tähän parempia hoito-ohjeita jolla saisi pidettyä neljänneksen maidossa?
Estääkö jokin jakamasta Valion tulos osuuspääoman korkona eikä maidon korkeana tilityshintana? Esim 25% korko antaisi mahdollisuuden alempaan tuottajahintaan ja kivillä olisi yksi peruste vähemmän ruikuttaa. Kannustaisi samalla maksamaan osuusmaksuvelvoitteen täyteen, nettovarallisuutta tuskin monellakaan on liikaa. Löytyisikö vielä temput jolla hoidettaisiin myös niiden pärjääminen jotka eivät saa osuusmaksuvelvoitettaan nopeasti hoidettua täyteen?
Mikä olisi paras? Pitäisi yltää pitemmälle kuin 2,5 m:n cabe. Onko muita kuin Alpine joka heittää tavarat ojaan päin vai onko pyörimissuunnalla merkitystä?
Snellmannilla näkyy olevan vaikeuksia ainakin nautapuolen ketjussa. Lehmillä 3 viikon noutoajat, pikalehmiä ilmoitetaan kolmannes teuraslehmien määrästä kun noutoajat venyy ja pikalehmän hinta noussut 50 euroon varmaankin osittain edellämainitusta syystä. Onko Snellmannin noutoajoissa alueittaisia eroja? Atria hakee ainakin kauppamiehen historiatietojen mukaan viikossa ja pikalehmät parissa päivässä. Myös hinnassa Atria ja Snellman alkaa olla tasoissa.
Onko muilla parin päivän ikäiset vasikat olleet 40 asteen kuumeessa ilman mitään näkyvää syytä? Poikimiset normaalit ja ternimaitoa mahdollisimman pian niin paljon kuin napa vetää. Pitäisi saada kierre poikki kun vain keksisi mikä mättää.
Olisko kellään kokemuksia 20 cm kääntöpyörän toimimisesta linjan takakääntöpyörinä? Kuluttaako vaijeria kuinka paljon enemmän kuin vakio 30 cm pyörä. Schauerin koneeseen taitaa vaihto mennä, pari tonnia eroa lavaliin
Pitäisi päivittää narukone vaijerivetoiseksi. Löytyiskö kokemuksia eri merkkien toimivuudesta ja kestävyydestä. Lavalin keskuksen kautta voisi ohjata ellei uusissa keskuksissa ole jotain merkittäviä parannuksia. Shauerin raappa kulkee tällä hetkellä lavalin narukoneen vetämänä. Raappa aika vakuuttavan oloinen joten samanmerkkinen vetokone saattaisi olla samaa paria. Hinta ja toimintavarmuus painavat ratkaisussa eniten kunhan vain sen parhaimman osaisi hankkia
K-pohjanmaalla meinaavat savustaa Yrman lähtökuoppiin. Isommissa kaupoissa tekevät kunnon tarjouksen "roskapankin" piikkiin jotta saavat pidettyä isot asiakkaat. Esim. lannoitekaupassa 40tn yhtäkkiä 1500 € halvempi, kannattaa käyttää hyväksi kun käy asioimassa.
Mikähän mahtaa tappaa 68:n puintikelan laakerin koneen oikealta puolelta parinsadan tunnin välein? Oisko kenellekkään tullu vastaan?
Edellinen laakeri poisotettaessa hyvässä rasvassa eikä käsin pyöritellessä mitään havaittavaa vikaa mutta vinkuu ja kuumenee
Pitäisi päättää purkukelojen tarpeellisuus vaunun perään. Onko virheellinen käsitys että kelat purkavat rehun niin matalaan että purkumatka on kohtuullisen pitkä. Nykyinen vaunu ilman keloja jolloin rehun saa vietyä ylemmäksi siiloon, vaunuhan ei kovin korkealle siiloon nouse. Vähentääkö pitkä matala matto siilolla kuitenkaan niin paljon työtä jos rehua joutuu lappamaan rintauksesta ylöspäin suuria määriä. Lisääntyyko purkuaika käytännössä kuinka paljon? Muutenkin mieluummin vähentäisi liikkuvia osia.
Srautmann, Krone ja Claasi taitaa olla merkit joista pitäisi arpoa
Onko muilla kyseinen aine sakkautunut säiliön pohjalle tukkien imusiivilän. Säiliötä ei ajettu täysin tyhjäksi ja kolmantena päivänä alkoi siivilä tukkeutua. Pohjalla oli paksua sakkaa muutaman sentin kerros. Säiliö huuhdeltu happojen jälkeen joten korkeintaan hajua olisi pitänyt olla jälellä.
Kasvintuotanto / webwisu
: 16.03.10 - klo:08:21
Onko kukaan vaihtanu wisun webwisuun? Minkälaisia käyttökokemuksia, jääkö joku käyttökelpoinen ominaisuus pois wisuun verrattuna? Wisussa olevinaan tavaraa paljon, harvoin käyttävällä hyviäkin ominaisuuksia hukassa.
Näkyy olevan palautus kesäkuun alun jälkeen käytetystä löpöstä 2,1 snt suurempi kuin keväällä käytetystä. Kokonaismäärä jaetaan kuitenkin tasan verottajan toimesta vaikka harva taitaa keväällä jyviä kuivailla ja karjatiloilla suurin kulutus on syksypuolella vuotta. Omalla kohdalla jää n. 300€ saamatta todelliseen käyttöön verrattuna. Oishan senkin voinut käyttää huvituksiin.
Sivuja: [1] 2