Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 25

Aiheet - Aatami Särkisalami

  Avokela  tai vaijeri vinssi..on punottua siimaa on tukin ajo laitteita mm tekavetoisia rauta hepoja hirven mehtuussa on traktoreita nähty teloin ja ketjuin ..lumessa on menty ja mummot halkoja kiskoneet sekä vettä jäältä..samaa ympyrää hiihellään yhä ja voidellaan sukset, hiki laudat sivakoidaan jäälle.. ja kahvit nuotiossa keiyellään p'äälle............ladotaan koivut haavat ja männyt leppä puulla saa kalaaa savustaa tai olla tupakoimatta..nuoriso on laiskistunut mutta norjassa hiihdetään lasketellaan ammatikseen..levillä  on jyrkkiä mäkiä..ja rukalla myös hiihto hissi siirtää helsingin äijjää ylös..laskettelemista sielläkin on ja koneet sekä laitteet toinii..gustav  rönnlund kalla valla..salla halla..  käsisahalla...joo parin viikon tauolle joutaa korjaamolle aatamin aikainen leikki

Vapaa sana / Suoli ja tuoli täynnä
: 23.11.19 - klo:06:37
 8)... Ammutuimaan  uimaan avanto kesanto...Aamu tuimaan siis puimaan ... assian tynkää assille manulle ja samu haaberillekkin.

vanhaa tukkilais romantiikkaaa simmenten syöttäminen laariin ja keinon simennys ravatti sonnin voimin on rankan näköistä puuhaa..

Nagel merrkisen bakteeri hoonaamis öljyn täyttö säikiö on nyttten hukassa Jofes Bunkkaharju on harjulla seljällään sekä juoksupoika säfflen onnikka tehtaalta on etsimässä uudempaa kravattia stig kulan kaarlssoni kävi 70 luvulla kirjeopiston kautta piällysukkeliksi..sa alex ander wirkki virkkoi..tallinnan lautalla...aamun lääkitys liene kohdillaaan.ja kanita arvoenkin q samosta   sylkee kintaisiinsa ja oppii lausumaan damm bergin sisäministerin äidin sukunimen oikeeoppisestidaaamperi on väärin mutta tättermannin tyttö hän osaa suhu ässäänsä hyödyntäää molemmmilla tungo måååleillaaan..kaura puuroo kehhiin ja asperiiniä kielen alle sulamaan  koska maaon sula
Vapaa sana / posti laatikko
: 18.11.19 - klo:04:01
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006312180.html


a
Aamutuimaan uimaan olin lukevani että posti laatikko , kyseessä olikin lakko postissa
Juha watt  Vainio  kilo vainio  aikoinaan laulaa tärräytti jotta ...pullosssa luki että alkoi sitten lukikin lakkaaa..
vanhan kansan koulun opettajjaan silimiillä se Janne  boy  Littoriinikin aikoinaan , estinen  sisustus arkkitehti ja henkilö  iso 9000 standartti halon kaakkaajakax åis olento hirvoss arskann hän..
 päätti perustaa oman yhtiön   laadun tarkkailuja varten ....ilta tuulen viesti oli se lista hitti...ja sitttten junat ja naiset..var tiaisen suulla laittamassa saunaansa lölyjen lämmittämis valkeaa..pena punoi ja reiska ryki....  takkaa ohjaituvat nivel bussin pyörät kulkee ja kääntyy  kummasti taajamissa
Vapaa sana / vieras..kuukkeli käki näki
: 15.11.19 - klo:05:10
Från torsk till plast..turskasta muovix
VETENSKAP
Avfallet från en atlanttorsk är tillräckligt för att kunna tillverka 1400 plastpåsar.
Nu belönas Lucy Hughes, en 24-årig brittisk ingenjör, för sin uppfinning som förvandlar fiskavfall till nedbrytbar bioplast med prestigefulla James Dyson Award.
Lucy Hughes, årets mottagare av James Dyson Award och en prissumma på 340 000 kronor, menar att det är obegripligt att vi i dag använder ett otroligt hållbart material som plast för produkter med livscykler på mindre än en dag.
Hennes produkt, Marinatex, framställs i en process där rödalger binder proteiner utvunna från fiskskinn och fjäll, något som skapar starka överlappande bindningar i ett genomskinligt och flexibelt arkmaterial.
”Marinatex må se ut och kännas som plast, men där slutar likheterna. Det här är ett material som kräver lite energi och temperaturer under 100 grader för att producera. Det bryts ned efter fyra till sex veckor, är lämpligt för hemmakompostering och läcker inte ut gifter, vilket tar bort behovet av statlig avfallshantering”, säger hon. (TT)
tuota niin tuotanto suunta ja kompassi kätteeen..
Svenska
Finska

Turskasta muoviin
SCIENCE
Atlantin turskan jätteet riittävät 1400 muovipussin valmistukseen.
Nyt Lucy Hughes, 24-vuotias brittiläinen insinööri, palkitaan keksinnöstään, joka muuttaa kalajätteet biohajoaviksi bioplastiiksi arvostetulla James Dyson -palkinnolla.
Tämän vuoden James Dyson -palkinnon ja 340 000 kruunun palkinnon saaja Lucy Hughes uskoo, että on käsittämätöntä, että käytämme tänään uskomattoman kestävää materiaalia, kuten muovia, tuotteisiin, joiden elinkaari on alle päivä.
Hänen tuotteensa, Marinatex, tuotetaan prosessissa, jossa punalevät sitovat kalanahkoista ja vaakoista uutetut proteiinit, mikä luo vahvat päällekkäiset sidokset läpinäkyvään ja joustavaan arkkimateriaaliin.
”Merellinen teksti voi näyttää ja tuntua muovilta, mutta siinä loppuu yhtäläisyydet. Tämä on materiaali, jonka tuottamiseksi tarvitaan vähän energiaa ja alle 100 asteen lämpötilat. Se hajoaa neljän tai kuuden viikon kuluttua, soveltuu kotikompostointiin eikä vuota toksiineja, mikä poistaa tarpeen valtion jätehuollosta ”, hän sanoo. (TT)


lähde  / källa   NA   mittmedia..  alma media   4 liter medicin tillen två språkig niemi  lehto och lehtonenpippuri hylly hyppyri ..mäki..talvi kalastuskausi ei ihan ole ..vielä käynnissä..

https://www.fi.dyson.com/yhteiso/dysonin-tarina.aspx

2019-11-10  on aamu
 vaarilla on krapula
vaaralla kai kapula
vaarilla myös satula
vaarin tätä päivää
 vaari juo kahavia
 vaarin vanhat kalsarit
faren hei celsius
runo suonta särkee
 ei saa olla liian tärkee  ja sitten asiaan asian tynhää pellon mukkaamiseen käytetävistä  laitteista stiga merkkiswen  siis merkkisen maan jyrsinmenkäynnistysnaru on hukassa  kuin  myöskin  kiilahihnan kiristin sekin on kateissa  ja tuuma gengoilla   kiinnietetävä  koneeen kylkeenjos laittaisi kiila hihnan suoraan olman kiristin laitetta olisi kone käyttö kunnossamutta muokkaamis laitteet olisivat toiminnassa koko ajan kun moottori 4 tahtinen raksuttaa  silloinhan se on vaarallinen kapistus,,taidan tänäänkin oyttaa aamu lääkket ekana ja sitten vasta puran maan muokkaamis laitteen  atomeiksi
kotomaan kilen harjoitteleminen tuo tulosta ja vielä käväisen suoli 24 palstalla porisemassa   likkain hellujen kanssa saameaniin pääsemme pedagoogisesti korjaamaan koneita ahkioita moottorikelkkoja sekä akkuporakoneellla toimivia jää kairoja...hyvvää huomenta kairan kävijöille
 seniileille malllas ohran niittäjille myös huomenta..väärää viitosta veeti vetivi.....tikosta
muniakinvaimoväki pyysi keittämään..viisi siitä kaksi koiraa syö muös kanan munan aamiaiseksi................
Soiden ryhmitteleminen

korvet rämeet letot sekä nevat...
Korvet ...ovat metsää kasvavia soita joissa saatta lakkakin olla puita kuusia ja koivuja pää sääntöisesti...monesti korvet ovat metsien soistumisen ekoja askeleita....
Rämeistä jos juteltaisiin niin etelä sekä keski suomessa on rämmeitä..kitukasvuisia mäntyjä  siellä esiintyy...ja varpuja...
NEVALLA  varpuja niukemmin kukkakasveja saraaa ja suo villaa..märkää vaikeaa kulkea..eikä kannata etsiä lakkoja tai karpaloita   ainakaan jos ei ole pakkanen laittanut jäätä..pintaan..
Letto..kalkki peräisille seuduille pohojois suomessa varsinkin vähän kuin nevalla...happpamuus almpaa tasoa...

 vaivais koivu
karpalo juolukka
suopursu
 muurain...
 muutamia soilla kasvavia  kasveja.. että tämä tästä  sitten seitsemän tee kahvi vesi..olut..perjantaina saa rupatella ...
Vapaa sana / koppi..
: 02.11.19 - klo:07:25
..ceee änn see porakoneen lastuamis voiman katkojaa tutkitaan   ( epävarmojenn tietojen mukaan on jopa 50 metriä pitkiä sorveja joilla voi poratavaltavan pitkää reikää..)  siis leikkaus paineen valvonta psäyttäää poraamisen kun kovametalli terä tylsyy....skärtryck över vakningen.  el truck   sähköinen tavaran lavan siirto kone....skär olja ...  pora maito ..kun puuta poraa ja jousi pyssyä suunnitellaan,.silloin ei ole kiireeen tynkää..hooonata heenata v..treenata kotikylän kieltä.. kierää kammota karuselli sorvia....    eena einarin fillari..porakaivojen syvyys  ja pohojavesi...syvä porakone hakkisella  depth hål..
 hampaankolossa mummoill saattaa olla amalgaaamia..ja jopa kaalisoppaaa..born out tutkitaan ja uusi kompassi ostetaaan..o- ringenin työnainen ja päällys naisasian tuntija ajoi  ina skottinsa seinään..suomen hevosten ruokintaan ja leikkuu puimirin peruna ja marjankin poimurin   talvi säilöön laitossa maalla saa harraste mielessä perehtyä..suunnistamistakin valvotaan oikein ilmasta käsin...  ja navi gaattori näyttäää missä asuu Aarne Alligaattorit...

.
.
Jukolan viestit ja muutkompassi tepastelut taas on ...suoritettu  tahkon kiertämiseen liittyvää...kurki auta ja joutsenten kin paluu muuttuva..
Vapaa sana / ajaa ne lääkäritkin taksia
: 27.10.19 - klo:20:07
..iltojeni ltaa Malmön serkuilta.... taas oli manne joko auki tahi kiinni... tuossa oli aaamuteeveen haastattelussa  ugandalainen lääkärinpoka saanut pestin pääsi vaattehia näyttelleen, kun oli ollut nuorra miessä vähän hakusessa  ..hommeli domkrft affärer   tunkki kauppa ei toiminut.. ja faijja ajoi taxai  vaikka oli lääkäriksi lukenut oli silti kova kuri..taxi lisenssi saatiin ja kieli oppviva toisella kotimaisella  ( Suomen en )  opittiin..mutsikin oli kätilönä ollu afrriikan maan osassa.jjo jo vain..ilta satu tuokio on tauolla kenties..etelä afrikkalaisetkin muka.......lääkäri opiskelijat koettaa tehdä tyttavutta..mutta vaihtelevalla menstyksellä..aivovientiä ja tuontia riittä joka lähtöön kilpa radoile  suunistukseen ..ym lajeihin..urheilu selostajat ja jalostajat ovat riemuisssaan.kun uutta voimaa saadaan ulukomailta wanhan kansan kodin  kilpa ilevaan joukkoon..olise l ALLIKIN    ( lalli partinen  )aika äijä partoineen pelatessan lätkäää..ja curre opetti ja opettaa ja antaa haastatteluja niin lehtien lööpit myy...muokataan kohta...tekstiä lissää..akhvin ohessa...piispa henrikistä ja köyliön järven jäästä ei kuulemma saa kommentteja antaa..mutta jku henkke larssin oika valmentaa kiharoissaan poikaansa  ( jordaani ) ja tåiivonen  olallaan  pelaa..yhä futista..vaikka udden s hollmin teräs paja  annettiin isomahaisille outoon kumpuun..jos tästä lenkille oluen puuttessa.,.ei ders vissyä tuttaville saa ..kute ennenkin työ on kovvoo hommoo ruattin mualla toisinnaaan..ttarjoilla--hmm.
... sateeen pieksämien lahmän lanta kasojenkin tuntumassa saa olla savua saunaa ja lenkki makkaraa..päivän paannu on gulassi keittoo unkarin miesten sukulaiskansan  evästä...rekka veturit jotka makkaa meren pohjissa estonioissa ym   tuuli ajolle joutuneissa kanooteissa ovat historiaaa..kiekot vievät ja tuovat
Haapa salon Wille matkailee  ja katka ravutkin ovat maittavia..airoja sekä meloja vuollessa kannattaa olla tarkkana kuin porkkana...pallokarhut ja sallan vastaavat pelaajat toimivat.. turvahytein varustetut fergut   ym..s  ..onnit saattavat omata   4 vedon..pari reki.. skii dååå ja terhi perä moottori..sähköllä käyvä pässi..bagge hagge hmm...joo ja gummerruksen ymmärrys  kirvehen heitto otteluissa..se o n tosi kuin vesi että ilmastossa saattaa olla muuttumiseen vaikuttavia tekijöitä..kontti kuljettaminen..joulupukin paja kårvapuustitunturi......rovaniemen markkinat talli tunkin lainaaminen sillan päältä... lienee tarpeetonta tänään..lounaallakin saa otta asperiiniä..leukukin on teroitettava..tai vain tavallinen vesuri sanoi kiltin ampiaisen poika  filmiteollisuudessa ja matti sunonen joen sahoja kuntoon laittanee..mansikit sekä mansikat ynnä massikat on pesty..ka pitkiä koskia etsimme..
Vapaa sana / kumista kiekkoo lätkää
: 25.10.19 - klo:09:36
raskisko  raxilassa  riihisontaa..muisteleen alkaa  kärppä peliä ja  punaisia verryttelypukuja kerran ostimme..


Curre Lindström on oikeassa. Riihiranta on pikkumainen, juoruämmien tapainen selkäänpuukottaja. Ja on aika ikävän näköinen muinaissuomalainen tyyppi. Tosiaan: mikä rimanalitus
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
rastignac
24.10. 20:26
29
Olen Curren kanssa samaa mieltä. Ja miksi Riihiranta ei voinut puhua suoraan Currelle aikoinaan, vaan nyt? Ehkä sillä lailla saa kirjaa myytyäAvaa lainaukset
Riihiranta ei puhunut suoraan ensinnäkään siitä syystä että hän ei osannut aukaista suutaan - ei englanniksi eikä ruotsiksi. Ja Curre ei osannut suomea (niin yksinkertaista kuin se Riihirannan tapauksessa varmaan olikin). Satuin olemaan Kanadassa samaan aikaan kuin Riihiranta ja Ketola alkoivat pelata siellä. Riihirantaa ei koskaan haastateltu TV:ssä erien välillä - syynä tietysti se ettei juro harvasanainen mies osannut englantia.
Lainaa

24.10. 20:30
9
Kirjoihin pitää keksiä aiheita, muuten niitä ei lue kukaan. Koskee myös Antti Rinteen kirjaa.Avaa lainaukset
Ehkä on hyvä,että persut eivät osaa kirjoittaa. En kannata demareita, kokoomusta enkä kepua mutta antikannatan persuja.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
J
44
Curre oikeassa toi ihan uuden ajattelutavan suomi kiekkoon

46
Hexillä hölskyy, ymmärrettävää vanhalta mieheltä, joka ei pelaajaurallaan voittanut MM-kultaa vaan Curren ja joukkueen avulla sai ansiottomana MM-mitalin 95 joukkueenjohtajana. Se siitä Hexin höyryilystä!
Lainaa

Onko tuo nykyinen elämänkerta-vimma joku keino mustamaalata aikalaisia ja nostaa omaa häntää?
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti

11
Jääkiekko on hieno laji ja kiinnostava seurata. Mutta: se on kuitenkin (herraisä) vain peliä - aikuisten ihmisten leikkiä. Ei mikään elämän ja kuoleman kysymys. Jotkut vieläkin märehtii jotain vuosikymmenien takaisia? Mitään ei olisi tänään juuri toisin, oltaisiinko sitten voitettu yksi kulta lisää vai ei, sadan vuoden päästä ketään ei kiinnosta, että montako kultaa voitettiin vuosisata sitten. Se pelaamisen nautinto, hyvä peli ja kansojen kohtaaminen hyvässä hengessä tuossa pitäisi olla se pääasia.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
de glider inn så in i nordea
24.10. 20:58
52
Pyhäinhävästys tältä hexiltä. Kiitos vielä Curre minkä teit.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
mika
24.10. 21:08
33
Heikki Riihiranta en koskaan ole arvostanut tätä kaveria ei ole saavuttanut mun mielestä mitään ( missä tää on ees pelannut?). Kurre on paras valmentaja joka suomella on ollut eka on aina ekakerta
Lainaa


0
Viisaat katsovat aina eteenpäin ja toimivat sen mukaan että asetettu tavoite saavutetaan.

Arviot vastakohdista on sitten jokaisen itse arvioitavissa.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
Poke
24.10. 22:50
1
Nyt taas media ahdistaa.
Eihän sitä kukaan halua tällaisia juttuja itsestään julkisuuteen.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti

9
Curre Lindström on oikeassa. Riihiranta on pikkumainen, juoruämmien tapainen selkäänpuukottaja. Ja on aika ikävän näköinen muinaissuomalainenAvaa lainaukset
Taitaa olla aurikokuninkaan tapaan, sellainen minä minä tyyppi, ja sen verran jo sekaisin että aika kullannu muistot? Olihan toi suurin pudottaja ohjelma niin suuri riman alitus tamilta että rapisi se viimeinenkin 1% arvostus miestä kohtaan ojaan 😂 dementia kun vaivaa, niin sit keksitään kirjaan tarinoita...
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
Pjl
24.10. 23:07
9
Näitä kohukirjoja putkahtelee viikoittain. Toinen toistaan raflaavampia. Jätän lukematta, lööpit ovat tarpeeksi inhottavia.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
Poksu
24.10. 23:11
23
Hexi on nyt ihan pihalla taas... Silti Curre on äijä ja ei lähde lianheittoon mukaan.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
akitsugu
25.10. 7:18
0
Kyllä se taitaa olla että Riihirannan pää on se mikä lipsuu ei mikään muu.
Lainaa
Ilmoita asiaton viesti
veepee
25.10. 7:28
1 2 3 4 5 6
Currelle suuret kiitokset kaikesta mitä on tehnyt suomen jääkiekkoilun hyväksi.
Lainaa..muokkamista  kuokkien teroitusta ja lyijjy kynien talteen laittoa tänään..sekä alumiini astioiden kierrätykseen vienti.   kussillan ja tampereen tuotanto pistehissä..ja valuraudankin kujalla...
ll...saappaat ja lauantai...saapppaat nähdä tänkin päivän otsikot..ruottalaisella pikkupaikkakunnalla oli kauhee hälytys lööpit teki myyntityötäään
joku oli kurssikeskuksen ajan vietteeksi porsliinimukinsa rikkonut ja kurssikaverin poskeen oli tullut haava   sorvin lastujen lomassa..tummaihoisen verta vietiin sitten vanhalla saabilla   arvaamiskeskukseen ..........bensa perkkele loppui ja hinaaja vulkaanus  paasi linnoineen toi soppaa...mutta rahhaa ei ollu millä maksaaniinpä mamuja syytettiin petoksesta  viisisatasen   vatanen.  ja Katainenkin..puuttui asiaaan...pahoinpitely n lisäksi tuli linnaaa...petoksesta  kavalluksesta .  ryysyrannnan joosepille tuli kiirus kiirastorstaina koska silloin oli kolmas epä virallinen mettä härmäläisten kaljoiytelu ehtoo...hieman ontuen sittenm sosiaalitoiniston tädin tykö...hinnaaja sai biidraagi  amummon kukkarosta..voi mummo parkaa kun näytit kukkarosi.. ja maalla mökissäsi asut..yksin ja mamut tuo ruokalaatikon siivoavat käpän..ym
..jaa joo ne aamun asperiinit ja hota lippu kassu herkko ja..vastarannan eeru kämäräinen..se on korvikkeen aeka parkkuu lanssilla
Sivuja: [1] 2 3 ... 25