Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - suhmura

Onkos muilla osuuskunnilla samanlaiset kannustimet maidontuottamiseen?  Aika hyvä kannustin sekä vanhoille että mahdollisesti uusillekin tuottajille  :P http://www.maitomaa.fi/etusivu/
tässä suora lainaus Olvin ja Maitomaan tiedotteesta:
OLVI TUO MARKKINOILLE ANGRY BIRDS –VÄLIPALAJUOMAT

Olvi lanseeraa tammikuussa maitopohjaiset Angry Birds -välipalajuomat. Juomat ovat Olvin ja suonenjokelaisen Osuuskunta Maitomaan yhteistyön ensimmäiset hedelmät ja viitoittavat Olvin pyrkimyksiä laajentua ennakkoluulottomasti uusille tuotealueille. Kuluttajatarpeiden määrittelyssä terveellisemmille juomatuoteryhmille on ollut mukana ravitsemusasiantuntijana Verso Oy:n toimitusjohtaja Annika Mäyrä.

Uudet Angry Birds -juomat ovat maistuva ja terveellinen vaihtoehto välipalaksi ja ne valmistetaan Suonenjoella, lähialueen maitotiloilla tuotettuun maitoon. Juomat sisältävät aitoa marjaa tai hedelmää, B2-, B12- ja D-vitamiinia sekä kalsiumia ja proteiinia. Juomat ovat täysin laktoosittomia.

Angry Birds Berry Shake ja Angry Birds Fruity Shake -juomat pakataan Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävään 0,33 litran kierrekorkilliseen Tetra Prisma Aseptic Dream Cap -pakkaukseen. Uudelleen suljettava kierrekorkki mahdollistaa välipalajuomien nauttimisen vähän kerrallaan.     

ja tässä lisää aiheesta: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/savolaiset-jalostivat-maidosta-terveysv%C3%A4lipalan-1.30191 
Mitä kaikkea pitääkään tietää,jos palkkaa työntekijän esim.virosta, latviasta tai liettuasta? Kertokaa kaikki mitä tiedätte. Kokemukset ja muut. Nyt on kyse työntekijän/-tekijöiden palkkaamisesta suoraan eikä minkään vuokrafirman kautta.
Noh niin kerronpa lyhyesti miten tilaamme on tarkastettu:
elokuussa 2008 EU-tarkastus ponien ja hevosen osalta
tammikuussa 2009 Hyvinvointituki tarkastus ja 30% korvamerkeistä
31.08.2009 Eu-investointituki tarkastus, kirjanpito+rakennus+kilpailutukset
1.10.2009 Laaja Peltoala tarkastus+visu,lohkokirjanpito,lannoitteiden ostokuitit,perinnebiotoopin hoitopväkirja, lanta-analyysit, viljavuustutkimukset, typpianalyysit ym ym ym
Ja nyt huomenna 07.10.2009 laaja nautaeläintuki tarkastus, kaikki korvamerkit, ostokuitit vuosilta 2006-2009, poistokuitit 2006-2009 ym ym ym

tämän lisäksi kuulemma joudumme lannoitevalvontaan talvella sillä laaja peltoala tarkastus ja lannoitevalvonta kulkee ns "käsikkäin".

Onko muille sattunut samanlaista ajojahtia MAVIn taholta? Tämä alkaa jo tosissaan rassata päässä ja normaalit työt kärsiä jatkuvista tarkastuksista kun koskaan kaikkien näiden vuosien ajalta ei ole ollut mitään huomauttamista ikinä missään eikä tule nytkään olemaan.

Kaiken tämän lisäksi verottaja tarkastaa kirjanpidon kolmen vuoden ajalta.
Rakensimme navettaa pari vuotta jossa pohjan kaivuutyöt teetettiin urakoitsijalla. Sitten ostimme kimppakaivurin jota käytettiin navettaa rakentaessa lähinnä makuualueiden ja lattioiden muotoiluun ja elemnttien nostoon. Nyt olemme joutuneet verotarkastuksen kohteeksi ja verottaja huomauttaa että tämä ostamamme kaivinkone ei voi kuulua maatalouden kalustoon vaan se pitäisi laittaa rakennuspoistoihin?!?! Siis voisiko tai osaako joku selittää tämän logiikan tässä ja miten minun pitäisi nyt toimia tässä asiassa?
Noh niin pitäisi saada 2700 olkipaalia pinottua jollain järkevällä tavalla jottei tarvitsisi mitään varastoa ruveta rakentaan. Kertokaapa kokemuksianne miten ne kannattaisi kasata? Ja jos ois linkittää vaikka havainnollistava kuva mukaan niin olisinpa todella kiitollinen.
Kertokaapa kokemuksianne kuivalannan levityksestä? Millä vaunulla saadaan tasaisin levitysjälki ja mitä pitää ottaa huomioon vaunun hankinnassa? Meillä on vasta tänä keväänä ollut ensimmäisen kerran tarvetta moiselle ja urakoitsija kävi suihkimassa kuivalannat levälleen. Levitystulos ja -tarkkuus järkyttävän epätasaista. Multaus tehdään lautasmuokkaimella ja paikoitellen lantaa oli aivan hirveästi ja toisessa kohdin ei juuri mitään. Vaununa oli 19 kuution Bergmann jossa oli takana sellaset levityslautaset. Lietteenlevitykseen tottuneena työnjälki oli hirveää katseltavaa. Kuivalanta oli hyvin palanutta silputun oljen/lannan sekoitusta.
Kertokaa hyvät raatilaiset kaikki mahdolliset kokemukset tuubikäärinnästä? Mitä pitää ottaa huomioon, onko muovilla väliä, paljonko olette todellisuudessa saaneet säästöä muovikustannuksiin? Mimmosilla muovikerroksilla minimissään saatte rehun tuubeissa säilymään? Kaikki tiedonmuruset tarpeen...
Palstalla oli aiemmin juttua käärintäkalvoista mutta onko kellään kokemusta mustan käärintäkalvon käytöstä pyöröpaaleissa? Saako sitä Suomesta ja jos saa niin mistä? Tuolla juu tuubissa näkyy olevan suhteellisen paljon videoita paalinkäärinnästä joissa käytetään mustaa muovia. Äkkiseltään vois kuvitella sen olevan halvempaa, vaan onkohan? Kannattaakohan sitä käyttää eka teon paaleissa vai vasta syksymmällä,meinaan jotta lämpenöökö se paali siellä mustan muovin alla enempi?
Kertokaas mistä olette tilanneet siirrettäviä väliaitoja ja yleensäkin aitoja joilla rakennella erilaisia ajokujia käsittelyparteen taikka siirtoihin? Tarvetta ois sellasille mutta onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja kuin goosehill beef servicen aidat?
Kasvintuotanto / rahtikuivauksen hinta
: 01.10.08 - klo:18:32
Kertokaapa kokeneemmat millaisia hintoja pidätte rahtikuivauksessa? Meillä käytössä 160 hl:n kuivuri jolla osittain kuivataan hakkeella ja tänä syksynä jouduttiin käyttämään öljyä lisälämmön saamiseksi. Missähän haarukassa tai miten kannattaisi laskeskella kuivauksen hintaa. Aiemmin kuivattu vain itselle ja syksyn märkyydestä johtuen isännät päättikin luopua kylmäilmakuivureistaan tänä syksynä.
Eli tilanne on tämä että meillähän on karjatunnus olemassa lypsylehmille ja lihasonneille. Nyt on rinnalle kuitenkin tulossa myös emolehmien kasvatus ja herääkin kysymys olisiko järkevää ottaa emokarjalle oma karjatunnus. Miten muut olette ratkaisseet kyseisen ongelman ettei noiden emojen poikimavälit sun muut tiedot tulisi sotkemaan lypsylehmien keskiarvoja ja tuloksia. Miten kahdella karjatunnuksella onnistuu esimerkiksi kaikki eläinkirjanpito. Onko vaikutuksia tukilappujen täyttöön entäs miten sitten tilatunnuskytkennät jne. Auttakaa ja valistakaa tietämätöntä.
Onko kellään kokemusta Pellonpajan kalusteista? Miten ovat kestäneet käytössä? Kuulin nimittäin eräältä tuottajalta tapauksista jossa oli asennettu pihaton makuuparsikalusteet 5 vuotta sitten ja tänä keväänä huomasivat niiden olevan juuresta täysin puhki ruostuneita. Nyt käydään vääntöä siitä kuka ottaa vastuun. Heillä on myös -90 luvun alkupuolella samaisen firman kalusteita ja ne on kestäneet hyvin. Olisi hyvä tietää laajemmaltikin millaisia kokemuksia teillä on?
Sivuja: [1]