Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - trmitja

Onko kukaan parantanut arskan elevaattorien tehoa muuttamalla  avokuppeja tai jotakin vastaavaa kuin antilla on . Itsellä arska ja tornumi ja suurin ero on  ahtaus hihnapyörän ja seinänmän  välissä . En tiedä johtuuko se siitä vai mistä mutta kostea vilja ei mene arskalla kovinkaan hyvin . Onko tässä muuta vaihtoehtoa  vaihtaa koko elevaattori. kiitoksia etukäteen
Vapaa sana / Vaalittu tarina
: 06.04.19 - klo:21:38
Vaalittu tarina
Olipa kerran ,aina pitää aloittaa samalla tavalla etteivät ihmiset luule todeksi saduksi .
kerran eräs puolue skandinaavisessa valtiossa piti risteilyä vaalien alla ja nimittivät itseään  skemareiksi . Risteily oli sujunut suunnitelmien mukaan ja runsaita pöydän antimia oli nautittu  ,liemi virvoikkeita  siinä määrin runsaasti että karaoke laulun aikana oli eräälle puolue akrtivistille noussut kyynel silmään .Laulaja oli hyvin tunteikkaasti tulkinnut kappaleen aavan meren tuolla puolen jossakin on maa että komsol nuoren mieleen oli tullut miksei mellläkin vois  olla .Jamppa kirmaisi puolue eliittien luokse ja kertoi ideansa . Kaapataan laivaja karataan pois kepulandiasta  . Hetken Hantti vastamäki ja muut puolue pomot miettivät , aika radikaalia .Otettiin pienet ja isotkin neuvoa antavat . Miettiin ja otettiin ja mietittiin .Loppu tulema oli kaapataan laivaja suunnataan se autiolle saarelle  .Olisihan se uudellainen skemarilandia laulettiin että tää viimeinen veijo laulua (taistot oli kaasutettu viime sodissa)
Marssittiin kapteeniin luokse ja sanottiin laiva on kaapattu .
Kapteeni ihmetteli että mitä nyt .Ei tiedän kannata laivaa kaapata vaan vuokrata niin päästään paljon helpommalla . Manna ja Hantti vastamäki olivat  hyvin ilahtuneita mutta miten se raha puoli oikein järjestetään . kapteeni sanoi teillähän on pörsi yhtiö jakamo , se riittävä takuu laivamatkailuun .Niin onhan se oikestaan  meidän rahoilla tehty sanoi vastamäki.   Suunnaksi otettaisiin päiväntasaajalla oleva autio saari
Käsijarru käännöksellä käytiin Ahvenan  maalla  ja lyötiin tankit täyteen ainakin viinaa ja virvoikkeita , no ruokaakin.
Sinne jäi taakse kepulandia , 8 min ilmaiset työ ajat , pakkaset ja pekkaset,lumen mättö ,
*****maiset maalaiset jotka tukijaisilla aina elävät .
Kuullutettiin ennen laivan lähtöä että ken mukana on se pääsee paratiisiin ,eläkelläiset sanoivat tämän olevan parempi tarjous kuin se vappu satanen
Matkaan meni muutama päivä ja yhtenä ihanan lämpimänä päivänä saavuttiin vihreän paratiisi saaren rantaan . Aurinko kimmelteli aaltojen pinnasta luoden kuin hopeisen käytävän saarelle. Ankkuroitiin laiva rannan tuntumaan ja avattiin peräpuolen lastaus kannet. Iloinen seurue kahlasi turkoosin värisessä vedessä rannalle . Naurettiin ja iloittiin omasta paratiisista .Näin meillä meni ilosesti pari viikkoa paratiisissa 
Laivan kapteeni sanoi että ei täällä enää jaksa notkua ja taitaa tämä tulla aika kalliiksi seisottaa laivaa pelkästää buffetin takia ,eikä ruuatkaan riitä kovin kauan . Töräytti torvea ja sanoi että nyt kyytiin ne jotka suomea tarvitsee . Ei sinne montaa noussu, muutama aktiivi malli kansalainen lähti ilmoittautumaan.
Hieman liikuttunut Hantti vastamäki piti puhetta  ja sanoi olevansa ylpeä  omistansa ja rintaman pysyvyydestä .

Muutaman oleskelu päivän jälkeen oli havaittavissa orastavaa liiketoimintaa  , vanhemmat lesket olivat käsittäneet väärin niin sanotun me too kamppanjan . Heillä ei enää ollut huolta hedelmien eikä vedenhausta metsistä  . Me etoo  sanoivat nuoremmat  puolue akrtivitsit eikä tähän lystiin  lähteneet . Muutaman helteisen päivän jälkeen alkoi kuulua  puhetta koti ikävästä .             Puolueen jäsenet olivat myös unohtaneet  tulevat eduskuntavaalit . Syntyi tavaton huoli että millä sitä yhteyttä pidetään kotimaahan .
 Savumerkki keksi joku .ei kun tuumasta toimeen .Erinlaisia savumerkki  versioita lähti taivaalle . Meni muutama minuutti niin intiaani meloskeli paikalle.Syvä helpoituksen huokaus  kuului monen suusta   ja Intiaania rynnättiin vastaan rannalle  .

. Valkoisella miehellä joku hätä  ei ymmärrä teidä merkki välillä tulla hätä väli so välillä te  tämä kuulosta  muinaselta kepulandia kieleltä  .Mistä pirusta se tietää ihmetteli Vastamäki. No ongelmaa ryhdyttiin ratkomaan .Maksusta tuli erimiellisyyttä ja intiaani sanoi ettei me etoo kampanjan naiset oikein käy ,minulla samalla laisia  aiankin puoli tiipiitä kotona en tarvitse. Intiaani hypähti kanoottiin ja katosi . Sinne mureni ajatus kotiin pääsystä.
Mitäs nyt keksitään   , no kiljutaan yhdessä . sitä mietiskeltiin ja todettiin miksei . Joku  sen keksi että kiky hän on  KILJUTAAN YHDESSÄ  .Helpotuksen huokaus kuului väki joukosta ,tätäkö me ollaan niin kiivasti vastustettu Kikyä  .Tuumasta toimeen ,hirveä kiljuminnen alkoi .meteli oli sanoi kuvaamaton .
USA  lautasanntennit jotka kuutelevat avaruuden kummallisia ääniä höristelivät  korviaan . Päivävuorossa ollut kuulojoukkojen alikersatti ihmetteli  ihmeelistä ääntä .Ensin  on eliminoitava sisäiset äänen lähteet ajatteli alikersatti  Ja tutki ruokalassa olevan mikroaalto uunin ja wc;n . (tapahtunut  oikesti Austraaliassa) . Järkyttävä ääni vain kuului yhä selkeämpänä . Kuulojoukkojen kapteeni hälytettiin ,sateliitit suunnattiin ,pelättiin ulkomaailmojen invaasioita ja kaikkea mahdollista jopa   Neuvostoliiton salaisia aseita  . Kiihtyvä meteli tuntui tulevan joltakin päiväntasaajan kohdilta tulevalta saarelta .  Laivasto lähetettiin tutkimaan asiaa
Tarina sai onnellisen lopun kikyä tarvittiin ja yhteisymmärrystä jotta kotiin päästiin .
No mitä tarinasta opittiin no ei mitään .skemaritin olivat palanneet viime metreillä vaali veijojen  tuoksintaan . Hetkellinen haaveilu paratiisissa oli saanut  kannatusmittauksissa  kurssit vain nousuun . Joku jo sanoi että olisitte pysynyt siellä yli vaalien niin vaali voitto olisi ollut ylivoimainen . Ei olisi tarvinnut selitellä milloin mitäkin ilmasto tai vappu satasiin johtaneita vastamäen selityksiä sanoi vanhempi skemari kannattaja. Oi ihana Demokratio  jyllää vaaliimme  yllämme …

   Davatonta  yhteiskunta vastuuta
Täytyy sanoa että on suurenmoista yhteiskunta vastuun osoittamista kun eräässä pakkaamossa on siellä yläpäässä päälliköitä mittava määrä .  Avuksi tulleet gammel danskin hörppijät on mukana leveillä hartijoilla . Viljelijä osuuskunta on kuljettanut tätä valiojoukkoa mukana jo  kymmenen vuotta . Ajatelkaa millaista verotuloa yhteiskunta on saanut tällaisesta  määrästä  huippu osaajia .Tämä uskomaton kyvykkyys on kyllä huomattu muissakin pakkaamoissa . Ajattelinkin kuinka muut voivat pärjätä ,lähes samankokoisella  kilpailijalla ei ole kuin 2 ihmistä toimistossa .

Hivelin kuudesti laukeavan  sileätä pintaa . karhea perä antoi rauhallisuuden tunteen nahkaista sormikastani vasten  . Iskurin liike tuntui varmalta ja toimivalta .
Anteeksi arvoisat lukijat ajatus lipsahti lännen kirjoihin joita pikkupoikana luin  . Morgan Kane ja haaska linnut ratsastaa

Kesä ,  aitan huopakattoon vesi ropisi ja ruuti oli kuivaa,    . Välillä voi keventää ja ottaa korkeajännityksen käteen ,spitfire kanaalin yllä edessä savuava mersu  .Sieltä on peruja saksan kieleni sujuva käyttö . Sanasto vaan ei oikein ole sattuvaa messuilla käydessä.

T , Hemmo Siira
Muut tuotantoeläimet / Davaton Joulutarina
: 25.12.16 - klo:13:20
Davaton Joulutarina

Olipa kerran  maamme läntisessä kolkassa  osssukunta nimeltä mulklandia . Sen Itsevaltiaana toimi kunnan nimeä kantava henkilö,  mutta käytettään tarinassa nimeä  Jorma . Kasvaessa hän sai  suurviisirin tittelin ja hänestä kasvoi oikein   Iso Jorma . Lakeijoiksi valittiin aina uskollisia alamaisia, jotka pitivät kiinni Iso Jorman  asemesta .Lähimmäksi valittiin intiaani Päällikkö  Vilvoittava vesi , joka oli ollut firman siivouskomeron päällikkö . Eräänä päivänä  porukasta halusi irtaantua kolme tietäjää, jotka ei olleet idästä vaan aika lännestä .Nämä lännen miehet perustivat pakkaamon  nimeltä Manix . No tästä poru ja toru nousi . Vilvoittava vesi ja Iso Jorma huusivat suureen ääneen että ei ne pärjää  . Ei markkinoille pääse kuin hinnalla .Maniksin miesten Camelit on vaihtunut mersuihin ja  miehet on palkittu monella renikalla .  Iso Jorma huutaa, että ei ne kauaa menesty  kohta ne kaatuu. Niin 10 vuotta on nyt kulunut. Epäilylle ei sijaa annettu  jos lakeijat halusivat kokoontua ilman Iso Jormaa.  Ripitys oli kovaa ,ja uhkailua etten enää ole sinun kaveri enkä leiki enää sinun kanssa . Seuraavana oli vuorossa kai jonkunlainen kaiku ,kun 15 viljelijää perusti uuden pakkaamon. Iso Jorma huutaa, ettei ne voi pärjätä, ei markkinolle pääse kuin hinnalla .Ei meissä mitään vikaa ole .       Onneksi karkasivat ( kertojan oma kommentti )ja kiekuivat mennessään .

Iso Jorma ja intiaani päälikkö vilvoittava vesi pohtivat suurta strategijaa kuinka pitää pöllöt ja muut viljelijät ojennuksessa . Kutsuttiin apuun punainen risti . JÅÅÅÅ  suotiin gammel danskin pitkiä ryyppyjä ( yäk) , luvattin hienoja näkymiä . Lähimmät lakeijat nyökyttelivät päätänsä ,että nyt ropisee rahaa kirstuun, punainen risti pelastaa meittit . Niihän se on nähty ,ettei valloittaja ole mikään hyvän tekijä .

Vilvoittava vesi kutsuu kongressin koolle . Vakava  tilanne ,mulkkua  liikaa, ei sovi markkinoille .( Täytyy huomata ,että tämä on katala juoni kostaa kaikille muille menestyville yrityksille ja sotkea markkinat) . Finlandiaa sykkii jumalaton määrä sellaisia munia mitä ei ole edes olemassa . Hinnat romahtavat ja syyllinen löytyy ,HÄKKIMUNIA on liikaa . Helpotus on kaikille suuri, ainakin syyllinen on löytynyt paitsi häkkituottajille. .
 Tuottajia pakenisi suinpäin ,mutta vilvoittava vesi on tehnyt sopimuksen vanhan Neuvostoliiton malliin- irti ei pääse kuin ampumalla itsensä tai tekemällä konkurssin.

Iso Jorma arvio tilannetta : nyt taitaa tulla suuri muna kokkeli   .  Joku on uhrattava  . Iso Jorma ampaisee  punaiseen ristiin niin että takin liepeet lepattaa . Hökäisee valloittajille,  Intiaani pääliikkö vilvoittava vesi saa lähteä.
 
Uskottavuuden synkkä viitta karkoittuu, Iso Jorma on palannut talliin  ja uuden Urpon etsintä aloitettu

Löytyykö yhtä uskollinen messias joka lausuu mantran : Ei meissä mitään vikaa ole muissa se on ja  omissa häkkituottajissa

Hyvää Joulua kumminkin  t Hemmo Siira
Vuokra sopimus loppui syksyllä kuivurista  ja ajattelin hankkia Arska tai Mepu merkkisen vaunukuivurin. Onko raatilaisilla jotain näkemyksiä kumpi kannattaa valita ja minkä kokoisena (tilalla on peltoa n. 80ha). Kiitokset jo etukäteen :)
Sivuja: [1]