Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - heksa100

 Alkanut tässä hieman ihmetyttää toi Delavalin toiminta, kun on viimeisen kuukauden, yrittänyt metsästää lypsimen keskuskappaleeseen pientä muoviosaa, joka päästää ilmaa lävitseen, siis ilmareikää, kuten meillä sanotaan (varaosanimestä en tiedä).
 Huoltomies on useamman kerran viikossa odottanut lähetystä, mutta eipä ole ollut yhdessäkään mukana. Nyt Helsingin pää väittää, että alihankkijalla on toimitusvaikeuksia. No perkele, jos yhden osan pienen muoviosan tekemiseen menee kuukausia, niin kannattais vaihtaa alihankkijaa.
 Nyt on kaikki hieman kolhiintuneetkin jo käytössä ja huoltomieskin toi varastostaan käytettyn rei´än, joten nyt pitää kohta itse tehdä puusta kyseistä osaa.
 Onks muilla näin vaikeaa saada Delavalin osia: meidän kommentti on aiemmin ollut, että kun me tilataan Delavalilta jotain, niin malmia aletaan vasta louhimaan tilauksen jälkeen, mutta nyt kommenttia saa muuttaa muotoon: aletaan öljyä poraamaan tilauksen jälkeen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Seleeni
: 16.01.13 - klo:15:40
Tuli noita juttuja lueskellessani mieleen, että eikö kaikki käytä seleeniä rehustuksessa, kun sen puutteeseen säännöllisesti keskusteluissa viitataan?

Meillä aiemmin ollut Hivenen e-seleeniä ja nyt Melican vastaavaa, syötössä ollut kaikkineen 20 vuotta seleeniä jossain muodossa. Eikä ole ikinä ollut seleenistä johtuvia ongelmia.
Aattelin ihan julkisesti ihmetellä, kun olen Multivalle useamman sähköpostin, eikä kukaan viitsi (ei mene ehtimiseks, kun on mennyt jo kaksi kuukautta ekasta yhteyden otosta)viestiin vastata vaikka vastaus viestiini olisikin kielteinen. K-maataloudesta ei tässä asiassa ole apua.

Itselleni sähköposti on helpoin tapa asioida ja sillä olen monet asiat ensin selvittänyt ja sitten myös kaupat tehnyt. Puhelinta en viitsi nykypäivänä edes mukana pitää, kuin korkeintaa peltohommissa ja sielläkin vain siksi, että joskus on pakko soittaa apua.

Useimmat yritykset, kyllä vastaavat kiitettävän nopeasti, kun jotain kysyy. Toisaalta taas, vaikka pistää vastauspyynnön, niin  mitään ei kuulu, koskaan.

Mikä on muiden näkemys noihin vastaamisiin?
Metsätalous / Energiapuukoura
: 02.11.12 - klo:19:37
Tuntuu olevan noilla energiapuun kerääjillä kiirettä, kun on viimeiset viisi vuotta ollut yksi tilattuna poistamaan pellonreunoista puut, muttei ole vielä ehtinyt. Tosin syynä taitaa olla osin sekin, että ottaisin puut itselleni ja hakettaisin ne omaan käyttöön, kun taas yrittäjä mielellään ottaisi puut itselleen ja myisi ne hakelaitokselle.

Eli asiaan:

Onko kokemuksia noista Koneagriassakin olleista energiapuukourista, jotka asennetaan mettäkuormaimeen ja saadaa samalla kertaa ne kärryllä poiskin. Itsellä ei ole muuta kokemusta laitteista, kuin mitä youtubesta olen katsellut ja siellähän ne aina näyttävät toimivan täydellisesti, kun kuski on niillä jo tovin ajanut ja tietää mitä kannattaa yrittää poikki.
 Karsinta ominaisuutta en ole ajatellut, koska oksainenkin puu menee hakkurista läpi, eikä ojanpäälle viitti niitä oksia tiputella.
Taas osoitti kyntöaurat vahvuutensa tässä kelissä, Mustialan muokkauspäivässä.

Ekotjänsti joutui nostamaan jopa kädet pystyyn, kun ei kulkenut.
Onkos kellään kokemuksia näistä nurmenkylvö/nurmenhoito latapiikkihärveleistä.

Tossa selatessa löytyi ainakin kolme valmistajaa: He-va, Einböck ja Nord Millsin Apv.
On tässä viimeaikoina tullut ongelmaksi kaksoset, jotka eivät ole edes syntyneet. Maaliskuun jälkeen on kolmella lehmällä ollut kaksosvasikat, joista ei yksikään ole syntynyt elävänä.
 Eka loi edellisellä lypsykaudellaan, siemennyksestä 6 kuukautta, pikkukissan kokoiset vasikat. Herui jonkin verran ja on nyt siemennetty uudestaan.
 Toinen piti vasikat lähes täyden ajan, mutta kun piti poikia, niin toinen vasikka yritti ulos nenä edellä. Ja kun saatiin lopulta ulos, niin oli jalat jääneet kehittymättä normaaliin kokoon. Toinen oli normaali vasikka, tosin kuollut, kun kesti toi ekan ulos saanti liian kauan.
 Kolmas taas ei meinannut millään luopua vasikoistaa, vaan ei alkanut turvottaa utaretta eikä näyttänyt muutenkaan tiineeltä lehmältä vaikka tunnutus olikin menossa. Meni kaksiviikkoa yli ja siementäjät ja eläinlääkärit epäili ettei kaveri ole ollenkaan tiine. Siementäjä kokeili ja tunsi yhden "ison" vasikan. Eläinlääkäri antoi, kolmen päivän välein, käynnistyspiikit ja jos ei olisi itään tapahtunut, olisi lähtenyt korkealaitaisella. Sen verran paikat aukes, että saatiin kiinni "vasikasta" ja ulos, sillä seurauksella, että luultiin katkeavan rei´ällä, mutta olikin kaksi  vasikkaa. Koon perusteella arvioitiin, että olivat muumioituneet noin kolme kuukautta sitten. Ei ole utare turvonnut ja maitoa tulee 3 desiä päivässä, eläinlääkärin mukaan ei oikein ole toivoa herumisesta, joten taitaa kohta lähteä kuitenkin, sillä yli vuosi maidotta paikkaa viemässä alkaa oleen liikaa.

Ihmetyttää vaan, toi kaksosten määrä, sillä yleensä niitä on ollut pari viidessä vuodessa, mutta jo nyt kolme vuodessa.
Millaisia kokemuksia löytyy Ekotjänstin myymästä Pneumaticstar:ista?

Pitäisi olla heinänkylvön monitoimikone eli kaikki onnistuu, mutta onko näin?

http://www.youtube.com/watch?v=TcHFJDVtb3Y

Jos kerran jostakin pitää, niin miksei sitä voisi myös näyttää  :D.
 Jaa niin kai nää Belarus-traktorista kertoo  ???
Luin tossa Maaseudun Menneisyyden nettitekstin korvamerkeistä, jossa Evira sanoo ettei ole saanut tietoa huonontuneista korvamerkeistä.

Nyt taitaa olla hyvä aika laittaa palautetta eviran nettisivujen palautekohdassa, jotta saavat tietoa huonosti pysyvistä merkeistä.
Oikein ihmettelin tota edellistä delaval-ketjua, aloitettiin varaosien kalleudesta ja päädyttiin mollaamaan huoltomiehiä.
Meillä on hyvät välit omaan Delavalin huoltomieheen, koska: 1. Hänet saa aina kiinni, jopa sunnuntaina ja hänen loma-aikanaan on saatu hänen avullaan koneet taas käyttökuntoon. 2. Huollot on aina tehty, kuten aiemmin kerroin, ainakin kuukauden sisällä sovitusta. Lehmähän on kuin kello ruuan ja lypsyn suhteen. Jos huolto aamuna soitettaan ja sanotaan, että jossakin on kone rikki, niin menköön sinne, jotteivat elukat kärsi. Meille sovitaan uusiaika ja se on yleensä pitänyt, sillä eihän täällä Pirkanmaalla sentään joka päivä ole koneet rikki ja kysehän on huollosta, jolla etsitään kulumat, jotka korjaamalla estetään nuo rikot. 3. Huoltomies on ainakin meillä ainoa taho, jonka kanssa käymme kauppaa Delavalin tavaroista/koneista, sillä aiempi kokemus sai ymmärtämään etteivät myyjät tiedä myymistään koneista tuon taivaallista ja vain huoltomiehen kanssa käytyjen keskustelun ja navetassa pyörimisen jälkeen saatiin nuo koneet sopimaan ja toimivat vieläkin (ostettu 2000).
 Jos teillä valittajilla on huonoja kokemuksia Delavalin huoltomiehistä, niin eikö teidä kannattaisi etsiä muita teitä hommata noita osia rikkoutuneisiin koneisiinne ja korjata koneenne itse. Jos löydätte sellaisen varaosapaikan, niin valistakaa minua tyhmää. Hinnathan eivät ole huoltomiesten päättämiä, vaan ahneiden Delavalin pomojen, jotka seuraavat suu messingillä, kuinka heidän "hyvät" tuotteensa tuottavat voittoa.
 Jättäkää nyt sentään nuo huoltomiehet rauhaan, sillä ainakin osalle lehmiä he ovat ainoa taho, jolta saada apua, kun omistajan sormi menee suuhun. Eikä tuo 70 euroa/tunti ole mielestäni kauhea taksa, kun ottaa huomioon, että apu on aina lähellä, jopa sunnuntaina kello 22.
Kasvintuotanto / Peltotuhka
: 08.11.10 - klo:15:24
Osui tollanen ilmoitus Maaseudussa silmään, pitäis olla kalkitus/lannoitus ominaisuuksia.
Onko kukaan levityttänyt/levittänyt kyseistä ainetta pellolleen ja mitä siitä on seurannut?
Voi olla että asiasta on aiemminkin keskusteltu, mutta kun ei ole aiemmin ollut tarvetta tiedolla, niin ei ole tullut luettua, enkä nyt viitsisi kauheasti perehtyä historiikkiin.

Eli miten on onnistunut viljan kylvö keskipako levittäjällä ja millaisella työjärjestyksellä olette viljaa kylvänyt.

Ajatukseni on ensin kerran äestää hankmolla, jonka jälkeen kylvän ensin apulannan ja sitten viljan keskipakolevittimellä ja sen jälkeen äestän toisen kerran varpajyrällisellä joustopiikillä (piikit muutaman sentin varpajyrän alla) ja tilanteen mukaan kenties jyrään pellon. Onko mitään järkeä tehdä noin (tai ei näissä hommissa yleensäkkään ole mitään järkeä) ja voitte kertoa miten kannattaisi tehdä. Maalaji on multa.

Tarttee vaan tehdä kiertokoe viljalle levittimellä vai onko jollakin seosviljasta (ohra/kaura) säätötietoja bogballe M1:sta?

Uusien viestien määrä agronetissä on suoraan verrannollinen ulkona vallitsevaan säätilaan?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Rehunäyte
: 09.11.09 - klo:18:58
Onko muille osunut meijerin kautta tulleina Artturin "sulkeutumattomia" näytepusseja?

Itse olen nyt laittanut kaksi näytettä liikkeelle, eikä tänä syksynä maitoauton mukana tulleista Minigrip pusseista kumpikaan suostunut sulkeutumaan. Kun otin varastosta viime vuotisia pusseja, niin sulkeutui heti, ilman suurta ponnistusta. Lisäksi noi uusien pussien sulkujutut on poltettu niin, että reunassa olisi reikä, eikä päädyt sulkeutuessa voisi mennä yhteen, jos saisi edes keskeltä kiinni.

Asia on pieni, mutta kirjoitetaanhan täällä muutenkin "puuta heinää" aika yleisesti.
Sivuja: [1] 2 3