Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - nakkisormi

Painepesuri ostoslistalla ja kiinnostaisi investoida kuumavesipesuriin. Sillä saisi puhdasta aikaan. Koneita yms pestäisiin. Tekeekö näillä halvemman hintaluokan IKH malleilla mitään? Voimavirtavehje varmaan saisi kyllä olla. Mikä litratuotto ja teho hyvä?
Millaisia kippsusmonttuja isommissa kuivaajissa porukalla on? Lähinnä mietin kun jos joskus tulee ajankohtaiseksi uuden rakentaminen että miten kannattaa tehdä. Ajattelen lähinnä tilannetta kun on todella märkää viljaa joka meinaa jo kärryihin jämähtää kun seuraavana päivänä vasta pääsee kippaamaan että mikä sellaisen viljan kanssa on hyvä monttu? Varsinkin kun tarkoituksena on yleensä jos tehdään iso monttu että se on yhden kaapillisen kokoinen ja isot kuivaajat on jo todella isoja. Nyt jos pui kaapillisen, laittaa sen pyörimään ja jatkaa puintia niin että saa montun täyteen ja sen imeminen menee seuraavaan päivään niin onhan se jo sinne monttuunkin vaara jämähtää jos kärryihinkin. Sitten on suuri ongelma jos iso määrä on jumissa kippausmontussa. Eli millaisia ratkaisuja tällaisiin tilanteisiin? Mikä toimii? Materiaali, seinämäjyrkkyys, koko, alaosan syöttöruuvit...yms?
Onko joku riski syöttää akkulaturilla (teollisuusmalli) virtaa dieselpumpulle jolla siirrän naftaa säiliöstä toiseen? Kyseessä tällainen valmis tankkauspumppu. Onkoälylaturi parempi? Akku pitäisi olla mutta ei tähän hätään ole irtoakkua.
Onko kukaan kokeillut tai kysellyt hintoja mitä maksaisi ilmastointilaitteen asentaminen vanhempaan jontikkaan? Tässä tapauksessa kyse 6400 mallista. Alkuperäistä ajattelin. Onko se iso työ? Toisaalta onhan niitä erillisiäkin ilmastointilaitteita katoille yms mutta onko ne hyviä?
Kiinnostaisi hommata Trimblen ajouraopastimeen (CFX-750) rattirenki ja hilppeet, jotta saisi irti siitä enemmän. Ne kenellä on jo automaattiajo traktorissa niin miten käytännössä aloitatte pellon ajamisen? Ajetaanko reunaveto käsin ja siitä tulee niin mutkainen kuin tulee ja seuraavat vedot saadaan vasta luotisuoriksi? Vai miten se siis käytännössä menee? Vai täytyykö pellot kiertää valmiiksi opettaen rajat ensin? Kertokaa muitakin käytännön vinkkejä ja myös kokemuksia Trimblen EZ-Steeristä joa niitä löytyy.
Ongelmana traktorin Adblue säiliön täyttö. Kanisterit ovat aika raskaita pidellä ilmassa täytön aikana. Millaisia ratkaisuja porukalla on tähän? Onko näistä halvoista käsipumpuista mihinkään? Pystyyö niitä käyttämään myös kanisterien kanssa?
https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/pumput-ja-tarvikkeet/tynnyripumppu-muovia-viton-tiivisteet/
Kasvintuotanto / Ohran punaisuus
: 04.08.19 - klo:21:21
Mikähän vaivaa vai onko ihan normaalia tällainen punaisuus siemenissä? Kuva ei ole tarkin mahdollinen, mutta jyvissä on vähän kuin punertavia viivoja.
Mielenkiinnosta kyselty vaihtoa uudempaan. Nykyinen n143 ht3 ja ollut riittävän kokoinen. Onko tuo n154e suurinpiirtein saman tehoinen? Mitä se e perässä tarkoittaa? Vai olisiko parempi suoraan se n174 josta on menossa kampanja tällä hetkellä? Onko teillä kokemuksia vielä näistä?

Entä onko se ht5 vaihteisto kehittynyt yhtään? Muutama vuosi sitten koeajoin sellaista ja se vaihto varsinkin aluevaihteilla oli _hidas_.

Onks järkee vai ei?
Kertokaa mihin reikään tapaatte sekä traktorin että aurojen päässä työntövarren kiinnittää, että aurat ja vetovastussäädöt toimii kunnolla? Kyseessä n valtra ja kääntöaurat. Nyt tapaa tukipyörä ottaa maahan kun aurat pyöräyttää ympäri. Ja tämä tietenkään ei ole hyvä tukipyörän kestävyyden kannalta. Toki varsien säätö ylemmäs on vaihtoehto mutta silloin ne täytyy taas muihin hommiin laskea alemmas normaalikorkeuteen.
Ja missä asennossa vetovastussäätöä käytätte valtrassa kun kytkette auran sillä tavalla kun kytkette?

Eli mikä on oikea tapa kytkeä kääntöaura nykyaikaiseen traktoriin?

Kylväessä eilen 20ha lohkoa rupesin ihmettelemään loppulohkosta että onko maa niin paljon jäykempää kun ei jaksanut enää jontikka vetää konetta suuremmalla vaihteella. No kylvin lohkon loppuun mutta toisella lohkolla sama ongelma eli nyt on jotain häikkää, ei ole kaikki voima käytössä.
Nyt menen koittamaan vaihtaa pö suodattimen mutta missä muualta voisi lähteä vikaa etsimään, onko neuvoja. Kylvött painaa päälle niin pitää saada vehkeet liikkeelle.
Hei
Mikähän tässä paripyörien kiinnityksessä on vikana kun ne ei tunnu sopivan keskenään yhteen? Ollut nyt tällä tavalla muutaman kevään, mutta tällä tavalla kiinnitettäessä kierteet menevät pilalle ja kiinnityskään ei mielestäni ole 100%... mitä tähän keksisi tai miten nämä on tarkoitettu laitettavaksi?
Kuvat kertokoot enemmän:

Kiinnitys
Vinossa, kierre kovilla
Nämä ei taida olla suunniteltu toimimaan keskenään?

Kyseessä kuitenkin Valtran 38” takaparipyörät, joten kiinnitys saisi olla kunnolla, että pysyy matkassa mukana! Paripyörät hommattu myöhemmin käytettyinä niin ei tullut vertailtua tuota kiinnitystä.
Hep. Otsikon kone ja naapurin apumies tyhjensi apulantakuorman lähellä nollakeliä olevana päivänä. Nyt jälkeenpäin apumies soitteli, että hytissä tuli kylmä käsiin ajaessa. Lämmityslaite oli hänen mielestään täysillä. Hän oli mennyt myös kuormanpurun jälkeen paikalliselle holtoasemalle jossa oli joku tietäjä kertonut että omassa koneessaan on joku hana oikealla puolella ilmeisesti jarrupolkimen lähettyvillä??? Ennemmin valtra on kyllä ollut lämmin traktori. Itse vähemmän ajanut tuolla vehkeellä talviaikaan, mutta onko siellä tosiaan joku hana vai onko ukkojen puheet nyt sekoittuneet ja kyseessä on se alapuhallin mikä kytketään katon rajasta nappulasta? Vai onko valtra kylmä? Kierroksia nyt tuskin on ollut hirveästi koneessa kun apulantakuormaa tyhjäilee... ja kone ilmeisesti on ehtinyt lämmetä kyllä ennen purkua.
Heps. Yritin pestä tuossa äestä talviteloille kevään jäljiltä. Tai suurimmat paskat on pesty jo tuossa kesällä, mutta kiireiden vuoksi vielä jäi silloin viimeistelemättä ja seisonut pihalla siitä asti. Viimeistelyllä tarkoitan, että siinä on sellainen kerros paskaa mikä ei meinaa lähteä millään aineella. Yritin Wurthin tehopesulla, Kärkkäiseltä ostetulla raskaille koneille tarkoitetulla vaahtopesuaineella ja vaahdottimella ja myös jotain suihkutettavaa motonetin liuotinpesua koitin. Ei lähde millään. Ainoastaan hinkkaamalla käsin, tai oikeastaan kunnolla jynssäämällä saan lian liikkeelle ja sitten lähtee huuhtelemalla pois. Ja bensaan kostutetulla rievulla sain liikkeelle lian kun kokeilin testiksi. Kerros on sellainen tahmaisen oloinen vähän kuin pölyllä kyllästettyä vaseliinia olis oikein ohut kerros koko äkeen päällä.

Viime kesänä pesin sen hyväksi ja sain lian pois, vedin päälle paikallisesta agrimarketista haetun kone- ja laitesuoja-aineen. Ohut kerros. Lykkäsin sen jälkeen konehalliin. Puintiajaksi jouduttiin ottamaan se pihalle kun viljakärryjä piti mahtua halliin enemmän. Nyt sitten keväällä otettiin se talven jäljiltä töihin ja siitä asti ollut pihalla auringossa...

Voiko tuo laitesuoja-aine jämähtää auringossa nuon lujaan vai mitä prklttä tuossa on tapahtunut kun ei lähde millään aineella. Purkin kyljessä lukee suurin kirjaimin, että suoja-ainetta ei tarvitse pestä pois koneesta. Millä aineella seuraavaksi koitan? Olisi kiva saada paska pois ennen seuraavaa suoja-ainekerrosta. Ei koko saakelin äestä viitsisi alkaa käsin hinkkaamaan vaan kyllä aineen pitäisi se saada isiitä irtoamaan edes kohtuulliselle tasolle. Käytössä on vain kylmävesipesuri ja kylmä vesi.
Heps. Uus ruisku tuli ja harjoiteltu sitä. Kemikaalien täyttölaite toimii muuten hyvin, mutta tyhjäksi imettyä lykkää säiliöstä nestettä täyttölaitteeseen pari kolme litraa vaikka mitä tekisi. Miten täyttölaitteen saisi imettyä tyhjäksi niin, että se myös pysyy tyhjänä?
Entä miten 5500 ohjainlaitteen saa näyttämään miten paljon säiliössä on vielä nestettä ja paljonko sillä ajaa vielä? Nyt niistä näppäimistä painamalla näkyy näytöllä vain nollalukemia...
Heps. Uutta kylvökonetta ajateltu. 3m VM on ennestänsä vuosituhannen alkupuolen mallia. Nyt mielenkiinto on uudessa ds-vantaisessa koneessa. Onko kokemuksia? Entä varustus, onko etulata hyvä? Sellaista ei vanhassa ole. Sivuviiksistä en tiedä onko enemmän tiellä täytettäessä kuin hyödyksi pellolla kolmemetrisen koneen kanssa? Ei kokemusta niistäkään. Onko tasovahdit luotettavia? Kertokaa vinkkiä ja kokemuksia.
Sivuja: [1] 2 3 4