Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - erppo

Koneet, laitteet ja tekniikka / Potila K 13
: 04.09.18 - klo:15:41
Otsikon kultivaattoreita löytyy käytettynä kohtuuhintaan. Miten toimii käytössä ?
Kylväähän sitä, kun on kunnon palsta, koneet ja riittävästi väkeä töihin. https://www.youtube.com/watch?v=b9hePEEnMbU
Kasvintuotanto / Huoltokatko
: 14.06.15 - klo:07:13
Hieman meinaa kyrsiä. Tarkoitus oli  nyt aamusella, kun on vapaata aikaa, tehdä tukioikeuden siirtopapereita. MUTTA !!!
Huoltokatko järjestelmässä.
Eikö ne h******n byrokraatit enää keksi maajusseille  mitään muuta kiusaa huonon  kevään lisäksi kuin alkaa huoltamaan romppeita juuri  määräajan kynnyksellä...
Koneet, laitteet ja tekniikka / TC 5050
: 25.08.13 - klo:20:49
Puitiin tuossa ohraa ja haeskeltiin hyviä säätöjä. Kasvusto oli sankkaa, n 4500-5000 kg/ha, puintikosteus 13-15 %. Ajonopeutta kärsi pitää vain n. 3,5 km /h jos piti mittarit vihreällä.  Säätönä parhaiten toimi tuuli n. 820, alaseula sormen vahvuus auki, yläseula hieman vähemmän, samoin jatke. Rajaisia ei seurattu koska se on nyykkärissä hieman hankalaa. Ko. koneen käyttäjät , hyviä säätöarvoja kehiin.
Lähes 12 vuotta se sitten kesti. Nimittäin Maxi-syöttimen kierukkavaihteen laakeri. Agronettiläisillä on varmaan lukemattomia vastaavia laitteita käytössä. Tsekatkaa 1. syöttökierukan kaksoiskierukkkavaihteen asento. Jossain tapauksessa, kuten minulla, kierukkavaihteen nopea akseli oli pystysuorassa ja ylempi laakeri, joka otttaa vastaan kierukan pyöritysvoiman, käy täysin kuivana, vaikka pesä on lähes täynnä öljyä. Hidas nopeus ei riitä heittämän voiteluöljyä ylöspäin laakerille, ja sitten tulee äkkistoppi. Ja tietysti pitkinä pyhinä, kuten tuollaisilla on tapana. Pyöräyttäkää vaihdetta niin, että kierukka-akseli tulee alapuolelle, niin ei tule voitelun kanssa ongelmia.
Vapaa sana / Onko Toukoa näkynyt ?
: 25.06.11 - klo:09:04
Tietääkö kukaan, miten Savimaan Toukolla nykyään pyhkii? Ei ole aikoihin palstalla vieraillut.
Jyrsin lienee muokkaustuloksen kannalta paras  mutta ongelmana hitaus ja pa-kulutus/ha.
Mikä ei-voa-käyttöinen muokkari toimii parhaiten sitkeän ja osin kasvipeitteisen turvemaan sänkimuokkauksessa. Lautasmuokkari syvään ajettaessa tukkii ja kokoaa multaa suuriin kekoihin tai sitten hipsii vain korkeimpia paikkoja kevyemmin ajettaessa. Lopputulos ala-arvoinen. Kultivaattorityyppisistä muokkareista ei omakohtaisia kokemuksia. Pelto pitäisi kuitenkin saada kauttaaltaan muokatuksi mieluusti kerta-ajolla.
Asiasta seuraavanlaisia kokemuksia. Valtaosa ojituksista toimii joten kuten mutta pari selkeää ongelma-aluetta löytyy. Ensimmäinen näistä kohteista on turvemaalla, muistaakseni ct. Putki ja sora ovat kyllä oikeassa paikassa mutta ojan yläpuolella oleva turvekerros on niin tiivistynyt, ettei kertakaikkiaan läpäise vettä. Kaivinkoneella imuojaa etsittäessä ei edes ojan paikkaa ollut nähtävissä turpeessa, niin hyvin oli umpeutunut. ( tiivistyminen ei  johdu raskailla koneilla ajosta, koska lohko ei ole salaojituksen jälkeen kantanut kuin keskikesällä joten kuten, pidetty kesannolla ) Lohko lievästi ruosteongelmainen, mutta ei selitä koko asiaa.
Toinen tapaus on pohjamaalajiltaan hienoa hiesua. Sama juttu, oja lähes mahdoton löytää tasaisen liettyneen hiesukerroksen alta. Ruokamultaa ei juurikaan ojassa.
Pohjalla kuiva sora ja putki.... Ei ruostetta.  Ainakin näille kohteille mielestäni  aurakone täysin väärä valinta, koska menetelmässä ei  kaivantoon vaihdeta paremmin vettä läpäisevää maa-ainesta. Jos vielä joskus salaojitan, hommaa ei tehdä ainakaan aurakoneella....
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kevennystä
: 28.02.10 - klo:19:24
Pojat kun kasvaa, lelut sitä myöten...  Mitenkähän traktorilla....
http://www.youtube.com/watch?v=mi8SlYGt0YM
Vinkkejä kaivataan sellaisista turbo-huoltajista Suomenmaalla, joilla on kanttia erittää koneeseen perustellusti muutakin kuin sitä alkuperäistä...
Siispä, onko raatilaisilla kokemusta 4-mukisen Valtran Stanadyne-jakajapumpun korvaamisesta Boschin kamppeella ?
Tässä taannoin eräs kaupparatsu pistäytyi talossa ja kauppasi laitetta  reilun 550 egen hintaan.
Onko kenellään tällä palstalla kokemuksia kyseisestä laitteesta. Luvataan 4000 Nm kiristysmomentti ihan vain käsin veivaamalla.
Jos lupauksissa perää, saatais olla kova sana kireisiin pyöränpultteihin tai vaikkapa kaivinkoneen telalappujen kiristämiseen.
Ilmavasaraa tuohon teholuokkaan ei taida löytyä?
Tuossa viime syksynä Kone-Agriassa tuli tehtyä hankintoja. Samalla kertaa taloon tuli sekä Fendt että Valtra. Nyt on muutama kuukausi kokemuksia takana ja aika hieman tarkastella tuloksia. Käyttöaikaa on kertynyt molemmille suunnilleen saman verran eikä käytössä muutenkaan ole suuria eroja.
Molemmat tuntuivat heti mukavilta käytössä. Valtra tuntuu tukevammalta, mutta onhan se hieman kookkaampikin. Fendtistä jää jotenkin valju tunne, hieman kevyttekoinen, sanoisin.
Talviominaisuudet ovat Valtralla kyllä ylivoimaiset. Tämän talven pakkasilla (vaikka eihän nyt vielä tositalvea ole ollutkaan) on tultu mainiosti toimeen.
Fendtistä sanoisin, ettei sillä juuri kannata lähteä liikenteeseen, jos pakkasta on enemmän kuin 5 astetta. Kylmä tulee. On varmaankin parhaimmillaan alkusyksystä ja kevään korvalla.
Kestävyys on ollut Valtralla ok, ei mitään korjaamista.
Fendtissä havaittiin tuossa jokin aika sitten tarkastuksessa runkolohkojen välissä parin sentin repeämä. Emännän kanssa sitä siinä ihmeteltiin ja todettiin , että vika ei ole raaka-ainevalinnassa vaan luultavasti huolimattomassa kokoonpanossa. No, onneksi löytyi pätkä vihreää villalankaa ja neula niin pian taas mentiin....
Sivuja: [1] 2