Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - jermup

mikä/mitkä kaikki asiat on oikeen menny lähivuosina pieleen lihatalojen puolella että ollaan tilanteessa jossa vasikat ei kulje, syysteurasruuhkat on vaihtunu ympärivuotisiksi, teurastamot teurastaa puoliteholla, ulkomainen liha valloittaa kaupan hyllyt ja ravintolat JA lihatalojen toimitusjohtajat vetää *****moista liksaa.(tuottajahinnasta en viitsi edes mainita....)
missä vika on? lihan laatuun varmasti tiloilla on alettu panostaa paljon mutta mättääkö teurastamojen brändi? puuttuukko suomessa lihan käsittelyn taito? "kostaako" kuluttaja sen että juuri ja juuri teuraslinjalla kävelevä lehmä muuttuu teurastuksen aikana häräksi, ostamalla brasilialaista? (joka ei häpeä maultaan)
citymarketin tiskillä hk:n tuotteita voi tulla puolasta ja poutun hollannista, kuluttaja ostaa firman nimen perusteella ja kotona (ehkä) huomaa pienellä painetun alkuperämaan, ja kotimaiset lihatalot ikäänkuin totuttaa suomalaisia kuluttajia ulkolaiseen lihaan samalla kun kotimaan tuotanto on ajautumassa vuosisadan kriisiin.
onko tästä solmusta enää mitään tietä ulos vai onko suomi kohta tilassa että ainoat kannattavat tilat on joko brotkoja tai ruokohelpiä?
valameti kauppamiäs nii kovasti hiillottaa että vaihtaas peuraa ventin tarjouskoneeseen, 415 vai mikä olikaan nummeroltaan. onko kellää kokemuksia ko. koneesta? mitä se lie tuumaa jos o 16 mottinen paskatankki perässä ja ylämäki vastassa?
paljonko raatilaiset yleensä ajelee "ykköskoneella" ennen vaihtoa uuteen? ittellä tulluna nyt 5ooo tuntia ja alkanu vähän emännälle vihjailemaan että olis vaihtoiässä  ;D
mitä yllä olevista myllyistä raati suostuttelis kun alkaa 700 murskasta aika jättään. murska pelanut moitteetta, mutta uusista myllyistä kuulee välillä huonoakin. haybusterista ei oo muuta kun luettua tietoa, mutta vaikuttas aika lupaavalta jos vaan hinta olis inhimillinen. rivakasta ei oo mitään käsitystä. litistystarve vuodessa olis n: 500000 kg
vähän tässä alkanu haaveilemaan kurottajasta. minkälaisia kokemuksia raatilaisilla on eri merkeistä ja mitä pitää ottaa huomioon merkkejä/malleja vertailtaessa? ja mitkä on koneen tärkeimmät ominaisuudet maatilan normaaleissa töissä? entä kannattaako suomesta edes katella vai hakee suosiolla "ulkoa"?
minkälaisissa hinnoissa mahtaa kiintiöt liikkua nykysin? nuapuri meinaa laittaa kurmut pois ja tarjosin 4 snt/litra ni tämä meinas että haluaa ainaki 10!! :o
onko hinnat oikeesti noussu kevään 4:stä sentistä?
ja onko kiintiöiden ostossa enää mitään järkeä?
äänestäkääpä ilman perusteluja mitkä ovat omasta mielestänne 3 parasta raktorimerkkiä. alla omani

1. fendt
2. john deere
3. valtra
Sivuja: [1]