Maidontuotanto ja lihanaudat / Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
: 18.02.11 - klo:23:04
mikä/mitkä kaikki asiat on oikeen menny lähivuosina pieleen lihatalojen puolella että ollaan tilanteessa jossa vasikat ei kulje, syysteurasruuhkat on vaihtunu ympärivuotisiksi, teurastamot teurastaa puoliteholla, ulkomainen liha valloittaa kaupan hyllyt ja ravintolat JA lihatalojen toimitusjohtajat vetää *****moista liksaa.(tuottajahinnasta en viitsi edes mainita....)
missä vika on? lihan laatuun varmasti tiloilla on alettu panostaa paljon mutta mättääkö teurastamojen brändi? puuttuukko suomessa lihan käsittelyn taito? "kostaako" kuluttaja sen että juuri ja juuri teuraslinjalla kävelevä lehmä muuttuu teurastuksen aikana häräksi, ostamalla brasilialaista? (joka ei häpeä maultaan)
citymarketin tiskillä hk:n tuotteita voi tulla puolasta ja poutun hollannista, kuluttaja ostaa firman nimen perusteella ja kotona (ehkä) huomaa pienellä painetun alkuperämaan, ja kotimaiset lihatalot ikäänkuin totuttaa suomalaisia kuluttajia ulkolaiseen lihaan samalla kun kotimaan tuotanto on ajautumassa vuosisadan kriisiin.
onko tästä solmusta enää mitään tietä ulos vai onko suomi kohta tilassa että ainoat kannattavat tilat on joko brotkoja tai ruokohelpiä?
missä vika on? lihan laatuun varmasti tiloilla on alettu panostaa paljon mutta mättääkö teurastamojen brändi? puuttuukko suomessa lihan käsittelyn taito? "kostaako" kuluttaja sen että juuri ja juuri teuraslinjalla kävelevä lehmä muuttuu teurastuksen aikana häräksi, ostamalla brasilialaista? (joka ei häpeä maultaan)
citymarketin tiskillä hk:n tuotteita voi tulla puolasta ja poutun hollannista, kuluttaja ostaa firman nimen perusteella ja kotona (ehkä) huomaa pienellä painetun alkuperämaan, ja kotimaiset lihatalot ikäänkuin totuttaa suomalaisia kuluttajia ulkolaiseen lihaan samalla kun kotimaan tuotanto on ajautumassa vuosisadan kriisiin.
onko tästä solmusta enää mitään tietä ulos vai onko suomi kohta tilassa että ainoat kannattavat tilat on joko brotkoja tai ruokohelpiä?