Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Aiheet - Hevi

Vapaa sana / Suomi ei saa rokotteita
: 08.01.21 - klo:19:29
Näyttää, että Suomi saa muita hitaammin näitä rokotteita. Ruotsinkin rokotusmäärät suhteellisestikin ovat paljon suuremmat. Onko meillä kovin lyhyt muisti, mitä vieraan apuun luottamiseen tulee.
Olisi ollut hyvä tilata myös ohi EU:n näitä rokotteita. Mehän ollaan myös turvallisuuden vuoksi unionissa, niin voisiko tästä päätellä jotain solidarisuudesta. Oma apu paras apu ompi monesti.
Vapaa sana / Outo vika telkkarissa
: 17.12.20 - klo:18:20
Onko kellään muulla ollut tämmöistä. Mun telkkari näyttää samoja ohjelmia aina uudelleen illasta toiseen, jopa kolme kertaa. Sitten toinen häiriö on, että Jorma Uotisen naama putkahtaa jatkuvasti esille. Mikä lie vikana
Vapaa sana / Paavo pelastaja
: 30.11.20 - klo:12:20
Kyllä keskusta nyt nousee, kun on jäähdyttelemässä ollut ikinuori Paavo. Mies joka tietää kaiken ja vähän enemmänkin.
Eipä silti, aika hyviä, ja oikeaan osuvia oli Paavon näkemykset sähköautoista.
Kasvintuotanto / Maanäytteet
: 04.10.20 - klo:12:18
Mitenkä tuo ajankohta määräytyy. Näytteet menee vanhaksi 6.10.2020. Vein uudet näytteet labraan 17.9, ja en ole saanut vielä tuloksia. näytteet on otettu 13.9 joten ratkaiseeko ottohetki vai analyysipäivä. Eikä ole syyskylvöjä, eikä lannoituksia ennen ensi kevättä.
Porukoilla on varmaan jos jonkinlaista autoa. Olen koittanut löytää nykyisen farmaripirssini tilalle jotain hiukan korkeammalla istuttavaa, (miel vähän käytettynä). Mulla ei ole kun muutama vaatimus, eli kunnon penkit ja istumakorkeutta hiukan enemmän kuin normipirssissä, automaattivaihde,vetokoukku, vebasto ja bensakone.
Aika ihmeellistä, että kaikki muu on valmistajille helpompaa, mutta penkit ei.
Olen kokeillut Nissan kaskain ja toyota ravi hybriidin. kummassakaan ei mene penkki riittävän taakse. Penkeissä on korkeuden säätö, mutta se toimii väärin, eli etureuna tippuu, kun korkeus nousee. Volvot, ja Fordin kuga antaa reisille tukea, ja penkki säätyy kauas. Ne vaan tahtoo olla dieseleitä käytettynä. Wolkkarin T rock, vaikka onkin pieni purtilo, on hyvä istua, mutta ei oikeen löydy käytettynä. Sama juttu on Tiguanissakin. Onko porukalla mielessä autoja jossa penkki säätyy taakse.Siis tossa sarjassa
Sampo 2065 ja tyhjentäessä torvi huojuu semmosta pientä liikettä. Varsinaisesti ei tärise, vaan huojuu.Mistä moinen johtunee
Miten montaa eri rasvaa käytätte. Itse olen käyttänyt kuulalaakereissa litium pohjaisia rasvoja. Taas  tappinivelissä kalsiumpohjaisia, esim punaisa rasvoja jotka ei sovi vierintälaakereihin.
Miten vahvasti seostettuja sitten voi käyttää kuulalaakerissa, niin riippuu kai pyörintänopeudesta Silppurin laakereihin pistin ihan keltaista yleisvaseliinia, kun pyörii vimmatusti. Omien selvitysten perusteella Esim Mobilin sinistä XHP222  litiumkomplexirasvaa voinee käyttää melko laajasti. Pääsisi helpommalla jos voisi käyttää vain yhtä.
Kasvintuotanto / Ohrat kaatuu
: 11.07.20 - klo:18:42
Holjakas ilmiö Planet ohrassa. Näiden sateiden myötä on osa kasvustosta alkanut kaatua ja kasvi on jotenkin murtunut tai pehminnyt maan pinnasta. Kyse ei ole lakoon menosta, vaan osa on kuin olis poikki ja korret aivan suoria, mutta vinossa kulmassa, osa lähes maassa
Vaihdatteko hihnoja ennakoiden, ja milloin on niin paha, että kandee vaihtaa. Itellä on murtumia  muutamissa hihnoissa, mutta selkäpuoli on ehjä. Moottorilta lähtevässä moniurahihnassakin on pieniä poikittaishalkeamia, mutta vain sisäpuolella. Tärkeintä ilmeisesti on , että selkäpuolen kudokset on ehjät. Toisaalta sisäpuolenkin poikittaishalkeamankin voisi kuvitella aiheuttavan epätasaista käyntiä, mikäli hihnakäytössä hihna joutuu taipumaan väärin päin.
Kasiruiskun kemikaalitäyttölaite. Olen hukannut vehkeen käyttöohjeen, enkä ole pitänyt vehettä kovin tarpeellisena, vaan olen annostellut aineet suoraan säiliöön.Voisiko joku pikkuisen kerrata miten masiinaa käytetään. Muistaakseni vehe voi ajaa lappona aineet pihalle, jos venttiilit väärin.
Pumppu kai pantiin päälle niin, että ruiskutus on päällä, mutta suuttimet pois
Käytän sakaraliittimiä painepesurin vedensyötössä, samoin ruiskutusveden siirrossa, ja kasvihuoneen letkussa. Alkanut vähän harmittaa, kun sakaraliitin aina tiputtaa. Ei paljon, mutta kuitenkin. Olen koittanut löytää ns. parempia sakaraliittimiä, mutta aiana törmään semmoisiin messinkisiin, jotka ilmeisesti sen verran pehmeitä, että aikansa kun käyttää, niin kynnet ei purista kappaleita yhteen. Olen ostanut tiivistekumeja noihin, mutta ei vaan pidä kauaakaan. Löytyykö markkinoilta mitään koneistamalla tehtyjä sakaraliittimiä, joissa olis laadukkaat tiivisteet.
Onko kokemuksia noista muovisista gardena puutarhaliittimistä. Kestävätkö ne miten pitkään, ja ovatko pitäviä
Kasvintuotanto / Kipsiä pellolle
: 19.04.20 - klo:19:19
Onko kellään kokemusta kipsistä. Jaralle taitaa olla ongelmajätettä, mutta miten toimii. Vaikuttaako kalkin tavoin, vai onko jotain haittoja ilmennyt. Aika tarkkaan on rajattu millaiselle lohkolle passaa. Meillä yksi savimaata oleva lohko sopii kartan ja viljavuuden mukaan.
Taitaa olla koira haudattuna sääntöihin. Niillä joiden ympäristötuen sitoumuskausi päättyy nyt keväällä 2020 on mahdollista kyntää suojavyöhykenurmi. Vai onko?
Tässä näyttää olevan tukien kannalta todellinen  vaaran paikka.Suojavyöhykenurmi kuuluu Ympäristösitoumuksen toimenpiteeseen" Ympäristönhoitonurmet", joita ovat myös pitkäaikainen ympäristönhoitonurmi ja LHP nurmi. Mikäli olen oikeen ymmärtänyt pitää kevään päätukihaussa hakea jatkoa ympäristösitoumukselle, siis koko sitoumukselle.Tällöin sitoutuu myös lisätoimenpiteeseen " Ympäristöhoitonurmet"
siis ei voi luopua suojavyöhykenurmesta sähköisessä tukihaussa lainkaan.
Nyt sitten kun olet hakenut vuoden jatkoa ympäristötuelle, voit täyttää lomakkeen "Ympäristoumuksen  toimenpiteiden muutokset". Lomake no.479 Jossa ilmoitetaan Ympäristösitoumuksen toimenpiteestä luopumisesta. Siis ei voi luopua vain suojavyöhykenurmesta, vaan koko lisätoimenpiteestä "Ympäristönhoitonurmet". Eli et voi enää ilmoittaa esim lhp nurmea. Omallla kohdalla tuo ei haittaa, koska suojavyöhyke on ainoa " Ympäristönhoitonurmi" Kaikkein epäilyttävintä on se, että lomake 479 on hakemus, jossa vaaditaan perustelut muutokselle. Siis et välttämättä tiedä ennen 1.5.2020 Saako suojavyöhykkeen kyntää, vai ei.
Lomakkeen 479 ohjeissa mainitaan vielä, että valtioneuvosto voi asettaa hakurajoituksia haettaviin toimenpiteisiin.
Mielestäni tämä näyttä aika oudolta
Olisko kellään minkäännäköstä tietoa tosta härvelistä. Mitähän komponentteja tossa tarvis olla. Mahtaisko hapen johtaminen moottoroituun pölysuotimeen helpottaa hengitystä.
Ei ole oikeen tullut mitään rajua ulostuloa nyt edes koronaviruksen puolesta. Onko se paha vieraslaji, vai kenties luontoon kuuluva suojelun tarpeessa oleva pikku olio.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14