Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - luomuviljelijä

Pihaton päädyssä porataan, rammeroidaan ja räjäytellään, kohta myös murskataan. Meteli on "aika" kova kun rakennuksen seinät on avoimet. Miten mahtaa vaikuttaa eläimiin? Tuleeko luomisia, tulehduksia, vasikkaripulia tms?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Maxammon
: 19.05.16 - klo:16:42
http://www.suomenrehu.fi/fi/onnistumisia/kokemuksia-tuoresailonnasta-maxammon-tuotteella/

Kannattaisko kokeilla? Kuivuri vetelee viimeisiään, tolla pääsis ilman isompia investointeja.
Kallista se on murskeviljaan verrattuna. Suoraan kun laskee viljan valkuaispitoisuuden nousun mukaan valkuaiskilot ja vertaa rypsirouheeseen niin kannattaa mutta mahtaako noilla valkuaiskiloilla kuitenkaan tulla yhtä paljon maitoa vrt rypsi?

Backspace varmaan tietää (tästäkin) kaiken..?
Kultivaattorit ja lautasmuokkaimet voi varmaan suoraan unohtaa.


Onko kellään kokemusta tai muuta tietoa näistä:

https://www.youtube.com/watch?v=VfN0xYLWdz4

https://www.youtube.com/watch?v=wfxJfkNjkkE

Toi Bomford vois luomuviljelyyn sopia paremmin kun jättää kasvijätteen pintaan kuivumaan.
Kasvintuotanto / Säilörehu II/2015
: 20.07.15 - klo:20:08
Joko on aloteltu? Muutamalle lohkolle vois heti mennä kun vaan kelit sallii. Jostain syystä puna-apilanurmet tänä vuonna paljon sinimailasia edellä, ei saa mailasista kolmatta satoa.
Tuubikäärin ei ollutkaan niin kätevä..

Ei mitään kokemusta yksittäiskäärimistä, joten kertokaas ny mihin pitäis kiinnittää huomiota. Hyvä olis, jos sais kuljetettua käärimessä toista paalia samalla kun käärii toista, etukuormaajassa vielä yks niin tulis kolme paalia kerralla pellon reunaan. Ja nopea sen tietenkin pitää olla. Paalit on 125cm ja painoa 850-950kg. Mitä hyviä ja huonoja puolia on satelliittikäärimessä jos verrataan pyörityspöydällä varustettuihin?
Betonipintaiset käytävät alkaa olemaan aika liukkaita.

Vuokraamosta betonilattiajyrsin varmaan olis halvin ratkasu, mutta millanen on lehmän sorkalle ja kuinka pitkäikäinen tuollasella tehty karhennus mahtaa olla?
Kasvintuotanto / Säilörehu 2015
: 31.05.15 - klo:10:38
Joko on alotettu 1. sadon korjuu?


Ens viikon puolivälissä olis tarkotus alottaa.
Onko kukaan kokeillu toimiiko mchale F550:ssä sidontamuovi? Siinähän ei ole muovisidontalaitetta, mutta kaveri on omissa nyykkäreissään käyttäny muovisidontaa kohtalaisella menestyksellä, vaikkei muovisidontaa olekaan.
Kasvintuotanto / Uudet luomusäännöt
: 28.03.15 - klo:15:34
"Tilalla jolla pellot ovat jo luomuvalvonnan piirissä (pellot LUO-vaiheessa) -> liitteessä 2 mainittuja kasveja tulee viljellä vähintään 30 %
sitoumusalasta sitoumuskauden aikana"

"• Tilalla jolla on tavanomainen karja ja tila haluaa tehdä uuden luomusitoumuksen keväällä 2020 -> ehdot kiristyvät
– Eläinten luomuun siirtäminen TAI
– Myyntikasvien tuottaminen 30 % sitoumusalasta

Tilalla jolla on luomukotieläinsitoumus ja haluaa uusia sitoumuksen 2020 on viimeistään viimeisenä vuotena (2019)
tuotettava luomukotieläintuotteita tai eläviä eläimiä myyntiin
– Luomumaitoa, luomulihaa tai eläimiä välitykseen"

Mulla on tavanomainen karja ja haluan (todennäköisesti) tehdä luomusitoumuksen keväällä 2020. Tarkottaako toi, että ehdot kiristyy vuonna 2020 vai pitääkö jo tällä kaudella siirtää eläimet luomuun tai tuottaa 30% myyntikasveja ???
Kasvintuotanto / Kolmen korjuun Puna-apila
: 22.01.15 - klo:07:56
Mikä puna-apilalajike sopii parhaiten kolmeen niittoon? Lounais-Suomen kuivilla savimailla eli ykkösvyöhykkeellä touhutaan.. Varte ja Ilte taitaa olla ylivoimasesti satoisimmat, onko jollain näistä tai Atlantiksesta kokemuksia?
Kertokaas kokemuksia mattoperistä. Paljonko vaatii tehoa esim. 320 leveä menopaluukone mattoperällä? Minkälainen karho? Kasvustot apila- ja sinimailasnurmia, toimiiko mattoperä nuorella ja lyhyellä apilakasvustolla?
"on olemassa vain huonoja tai tosi huonoja parsipetejä"  tällanen juttu oli uusimmassa käytännön maamiehessä. Pisti miettimään että pitäiskö sittenkin jättää pedit tilaamatta ja valais parsien taakse 20cm kynnyksen ja paksu puru/olki/turvepeti. Onko kellään kokemusta kuinka työläs tollanen on? Kolataanko takaosasta vaan likaset ja märät kuivikkeet pois vai pitääkö koko kuivikekerros välillä poistaa? Lähinnä käsityötä tollasen siivoaminen taitaa olla.. Ja miten sellanen yleensäkin pitäis rakentaa, miten nesteet johdetaan pois? Millasia ongelmia aiheuttaa lannanpoistoon verrattuna tavalliseen parsipetiin+kutteri/turvekuivitus? Jenkkien tutkimuksen mukaan kinnervammat vähenee huomattavasti paksussa kuivikepedissä verrattuna kumipäällysteiseen petiin mutta miten käy utareterveyden?
Oisko kellään mitään "sisäpiirin tietoa" pellonpajan uudesta lantaraapasta? Myyjän näyttämien kuvien mukaan vaikutti olevan aika suora kopio cleanmaticista mutta kuulemma monin verroin parempi ja silti reilusti halvempi. Muuta tietoa ei tästä sitten saanutkaan kun on ilmeisesti jotain patenttihakemuksia vielä kesken tms. Näitä on kuitenkin kuulemma myyty suomeen jo 40-50 kappaletta. Cleanmaticeista varmasti löytyy kokemuksia joltaan jo useammalta vuodelta joten onko ollut ongelmia? Entä paljonko virtsakourumuoteista joutuu maksamaan vuokraa+rahtia? En saanu delavalin myyjältä vastausta..
Kuinka pitkä kuljetin tarttis apevaunus olla esim. tollaseen http://www.makirekolan.fi/WP_000092.jpg betonikouruun purkamista varten?
Minkä kokosta putkea olette käyttäny pudotuskaivon ja lietealtaan välissä? Elementtitoimittajan ohjeessa 400mm mutta suunnittelijan mukaan pitää olla väh. 500mm  ???
Sivuja: [1] 2