Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - weissmyller

Yllättävän ongelman eteen tässä jouduttu...useamman ihmisen toimesta kuunneltu kuinka jostain päin puimuria alkanut kuulua outoa kolinaa. Nyt se kolina on paikannettu pöydän suuntaan. Varsinaista vikaa ei ole vielä löytynyt (huomenna jatkuu etsintä) mutta syöttösormet ovat lämpimät tai paremminkin jo kuuman puoleiset. Ennen aamun vianetsinnän jatkumista kyselen että onko kenelläkään, ikinä, tullut moista vastaan? Puimurilla ajettu noin 250 kelatuntia. Käsin rumpua pyörittäessä tuntuisi ettei nuo sormet ainakaan mihinkään kiinnikään voi ottaa.
Uusi kuivuri on hakusessa ja olisin kysellyt onko raadilla kokemusta muunkin piensiemenen kuin rypsin kuivaamisesta lämminilmakuivurilla? Tarkoitus olisi kuivailla heinänsiementä, kuminaa, ehkä nataa mikäli ne vain pysyisi jollain konstilla kuivurissa... Alipainetta vai ylipainetta, ylipainetta ja kanavaimureita vai unohdetaanko sovinnolla koko juttu? Nykyinen kylmäilmakuivuri vaatii liikaa työvoimaa syksyisin kun pitää olla ruuviin lapioijaa ja laarissa kääntelijää niin ettei oikeisiin töihin meinaa ehtiä!
New Hollandin T5-sarjassa kuuluis vaihtaa hydrauliikkaöljyn suodatin 300 tunnin välein, ite öljyt 1200 tunnin välein. Vanhan suodattimen kun kiertää auki niin kohtuullisella vauhdilla sieltä puskee öljyä ulos ja sitähän on todella helppo sitten asetella uutta suodinta paikoilleen kädet öljyssä uiden...onko raatilaisilla konsteja työn helpottamiseksi? Tällä menolla suodattimen vaihtoväli pitenee kohti 1200 tuntia  :P
Täälläkö vai murtolassa tästä olikin jo keskustelua ollut mutten löytänyt haulla häthätää mitään joten uutta pukkaa..

Ootteko myyneet koneita/kalustoa ulkomaille onnistuneesti? Laitoin nettikoneeseen kalustoa myyntiin ja ainoa kiinnostunut oli joku ulkomaan jamppa jonka viestit on vähintään epäilyttäviä..molemmat viestit tulleet eri sähköpostiosoitteista ja shekki pitäisi vastaanottaa joka on vielä pyyntihintaa suurempi. Ylimenevä osuus sitten pitäisi muka hyvittää takaisin päin kun "agentti" tulee konetta hakemaan..En taida viitsiä vastata kaverille enää ei taida talous kestää tällaisia "kauppoja"   ;D
Vanha A-marketista ostettu farmexin digitaalimittari on tullunna tiensä päähän tai sitten vaan piruillakseen heittelee kosteuksia useammalla %-yksiköllä sinne-tänne. Onko arvon agronettiläisillä suositella hyvää, ei ehkä kuitenkaan moccamasterluokassa olevaa, viljankosteusmittaria joka saattaisi ymmärtää myös mm. pellavan ja kuminan kosteuksista jotakin?
Kasvintuotanto / Kuminakoi
: 04.06.11 - klo:16:52
Onko porukalla kokemusta tältä tai aiemmilta vuosilta? Itellä ensimmäistä kertaa kokeilussa ja ensimmäinen satovuosi, vielä en ole pruutannut mitään mutta varoituksia satelee ja lämpösummakin on reiluhkosti yli 130 asteen. Onko joku jo katsonut aiheelliseksi ruiskuttaa, saatika näkeekö niitä toukkia edes paljaalla silmällä vai pitääkö laittaa silmät kiinni ja sinnepäin? Koiperhosia olen kyllä nähnyt että kyllä sinne pitäisi elämääkin ilmestyä kasvustoon, kai?

nimimerkillä epätietoinen kanta-hämeestä.
Kyseessä siis viime vuonna öljypellavalla ollut lohko johon kylvetty Quarnaa ja siemensopimuskin olemassa. Ongelmana viime vuodelta periytyneet juolavehnä ja ohdake. Juolavehnän sai viime vuonna vehnällä hyvin kuriin Broadwaylla mutta sen teho ei taida erinomainen tuohon ohdakkeeseen olla ja MCPA:ta eivät suosittele sekoittamaan sen enempää taulukot kuin Bernerinkään miehet. Alustava suunnitelma oli siis ruiskuttaa tautiaineen kanssa (Stratego) MCPA vielä seoksena ohdakkeita vastaan. Nyt vaan mietityttää että kuinka myöhään tuon ruiskutuksen uskaltaisi jättää? Ohjeissa käsketään MCPA ruiskuttamaan ennen viljan korrenkasvua, mutta kolmea ruiskutustakaan ei kiinnostaisi tehdä. Mielipiteitä asiaan?
Sivuja: [1]