Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - SomeBody77

Mitenkä ootte ruokintanne hoitaneet? Itsellä lehmät ovat yön pakotettuna laitumella yön jossa on vesialtaat, mutta ei täydennysruokintaa. Päivällä vapaa kulku, mutta koska ape jaetaan aamulypsyn jälkeen, niin ei ulkona käytännössä kukaan käy. Appeeseen laitan hyväksi havaitun satsin, paitsi puolitan säilörehun määrän, jotta ehtivät syömään kourun tyhjäksi lypsyjen välillä. Maitomäärä on pysynyt ennallaan, mutta ennen päivittäisestä maitomäärästä on aikaisemmin tullut aamulla 55%, mutta nyt sitä tulee 65%. Olisko tuota iltamaitoa (ja kokonaistuotosta) mahdollista nostaa, jos antaisi täydennysruokaa myös yöllä, vai onko nyt kyse vaan siitä että lehmät pääsi laitumelle myöhässä ja kierto laahaa perässä? (täysin aperuokinta, eli kioskeja yms ei ole)
Onko jollain kokemusta ns jenkkimallin potkuraudasta? Tehoaako se hyvin potkureihin? Yks hieho on niin pirun hermostunut lypsyllä, että irroittelee lypsimiä jatkuvasti, vaikka on tavan rauta kummallakin puolella, mutta ei viitteis pistää pois kun maitomäärän perusteella on selkeesti yli keskitason.
Kasvintuotanto / Italian raiheinä
: 16.05.11 - klo:11:18
Kylvin viime kesänä vehnän alle aluskasviksi Italian raiheinää. Nyt näyttäs että kyseinen yksivuotinen on selvinnyt talvesta ja lähtenyt kovaan kasvuun. Eikö talven pitäis tappaa se? ???
Lueskelin tuos kolmen lonkeron jälkeen Erotii... Käytännön Maamiestä ja kattelin säilörehukisan tuloksia... Mun mielestä lukujen valossa Seppä-Murron rehu oli parasta, mutta raati oli päätynyt aivan eri tulokseen. Miksi näin? ???
Kasvintuotanto / Lannoittamisesta
: 15.12.10 - klo:13:11
Onkos moni muu lukenut Maatilan Pellervosta (12/2010) lannoitus vertailujutun Suomen ja Ruotsin välillä? Olitte tai ette - kerron silti.  ;)

Jutun mukaan ruotsalaiset saavat keskimäärin 30% korkeampia kuiva-ainesatoja hehtaarilta kuin meikäläiset - koskee siis kaikkia kasveja. Silti ruotsalaiset käyttävät 6kg typpeä vähemmän, fosforia saman verran ja kaliumia huomattavasti vähemmän.

Jutussa oli lähetetty Ruotsiin analysoitavaksi maanäyte lannoitus ja kalkitus suositusta varten. Sama näyte oli puolitettu ja analysoitu myös Suomessa. Satotasoarvio (tavoite) ohralle laitettiin neljään tonniin per hehtaari. Suomalainen suositus oli 26kgP/ha ja ruotsalainen 10kgP/ha!  :o Kaliumin kanssa oli ero oli vielä suurempi, Suomi 51kgK/ha, Ruotsi 15kgK/ha. Typen osalta oltiin sentään yksimielisiä 80kgN/ha. Omasta mielestäni ero melkoinen sekä taloudellisesti, että ympäristön kannalta.

Jutussa kerrottiin, että fosforin osalta ero selittyy osin sillä, että suomalaisissa lannoitteissa käytettävän fosforin matalammasta liukoisuudesta. Suomessa lannoitteissa on 60% vesiliukoista fosforia ja Ruotsissa 70%. Ero kuulostaa äkkiseltään pieneltä, mutta suomalaisia lannoitussuosituksia noudattamalla Suomen peltoihin laitetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kiloa turhaa fosforia vuodessa! Mielenkiintoista olisi tietää paljonko tuosta määrästä kulkeutuu vesistöön ja muuttuu vesiliukoiseksi...

Eli kysymys kuuluu: Pilaako Yara Itämeren...?  ??? ??? ??? ??? ??? ???
Vapaa sana / Nysse lähti
: 27.11.10 - klo:20:46
TyttöMaalta meinaan. Tuleekohan Tuulia takas... ???
Vapaa sana / Tanja se jaksaa vaahdota...
: 12.11.10 - klo:19:53
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010111212689930_uu.shtml

Ei oo vielä sisäistänyt petojen hiljaista hoitoa, jos niihin ei tuu lupia...
Vapaa sana / PLINI!
: 27.10.10 - klo:11:53
Onkohan Plini huomannut uudet Axe-tuotteet Köyliön Salessa? ???

http://www.youtube.com/watch?v=F0AlcVU-de4

Tuota kun käyttää niin tytöt jaksaa leikkiä Plinin kuulilla koko päivän. Siinä on Tinppa taas kateellinen!  ;D
Vapaa sana / Unelma
: 15.10.10 - klo:07:39
Koskahan tämä on totta Suomessakin. Kui pal komiaa olis vaan lipittää viinii, ku se on niin fiinii.  :P

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010101512526857_ul.shtml

Millais ku kuitenkin paremmin tiiätte, niin onko mahollista että näillä jäähdyttimen paikkausaineilla saa termostaatin jumiin / syylärin tukkoon? ???

Kurottaja (matbro, perkins a4 koneella) on tähän mennes pelannut hyvin, vaikka kesäkuumilla oli rehunteossakin kovilla. Nyt kuormailin päivällä multaa ja lämpömittarin mukaan oli moottorissa lämmöt kohdillaan, mutta varoitus räikkä alkoi huutaa. Viime viikolla huomasin pienen vuodon syylärissä, joten pistin sinne ihk myymälästä ostamaani paikkausainetta. Nyt tuntuu, että jäähdytysjärjetelmä on kuuma muualta paitsi syylärin sivusta. Mistäs kannatas vikaa lähteä tutkimaan?

Kysyy nimimerkki, pitääkö odottaa pakkasia ennen ku navetan pohjan avaa...
Vapaa sana / Tuulia
: 04.10.10 - klo:11:38
Tais vaihteeks häippästä. Saikohan webbijumala tarpeekseen raittiuden vai kepun ylistämisestä...? ???
Vapaa sana / Uskomatonta tuotekehitystä!
: 29.09.10 - klo:07:53
Tämä on ollut kyllä melkoinen neronleimaus!  ;D

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010092912426366_ul.shtml
Sivuja: [1] 2 3 4