Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - kawatus

Kertokaahan mitä etuja ja haittoja on käätyvistä jaloista tai A jaloista?
Kärryn hankinta on edessä ja pitäisi valita tilaako A jaloilla vai ottaako käätyvillä jaloilla.
Semmonen ero oli ainakin että Palmsin kuormaaja oli ylempänä A jaloilla mikä korottaa kuormatilaa. Onko käätyvillä jaloilla huonompi ulottuvuus jos on montun kohalla metässä....
Kerätäämpä tänne yleistietoa paljonko on traktorien kytkimet kestäneet tunteja ja missä käytössä kone ollut, jos tiedossa.
Olisi tarve tehdä ens kesälle traktori varasto 9x12m ja siihen ostoset ristikot. Mistä olette saaneet halvimalla ? Hintaan pitäs sisältyä nipun nosto katolle. Paikkakunta on Raahe
Paljon on puhuttu traktorien paremmuudesta ja mielipiteitä ja ominaisuuksia on monia.
Mikä traktori on ollut hyvä hankinta tai minkä haluaisit hankkia.
Pikku perustelut mihin työhön ja miksi.

Itsellä tulee mieleen kaikessa kauheudessaan 500 valmet. 10 vuoden aikana ainut vika oli polttoaineen siirtopumppu joka vaihdettiin kerran. Tämä tulee mieleen ehkä siksi että nyt kaikissa vehkeissä tuntuu taas joku paikka hajoavan. Hintakin menee ainakin alle 20Ke ;D   
Onko täällä kukaan säätänyt kytkintä casesta. Pohjasta olevasta luukusta näkyi käpälänpäässä noin 10mm kannalla olevan säätöruuvi mutta kanta oli niin pahasti että saako sitä pyöritettyä vai onko tarkoitus ottaa koko käpälä irti?
Kytkin ei irroita kunnolla vaan rengas vähän liikahtaa kun tarjoaa vaihdetta silmään.
Ei tule hehkutulpalle virtaa ja pitäs löytää rele missä se siaitsee. Yhden releen löysin hytin yläosasta joka napsui mutta se ei ollut varmaan oikea koska se oli ihan normaali rele ja hehkun releessä on ilmeisesti jotain automatiikkaa myös.
Rupesin  sovitteleen metsäkärryä/kuormaajaa casen perää ja tökkäsin liittimet kiinni mutta en saanut öljyä meneen niinku pitäs.
Liittimiähän on 2 oikeassa laidassa ja 2 vasemmassa.
Yhtäkkiä ajattelis että oikean reunan liittimet olis pari ja vasemman toinen pari ja kun vivun laittaa toiseen asentoon ylempään tulis paine ja toisesta tulis paluu.
Paine tuli kyllä mutta paluu öljy ei ilmeisesti halunnut mennä pois.
Kävin tänään ajamassa ja tekemässä kauppoja kyseisestä laitteesta mutta toinen jarru meni pohjaan ja muuteman pumppaus kerran jälkeen vasta rupes ottaan mutta ihan alhaalta sittenkin. Onkohan tuo ihan ilmaus homma vaan vai mikä ?
Tarkoitus olis vaihtaa traktoria ja tarve olisi metsäkärryn eteen suurimmaksi osaksi ja talvella metsätien aukasuun lingolla. Budjetti on kohtuullinen joten 2000 luvun vehkeet jää sen ulkopuolelle.
Hydrauliikkaa pitäs olla se kaks lohkoa vähintään ja ketteryys olis metsässä aina hyvä tietysti.
Kertokaapa ehdotuksia ja kokemuksia kun nuo Caset ei saanut oikeen hyviä pisteitä.
Harkinassa olisi case hankkia mutta kertokaapa kokemuksia tämmösistä. Mitä kannattas tarkistella ja mikä kestää ja mikä ei ? Mitkä on suurimmat erot näillä?
Kävin katsomassa Same explorer 2 top traktoria vuosimalli ehkä 03 ja tunteja 3900 Ismen etukuormaajalla.
Näistä tarvisin kokemuksia kun on aika harvinainen merkki täällä päin.
Mitä kannattaisi tarkistella ja testailla ennen kauppaa ?
Hankinnassa olisi klapikone suht pienelle puulle ja olen ajatellut että giljotiini olisi siihen varmin peli. Vaihtoehtoina on klapituiko ja mottimaster ollut mielessä mutta onko näistä omakohtaisia kokemuksia että mitä hyviä ja huonoja puolia noissa olisi?
Vanhalla Klapituikolla on tullut puita joskus tehtyä joten toiminta periaate on tuttu mutta onko uusiin tullut parannuksia ?
Suositella saa muutakin konetta jos on perusteluita että jokin olisi parempi 5-15cm puulle.
Onko tietoa voisiko 6045 zetkassa nostaa hydrauli painetta ? Vakionahan se on 160bar mutta jos sais 180bar ulos halkomakonetta varten.
Löytyykö tämmöseen käyttöohjekirjaa tai korjaus käsikirjaa ?
Sivuja: [1] 2