Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - luomuilija

Kasvintuotanto / Pellot vuokralle
: 09.11.09 - klo:23:37
Nyt näyttää siltä, että joudun pyörtämään pahat puheeni pellon vuokrauksesta.
Tänään nimittäin ilmeni sellainen seikka, että en enää itse voi jatkaa viljelyä, joten ei kai siinä ole muuta vaihtoehtoa, kuin antaa pellot vuokralle, kun ei jatkajaa omasta takaa löydy.
Elikä miten ja millaisilla ehdoilla olette peltoja vuokranneet? Entä miten olette ilmoitelleet asiasta, maaseudun tulevaisuudessa, paikallislehdessä vaiko soittelemalla suoraan tietämillenne vuokramiehille?
Entä mitä luulette, suostuisiko joku sellaiseen sopimukseen, että jos itse kuntoutuisi tarpeeksi, niin seuraavasta vuodesta pistettäisiin vuokrasopimus poikki ja alkaisin itse uudestaan viljelemään niitä.

Mitä muuta pitäisi vielä ottaa huomioon, kun antaa pellot vuokralle.
Kasvintuotanto / Luomuviljelystä
: 10.10.09 - klo:15:30
Morjesta!
Meillä on menossa kolmas vuosi luomussa, siis ensimmäinen varsinainen luomu vuosi on. Tila sijaitsee eteläisellä-pirkanmaalla ja pellot ovat jäykkää savea ja hiesua.

Minulla olisi kysymys luomu guruille ja miksei muillekin.
Elikkä meillä on nyt joka vuosi luomussa ollut parempia satoja kuin ennen luomua. Aikaisemmin sadot pyörivät 3t/ha tasolla, vaikka lainoittet ja hivenet annettiin viljavuustutkimusten mukaan. Satotasot olivat samoja kuin täällä päin muillakin keskimäärin.(ennen vanhaan sadot olivat 5,5-6,5t/ha) Mutta nyt luomuun siirtymisen jälkeen sadot ovat olleet 3-4t/ha. Tänä vuonna keskimäärin 3,9t/ha.
Tätä asiaa on ihmetelty parin proagriassa neuvojana työskentelevän tuttavani kanssa. Vanhoista lohkokirjanpidoista ollaan yritetty etsiä vastauksia ja ainoa selitys minkä olemme löytäneet on se, että kolme vuotta ennen luomuun siirtymistä otettiin nurmi takaisin viljelykiertoon. Elikkä ilmeisesti se on alkanut vaikuttaa sopivasti nyt luomuun siirryttyä. Mutta sato tasoja enemmänkin minua on ihmetyttänyt sadon laatu, joka on ollut parempi kuin ennen. Hehtolitrapainotkin ovat järjestään olleet korkeampia kuin aikaisemmin.

Joten mitä mieltä alan tietäjät ovat? Mikä siis olisi se varsinainen selitys satotasojen ja laadun nousulle? Vai onko tämä mahdollisesti yleisempääkin luomuun siirtymisen alku vuosina?
Sivuja: [1]