Byrokratian viljelijätaakkaa puolustellaan ruoan laadulla. Mitä se oikeasti takaa ja kenelle? Toisille elantoa (mm.tarkastajat ja muut byrokratia palveluksessa olevat henkilöt) ja toisille lisätyötä ilman oikeudenmukaista korvausta, viittaan esimerkkinä jauhelihan hinnanmuodostus osuus hinnasta ALV 12%, KAUPPA JA TEOLLISUUS 61%, TUOTTAJA 27%.
On erittäin kyseenalaista puolustella byrokratiaa BSE- tapauksella, joita Suomessa oli 1!?? Vastaisuuden varalle hyvät tarkastajat joka portaassa, ottakaa sinetöityjä näytteitä omaa varastoon jos mitä tahansa eläinpandemiaa on liikkeellä. Näkemyksiä, joista em. sairaus voi johtua, on jäänyt ja jätetty vähälle huomiolle, miksi,
https://www.youtube.com/watch?v=MheeiX2w8JU . Tämä surullisen kuuluisa yksi tapaus, joka tutkittiin Englannissa (!), henkilökohtaisesti en usko tähän tulokseen. Mikä kilpailuetu siitä olisikaan tullut Suomalaiselle lihalle? En suosittele lähettämään myöskään sikaruttonäytettä Venäjälle.
Nykyinen sanktioiminen korvamerkkipuutosten vuoksi tilatasolla on täysin turhaa, turhaa kiusaamista, huomattavasti joustavampi käytäntö riittää ja lihan tai maidon laatuun sillä ei ole mitään merkitystä. Korvamerkit eivät ole tilatason ongelma, jos esim. tilalta lähtevän eläimen korvat tulee olla merkitty. Sanktioiminen pudonneiden merkkien vuoksi on.
Miten on herrakouluja käyneiden ruokakori koostettu? Kestääkö vertailun?
Eikö ole ihmeellistä, että taloutemme oma ruokakori kestää ja samaan aikaan vastustan turhaa byrokratiaa raivokkaasti. Vähemmän on enemmän ja luotan suomalaiseen tuottajaan ja jos syytä epäluottamukseen ilmenee, markkinat hoitavat, jos petyin, toiste en osta. En (eikä lukematon määrä meitä) tarvitse pikkumaisuuksiin menevää holhousta.