Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - Vastaranta

Meillä on maksanut sähkön siirto 2,27 snt/kWh (sis alv). Sähköyhtiöltä tuli ilmoitus, että" lopetamme teillä käytössä olleen tuotteen toimittamisen ja olemmekin valinneet tuotteistamme teille edullisimman vaihtoehdon..."

Muuten hyvä, mutta "uusi tuote" maksaa 2,84 snt/kWh. Eli 25% hinnankorotusta, noin vain!! Ei kai tässä voi kun maksaa tai olla ilman sähköä?
Lehmä piti lopettaa ja raatoauto haki raadon pois parin päivän kuluttua. Nyt nautarekisterin tarkistuslista herjaa, että poistopäivä ei täsmää seuraavan omistajan ostopäivään! Onkohan tästä jotakin tiedotetta/toimintaohjetta jossain?
Eihän tuossa montaa säädettävää asiaa ole, mutta kertokaahan näkemyksiä/kokemuksia... Mikä tehtävä on ensiö/toisioilmalla palamisessa, paljonko niitä annetaan suhteessa toisiinsa? Mihin pitäisi pyrkiä savukaasun lämpötilassa? Kuinka syöttöruuvia säädetään, pieniä määriä lyhyillä tauoilla vai reilummin kerralla ja pidemmät tauot? Vai riippuuko kaikki käytettävästä polttoaineesta?

 Meillä vaihtui hake pellettiin ja säädöt hieman hakusessa..Tiedän kyllä, että laite ei ole varsinaisesti tarkoitettu pelletin polttamiseen ja onpa se hakkeellakin turhan tehokas nykyiseen tarpeeseen nähden, mutta näillä mennään.
Telkkari olisi ostoslistalla. Vaan näkyy tarjolla olevan sellainen määrä vaihtoehtoja, että ei valita osaa.. Jos siihen panostaisi vaikkapa 1000€, mitkä asiat painaisivat eniten valinnassa? Valitseeko niin suuren, kuin tuolla budjetilla saa vai pienemmän josta löytyy kaikki kirjaimet: Smart TV, 3D, wi-fi ja mitä-niitä-nyt-olikaan??? Onko Hz-luku tärkeä?
Nappasin toisesta ketjusta Adamin väittämän: "MaatalousOY:tä verotetaan MVL:n mukaan, joten aivan sama missä tuloksen näyttää."

Valaiskaa asiaa tuntevat minua tietämätöntä!
Koneet, laitteet ja tekniikka / Paska kone?
: 18.10.12 - klo:21:08
Pellonpajan myymän vaijeriraapan säätö ihmetyttää...

Kyseessä malli, jossa esteentunnistus perustuu  mekaaniseen rajakatkaisimeen. Vetoyksikössä on jousi, jota ilmeisesti on tarkoitus säätää?? Hämmennystä lisää, kun jousi on tehtaalla asennettu eri tavoilla kumpaankin vetoyksikköön :-\

Selityksiä?
Jos appeessa on 50% väkirehua

15% tätä:
 
Kesäsato AIV2
 pH > 3,83   
Ammoniakkityppi > 61  g/kg   
Maito- ja muurahaishappo > 70  g/kg ka   
Haihtuvat rasvahapot > 11  g/kg ka   
Liukoinen typpi > 537  g/kg N   
Sokeri > 28  g/kg ka   

Kuiva-aine > 225  g/kg   
Raakavalkuainen > 157  g/kg ka   
Kuitu (NDF) > 529  g/kg ka   
D-arvo > 667  g/kg ka   

ME (energia-arvo) > 10,7  MJ/kg ka   
OIV > 82  g/kg ka   
PVT > 36  g/kg ka   
Syönti-indeksi > 94   90 - 120 
ME-indeksi > 93     
 
Arvosana > 8 

 
ja 35 % tätä
 
Kevätsato Kärki Sil-All
pH > 3,68   
Ammoniakkityppi > 51  g/kg   
Maito- ja muurahaishappo > 64  g/kg ka   
Haihtuvat rasvahapot > 5  g/kg ka   
Liukoinen typpi > 533  g/kg N   
Sokeri > 111  g/kg ka   

Kuiva-aine > 315  g/kg   
Raakavalkuainen > 120  g/kg ka   
Kuitu (NDF) > 531  g/kg ka   
D-arvo > 717  g/kg ka   
 
ME (energia-arvo) > 11,5  MJ/kg ka   
OIV > 82  g/kg ka   
PVT > -4  g/kg ka   
Syönti-indeksi > 115     
ME-indeksi > 119     
 
Arvosana > 9 


Niin miksi päivämaito on vain 27kg. Yleensä on +30.
 
Onko kenelläkään oikeaa tietoa tai valistunutta arvausta?

Jos laitetaan hakelämpökeskus kahden okt:n väliin -matkaa molempiin muutamia kymmeniä metrejä- niin paljonko kuluu sähköä hakkeen polttamiseen ja lämmön siirtämiseen?
Meillä on lypsyrätit pidetty perinteiseen malliin kuumassa vedessä ja kierretty suurimmat vedet pois ennen vedinten pyyhkimistä. Muuten hyvä, mutta tuntuu työläältä. Nyt on päätetty kokeilla pyyhkimistä kosteilla, pyykkikoneen jäljiltä olevilla räteillä. Mitenkä olette toimineet, onko käytössä esikäsittelyaineita, pitäisikö lypsypyyhkeiden olla kaikissa tapauksissa lämpimiä; kuinka se onnistuu käytännössä jne jne ???
Koneet, laitteet ja tekniikka / Ikkunat
: 09.11.11 - klo:17:28
Meillä on menossa ikkunat vaihtoon 70-luvulla rakennettuun asuinrakennukseen. Samalla olisi tarkoitus parantaa ilmanvaihtoa ikkunoihin asennettavien raitisilmaventtiileiden ja myöhemmin asennettavien huippuimureiden avulla. Ikkunantoimittajat myyvät esilämmittävää raitisilmaventtiiliä, jossa sisään tuleva ilma nousee lasien välissä ylös ja lämpenee hieman, esim. Domuksen VenTec. Toimiikohan idea muutoinkin kuin insinöörien päiväunissa?
Meillä siis ohrarehu ja rapsirouhe tulevat kierukalla pystysiiloista, aikaa menee noin minuutti.

Maalaispojalla siis pystysiilot rouheelle yms rehuille, onko hyvät? Mitenkä muilla?
Kasvintuotanto / Elukat luomussa
: 14.08.11 - klo:17:58
Tuossa luomufakta keskustelussa sivuttiin asiaa, johon olis mukava saada lisävalaistusta: CC kertoi, että lehmät eivät tyhjästä tuota ravinteita, landehoo vastusti viljalihaa, joku taas tuotti ylijääneellä karjanlannalla leipäviljaa.. Mites tämä menee, Petri ja muut tietäjät, onko kotieläintuotannolla paikkansa luomussa vai onko se suorastaan välttämättömyys vai juuri päinvastoin?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Navetan ovet
: 11.08.11 - klo:20:50
Keväällä purettiin nosto-ovet pois, tallottiin ne suohon ja pidettiin kunnon peijaiset päälle. Ei varmasti sulkeisia enää niiden kanssa! Tarkoitus oli kesän aikana perehtyä asiaan, käydä mahdollisesti katsomassa joitain toimivia ratkaisuja ja laittaa toimivat systeemit... Nyt näyttäs tuuli kuljettavan ensimmäisiä keltaisia lehtiä pitkin pihaa, joten tarttis tehdä jotain?

Kyseessä melkolämmin pihatto ja apevaunulla ovesta ajetaan. Mitäs laitetaan?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Mäski
: 22.05.11 - klo:21:50
Myyjän mukaan tuoremäskiä saa pienemmissäkin erissä, mutta käytännössä autoilija kippaa täyden nuppikuorman kerrallaan ja sillä hyvä. Talvellahan tuo ei ole ongelma, tavara säilyy kyllä, mutta nyt ilmojen lämmetessä ei oikein yli viikkoa vois toimitusten väli olla... Paljonko mäskiä voi lypsylehmälle syöttää ja minkälaisia ongelmia liikakäytöstä näkyisi ensimmäisenä?
Ensi kesänä meillä kääritään paalit omalla tuubikäärimellä. Tubeline, Elho ja Andersson vaihtoehtoina. Löytyisikö käyttäjäkokemuksia tai muuten varmaa tietoa?
Sivuja: [1] 2 3