Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Unto

Vapaa sana / Halla kossun vei
: 02.06.18 - klo:21:54
Jaa se näyttääki sääennustehet ens viikolle aika vilipoosta keliä. Isäfaari vainaa puhuuki aina alakukesän kylymästä kanttainviikkona ja kyllä se joka kesä tulooki paitti viimme kesänä se kesti kevähästä syksyhy. Vettä vaan ei meinaa tulla mutta sentäs jo hallaa lupaa. Ja EU komissio lupaa maatalouren tukileikkauksia jotta hallaa siältäki suunnasta. En tiärä onko ne siälä EU:s ollenkaa selevinpäin vai pitääskö täs itte alaata kunnolla ryypätä?

Ostittako muuten Altian osakkehia? Itte ostin hyvääsellä summalla kaiketi juavuspäissäni.. Toisahalta omistan sitä viinateherasta jo muutenki valtion kautta ku oon Suamen valtion jäsen. Jotta oikiasti ostin itte itteltäni ja oliko siinä minkääläästä järkiä? No toivottavasti ei halla viä orahia jotta olis mistä viinaa keittää ja kossuosakkehille osinkua maksaa. Olis mukava rikastua viinaa keittämällä ja myimällä ja viälä ihan lailisesti.
https://www.youtube.com/watch?v=7jFA6xGuSe8
Vapaa sana / Pikkuusen pukkaa hikiä
: 15.05.18 - klo:20:01
Ristus notton kuuma! Ajattelin istua hetken kalavehes ja kurkata tänne, onko jotaki uusia juttuja sitte viimme näkemän. Mutta ei näköjää oo. Tai sitte ne on johonaki rivien välis josta minen näe niitä. Pitääs varmaha hommata sellaaset rivienvälilukuklasit. Ja samoon sellaaset ottaklasit, nua mitä mulla ei taharo pysyä ottalla ku ne on tavalliset lukuklasit. Vai olisko otta liika jyrkkä? Luiskempi otta olis siinä miäles paree. En tiärä sitte olisko sitte muuten. Täälä vois olla tiatua siitä.
Vapaa sana / Kalevalanpäivä
: 28.02.08 - klo:12:43
Suamalaasen kulttuurin päivä.

Mikä sitä suamalaasta kulttuuria oikee on?

Kepulaasuus sitä iliman muuta on, mutta onko sinipunikkius?


http://tinyurl.com/yqnwrq


Huamenna sitte karkauspäivä, jos oikee palio pitää maksaa alvia nii hames päälle.
Jos sattuu virtsa karaata siinä maksaes nii ei kastu housut.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1484206


Laivallakaa ei voi a-ja b-aluehen vilieliä olla rauhas ku jo tormataha päälle.
Vapaa sana / Tammisunnuntai
: 27.01.08 - klo:13:38
http://www.youtube.com/watch?v=K_NxgYBFCjM

90 vuatta sitte alakas Suamen vapaussota.
Vapaa sana / Armeija ulukoostaa
: 12.12.07 - klo:18:52
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id77372.html

Armeija meinaa ulukostaa maavoimmien materiaalin kunnospiron yksityyselle yritykselle. Tämä on siinä miäles hyvi lookista notta armeijan perimmääne tarkootushan on pitää vihollisen materiaali huanos kunnospito, ja tämäki vaa sotatilantehes.

Eikö siälä armeijas jo melekee kaikki muu ookki jo ulkoostettu paitti justihin se sotimine. Mutta sitäki harkitaha notta jos se sotimine siirretääs Natolle tai jollekki muulle joka tekis sen erullisesti.

Se on vaa täälä Suames ku pitää aina esittää sitä nyhtyriä ja luakan mallioppilasta nii varmasti julukistetees tariouskilapaalu kuka sitä sotaa saa ruvetä käymähä siinä justihi ku sota uhkaas ja tiätenki EU-rirektiivien kuuliaanen nourattaja Suami hyväksyys halavimman tariouksen.

Ja täs olis se vaara notta halavalla saataas joko törkiän huanoja sotajoukkoja ja märkää ruutia tai sitte juani vihulaane tekis sen halavimman tariouksen jonka Suami hyväksyys ku EU-rirektiivit on tehty pilikullensa nouratettavaksi.

Ja jos se vihulaane olis oikee tosi juakales nii se hyväkäs määrääs sen tariouskilipaalun voittanehen oman ja ny siis Suamia puallustavan armeijan tiätenki antautumaha heti ensi taistelus. Mutta jos se olis tyhymä ja nourattaas sopimuksia ja pykäliä yhtä nyhtyristi ku Suami nii se taistelis ittiänsä vastaha nii notta viimmeenenki miäs on molemmilta pualilta hengiltä.

Mutta kovin on kyseenalaane ja arveluttava srakeria ny soranjohorolla.
Tämä pitääs osata ny eres koplata oikee.
Kuinkaha meirän viälä oikee käy?
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id77181.html

Nokiahan onki melekoonen kepukunta, niillähän on oma kepupanimoki.

http://www.nokianpanimo.fi/fi/tuotteet.asp
Vapaa sana / Hemilä ministeriksi
: 30.11.07 - klo:15:15
Tasavallan Resirentti on myäntäny ministerin arvonimen Kalevi Hemilälle.
Entisen maatalousministeri Hemilän ei siis tartte ruveta eres ministerin hommihi mutta silti se on taas ministeri. Notta ne jokka on kaipallu Hemilää ministeriksi voivat olla ny tyytyvääsiä.

Toinen merkittävä miäs on Suamen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen joka sai Suamen Leijonan suurristin. Liikanen onki ollu koko uransa aijjan suuri risti Suamen kansalle ja tämä merkki meni enämpi ku oikiahan kohteehi. Vaikka monien miälestä täällääne muistamine on vähättelyä ja Liikanen olis pitäny heittää leijonille jo aikoja sitte.
Vapaa sana / Varaas
: 17.11.07 - klo:22:42
Millähä sais lääkärit innostumaha varaastamaha kiviä pelloolta?

Jos joku varaastaas kiviä teirän pelloolta soittaasittako poliissit paikalle?

Vai lehtimiähet, notta ihime juttu, joku varaasti kiviä teirän kivettömiltä pelloolta?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri+tuomittiin+katukivien+varastamisesta/1135231905526
Vapaa sana / Pakkohoito
: 13.11.07 - klo:17:36
Eruskunta on hyväksyny lain jolla siaraanhoitajat määrähä pakkohoitoho. Tai oikiastansa pakkotöihin mutta koska sairahanhoitajien tyä on hoitaminen on se sama asia.

Monet ihimiset pitää hoitotyätä kutsumustyänä joka on pyyteetööntä ja sitä  teherähän hoitamisen innosta. Mutta ny kaikille on viimmestänsä tullu seleville nottei näin oo.

Hoitajat ei ookkaa pyyteettömiä vaan ovat pyytäny lisää palakkaa niinku eräs tiätty pualue meni vaalien alla lupaamahan ja kun sitä lisää ei kuitenkaa luvattu antaa ovat hoitajat sanonu ittensä irti. Mutta sei taas käynykkää maan hallitukselle ja eruskunnalle joka teki tariouksen josta ei voi kiältäytyä, eruskunta ei kutsunu vaan määräs hoitajat töihin vaikka ne oli jo eraannu viraasta. Hoitajaksi rupiavalla onki siis elinkautinen pakkotyä tiaros.

Toivottavasti hallitus ja eruskunta ei saa päähänsä määrätä kaikkia ihimisiä pakkohoitoho tai pakkotöihi uutena ja kätevänä tyällistämis konstina. Tai eihän se mikää uus konsti olisi muttei oo ihan justihi ollu käytös.

Sehä meinaas sitä notta vaikka ny lehemän pirosta luapunehen navettaha tuataas pakolla uuret lehemät ja ku justihi on tottunu helepoolle päiville. Joutuus aloottamaha uurestansa sonnanluamisen ja lehemään lypsämisen vaikkei yhtää huvittaasi. Pakkohoitoho siinä kyllä äkkiä joutuus sellaasesta pakosta.

Maatalouden tilatukilaista syntynyt ristiriita Suomen ja EU:n kesken tukioikeuksien palauttamisesta ja korvaamisesta vuokralaisten ja maanomistajien välillä on maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan ratkeamassa.

Vuonna 2006 säädettiin, että tukioikeudet palautuvat vuokra-ajan jälkeen maan omistajalle. Se ei kuitenkaan ole yhteisön lainsäädännön mukainen ja hallitus teki muutosesityksen lakiin, että tukioikeudet jäävät aktiiviviljelijälle.

Nyt Suomessa tulee hänen mukaansa saattaa yhteisön lainsäädännön mukainen laki voimaan. Jos muutosta ei tehdä, Suomi joutuu EY-tuomioistuimeen ja myös tukileikkaukset ovat mahdollisia. Sellaista riskiä ei eilen Seinäjoella vierailleen Anttilan mukaan haluta ottaa.

Hän korostaa, ettei lakiesitys ei kuitenkaan puutu voimassa oleviin vuokrasopimuksiin. Vuokrasopimuksissa voidaan myös edelleen sopia tilatukioikeuksien palautumisesta.
Vapaa sana / Periantai pullo
: 02.11.07 - klo:19:56
Maistuuko kalia? Kehukaa tai källäkkää vaihteeksi olutta.

Minoon ollu piremmän aikaa sitä miältä nottei olutta eikä varsinkaa Koffin olutta jua muut ku juapoot. Sitä miältä oon erelleen mutta kyllä ne jotaki osaa teheräkki, Portteria!

http://www.koff.fi/fi/tuotteet/oluet/porter.htmlVapaa sana / MM-kisa ihan ahterista
: 01.11.07 - klo:15:21
Saksas on ollu perseitten MM-kisat.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200710316791910_ul.shtml

Sariojensa voittajat on saanu mukavat 10 tuhatta eurua rahaa ja hyvin tarpehellisen vakuutuksen perseellensä. Se notta vakuutus on perseestä ei oo mikää uus juttu. Monet joille on tullu tapaturmaa tai muuta vahinkua ovat puronnu perseellensä ku ovat torennu notta kaikki vakuutukset oliki ihan perseestä.

Suamalaasia loppukilipaalus ei oo tainnu olla vaikka täälä Akros on aina kiivahasti toristeltu notta varsinki Kepu ja MTK on ihan takapualesta. En tiärä sitte onko Kepu ja MTK osallistunu kyseesehe kisaha mutta sijoottunu nei ainakaa oo vaikka ovakki suuria ja kaunihia.

Sivuja: [1]