Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - verkutsooni

haaveissa olisi päivittää apulantaviska ja olen ajatellut siirtyä perusvaaka viskasta tuollaiseen lohkoautomatiikalla varustettuun. onko tällaisista kellään kokemusta? kantavuutta pitäisi olla viiden suursäkin verran eli n.3500kg. merkeistä amazone (nykyinen), bögballe tai kwerneland varteenotettavimmat, miksei tietysti jokin muukin...
juu eli kärcherin hds 10/20-4 kuumavesipesuri teki pyhätyö lakon ja alkoi vilkuttamaan punaista "öljykannu" merkkivaloa. valo vilkkuu 4 kertaa jonka jälkeen tauko ja sitten uudestaan. missäkähän mahtaa olla vika ja kuinka sen saisi korjattua? vai täytyykö odottaa maanantaihin ja soittaa huolto liikkeeseen...
apevaunua olisi tarve päivittää vastaamaan nykyistä eläinmäärää ja vaihtoehtoina tilavuuden ja lastauskorkeuden vuoksi on silokingi ja jf-stoll 14m3 kaksiruuviset vaunut. itsellä ei ole kummastakaan kokemusta eikä myöskään tutuilla. molemmista ottaisin vastaan hyviä ja huonoja puolia. lähinnä omat kokemukset kiinnostaa, mutta tietysti myös kuulopuheet. hinnallisesti koneet ovat varsin lähellä toisiaan.
pitäis uudelle navetalle kehittelemään laakasiiloja/apekeskusta, mutta mikä se olisi sitten järkevin...? Eli uusi navetta sijaitsee tilakeskuksesta n.600m päässä ja puolessa välissä katettu kuivalantala (voisi käyttää komponentti varastona) sijaitsee joutomaalla. Uusi navetta rakennettu pellon reunaan. Tilakeskuksessa on pienet katetut laakasiilot joihin on tarkoitus säilöä murskevilja myös jatkossa (tähän käyttöön sopivan kokoiset).

 Vaihtoehdot A: Uuden navetan viereen rakennetaan avosiilot ja erillinen komponentti varasto, tässä + kaikki rehut lähellä, mutta - joutuu rakentamaan pellolle ja aika kallis, eikä voi hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa.

B: Uuden navetan viereen rakennetaan katetut laakasiilot joihin tuodaan vanhoista siiloista tarpeen mukaan litisteviljat, rypsit yms. + yksi uusi rakennus ja kaikki rehut appeen teon kannalta lähellä toisiaan. - kallis, joutuu rakentamaan pellolle.

 C: Olemassa olevan kuivalantalan viereen rakennetaan avosiilot, jotka mahdollisesti myöhemmin voitaisiin kattaa. + halvin vaihtoehto, ei tarvi rakentaa pellolle. - välimatka navettaan n.300m, mutta onko tämä sitten ongelma?.

 D: Pelkkä komponenttivarasto navetan viereen. + rehut lähellä navettaa, ei kovin kallis ratkaisu. - joutuu ajamaan kärryllä kaikki rehut erikseen komponentti varastoon, pitää rakentaa pellolle.

 E: jokin muu.

Tilakeskukseen ei ole enään järkevä rakentaa uusia rehuvarastoja. Laakasiilot pitää rehulle kuitenkin rakentaa lähivuosina johonkin... Kiitokset jo etukäteen kommenteista ja ideoista.
niin onko slalom kaivon kantta järkevää yrittää eristää...?  uutena se olisi mahdollista, mutta kun käyttö alkaa niin eipä sitä sitten ainakaan enään voi mennä eristämään. eirsteet pitäisi tietysti yrittää ruuvata sisäpuolelta. mutta ei kyllä huvita alkaa tekemään, jos ilmankin pärjää. kaivon koko navetan ulkopuolella n. 3x4m
Kasvintuotanto / saneerauskasvit
: 18.01.15 - klo:13:56
onko näistä saneeraus-/tukikasveista olemassa jossain jotain listaa? entä pitääkö olla jotain saneerattavaakin vai voiko noita kylvää mihin vaan? mistään ei oikein löydy tietoa jos sitä nyt vielä kenelläkään onkaan. vois varsin kokeilla, kunhan ensin tietäs mitä siemeniä hommais.  8)
juu elikkä uudelle navetalle kyselin uutta sähköliitymää johon sain aika suolaisen tarjouksen  :-\ . niin tuli mieleen että onko täällä olevilla kokemusta saako/voiko pääkeskuksesta vetää kuinka pitkä piuhan uuteen rakennukseen? välimatkaa olisi nykyisellä pääkeskuksella ja tulevalla navetalla n. 600m... nykyiseen keskukseen pitäs tietysti sitte vielä suurentaa sulakkeet mutta se ei liene ongelma.
niin elikkä pitäs kohta alkaa miettimään tosissaan minkä värisen aseman sitä uuteen navettaan laittas, sillä niissä voi olla jotain tilavaatimus eroja, jotka vaikuttavat suunnitelmien hiomiseen. lähinnä vertailussa olisi delaval, strangko, westfalia ja boumatic. onko kellään kuultuja saatikka omakohtaisia kokemuksia näistä? omassa mielikuvassa esim. roottoripoisto asemalla olisi parempi, mutta onko näin? Kaikkiinhan saa todennäköisesti samat varusteet...?
Elikkä olisi ajatus rakentaa tulevaa uutta navettaa varten aluksi 1 siilo ja sitten myöhemmin toinen (vai kannattaisiko tehdä kaksi lyhyempää ja jatkaa niitä sitten). mutta on mietityttänyt että mikä se oliisi sopiva leveys. kantturoita olisi jatkossa n.60 ja nuorisoa saman verran. elementtien korkeus olisi varmaankin  se 3m. lähinnä olen puntaroinut 7 ja 9 metristen välillä (sillä niihin olis helppo käyttää 8 tai 10 metristä päällymuovia). siiloista tulisi läpiajettavat ja ne mahdollisesti jossain vaiheessa katettaisiin. Mitäs mieltä raati on ajatuksesta? Entä onko elementtien toimittajissa jotain huomion arvoisia eroja?
Pohjatutkimusta navetalle tarvis alkaa suunnitella niin onkohan näissä tekijöissä huomioon otettavia eroja? suosituksia...
Koneet, laitteet ja tekniikka / hapotin
: 02.01.13 - klo:14:42
elikkä pitäisi uusia hapotinta niin mikä olisi paras vaihtoehto? itse olen ajatellut joko elhoa tai flowmasteria. periaatteesta junkkaria ei ainakaan tule. cliptoni on ollut kymmenen vuotta mutta ei enää vakuuta varmatoimisuudellaan.
navetan piirrustuksia tarvis alkaa miettimään niin onko raadilla antaa hyviä vinkkejä ketä kannattaa kysyä tai ketä ei ainakaan? laitetoimittajat tuntuu lupaavan ainakin aivan suht edullistakin suunnittelua, mutta niillähän on aina sitten tavoite saada myytyä mahdollisimman paljon omaa rompetta  8). Tietysti itsehän se pitää tietää melko pitkälle minkälainen siitä pitäisi tulla, mutta jonkun pitäisi saada se paperille. Ja tietysti ulkopuolisen silmä näkee asian hiukan eritavalla, ettei tulisi sokeuduttua omalle visiolle.
eli muistaako joku minkä päivän maastullissa oli keskon heva etunostolaite tarjous ilmoitus joku aika sitten? vai oliko se jossain muussa lehdessä?
Kasvintuotanto / maissin kylvö
: 19.01.12 - klo:16:50
nyt kun on ollut pari viime syksyä pitkiä ja lämpimiä niin aivan kokeilu mielessä ollut ajatus kylvää maissia. mutta kysymys herääkin, että onnistuukohan kylvö mitenkään tavallisella kylvökoneella vai vaatiiko kylväminen varsinaisen maissin kylvölaitteen? mielessä ollut kylvää muutama kymmenen aaria, ettei käsi pelillä kuitenkaan viitsisi lähteä kylvöille. Myös muuta aiheeseen liittyvää voi kommentoida.
alkaa öljyn kulutus olla maansiirtokärryn kippisylinterissä jo sitä luokkaa, että tarttis vaihtaa uusi sylinteri. Tiivisteitä ei kannata alkaa vaihteleen sillä putket on päässy sen verran huonoon kuntoon että sama ongelma ois uudestaan edessä. Elikkä mistä kannattais kysellä uutta n. 16 tn kippisylinteriä? tekeekö ikh:n sylintereillä mitään?  ???
Sivuja: [1] 2